Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Παρακάλαμος: Πάρτι το Σάββατο 17 Αυγούστου, στο «Plegma Cafe Bar»


Πάρτι το Σάββατο 17 Αυγούστου,, στο «Plegma Cafe Bar» στον Παρακάλαμο.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: «Ἡ Κοίμηση τῆς Θεοτόκου, πανηγύρι χαρᾶς»

Αγρυπνία στην Ιερα Μονή Μολυβδοσκεπάστου

Δολό Πωγωνίου: Αντάμωμα χωριανών-Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 17 Αυγούστου


Αντάμωμα  χωριανών-Παραδοσιακό  πανηγύρι το Σάββατο 17 Αυγούστου στο Δολό Πωγωνίου. 

Αργυροχώρι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 17 Αυγούστου


Παραδοσιακό  πανηγύρι το Σάββατο 17 Αυγούστου, στο Αργυροχώρι Πωγωνίου. 

Δημόκορη Πωγωνίου: Βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 17 Αυγούστου


Βραδινό   παραδοσιακό  πανηγύρι το Σάββατο 17 Αυγούστου, στη Δημόκορη Πωγωνίου. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος


Συνελήφθησαν, προχθές (14-08-2019) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις αλλοδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 38 ετών, καθώς και 31χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι παραπάνω αλλοδαποί κατείχαν κλεμμένη ταυτότητα Βελγικών Αρχών καθώς και πλαστή άδεια διαμονής Ιταλικών Αρχών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί, είχαν προμηθευτεί τα παραπάνω ταξιδιωτικά έγγραφα από περιοχή της Αττικής, έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των (600) ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Τα παραπάνω ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ετήσιο αντάμωμα-προσκύνημα των Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα

 Την Παρασκευή 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμα-προσκύνημα των Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα.
Στην  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος και ολοκληρώθηκε με κέρασμα και χαλαρή συζήτηση στις Πηγές Βελλάς.

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου, το Σάββατο το βράδυ 17 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου της Χρυσόρραχης Πωγωνίου το Σάββατο το βράδυ 17 Αυγούστου 2019.
Σερβίρεται καζανίσια μαγειρίτσα δωρεάν.
Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Ζέρβα.

Πρέβεζα: Δικογραφία σε βάρος 24χρονου για απάτη με πλαστές επιταγές


Συμπληρωματική δικογραφία σχηματίστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος 24χρονου , για συμμετοχή του σε ακόμη μία υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος εξαπάτησε ακόμα έναν 54χρονο  στην περιοχή της Άρτας, όπου στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής, του
παρέδωσε επιταγή, ονομαστικής αξίας (10.290) ευρώ, με φερόμενο εκδότη τον ίδιο, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστή. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 24χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία για την εμπλοκή του σε υπόθεση. Το συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για το Κοινωνικό τιμολόγιο


Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά δίνεται παράταση μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή των αιτήσεων εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων που τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018. Επίσης για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από την αρχικά περιορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων που είχε οριστεί.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.idika.gr/kot/ και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019 θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Μέχρι τον έλεγχο και έγκριση (ή όχι) των νέων αιτήσεων παραμένουν ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι υφιστάμενοι δικαιούχοι.

Εκκλησιασμός στην εκκλησία της Παναγίας, στα Βορώνεια Ρεπετίστας Πωγωνίου


Εκκλησιασμός στην εκκλησία της Παναγίας, στα Βορώνεια Ρεπετίστας Πωγωνίου.
Το παρόν έδωσαν  ο πρώην υπουργός κ. Φούσας Αντώνης και ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Γρ. Φούσας.

Εμμηνόπαυση: 10 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά της


Για τις περισσότερες γυναίκες η μετάβαση στην εμμηνόπαυση προκαλεί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμπτώματα που κάνουν δύσκολη τη ζωή και υπονομεύουν την ποιότητά της.
Από τα πρώτα που εκδηλώνονται είναι τα αγγειοκινητικά συμπτώματα, στα οποία ανήκουν οι εξάψεις και η νυκτερινή εφίδρωση. Τα συμπτώματα αυτά εκδηλώνονται λόγω της αδυναμίας του οργανισμού να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του, μετά τη δραστική μείωση της παραγωγής των οιστρογόνων. Υπολογίζεται ότι οκτώ στις δέκα γυναίκες εκδηλώνουν εξάψεις και νυκτερινή εφίδρωση, με τις περισσότερες να περιγράφουν την βαρύτητά τους από μέτρια έως σοβαρή.
Δυστυχώς, τα αγγειοκινητικά συμπτώματα είναι επίμονα. Μελέτες έχουν δείξει ότι για περισσότερες από τις μισές γυναίκες που βρίσκονται στην περιεμμηνοπαυσική περίοδο τα συμπτώματα αυτά διαρκούν κατά μέσο όρο 7 χρόνια, με τα 4,5 από αυτά να καταγράφονται μετά την τελευταία έμμηνο ρύση.
Άλλα βραχυπρόθεσμα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι οι διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης, η ευερεθιστότητα, η κόπωση, η αϋπνία, η λέπτυνση και αραίωση των μαλλιών, η ξηρότητα μαλλιών και βλεννογόνων (π.χ. στον κόλπο, στα μάτια κ.λπ.), ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή, η απώλεια της ερωτικής επιθυμίας (λίμπιντο), η αύξηση του σωματικού βάρους κ.λπ.
Μακροπρόθεσμα, η εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο για απώλεια οστικής μάζας (οστεοπενία και οστεοπόρωση), αλλά και για καρδιολογικά προβλήματα.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να αμβλύνετε τα συμπτώματά της. Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life, έχει μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.
1. Να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη D και μαγνήσιο. Οι ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης μπορεί να οδηγήσουν σε εξασθένηση των οστών, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου, βιταμίνης D και μαγνησίου μπορεί να αντισταθμίσει τον κίνδυνο αυτό.