Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν ολόκληρη την Ήπειρο

Σφοδρές καταιγίδες εκδηλώνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής, σε ολόκληρη σχεδόν την Ήπειρο.
Η βροχή κατά διαστήματα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους.
Η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε σε πολλά σημεία στους δρόμους σε χείμαρρους από λάσπες και όμβρια ύδατα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ακόμη και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Νέος Μητροπολίτης Άρτης ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος

Ο βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, εξελέγη πριν από λίγο από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Άρτης.
Το Σώμα της Ιεραρχίας εξέλεξε τον Επίσκοπο Επιδαύρου με 66 ψήφους, ενώ στην διαδικασία του τριπροσώπου έλαβε 61 ψήφους.
Να αναφερθεί ότι ο έτερος αντίπαλος, Αρχιμ. Θεολόγος Ντούβαλης έλαβε 12 ψήφους.
Αμέσως μετά ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξε Μητροπολίτη Άρτης.
Στη συνέχεια ο κ. Καλλίνικος έλαβε τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, τις ευχές των Μητροπολιτών, ενώ μετέβη στο Καθολικό της Μονής Πετράκη όπου ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΤΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Γιάννης Καραγιάννης: Τα Γιάννενα δικαιούνται την διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου για τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR)

O Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε συνδιάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) στην Αθήνα. Τις εργασίες της συνδιάσκεψης άνοιξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.
Με την ανάληψη της προεδρίας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου από την Ελλάδα (από 1 Ιουνίου 2016 έως 31 Μαΐου 2017) η χώρα μας θα αναλάβει τη διοργάνωση του 2ου EUSAIR FORUM, για την επιτυχή συνέχιση της στρατηγικής και την συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της EUSAIR.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των χωρών της  Μακροπεριφέρειας, για την επάρκεια και αρτιότητα των απαιτούμενων υποδομών για την επιτυχή διοργάνωση ενός συνεδρίου αυτής της εμβέλειας στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στην EUSAIR συμμετέχουν, εκτός από την χώρα μας, τα κράτη μέλη της ΕΕ Ιταλία, Κροατία και Σλοβενία και οι χώρες της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 34χρονος Αλβανός με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 34χρονος συνελήφθη, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για εισαγωγή και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στη Γερμανία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με Σουηδούς παράγοντες τουρισμού

Σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποδεχόμενος Σουηδούς παράγοντες - ποδηλάτες που πραγματοποιούν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο.
Τα μέλη της Σουηδικής αποστολής, όπως  δήλωσαν, έχουν εντυπωσιαστεί από το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου και επεσήμαναν ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού πολύ περισσότερες απ' ότι σε άλλες χώρες,  δίνοντας έμφαση κυρίως σε ορεινές περιοχές και αντίστοιχες ορεινές διαδρομές.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια επενδύει στον ποδηλατικό τουρισμό, βελτιώνει υποδομές και διαδρομές σε όλη την Ήπειρο και ζήτησε να του καταθέσουν προτάσεις από τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν από την επίσκεψή τους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Κώστας Γκάνας: «Στόχος μας να αλλάξουμε κατηγορία»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «ΣΟΥΤ» και τον Μιχάλη Τσάγκα ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά Κώστας Γκάνας.
Ο 32χρονος μπακ μίλησε τόσο για την περσινή χρονιά που χάθηκε η άνοδος τόσο και για την φετινή περιπέτεια της ομάδας του Παρακαλάμου που ευελπιστεί να ανέλθει στην Α΄ κατηγορία.
-Κώστα, πότε και που ξεκίνησες αλλά και που έχεις αγωνιστεί...
-Ξεκίνησα σε ηλικία 14 ετών στην ακαδημία του Θριάμβου Σαρακατσανέων. Από εκεί και μετά αγωνίστηκα στις ακαδημίες της Θύελλας Ελεούσας αλλά και των Αμπελοκήπων. Όσον αφορά τις αντρικές ομάδες έχω αγωνιστεί στους Αμπελόκηπους δυο χρονιές (Α΄ κατηγορία), το Καλπάκι (Β΄), την Κρύα (Β΄) τους Ανάργυρους (Γ΄ κατηγορία ενώ κατάγομαι από το διπλανό χωριο), Κληματια Β΄ την Κόντσικα (Α΄ ) την Αγία Μαρίνα (Α΄) και τα τελευταία δύο χρονιά στον Αγροτικό Αστέρα.
-Σε ποια θέση αγωνίζεσαι;
-Παίζω σαν αμυντικός (Λίμπερο και στόπερ) αλλά έχω αγωνιστεί και σαν σέντερ φορ.
-Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεται κάποιος στα μετόπισθεν
-Θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο μιας και έχεις την ευθύνη να μην δεχτεί η ομάδα τέρμα.
-Ποιον είχες σαν πρότυπο μικρός;

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπή, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Καλπακίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
   Σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής που  θα διεξαχθεί  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την  11η Οκτωβρίου 2016, ημέρα   Τρίτη & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα  της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΘΕΜΑΤΑ
1. Προέλεγχος έκθεσης 1ου , 2ου   & 3ου τριμήνου  έτους  2016 Δήμου Πωγωνίου.»
2. Ορισμός παράστασης δικηγόρου μετά του Δημάρχου κατά τη συζήτηση της αρ.535/15 ανακοπής κατά του Ε.Ρούμπα και κατά της αρ.223/15 διαταγής πληρωμής προκειμένου να προβούν σε δικαστικό συμβιβασμό.
3. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη υπομνήματος ( έγγραφων εξηγήσεων) προκαταρτικής εξέτασης που αφορά την υπ. αρ. 297α/16 κλήσης.
4. Ορισμός πληρεξούσιων  δικηγόρων κατά τη δικάσιμο στις 10-11-2016 ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Ιωαννίνων σχετικά με τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στην Τ.Κ. Νεγράδων.
5. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2016 Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Πανηπειρωτικό Πανόραμα-Πίτα του Ηπειρώτη 2017, το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στη συνεδρίαση της 6 Οκτωβρίου 2016, αποφάσισε ότι το Πανηπειρωτικό Πανόραμα-Πίτα του Ηπειρώτη 2017, θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017, στο ΣΕΦ.

Θα ακολουθήσει ενημερωτική ανακοίνωση και πρόσκληση για συμμετοχή των φορέων.

Οι εφιάλτες του Πωγωνίου!

Ας περάσουμε κατ ευθείαν στην είδηση:
Κατά την μεταφορά λέει, μερικών  υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το ένα κτήριο στο άλλο, εξαφανίστηκαν  χαρτοκιβώτια που περιείχαν πολλούς φακέλους  της Κτηματολογικής Υπηρεσίας. [τοπογραφικά, συμβόλαια, τίτλοι   κλπ] που αναφέρονταν σε ιδιοκτησίες  τόσο των ιδιωτών, όσο και του Δημοσίου, [ακόμη και Εκκλησιών].
Δυο είναι οι περιοχές  που θίγονται άμεσα,  από την εξαφάνιση  αυτών των ντοκουμέντων.    
Η μία είναι  μια  περιοχή της Θράκης  και η άλλη είναι μια περιοχή του   Δήμου Πωγωνίου.  Αμάν!
Πάμε παρακάτω. Το περιστατικό συνέβη πριν κάτι χρόνια, χωρίς κανένας να θεωρηθεί υπεύθυνος για την εξαφάνιση, [ούτε καν μια τυπική ΕΔΕ δεν έγινε], καθ ότι το αντελήφθησαν  λέει πολύ αργά, και η ιδιωτική εταιρία που έκανε την μεταφορά δεν υπάρχει σήμερα. Υπέροχα! 
Πάμε παρακάτω Ερώτηση: 
- Ποιος είχε τόσο μακρύ χέρι εδώ και τι κέρδος μπορεί να έχει από την εξαφάνιση των φακέλων;
Μήπως  η εξαφάνιση αυτή, έχει κάποια σχέση με τα  σχέδια ορισμένων, για την δημιουργία Ειδικών  Οικονομικών  Ζωνών {ΕΟΖ},  σ΄ αυτές τις δύο περιοχές;
Οι Πωγωνήσιοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν!
Σε λίγο καιρό  θα αρχίζουν να παραμιλούν και να βλέπουν εφιάλτες και στον ύπνο τους και στον ξύπνιο τους !..!
Υ.Γ:  Oι βουλευτές του νομού –ειδικά αυτοί που πάλευαν κάποτε,  ενάντια στην   ΕΟΖ Πωγωνίου, [βλέπε: enantiaeoz.blogspot.com] μπορούν  σήμερα να κάνουν  μια  επ΄ αυτού του θέματος επερώτηση στον σημερινό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να διατάξει μια έρευνα για να μάθουμε πότε ακριβώς και κάτω από ποιες συνθήκες εξαφανίστηκαν αυτοί οι φάκελοι της Κτηματολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και ποιές περιοχές  του Πωγωνίου αφορούν;

Τσούνης {Βοστινιώτης} Παναγιώτης
7-10-2016

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού στο 57ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Καλλιθέας)

Χθες (06-10-2016) το αργά το απόγευμα, στο 57ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης (στο ύψος της Καλλιθέας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 41χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 66χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου κυκλοφοριακής αγωγής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας

Τo Τμήμα Τροχαίας Άρτας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας, υλοποίησε δράση που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και την ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 03 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αρταίων, λειτούργησε Περίπτερο Τροχαίας, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών της Άρτας καθώς και μαθητές σχολείων.

Στο Περίπτερο της Τροχαίας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ενώ επίσης διανεμήθηκαν φυλλάδια και σχετικό έντυπο υλικό.

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Άρτας για την Οδική Ασφάλεια


Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Άρτας, πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 23-09-2016, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων, αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ενημέρωσαν τους μαθητές του 5ου, 6ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας, αναδεικνύοντας τους την σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, οι μαθητές, μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους, ενημερώθηκαν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Επιπλέον, από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, πραγματοποιήθηκε την 29-09-2016 αντίστοιχη ενημερωτική διάλεξη στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας, για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Σταυρακίου 8-10-16/16:00) εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 9-10-16/15:00), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αετός Νήσου 9-10-16/16:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   
ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (16:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (16:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (16:00)
Κυριακή 9  Οκτωβρίου 2016
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (19:30) 

Απάντηση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ιωαννίνων στα δημοσιεύματα για το αεροδρόμιο της πόλης

"Κάποιοι που στήνουν γεγονότα εκεί που δεν υπάρχουν, κάποτε πρέπει να απολογούνται"

Σε όσους τις τελευταίες μέρες μετέτρεψαν την εύλογη προσμονή για την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων σε βεβαιότητα ήττας, σε όσους προσπάθησαν την ανησυχία των συμπολιτών μας για το αεροδρόμιο να την κάνουν οργή για την κυβέρνηση ήρθε η ώρα να απαντήσουμε:
-Το πρόβλημα του τυπογραφικού λάθους (Δημοτικό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων αντί του ορθού Κρατικό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων) εντοπίστηκε πολύ γρήγορα και αφορούσε όχι μόνο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων αλλά και της Καρπάθου και της Λήμνου. Τα Δημοτικά Αεροδρόμια ήταν και παραμένουν τέσσερα, μετά και την νομοτεχνική διόρθωση που έγινε (άρθρα 23,24).
-Στην προηγούμενη διοικητική δομή υπήρχαν μόνο δύο τμήματα (αεροναυτιλίας και λειτουργίας). Με τον νέο νόμο (άρθρα 24,48,40, 58,63) δημιουργούνται 4 τμήματα: αεροναυτηλίας, ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τεχνικής συντήρησης και λειτουργίας αερολιμένων και ένα γραφείο της «Αεροπορικής Αρχής» για την εποπτεία του αεροδρομίου.
-Αν αυτή η νέα διοικητική δομή θεωρείται υποβάθμιση τότε κάποιοι έχουν χάσει το λογαριασμό. Τέλος το «Γραφείο Αεροπορικής Αρχής», το οποίο ιδρύεται με το παρόν νομοθέτημα, υπάρχει ως δομή σε πολλά κρατικά αεροδρόμια (π.χ. σε Νάξο, Καστοριά, Πάρο, Άραξο, Κάρπαθο, Καλαμάτα) και καθόλου δεν σημαίνει υποβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων.
-Κάποιοι που στήνουν γεγονότα εκεί που δεν υπάρχουν, κάποτε πρέπει να απολογούνται.

Και επειδή οι Ηπειρώτες συνηθίζουν να βάζουν το δάχτυλο “επί τον τύπον των ήλων”, σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αλήθεια για το αεροδρόμιο και το ενδιαφέρον και των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στα Γιάννενα.

Παράταση έως 31-12-2017 στις ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα σε δημόσιο και ΟΤΑ

Παρατείνονται έως 31-12-2017 όλες οι ατομικές συμβάσεις -συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν λήξει μέχρι και 60 μέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου- για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων Αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, όπως και για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.
Από τη ρύθμιση εξαιρούνται «οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που δεν ξεπερνούν τους δύο μήνες εντός συνολικού διαστήματος δώδεκα μηνών συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν παραταθεί μέχρι τις 31-12-2016, οπότε και λήγουν».

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μην ανανεώσουν όλες τις συμβάσεις εφόσον δεν έχουν εγγράψει πιστώσεις στον προϋπολογισμό τους.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Διαμαρτυρία στην υποβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων

Την έντονη διαμαρτυρία του για την υποβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων, σε "δημοτικό" με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εξέφρασε με κατεπείγουσα επιστολή, που απέστειλε χθες βράδυ προς τον Πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Μεταξύ άλλων τονίζει:
"Η υποβάθμισή του μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και πρέπει να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενής κατηγοριοποίησή του, η οποία θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την αναβάθμιση του, την οποία επιδιώκουν εδώ και δεκαετίες σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς που δικαιολογημένα το θεωρούν σημείο ανάπτυξης της Ηπείρου, καθώς εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδος και αυτή ακόμη τη Νότια Αλβανία.
Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει διεθνές αεροδρόμιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία των «δημοτικών», που επιχειρείται με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου να αποτραπεί μια δυσμενής εξέλιξη για την Ήπειρο".