Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29-6-2015 [Πρακτικό Νο 6/29-6-2015]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  29-6-2015 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 6/29-6-2015]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Συμμετοχή του Δήμου στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους». ΑΠΟΦΑΣΗ  149       
2. Υποστήριξη της υποψηφιότητας  «Ιωάννινα – Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».  ΑΠΟΦΑΣΗ  150
3. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  151
4. Κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  152
5. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 12/2015 «Έγκριση λειτουργίας ΚΑΠΗ Καλπακίου». ΑΠΟΦΑΣΗ  153
6. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  154
7. Έγκριση συμμετοχής δαπάνης στην επέκταση δικτύου Φ.Ο.Π. με ένα στύλο στις  Τ.Κ. Πωγωνιανής & Τ.Κ. Κτισμάτων. ΑΠΟΦΑΣΗ  155
8. Έγκριση συμμετοχής δαπάνης στην επέκταση δικτύου Φ.Ο.Π. με δύο στύλους και μία παροχή στην Τ.Κ. Βήσσανης –  Αποδοχή επιχορήγησης από Περιφέρεια Ηπείρου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  156
9. Έγκριση δαπάνης νέας παροχής ισχύος για τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής χαμηλής τάσης ΔΕΗ στην Τ.Κ. Δολιανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  157

Πρέβεζα: Σύλληψη δύο νεαρών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (30-06-2015) αργά το απόγευμα στο Άκτιο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 19 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν στην κατοχή τους και στο σπίτι του 23χρονου, μία αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (3,1) γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης αναμεμιγμένα με καπνό, βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.     

Άρτα: Συνελήφθη 40χρονος φυγόποινος

Συνελήφθη, σήμερα (01-07-2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης επτά (7) μηνών, για ασφαλιστικές εισφορές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Κάτω Δεσποτικό Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι ηλικιωμένης

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Κάτω Δεσποτικό Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το μεσημέρι της 01-05-2015 σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων το Σαββατοκύριακο για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Η αστυνομία ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων σε όλη τη χώρα για το προσεχές Σαββατοκύριακο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στο πλαίσιο της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Το ωράριο λειτουργίας θα είναι το εξής:
- Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00.
- Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη αυτής, δηλαδή κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα Γραφεία Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και στον Οδηγό του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Το ΚΚΕ διέγραψε τον Χρήστο Μεντή

Η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων προχώρησε προ ημερών στη διαγραφή ενός από τα κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ στην Ήπειρο, του συνδικαλιστή κ. Χρήστου Μεντή.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην παραπάνω κίνηση δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί και αυτό που λέγεται επισήμως είναι πως υπήρξαν διαφωνίες σε πολιτικά ζητήματα.

Ο Χρήστος Μεντής ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Πωγωνίου την προηγούμενη τετραετία.

Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια), την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, ώρα 20:00 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση

Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διοργανώνει διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια), την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015, ώρα 20:00 μ.μ.
Oι προσκεκλημένοι Αρχαιολόγοι Δρ. Γεωργία Πλιάκου και Δρ. Μαρία Ντίνου θα ομιλήσουν με θέμα:
Ο οχυρωμένος οικισμός στο λόφο Καστρί Μεγάλου Γαρδικίου: Από την έρευνα και την προστασία, στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει η καθιερωμένη θερινή δεξίωση της Εταιρείας στον κήπο του Μουσείου.
          Ο οχυρωμένος οικισμός – ακρόπολη στο λόφο Καστρί Μεγάλου Γαρδικίου απασχόλησε την αρχαιολογική έρευνα ήδη από τη δεκαετία του 1950. Την ίδια περίπου εποχή εκδόθηκε και το πρώτο διάταγμα προστασίας και χαρακτηρισμού της ακρόπολης ως αρχαιολογικού χώρου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανασκαφική έρευνα και η τοπογραφική αποτύπωση των ορατών οικιστικών καταλοίπων της ακρόπολης. 
Το νομικό καθεστώς προστασίας του αρχαίου πολίσματος και του περιβάλλοντος χώρου του ενισχύθηκε περαιτέρω, με τη θεσμοθέτηση Ζωνών προστασίας σε όλη την έκταση του λόφου Καστρί, γεγονός που αποτέλεσε εν πολλοίς προϋπόθεση για την ένταξη προτάσεων ανάδειξης της ακρόπολης σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Γ΄ΚΠΣ - ΠΕΠ Ηπείρου 2000-2006 και ΕΣΠΑ 2007-2013).
Στο πλαίσιο των έργων ανάδειξης, έχουν προκύψει νέα στοιχεία για το χρονολογικό ορίζοντα, τις διαφορετικές φάσεις κατοίκησης και την οικιστική οργάνωση του οχυρωμένου οικισμού, τα οποία θα παρουσιαστούν από την αρχαιολόγο Γεωργία Πλιάκου, ενώ τα αποτελέσματα της αρχαιοβοτανικής έρευνας θα παρουσιαστούν από την αρχαιολόγο Μαρία Ντίνου.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Κατερίνη Λιάμπη      Γεώργιος Ζάχος 

Κανονικά πληρώνονται νοσήλια και δίδακτρα αλλοδαπής

Στην έγκριση όλων των αιτημάτων που υπεβλήθησαν από πολίτες για μεταφορές χρημάτων από την Ελλάδα στο εξωτερικό που σχετίζονται με νοσήλια, αλλά και με δίδακτρα φοιτητών του εξωτερικού, προχώρησε χθες η Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Σημειώνεται πως στην εν λόγω Επιτροπή υποβάλλονται από τις εμπορικές τράπεζες τα αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο αναλήψεως μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Παρά τις δυσκολίες των πρώτων ημερών η Επιτροπή έχει εγκρίνει από χθες με ταχύτατους ρυθμούς τις υποθέσεις που της κοινοποιούν οι τράπεζες.
Για να επιταχυνθεί η διαδικασία η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, κλήθηκε να αυτοματοποιήσει την υποδοχή αιτημάτων για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές στο εξωτερικό.

Υπουργείο Παιδείας: Παρατείνεται η υποβολή μηχανογραφικών έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου.
Ειδικότερα, το υπουργείο ανέφερε ότι η παράταση δίνεται λόγω της λειτουργίας των περισσότερων λυκείων της χώρας ως εκλογικά κέντρα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Σε περίπτωση που κάποιος οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του και διαπιστώσει κάποιο λάθος σύμφωνα  με τις διατάξεις της Φ.253/21812/Β6/2013 Υ.Α.(ΦΕΚ 358 Β΄/2013), ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ), μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ.

Επιστρέφονται οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω δημοψηφίσματος

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας (από όσους είχαν αφαιρεθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου) ενώ δεν θα εκτελεστούν και οι κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
- Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
- Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Η καταβολή του προβλεπόμενου διοικητικού χρηματικού προστίμου θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

Τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 1η Ιουλίου, για τις συντάξεις στην Ήπειρο

Στα γκισέ με αλφαβητική σειρά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την  Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις συναπτές ημέρες, περίπου 1.000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.
Οι συνταξιούχοι θα μπορούν, να κάνουν ανάληψη ως και 120 ευρώ μετρητά συνολικά την κάθε φορά.
Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν αύριο στην Ήπειρο, έχει ως εξής:

EUROBANK
 Ιωάννινα Eurobank 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 23 45444 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 26510 78071
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ NTT Μάρκου Μπότσαρη 10, 45444 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 26510 37656
ΠΡΕΒΕΖΑΣ NTT Λ. Ειρήνης 27, 48100 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 26820 22322, 89295, 89203-4689
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ NTT Ελ. Βενιζέλου 4, 46100 ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 26650 24585, 27319, 25763, 26183
ΑΡΤΑΣ NTT Πλ. Εθνικής Αντίστασης, 47100 ΑΡΤΑΣ 26810 72562, 27130, 27132, 24676
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 ΑΡΤΑΣ ΑΡΤΑ ΑΡΤΑΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Πλ. Κιλκίς 47100
 ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ταλιαδούρη 4 & Καραϊσκάκη 51100
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Εθν. Αντιστάσεως 24 46100
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Αβέρωφ 4 45221
ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Πλ. Λ.Τζαβέλα 18 & Κυργίου 45221
 ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Βορείου Ηπείρου 56 44100
 ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΓΑΣ Αγ. Παντελεήμονα 46 48062
 ΠΡΕΒΕΖAΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ελ. Βενιζέλου 1 48100
 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ Κ. Καραμανλή 57
46200ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΕΩΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Μιχαήλ Αγγέλου 7Γ’ 45332
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΤΑΣ Ελ. Βενιζέλου & Βασ. Πύρρου, Πλατεία Κιλκίς 471 00 Άρτα 2681021600
 ΑΡΤΑΣ Βασ. Πύρρου 15 471 00 Άρτα 2681306260
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Αγίου Αποστόλων 19 461 00 Ηγουμενίτσα 2665306710
 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Κωνσταντίνου Καραμανλή 462 00 Παραμυθιά 266630639
 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δαγκλή 9 & Κοραή 454 44 Ιωάννινα 2651065610
 ΚΟΝΙΤΣΑΣ Πλατεία Πολυτεχνείου 1 441 00 Κόνιτσα 2655029440
 ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Πλατεία Δημοκρατίας & Αβέρωφ 1 454 44 Ιωάννινα 2651001100
 ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου 440 04 Δολιανά 2653032030
ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ Αγίου Παντελεήμονα 67 480 62 Καναλάκι 2684029360
ΠΡΕΒΕΖΑΣ Θέση Φόρος 481 00 Πρέβεζα 2682306050
 ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Μπιζανίου 214 482 00 Φιλιππιάδα 2683024910

ALPHA BANK
 ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-Ε ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 5 48200 ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ
 ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Πλατεία Δημοκρατίας 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αβέρωφ 13 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΜΕΤΣΟΒΟΥ Βασιλείου Ζαούση 1 44200 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
 ΠΑΝ. ΝΟΣΟΚ. ΙΩΑΝΝ Λεωφόρος Σταύρου Νιάρχου 45500 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 ΑΡΤΗΣ Φιλελλήνων 11 47100 ΑΡΤΑΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ Εθνικής Αντιστάσεως 18 46100 ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΕUROBANK- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
ΝTT - ΑΡΤΑΣ NTT Πλ. Εθνικής Αντίστασης,
ΝTT - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ NTT Ελ. Βενιζέλου 4,
Ιωάννινα Eurobank 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 23 45444
ΝTT - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ NTT Μάρκου Μπότσαρη 10
ΝTT - ΠΡΕΒΕΖΑΣ NTT Λ. Ειρήνης 27

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αναρτηθεί οι λίστες με τα υποκαταστήματα των Τραπεζών που θα ανοίξουν από σήμερα Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2015, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων.

Κόνιτσα: Τριήμερες εκδηλώσεις από 10 έως 12 Ιουλίου για τον Όσιο Παΐσιο

Ο Δήμος της Κόνιτσας συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολη Δ.Π. και Κονίτσης τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου από 10 έως 12 Ιουλίου 2015.
Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου, όπου ο ίδιος πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 10 Ιουλίου
8:00 π.μ-6:00 μ.μ.: Επίσκεψη στην Οικία του Οσίου και ξενάγηση από κληρικούς της Ιερας Μητροπόλεως
6:00 μ.μ.: Πορεία από την Οικία του Οσίου προς το Εξωκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας,στο οποίο ο Όσιος είχε την πρώτη Θεοπτία σε ηλικία 15 ετών.
7:00 μ.μ-8:00 μ.μ.: Παράκληση του Οσίου στο ανωτέρω Εκκλησάκι. Στην συνέχεια, ένα μικρό κέρασμα.
Σάββατο 11 Ιουλίου
7:00 μ.μ.: Πορεία από το πέτρινο γεφύρι της Κονίτσης στη χαράδρα του Αώου έως τη Μονή Στομίου, όπου εμόνασε ο Όσιος για τέσσερα χρόνια (απόσταση διαδρομής 5 χλμ).
7:30-10:30 π.μ.: Όρθρος και θεία λειτουργία,προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικολάου. Προσφορά πρωινού καφέ.
10:30-12:30 μ.μ.: Ξενάγηση στη Μονή και στο κελί του Οσίου.
12:30-02:30 μ.μ.: Επιστροφή στην Κόνιτσα.
07:00-08:00 μ.μ.: Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
08:00-09-00 μ.μ.: Εγκαίνια εκθέσεως της Σχολής αγιογράφων του Δήμου μας.
Κυριακή 12 Ιουλίου 2015
07:00 π.μ.: Όρθρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
07:30 π.μ.: Καταβασίες
08:30-10:30 π.μ.: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
10:30-11:00 π.μ.: Καφές-Αναψυκτικά στο Δημαρχείο.
11:00-11:15 π.μ.: Στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Θα αποδοθούν ύμνοι από τη χορωδία Κατερίνης Βυζαντινοί Μελωδοί "
11:15-11:45 π.μ.: Ομιλία από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.
11:45-12:30 π.μ.: Προβολή αναφερομένη στη ζωή του Οσίου Παϊσίου στην Κόνιτσα.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: ΝΑΙ στην Ευρώπη

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζοντας την αγωνία των συμπολιτών μας για επιστροφή στην ομαλότητα και την κανονικότητα και συναισθανόμενη το βάρος των ιστορικών στιγμών που διανύει ο τόπος δηλώνει:
Α) Είμαστε αντίθετοι στα διχαστικά διλήμματα τα οποία δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου καθώς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ευθύνης έστω και την ύστατη αυτή ώρα για ένα κοινό πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών και της Πατρίδας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γνωρίσει ξανά εθνικό διχασμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε εθνική περιπέτεια.
Β) Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να επιλέξουν το δρόμο της ιστορικής ευθύνης διασφαλίζοντας τη θέση της Πατρίδας στην Ευρώπη.
Δεν δεχόμαστε το αδιέξοδο μιας τεχνικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης να αποτελέσει το ορόσημο για την απομόνωση και την περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Για εμάς είναι αδιανόητη η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη και η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Η Ελλάδα να μείνει Ενωμένη, να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει στο Ευρώ. Εκεί που ιστορικά ανήκει.