Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο Στέφανος Φούσας στο 11ο Κοινό Κύπρο-Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο στη Λευκωσία

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανου Φούσα, του Αντιπροέδρου κ. Κωνσταντίνου Τσιούφη και του τ. Προέδρου κ. Ιωάννη Καλλικάζαρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 11ο Κοινό Κύπρο-Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο, στη Λευκωσία στο διάστημα 4-5 Απριλίου.
Το Συνέδριο αυτό αποτελεί έναν καταξιωμένο επιστημονικό θεσμό και τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο της Καρδιολογίας στην Κύπρο.
Ανάμεσα στους στόχους του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση των Καρδιολόγων αλλά και των Ιατρών όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, για τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα των νοσημάτων αυτών.

Άρτα: Σύλληψη 28χρονου ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη την Τρίτη 7-04-2015 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (1,88) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ενίσχυση ύψους 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για τα σχολεία

1.057.283 ευρώ στους δήμους της Ηπείρου

Με 25 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τους δήμους της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) έτους 2015, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους.
Το ανωτέρω ποσό προορίζεται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το ποσό των 1.057.283 ευρώ θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους 18 δήμους της Ηπείρου, από τη 2η κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (2015) για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Τη σχετική απόφαση, που προβλέπει την καταβολή 25 εκ. ευρώ συνολικά για όλα τα σχολεία της χώρας, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκος Βούτσης.
Τα ποσά που θα δοθούν προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο θα δοθούν τα εξής ποσά:
 Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων: 542.483,04 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: 196.710,03 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: 170.890,15 ευρώ
Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: 147.199,78 ευρώ
Τα ποσά που θα καταβληθούν ανά δήμο είναι τα εξής:
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 339.837,25 ευρώ
ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 17.156,48 ευρώ
ΔΩΔΩΝΗΣ: 21.342,14 ευρώ
ΖΑΓΟΡΙΟΥ: 18.080,89 ευρώ
ΖΙΤΣΑΣ: 46.154,45 ευρώ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ: 27.902,21 ευρώ
ΜΕΤΣΟΒΟΥ: 32.937,03 ευρώ
ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 39.072,59 ευρώ
ΑΡΤΑΙΩΝ: 131.398,31 ευρώ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ: 21.431,23 ευρώ
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:13.462,41 ευρώ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ: 30.418,08 ευρώ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 83.750,76 ευρώ
ΖΗΡΟΥ: 44.310,00 ευρώ
ΠΑΡΓΑΣ: 42.829,39 ευρώ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 92.063,24 ευρώ
ΣΟΥΛΙΟΥ: 35.551,05 ευρώ

ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 19.585,49 ευρώ

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Τη δημοπράτηση έργων στο σύνολο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της. Επίσης, η Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους έργων συντήρησης και αποκατάστασης.
 Αναλυτικά, ανά Περιφερειακή Ενότητα δημοπρατούνται τα έργα:
 Π.Ε. Ιωαννίνων
  «Εργασίες διάνοιξης της επαρχιακής οδού προς Βαλανιδιά (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 72.000 ευρώ
 Καθαρισμός δρόμων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους, συνολικού προϋπολογισμού  62.000 ευρώ
  «Ύδρευση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων λεκανοπεδίου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
 «Αποκατάσταση οδού Καλέντζι – Πηγάδια», προϋπολογισμού   40.000 ευρώ
 «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, 17,1 γραμμάρια ηρωίνης, 58 ναρκωτικά χάπια και 4,4 γραμμάρια κάνναβης, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών

Επιχείρηση πραγματοποίησαν χθες (07-04-2015) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος άνδρας και μία 28χρονη γυναίκα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Από τη συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε χρήστες στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ παράλληλα είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κρύπτη ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί χθες το βράδυ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 35χρονο δράστη και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πλαστικό κουτί που περιείχε ηρωίνη, συνολικού βάρους (16,7) γραμμαρίων.
δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (4,4) γραμμαρίων.
58 ναρκωτικά χάπια, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης, συνελήφθη και μία 28χρονη ημεδαπή, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση ενώ μετά από σωματική έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή της μια συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στην Άρτα

Συνελήφθησαν, χθες (07-04-2015), από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας, τέσσερις φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (07-04-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (22) ετών και (8) μηνών, για Φοροδιαφυγή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εισφορών και δημόσιων εσόδων.
2. Χθες (07-04-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για κλοπή.
3. Χθες (07-04-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στην χώρα μας. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (5) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
4. Χθες (07-04-2015) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για διάρρηξη – κλοπή σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

Συνελήφθη χθες (07-04-2015) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος ημεδαπός, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας στο χώρο στάθμευσης του Επιβατικού Σταθμού του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, διέρρηξε με σιδερένιο λοστό την πόρτα επικαθήμενου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και αφαίρεσε από συσκευασμένες παλέτες εμπορευμάτων δέκα κουτιά που περιείχαν ρολόγια, αθλητικά παπούτσια και αρώματα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Πανηγυρικός Εσπερινός την Κυριακή του Πάσχα


Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Εσπερινός της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί θα τελεστεί και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ιερά Μονή Σωσίνου, με ώρα έναρξης 7 το απόγευμα.

Επιστρέφονται από την Τετάρτη 8 Απριλίου πινακίδες και διπλώματα ενόψει Πάσχα

Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιστρέφονται από Τετάρτη 8 Απριλίου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ενώ η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί μέχρι και τις 07.04.2015.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 07.04.2015.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
-Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
-Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
-Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
-Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
-Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

Συντεχνία Αρτοποιών Ιωαννίνων και Περιχώρων: Ψωμί για τρεις ημέρες το Μεγάλο Σάββατο

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ιωαννίνων και Περιχώρων ανακοινώνει πως στις 11 Απριλίου, το Μεγάλο Σάββατο, το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να προμηθευτεί ψωμί για 3 ημέρες, καθώς τη Δευτέρα 13 Απριλίου τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντεχνία εύχεται σε όλους καλό Πάσχα.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάρτιο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2014).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2014)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2014)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 11 το 2014).
Ειδικότερα καταγράφηκαν: