Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο Εγκύκλιοι με διευκρινίσεις και παράταση των δηλώσεων ΟΣΔΕ

 


Δύο νέες εγκυκλίους, οι οποίες έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος ερωτημάτων και κανονιστικών υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητες για την υποβολή ΟΣΔΕ 2023, εξέδωσε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδράκος.

Με τις συντονισμένες ενέργειες μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Αμέσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων δίνεται -μεταξύ άλλων – και στους Έλληνες κτηνοτρόφους η δυνατότητα να επιλέξουν το οικολογικό σχήμα που επιθυμούν με τρόπο άμεσο και μέσα από μια διαδικασία απλοποιημένη.

Επίσης, δίνεται παράταση για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, έως και την 11η Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αγρότες και ΚΥΔ, δεδομένου της στενότητας του χρόνου και του όγκου των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, ενώ δίνονται διευκρινήσεις και επικαιροποιούνται τα στοιχεία για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων.

Οι εγκύκλιοι έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια: ΑΔΑ: 9ΞΔ446ΨΧΞΧ-6ΟΘ & ΑΔΑ: ΨΙΗ746ΨΧΞΧ-ΔΑΣ

Γιάννενα: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ε.Σ.Ι. ”Οι Ζωσιμάδες”

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων ”Οι Ζωσιμάδες”, ενόψει της διεξαγωγής φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 12-08-2023 και ώρα 19:00.

Αποφασίστηκε:

-προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Φώτου Τζαβέλλα (έμπροσθεν γηπέδου), το Σάββατο 12-08-2023 και από ώρα 15:30, έως πέρατος του ποδοσφαιρικού αγώνα.

-προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην ανωτέρω οδό, το Σάββατο 12-08-2023 και από ώρα 16:30, έως πέρατος του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η τοποθέτηση προσωρινής σήμανσης θα γίνει με ευθύνη – μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, το οποίο εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 5ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρου

 


Σήμερα (11-08-2023) το πρωί στο 5ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρου, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Σε προσωρινή κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

 


Σε προσωρινή κυκλοφορία δόθηκε σήμερα ο νέος οδικός άξονας, από τον κόμβο Τερόβου της Ιόνιας Οδού μέχρι τα Πηγάδια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο δρόμο, μήκους 10 χλμ, ο οποίος εντάχθηκε στο Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», με αρχικό προϋπολογισμό (προ έκπτωσης αναδόχου) 25.000.000 ευρώ.

Η κατασκευή του έργου έγινε σχεδόν καθολικά σε νέα χάραξη και περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις του νέου δρόμου με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό, καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον (περιφερειακό) οδικό δίκτυο.

Έχει επίσης εγκατασταθεί οδοφωτισμός σε κατάλληλο μήκος και στους πέντε ισόπεδους κόμβους, ενώ επί της κύριας οδού κατασκευάστηκε και γέφυρα (με οδοφωτισμό) μήκους 134 μέτρων.

Σπύρος Ριζόπουλος: Τα βήματα για ισοβαρή τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας

 


Τις προτάσεις του για μια ισοβαρή  τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας παρουσιάζει σε νέο βίντεο ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», μαζί με τον  υποψήφιο της Π.Ε. Πρέβεζας  Παύλο Μήτσο, βρέθηκαν στο Καναλάκι Πρέβεζας και έβαλαν στο «μικροσκόπιο» την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο κύριος Μήτσος, η προσέλευση τουρισμού στην περιοχή παρουσιάζει μεγάλες ανισότητες , με το βάρος να πέφτει περισσότερο στην Πάργα και τα άλλα σημεία  να είναι αρκετά πίσω.  Γενικότερα η Ήπειρος δεν παρουσιάζει άνοδο του  τουριστικού της προϊόντος καθώς όπως επισημαίνεται,  η συμμετοχή της στο εθνικό προϊόν παραμένει κολλημένη στο 2% για πολλά χρόνια.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Χρήστου Ανδρέου

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Χρήστου Ανδρέου.

Έρχεται στην ομάδα μας από τον Αστήρ Αμφιθέας ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Καλπάκι, Κόνιτσα, Ροδοτόπι, Εθνικό Φιλιππιάδας, ΠΑΟ Κρύας, Θ. Ελεούσας και ΑΟ Ζωοδόχου.

Η θέση που αγωνίζεται είναι δεξί μπακ/χαφ.

-Χρήστο καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου!

Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

“Μάγεψε” για μία ακόμη χρονιά το “Zaravina Festival”

 


Τη δυναμική που έχει αποκτήσει το Zaravina Festival απέδειξε το πλήθος κόσμου που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου στη μαγική λίμνη Ζαραβίνα για να απολαύσει τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη και Δημήτρη Υφαντή.

Οι αγαπημένοι σε όλους καλλιτέχνες πρόσφεραν ένα 4ωρο πρόγραμμα γεμάτο παλιές και νέες επιτυχίες, ξεσηκώνοντας το κοινό που έφτασε στον χώρο ακόμη και περιοχές εκτός του Νομού Ιωαννίνων.

Από το πρώτο έως και το τελευταίο τραγούδι οι φίλοι του Zaravina Festival συνόδευσαν τους καλλιτέχνες με τραγούδι και χορό, απολαμβάνοντας μια συναυλία που άφησε το δικό της στίγμα στις μουσικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

«Κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι και  δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Ζαραβίνα ζούμε μοναδικές μουσικές στιγμές σε ένα φεστιβάλ που έχει αγαπηθεί και έχει γίνει πλέον θεσμός. Οι νότες ενώνονται με τη φύση και μέσα από τη  μουσική δενόμαστε με τις φυσικές ομορφιές του Πωγωνίου που είναι ανεξάντλητες. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη προσέλευση που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις την επόμενη χρονιά» δήλωσε στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ευχαριστώντας παράλληλα το Δημήτρη Υφαντή,  έναν εκ των βασικών υποστηρικτών του Zaravina Festival.

Μαγεμένοι με το φυσικό τοπίο δήλωσαν και οι καλλιτέχνες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η λίμνη Ζαραβίνα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία που έχουν επισκεφθεί.

Η συναυλία διεξήχθη σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Ηπείρου και το ραντεβού ανανεώνεται για τις 9 Αυγούστου 2024 για μία ακόμη ξεχωριστή μουσική βραδιά, με πολλές εκπλήξεις!

Σιταριά Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Αυγούστου

 


Πρόγραμμα

Στην Παναγιά της Σιταριάς θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία το πρωί και  παραδοσιακό τραπέζι  το μεσημέρι της Τρίτης 15 Αυγούστου 2023.

Το βράδυ της Τρίτης 15 και της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2023, το γλέντι θα γίνει στην πλατεία του χωριού.

Το βράδυ της  Τετάρτης 16 Αυγούστου, θα προσφερθεί παραδοσιακό φαγητό (κοφτός).

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Χαλιγιάννη.

Κτίσματα Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 15 Αυγούστου (Κοίμηση της Θεοτόκου)

 


Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 15 Αυγούστου  (Κοίμηση της Θεοτόκου) στα Κτίσματα Πωγωνίου.

Αυξημένα τα μέτρα Τροχαίας για το Δεκαπενταύγουστο

 


Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2023, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

• αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

• εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,

• ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

Καστάνιανη Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου

 


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου, στη   Καστάνιανη Πωγωνίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

 


Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2023, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, κατά τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν ως κατωτέρω:

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, από ώρα 16:00 έως 22:00, καθώς και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνεται το διάστημα 9 με 17 Σεπτεμβρίου 2023, με δικό της περίπτερο.

Η Περιφέρεια θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της εκπροσώπους Δήμων, Επιμελητηρίων, Ενώσεων Ξενοδόχων και γενικά φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού. Επίσης, θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των Δήμων, επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στην έκθεση.

Το υλικό (έως 50 τεμάχια ανά φορέα-επιχείρηση) θα πρέπει να προσκομιστεί από τους ενδιαφερόμενους συσκευασμένο στο γραφείο 143 του διοικητηρίου της Περιφέρειας (πλατεία Πύρρου 1, Ιωάννινα), με την ένδειξη «ΔΕΘ», το αργότερο έως την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023και ώρα 1.00 μ.μ.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, στο email: s.lolis@php.gov.gr  με την συμπλήρωση και αποστολή φόρμας συμμετοχής.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 11 Αυγούστου

 

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00


Καλοκαίρι: Θεραπευτική αντιμετώπιση κιρσών με ενδοαυλικό laser

 


Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες η φλεβική ανεπάρκεια και οι κιρσοί επιδεινώνονται, με αποτέλεσμα η συμπτωματολογία να γίνεται όλο και πιο ενοχλητική και να επιβαρύνει δυσάρεστα την καθημερινότητα και τη διάθεση του πάσχοντος. Κατά συνέπεια, μεγάλος αριθμός ατόμων με κιρσούς αναζητεί πολλές φορές επειγόντως αγγειοχειρουργό, προκειμένου να καταφέρει να απαλλαγεί από την ιδιαίτερα ενοχλητική και ενίοτε επικίνδυνη συμπτωματολογία. 

«Αρκετοί πάσχοντες από φλεβική ανεπάρκεια προσέρχονται το καλοκαίρι διαμαρτυρόμενοι για πόνους στα πόδια που δεν υποχωρούν, αίσθημα βάρους και υπερβολικής κόπωσης, έντονο κνησμό και ιδιαιτέρως επίμονη αίσθηση καύσου. Αυτά τα συμπτώματα κάνουν πολύ δύσκολη έως και αφόρητη την καθημερινότητά τους και καθιστούν τις περισσότερες φορές επιτακτική τη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Ο κίνδυνος της θρόμβωσης λόγω φλεβικής ανεπάρκειας γίνεται σαφές ότι εντείνεται πολύ περισσότερο το καλοκαίρι. Σε καμία περίπτωση επομένως δε θα πρέπει να παραμελείται και να αντιμετωπίζεται καθυστερημένα. Το καλοκαίρι δεν αποτελεί αντένδειξη για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει οι πάσχοντες να ενθαρρύνονται ώστε να προχωρήσουν στην οριστική λύση του προβλήματός τους», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Ν. Ξηρομερίτης MD, PHD, MSC Αγγειοχειρουργός - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, Διευθυντής Δ´ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής-Ενδοαυλικό Laser Φλεβικών Παθήσεων Metropolitan General.