Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Οι μισθοί που παίρνουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες


Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έχει αρχίσει.
Δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη την Ελλάδα θα ζητήσουν τη ψήφο μας, διεκδικώντας μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που θα προκύψουν από τις κάλπες του ερχόμενου Μάη.
Αναλυτικά οι μισθοί που παίρνουν οι δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου, οι περιφερειάρχες και οι Αντιπεριφερειάρχες.

Υπουργείο Εσωτερικών: Παράταση έως την Παρασκευή 5 Απριλίου για τις αιτήσεις των Ελλήνων κατοίκων της ΕΕ για συμμετοχή στις ευρωεκλογές 2019


Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου από τους Έλληνες που διαμένουν σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές στη χώρα διαμονής τους.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και στις οικείες ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Έλληνες κάτοικοι της ΕΕ θα ψηφίσουν σε εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σε ορισμένες πόλεις της χώρας όπου διαμένουν.
Για τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στη Βρετανία, η προθεσμία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 10 Απριλίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για την χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος


Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019   (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 08-04-2019. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 15-04-2019.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63515
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας
  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
  Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Γραμματειακής Υποστήριξης, κ. Χρ. Μπουτζικούδη : 210-8208835, 210-8208807, 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

24η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Α.Σ. Αετός Νήσου 31-03-19/17:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 31  ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ (16:30) ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (16:30)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:30)
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (14:30)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (17:00)

Υπουργείο Παιδείας: Στις 6 Ιουνίου αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις


Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, με τις εξετάσεις να αρχίζουν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στις 6 και 7 Ιουνίου, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:
- 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
- 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
- 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
- 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
Οι υποψήφιοι των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ αρχίζουν με Νέα Ελληνικά (6 Ιουνίου) και συνεχίζουν με Μαθηματικά (8 Ιουνίου) και στα άλλα μαθήματα θα εξεταστούν την Τρίτη 11, Πέμπτη 13, Σάββατο 15, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιουνίου.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις πανελλήνιες 2019 ορίζεται η 08:30 π.μ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

24η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ε. Λαψίστας 2006-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 31-03-19/17:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Π.Α.Σ. Αλμυρός 31-03-19/17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ 
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (16:30)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (16:30)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (16:30)
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00) 

Ζηκόπουλος Σταύρος: Πωγώνι… μια πρόταση για να ζήσει



ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ
 Μια πρόταση προς τους απανταχού Ηπειρώτες.
 Εκπροσωπώντας τους αγρότες του νομού ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων συμμετείχα στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών στα Γιάννενα.
Άκουσα από τους ομιλητές εκπροσώπους των Ηπειρωτών όλου του κόσμου για επιχειρήσεις, για μονάδες, για αξιοποίηση του πλούτου, για τουρισμό κ.τ.λ. με τη σκέψη τους για μια καλή επιστροφή σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Στη παρέμβαση μου είχα αναφέρει ότι: Αν γίνουν τα μισά από τις προτάσεις όχι μόνο θα επιστρέψουν οι απανταχού Ηπειρώτες στον τόπο τους αλλά θα χρειαστεί να γίνει και εισαγωγή ξένου εργατικού δυναμικού. Σεβαστές όλες οι προτάσεις όμως κατά τη γνώμη μου αν θέλουμε να βοηθήσουμε πρέπει να δεχθούμε.                1ον. Τη Δημιουργία  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΗΣ. όλων των εγκαταλελειμμένων εκτάσεων. Ιδιωτών – εκκλησίας - κοινοτικών. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ.ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ.
ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΖΩΝΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ, ΔΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.                                                                                                              ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΚΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ.ΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Φυσικά και δεν έγινε δεκτό…
 ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΩΝ Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ.Η ΑΝΕΡΓΙΑ Κ.Λ.Π. Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ.
 ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ Η ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ. 
ΑΦΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ε.Ο.Ζ. ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
 1ον. ΤΗΝ  ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
 2ον. ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ.
 3ον. Επιπλέον προτείνω και τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ όλων των κλεισμένων αγροτικών κατοικιών ή ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ. ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΑΤΟΜΙΚΗ Ο.Ε. ΕΠΕ Ε.Ε. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ κ.λ.π.
Η έρευνά μου και η πρόταση που παραθέτω αναφέρεται στο δήμο Πωγωνίου, χωρίς να παραβλέπουμε ότι τα χαρακτηριστικά του Πωγωνίου δεν είναι ίδια με των υπολοίπων περιφερειακών δήμων με εξαίρεση του Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων.
       Για το Πωγώνι:
Υπάρχουν τα δεδομένα προς τη κατεύθυνση ανάπτυξης μιας μορφής τουρισμού ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Υπάρχει:
1)  Το φυσικό περιβάλλον ποτάμια - λίμνες - δάση - βουνά
2)  Αρχιτεκτονική – πέτρα κ.τ.λ.
3)  Πολιτιστική ταυτότητα
4)  Ιστορία
5)  Θρησκευτικό ενδιαφέρον για τουρισμό και ορειβατικό τουρισμό
6)   Γαστρονομία
7)   Μικροκαλλιέργειες ντόπιων προϊόντων και μικρές ή μεγάλες μονάδες ζωικής παραγωγής
Όλα αυτά και αμέτρητα άλλα μπορούν να δώσουν μια ώθηση για τουριστική και όχι μόνο αξιοποίηση.
Εγώ αυτό το ονομάζω ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟ.
Μια αξιόλογη μονάδα στο Δολό, μια στο Ωραιόκαστρο και κάποια σκόρπια και μεμονωμένα δωμάτια, μάλλον δε μπορούν να δώσουν τουριστική ώθηση.
Σήμερα (και δεν θέλω να σκεφτώ αν δεν κάνουμε κάτι, τι θα υπάρχει μετά από 20 χρόνια) υπάρχουν 4.000 κλεισμένα σπίτια και 80 περίπου κοινοτικά και κατ επέκταση δημοτικά κτίρια.  αξία τους σήμερα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ χωρίς την αξία γης που τα περιβάλλει. Το δε κόστος της συντήρησης τους είναι ανυπολόγιστο. Το άνοιγμα αυτών των σπιτιών κατά μέσο όρο είναι 20 ημέρες το χρόνο.
Ελάχιστα τα Χριστούγεννα , 5 ημέρες το Πάσχα και 15 ημέρες τον Αύγουστο.
Δεν αναφέρω καθόλου το κόστος μετάβασης. Αλλά το κόστος καθαρισμού αυλής και κατοικίας είναι αρκετά μεγάλο και για 3 ημέρες παραμονή μάλλον δεν προλαβαίνουν. Ας ξεφύγουμε λίγο από τους ανθρώπους κάποιας ηλικίας, που έχουμε πολλά βιώματα με το χωριό μας, με το σπίτι και ας σκεφτούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας 2η και 3η γενιά, μπορούν να επισκεφθούν και να διαμένουν στο κλεισμένο σπίτι για τριήμερο! Θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει μια πλιάδα επιχειρημάτων που
Θα αποδείκνυαν ότι δε μπορούν για αυτό και δεν έρχονται π.χ. τα Χριστούγεννα κτλ.
Τι προτείνω:
Το Καλπάκι (καλώς ή κακώς δεν το εξετάζω) που είναι η έδρα του δήμου, να γίνει λουλουδένιο, να αποκτήσει ταυτότητα με σημείο αναφοράς (Μεσοχώρι) και να υπάρχει πλήρη αναφορά σε όλα τα δεδομένα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των χωριών του δήμου και όχι μόνο.
Να ορίσουμε τα χωριά Βήσσανη, Πωγωνιανή,  Κουκλιοί, Βασιλικό ξεκινώντας από τη Βήσσανη ως έδρα ενός τεράστιου αγροτικού χωριού.
Να ορίσουμε ή την αναπτυξιακή του δήμου ή μια Α.Ε. ή όπως αλλιώς ονομαστεί ως Οικοτουριστική επιχείρηση.
Να καλέσουμε όλους τους ιδιώτες των κλεισμένων σπιτιών να τα ενοικιάσουν , με τον όρο για 20 ή 30 μέρες το χρόνο να μπορούν να παίρνουν το κλειδί και να διαμένουν χωρίς κανένας να τους ενοχλεί, στο πανέτοιμο για διαμονή σπίτι τους.
Τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι στη διάθεση του φορέα και για το κόστος συντήρησης αλλά και το όφελος από την εκμετάλλευση του.
Κατοχύρωση νομοθετική:
Αν κάποιος για διάφορους λόγους θέλει να επιστρέψει στο χωριό του θα μπορεί να πάρει το σπίτι του πίσω.
Πέραν των επίσημων στατιστικών στοιχείων υπάρχει καταγραφή όλων των δεδομένων του δήμου, αυτή φυσικά συνεχίζεται και υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης από όποιον πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει.
Αν πείσουμε  το 5% των ιδιοκτητών αυτών των αγροικιών να συμμετέχουν στον φορέα και προσθέσουμε το κτιριακό δυναμικό του δήμου, δημιουργούν μια τεράστια τουριστική επιχείρηση τουλάχιστον 200 σπιτιών τετράκλινων ή πεντάκλινων (δηλ. για διαμονή ολόκληρης οικογένειας) και 60 αιθουσών πολλαπλών χρήσεων.
ή ΕΣΤΩ ΑΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ 1% ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ 40 ΣΠΙΤΙΑ  ΞΕΝΩΝΕΣ 200 ΚΛΙΝΩΝ.
Ο τρόπος λειτουργίας αυτού του εγχειρήματος προϋποθέτει μια επιχειρησιακή μελέτη οργάνωσης – προβολής – διαχείρισης κ.τ.λ. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα ανοιχτούν ορίζοντες για ξεχασμένες καλλιέργειας , για ορειβασία – ποδηλασία – ιππικούς αγώνες – διαδρομές κ.τ.λ.
Είμαστε στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου και ακόμη προς την περιφέρεια Ηπείρου , προς το Συνέδριο των Ηπειρωτών, την Πανειπηρωτική, την Ομοσπονδία Καλαμά – Μοργκάνας και προς το δήμο Πωγωνίου.
Και αν κάποτε ισχύσει η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών των 20 km θα δοθεί η δυνατότητα συγκράτησης του ελληνισμού της Αλβανίας.
Ένα δείγμα της διαχειριστικής μελέτης των αποτελεσμάτων είναι με κάλυψη 60 ημερών όλο το χρόνο των 200 σπιτιών τα έσοδα που θα προκύψουν θα μπορούν να καλύψουν το κόστος απόσβεσης της δαπάνης του προσωπικού καθώς και όλες τις λειτουργικές δαπάνες και θα υπάρχει και όφελος.
Ο ίδιος που διαθέτω ένα πανέμορφο σπίτι στο χωριό, αν έμενα εκτός Ηπείρου,  θα το διέθετα και θα ήμουν πολύ ευτυχής αν μετά από αρκετά χρόνια τα παιδιά μου θα μπορούσαν να έρθουν και να διαμένουν στο σπίτι τους έστω και για λίγες ημέρες.
Για κάθε πληροφορία ή συμπλήρωση προτάσεων είμαι στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση
Ζηκόπουλος Σταύρος Οικονομολόγος-Αμπελουργός
Μαζαράκι Ιωαννίνων τηλ.6979003515 / 2651036971 /

Βακολίδης Νίκος: Υποψήφιος Ευρωβουλευτή με το ΜέΡΑ25


Βιογραφικό Σημείωμα:
Ο Νίκος Βακολίδης γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 20/11/1978. Φοίτησε σε σχολεία της πόλης και σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία από όπου αποφοίτησε το 2002.
Μετά τη στρατιωτική του θητεία (2003/04) επέστρεψε στη Σιένα όπου παρακολούθηση ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ορθοδοντική.
Έπειτα εντάχθηκε σε 3ετές πρόγραμμα ειδικότητας στην Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια με έδρα το Βαρέζε της Ιταλίας.
Μετά την αποφοίτησή του το 2008 επέστρεψε στα Ιωάννινα και από το 2009 εξασκεί επίσημα το επάγγελμα του Ορθοδοντικού ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Είναι άγαμος. Έχει καλή γνώση της Ιταλικής και της Αγγλικής γλώσσας. Γνωρίζει μέτρια τη Γερμανική γλώσσα.
Είναι συντονιστής του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων και του DiEM25 Ioannina 1DSC.
Συμμετέχει επίσης στους τομείς Υγείας και Τουρισμού του ΜέΡΑ25.
Είναι Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του κινήματος αλληλεγγύης στον Julian Assange, Unity4j.

Η ανάγκη για στήριξη όσων συμβιώνουν με ψυχικά ασθενείς


Μιλώντας για την ψυχική ασθένεια, πάντα επικεντρωνόμαστε στον πάσχοντα ασθενή και παραμελούμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο περιβάλλον του, το οποίο πολύ συχνά υποφέρει πολύ περισσότερο απ' όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. 
Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr) επισημαίνει ότι οι φροντιστές είναι οι άνθρωποι που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους φροντίζοντας ... άλλους: «Με βάση την εμπειρία μας, ειδικά μέσα στα σπίτια των ανθρώπων που μας ζητούν βοήθεια και ψυχική φροντίδα, το ποσοστό εμφάνισης ψυχοπαθολογίας γύρω μας είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι σε ψυχική Παθολογία, υπάρχουν μέσα στα σπίτια και στις ζωές πολλών ανθρώπων γύρω μας, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο δείχνουν οι στατιστικές».
Ο κατάλογος των ανθρώπων που συμβιώνουν με δικά τους άτομα με “δυσκολίες”, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, είναι ατελείωτος: Πρόκειται για συζύγους που έχουν σχέσεις μίσους-εξάρτησης με το έτερον ήμισυ, αλλά και άρνηση επίλυσης ενός διαλυμένου γάμου. 'Άλλοι άνθρωποι πάλι που στηρίζουν ανθρώπους δικούς τους (αδέλφια, τέκνα, γονείς) με ψυχικά ή και βιολογικά προβλήματα υγείας, τα οποία κατατάσσονται στην κατηγορία των “ψυχοσωματικών” νόσων βαριάς μορφής. Γιοί και κόρες που παραμένουν καθηλωμένοι στο νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και δεν ανεξαρτητοποιούνται ακόμη κι όταν γίνονται μεσήλικες ! 'Άλλοι που συμβιώνουν με άτομα που έχουν παραιτηθεί από τη ζωή, (ηθελημένα ανέργους ή τοξικομανείς), και στην πραγματικότητα πάσχουν κι οι ίδιοι από κατάθλιψη. Αδέλφια παραμένουν σε συμβίωση μέχρι το βαθύ γήρας και που δεν έφτιαξαν ποτέ τη ζωή τους ή ακόμα και άνθρωποι που συμβιώνουν με άτομα με υστερικό προφίλ, που τους ταλαιπωρούν με “κρίσεις”, ενώ στην πραγματικότητα εκβιάζουν τη λύπηση και την προσοχή τους.