Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Κοπή πίτας, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο κυλικείο Παρακαλάμου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά θα  κόψει την πίτας του, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο κυλικείο Παρακαλάμου.
Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Αποστόλη Μπιλλη.
Τραγούδι Κώστας Ντρίκος, Λάμπρος Παπακώστας
Λαϊκό πρόγραμμα Χαλδούπης Βασίλης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την χορήγηση αδειών πλανόδιου εμπορίου Π.Ε. Ιωαννίνων

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης -Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση άδειας υπαίθριου εμπορίου, σύμφωνα με τον Ν.4264/14 “Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις”, μπορούν να προσέλθουν στην υπηρεσία (Διοικητήριο Περιφέρειας-Γραφείο 106 ) από την Δευτέρα 02/03/2015 έως και Παρασκευή 13/03/2015 για την κατάθεση της αίτησης (παρέχεται από την υπηρεσία), σχετικά με τη χορήγηση άδειας Πλανόδιου Εμπορίου για την Π.Ε. Ιωαννίνων με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. και την σχετική με την επικύρωση του αριθμού των αδειών, απόφαση του Περιφερειάρχη, ο ανώτατος αριθμός των εν λόγω αδειών, ανέρχεται στις πενήντα οκτώ (58).
Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίζονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά
1. Πιστοποιητικό ανεργίας
2. Πιστοποιητικό:
-Αναπηρίας 50% ή τυφλών
-Πολυτέκνων ή Τρίτεκνων
-Ανάπηρων του Ν.1370/44
-Γονέων ανήλικων τέκνων με αναπηρία
-Εγγραφής στα δημοτολόγια Ελλήνων Ρομά
-Απεξαρτημένων ατόμων
3. Υπεύθυνη δήλωση:
- Ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος
- Ότι δεν είναι συνταξιούχος
4. Δύο (2) φωτογραφίες
5. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης των αιτήσεων και με την προϋπόθεση έγκρισης της άδειας πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου θα χορηγηθεί βεβαίωση έγκρισης της άδειας, την οποία θα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προσκομίσουν τα λοιπά δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται κατά περίπτωση από τα παρακάτω:
6. Φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας επαγγελματικού - αγροτικού οχήματος
7. Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης
8. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης έναρξης-άσκησης επιτηδεύματος
9. Πιστοποιητικό αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για εγγραφή σε αυτόν
10. Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων ποτών
Επιπλέον δικαιολογητικά:
11. Εφόσον υπάρχει αναπλήρωση κατατίθενται
-Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης για αναπλήρωση στο όχημα
ή/και βιβλιάριο υγείας για διάθεση τροφίμων-ποτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επίσκεψη των εκπαιδευτήριων Γένεσις στο Χητος ΑΒΕΕ





Στους 65 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη

Δύο ακόμα θύματα της γρίπης, το μεσημέρι της Τετάρτης, προστίθενται στους δύο ασθενείς που κατέληξαν το πρωί της ίδιας μέρας.
Συνολικά, το τελευταίο 48ωρο, 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 65, ενώ σε δωμάτια εντατικής νοσηλεύονται 24 άνθρωποι.

Συνολικά, από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν νοσηλευτεί 134 άτομα.

Ομιλία για τον Παύλο Μελά από την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών οργανώνει τη Δευτέρα  2 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4), διάλεξη με ομιλήτρια την Ιστορικό, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μίτση Σκ. Πικραμένου, και θέμα: «Παύλος Μελάς»: Ωραίος ως Έλλην. 

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη για χρέη 20,6 εκ. ευρώ!

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 63χρονος, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο 63χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 20.623.924,26 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ποιες πρόωρες συντάξεις καταργούνται για δημόσιο, ένστολους, τράπεζες

Νέα όρια ηλικίας στα 62-67

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 και 67 ετών για μειωμένη και πλήρη σύνταξη και νέο ασφαλιστικό με 5+1 σαρωτικές αλλαγές φέρνει το e-mail της κυβέρνησης με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει στο τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου 2015, με την παράταση της δανειακής σύμβασης.
Στο ασφαλιστικό οι δομικές αλλαγές που προτείνονται είναι οι εξής:
1. Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.
2. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, δηλαδή να μην αντικατασταθούν από κρατική χρηματοδότηση, αλλά από εξοικονόμηση (μείωση) παροχών.
3. Η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, μέτρο που θα αφορά κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ. Αυτό σημαίνει νέα κλίμακα εισφορών για σύνταξη σε πλήρως ανταποδοτική βάση, δηλαδή ό,τι «βγάζεις ανάλογα και θα πληρώνεις» και «ό,τι πληρώσεις τόση σύνταξη θα πάρεις».

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, σήμερα (25.02.2015) μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 26 ετών, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Αιμορροΐδες-κοινωνικό ταμπού-κοστίζουν δισεκατομμύρια στην οικονομία

Κοινωνικό ταμπού το οποίο κοστίζει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι ακόμη και σήμερα οι αιμορροΐδες!
Σύμφωνα με μελέτες οικονομολόγων, κάθε χρόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  λόγω αιμορροΐδων χάνονται περισσότερες από 224.000 ώρες εργασίας, το κόστος των οποίων υπολογίζονται γύρω στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ!
Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτό συμβαίνει  γιατί η πάθηση αποτελεί ακόμη και σήμερα  κοινωνικό ταμπού , κάτι που αποδεικνύεται από έρευνα του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας  σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού  μόλις το 0,3% των ασθενών επισκέπτεται τον ιατρό.
Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι σήμερα ,η εξέλιξη της τεχνολογίας με το νέο ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY, βάζει τέλος στο πρόβλημα των αιμορροΐδων μέσα σε τριάντα λεπτά!
«Το κοινωνικό ταμπού ακόμη και σήμερα  φρενάρει την πλειοψηφία των ασθενών με αιμορροΐδες να απευθυνθούν στο γιατρό, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επιτείνεται κάνοντας την ζωή τους δύσκολη» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου ( www.axiarchos.gr).