Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα και δράσεις προβολής

Αποφάσεις για έργα που αφορούν το οδικό  δίκτυο, τις αγροτικές υποδομές, τη συντήρηση- αναστήλωση μνημείων κ.ά., έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Αναλυτικά κατά κατηγορία:
Οδικά έργα
Από την Οικονομική Επιτροπή, αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Ø  Βελτίωση του δρόμου Άγιος Χαράλαμπος Κάτω Αθαμανίου - Άνω Καλεντίνη ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος:  ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Β. Θωμάς και ΣΙΑ Ο.Ε.
Ø  «Αποκατάσταση βατότητας στο δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Β. Θωμάς και ΣΙΑ Ο.Ε.
Ø  Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού Αετός – Κάτω Παλαιοκκλήσι με το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
Ø  Συμπληρωματικά έργα της επαρχιακής οδού Πέραμα – Λυκόστομο Π.Ε. Ιωαννίνων προϋπολογισμού 93.200 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Επίσης δημοπρατήθηκε το έργο:  «Εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού (κατασκευή τοιχίου) στη θέση Λεπιανά Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από -31- κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (07-06-2017) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, μέσα σε δύο σάκους, σαράντα (24) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (31.540) γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Ενημέρωση για θέματα υγείας από την "Ανοιχτή Αγκαλιά", την Πέμπτη 8 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου

Καλπάκι Πωγωνίου: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμός, την Πέμπτη 8 Ιουνίου

Παρακάλαμος: Συγκέντρωση φορέων, την Κυριακή 18 Ιουνίου, ώρα 19:30 στην αίθουσα του ΚΔΑΠ για το σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής σεζόν του Αγροτικού Αστέρα


Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οκτώ κλοπές - διαρρήξεις σε σπίτια που έγιναν από σπείρα διαρρηκτών σε χωριά της Άρτας και της Πρέβεζας

Υπενθυμίζεται ότι την 11 Μαΐου του 2017 συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, ηλικίας 19 έως 34 ετών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και εξιχνιάστηκαν υπόθεση ληστείας, εννέα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, υπόθεση κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου, καθώς και υπόθεση απόπειρας εκβίασης
Έπειτα από την διακρίβωση της εγκληματικής δράσης σπείρας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και διαρρήξεων, εμπρησμού και απόπειρας εκβίασης σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων (σχετικό το από 12-05-2017 Δελτίο Τύπου μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον κλοπές σε μονοκατοικίες, σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και ανάλυσης του τρόπου δράσης της εγκληματικής ομάδας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται επιπλέον στη διάπραξη οκτώ περιπτώσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας και συγκεκριμένα:
Το βράδυ της 24-02-2017 στην Γραμμενίτσα Άρτας, παραβίασαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο
Το μεσημέρι της 02-03-2017 στην Καμπή Άρτας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό
Το βράδυ της 06-04-2017 στην Καλαμιά Άρτας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά
Το βράδυ της 07-04-2017 στο Καλογερικό Άρτας, παραβίασαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά
Την 14/15-04-2017 στην περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά
Το χρονικό διάστημα από 18 έως 21-04-2017 στους Γεωργουσιούς Άρτας, διέρρηξαν εξοχική μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά
Το απόγευμα της 19-04-2017 στους Κωστακιούς Άρτας, διέρρηξαν μονοκατοικία, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι και
Το πρωί της 02-05-2017 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, διέρρηξαν μονοκατοικία, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα.
Υπενθυμίζεται ότι την 11-05-2017, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, ηλικίας 19 έως 34 ετών, για τους οποίους είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους κατά περίπτωση σε μία υπόθεση ληστείας, εννέα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, υπόθεση κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου, καθώς και υπόθεση απόπειρας εκβίασης.
Σημειώνεται ότι μέρος των κλοπιμαίων που είχαν βρεθεί στα σπίτια των συλληφθέντων, αναγνωρίστηκαν από τους νόμιμους κατόχους τους και τους αποδόθηκαν.

Η σχηματισθείσα συμπληρωματική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη στον Αγροτικό Αστέρα για την άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία

Συγχαρητήρια επιστολή για την άνοδο της ομάδας στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία απέστειλε στον Αγροτικό Αστέρα Παρακαλάμου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια του Δήμου Πωγωνίου για την άνοδο της ομάδας του Αγροτικού Αστέρα Παρακαλάμου στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Ιωαννίνων.
Η σημαντική προσπάθεια που καταβλήθηκε από το σύνολο της ομάδας έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και χάρισε χαμόγελα σε όλο το φίλαθλο κοινό της περιοχής.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα και δηλώνουμε συμπαραστάτες σε αυτή σας την προσπάθεια. Ο Δήμος Πωγωνίου στέκεται αρωγός σε κάθε αθλητική δραστηριότητα και δηλώνει υπερήφανος για το ήθος και τον πολιτισμό που επιδεικνύουν και οι τρεις ομάδες που δραστηριοποιούνται στα όριά του».

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κωνσταντίνος Καψάλης

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερες από 700 αδασμολόγητες συσκευασίες τσιγάρων και καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (06-06-2017) αργά το βράδυ στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου και του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο σε λεωφορείο με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, όπου κατελήφθησαν οι δύο συλληφθέντες, οδηγοί του λεωφορείου, να κατέχουν και να αποκρύπτουν στο εσωτερικό του οχήματος, λαθραία καπνικά προϊόντα.
Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
(100) συσκευασίες τσιγάρων
(606) τυποποιημένες συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους (20.850) γραμμαρίων και
μία συσκευασία που περιείχε καπνό, βάρους (500) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το λεωφορείο, ως μέσο μεταφοράς, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ιωαννίνων για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Έρευνα: Φάρμακο βελτιώνει την «οφθαλμοπάθεια του θυρεοειδή»

Ένα ερευνητικό φάρμακο μπορεί να μειώνει σημαντικά τον εξόφθαλμο (πρόπτωση) του ενός ή και των δύο ματιών που μπορεί να συνδέεται με τη νόσο Grave’s, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μικρής έρευνας.
Στην έρευνα συμμετείχαν 88 ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, που λάμβαναν με ενδοφλέβια έγχυση το φάρμακο teprotumumab (πρόκειται για έναν αναστολέα της IGF-1) ή ένα εικονικό φάρμακο (placebo) κάθε τρεις εβδομάδες και επί συνολικά 24 εβδομάδες.
Το 43% όσων πήραν το teprotumumab είχαν μείωση κατά τουλάχιστον 2 χιλιοστά στην πρόπτωση των ματιών τους μετά την δεύτερη κιόλας έγχυση (έκτη εβδομάδα της έρευνας), συγκριτικά με το 4% όσων πήραν το εικονικό φάρμακο.
Οι ασθενείς που έλαβαν το teprotumumab είχαν επίσης λιγότερο πόνο και οίδημα και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.
Στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης, το 79% όσων είχαν κάνει τις εγχύσεις του teprotumumab είχαν μειωμένη πρόπτωση, βελτιωμένη όραση και καλύτερη ποιότητα ζωής, συγκριτικά με το 22% όσων είχαν πάρει το εικονικό φάρμακο.
«Στους περισσότερους ασθενείς μας που πήραν το teprotumumab είδαμε μια βελτίωση την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε πρωτοφανή», δήλωσε ο κύριος ερευνητής Dr. Terry Smith, καθηγητής Οφθαλμολογίας & Οπτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Ανν Άρμπορ. «Τα μάτια τους έπαψαν να προεξέχουν και σε πολλούς από αυτούς ανέκτησαν την εμφάνιση που είχαν πριν την εκδήλωση της νόσου. Αυτό είναι κάτι που σχεδόν ποτέ δεν βλέπουμε χωρίς χειρουργική θεραπεία σε ασθενείς με τόσο προχωρημένη θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, όσο οι δικοί μας».

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου απέστειλε στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου απέστειλε στον  Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία μας για τα συνεχή και πολλαπλά κρούσματα ληστειών και κλοπών στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.
Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν υπό το φόβο των επιθέσεων καθώς έρχονται, σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές.
Η έλλειψη  επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης αυξάνει την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες που απέκτησαν με κόπο στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τη ζωή τους.
Τα κρούσματα έγιναν ακόμη πιο έντονα τους τελευταίους μήνες ενώ σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη ελλιπή φύλαξη της περιοχής.
Απαιτούμε η πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην παραμεθόρια περιοχή και να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στους κατοίκους που «φυλούν Θερμοπύλες». Μια καθημερινότητα με ασφάλεια και ηρεμία, χωρίς ληστρικές επιδρομές και θανατηφόρες επιθέσεις είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους».
                      
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κωνσταντίνος Καψάλης

"Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή": Hμερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Αθήνα



Αριθ. πρωτ.3123      Αθήνα 7-06-2017

"Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή". Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Αθήνα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ώρα 19.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια, εξετάζει σε ενημερωτική ημερίδα με προσδιορισμένη έδρα τεσσάρων (4) εξειδικευμένων εισηγητών – ομιλητών το θέμα με τίτλο " Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή".
Η επίδειξη ενδιαφέροντος με την πραγματοποίηση της ενημερωτικής ημερίδας συζητήθηκε στις τακτικές συνεδριάσεις των ΔΣ της ΠΣΕ, για την σημασία μιας επίκαιρης εξέτασης του θέματος της επίσημα αναγνωρισμένης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ΕΕΜ στην Αλβανία.
Ο σχεδιασμός του πλαισίου όπως περιγράφεται παρακάτω έγινε με επεξεργασία της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού και Βορειοηπειρωτικού της ΠΣΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του (Άρθρου 2 παράγραφος ε) του καταστατικού της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Η παρουσίαση του θέματος αντίστοιχα κατανέμεται σε έδρα (4)επιλεγμένων εισηγητών, με ισόποσο χρονικό περιθώριο 15λεπτα και αντίστοιχη κατανομή ενοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να εξεταστούν-ερμηνευτούν, τα παρακάτω:
1) Εισηγητής: Dr. Κωνσταντινος Φίλης Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων
Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας – Γεωπολιτική Βαλκανική Επισκόπηση.
2) Εισηγητής :Κος Σταύρος Λυγερός Δημοσιογράφος Συγγραφέας Ερευνητής
Οι σχέσεις Ελλάδος Αλβανίας και η ΕΕΜ.
3) Εισηγητής : Κος Αλέξανδρος Μαλλιάς Πρέσβης επί τιμή Πρώην Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια
Ελλάδα – Αλβανία : κοιτάζοντας στο μέλλον.
4) Εισηγητής : Κος Βαγγελης Ντούλες Πρόεδρος, Βουλευτής Κ.Ε.Α.Δ- ΟΜΟΝΟΙΑ.
Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία, η ΕΕΜ και η οικονομική της ανάπτυξη.

Η ΠΣΕ θα διευθύνει, συντονίσει χρονικά και θα καταγράψει την όλη διαδικασία της ημερίδας με σκοπό την δημιουργία ενός Φακέλου με τα δεδομένα της δομημένα, έτσι ώστε να κατατεθούν- παραδοθούν προς τους άμεσα εμπλεκομένους οργανισμούς και φορείς.
Χρονικό Πλαίσιο " Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή"
19:00 – 19:15 Έναρξη Ημερίδας Καλωσόρισμα
19:15 – 19:20 Χαιρετισμός Προέδρου Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Ελλάδος
19:20 – 19:25 Παρουσίαση Έδρας Ομιλητών
19:25 – 19:30 Λεπτομέρειες Προγράμματος & διαδικασίας
19:30 – 19:45 Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας Γεωπολιτική Βαλκανική Επισκόπηση
19:45 – 20:00 Οι σχέσεις Ελλάδος Αλβανίας και η ΕΕΜ
20:00 – 20:15 Ελλάδα – Αλβανία : κοιτάζοντας στο μέλλον.
20:15 – 20:30 Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία η ΕΕΜ και η οικονομική της ανάπτυξη.
20:30 – 20:50 Ανάγνωση (5) συνοπτικών – ειδικών Ερωτήσεων - Ερωτήσεις - Απαντήσεις
20:50 – 21:00 Αποχώρηση.
Προβλεπόμενος χρόνος για περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων.
Όλες οι Ερωτήσεις θα κατατεθούν στην Γραμματεία της ΠΣΕ ώστε να συνεκτιμηθούν ανά πεδίο ερώτησης προκειμένου οι Εισηγητές να καλύψουν το σύνολο των ερωτημάτων.
(5 Ερωτήσεις-Απαντήσεις 12-15λεπτα)
Σημείωση :Δεν προβλέπεται χρόνος για μεμονωμένες τοποθετήσεις.
Συνολικός εκτιμώμενος χρόνος 110λεπτά, με απόκλιση έως 120λεπτα.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ημερήσιο «Αντάμωμα 2017» της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων την Κυριακή 11 Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ., στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον

Η παράδοση θέλει τις Αδελφότητες των αποδήμων του Καλαμά να δημιουργούν την δική τους εκδρομή  με τα κουμάντα και το κέφι τους σαν μια συνάντηση στα χωριά μας.
Η Ομοσπονδία των Αδελφοτήτων Καλαμά απλά συντονίζει και φροντίζει την εκδήλωση, την παραδοσιακή μας μουσική (Βασ. Τόλης) και τα τραπεζοκαθίσματα.

Όλες οι Αδελφότητες μια παρέα.

Μήνυμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Χρήστο Γκόγκο

«Τα αγαθά της παιδείας και της γνώσης ξεπερνούν την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις και διαμορφώνουν προσωπικότητες ολοκληρωμένες.

Εκφράζοντας όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Καλό κουράγιο στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς».

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 7-6-2017

Την Τετάρτη 07-06-2017 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 26-05-2017 συνεδριάσεως.
Έγκριση του από 29-05-2017 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση του υποέργου «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΠΕ Φ500 PN 12,5Atm για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου (θέση Πριάλα) του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 55.911,00 € με Φ.Π.Α.
Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στερέωση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου», προϋπολογισμού € 70.000,00 με Φ.Π.Α.
Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 09-05-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  200.000,00 € με Φ.Π.Α.
Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναστύλωση – στερέωση Δημοτικού Σχολείου Κράψης», προϋπολογισμού 50.000,00 με Φ.Π.Α.

Μήνυμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις από το δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη

«Αγαπητά παιδιά, καλείστε αυτές τις ημέρες να δώσετε μία μεγάλη μάχη για το μέλλον σας. Εύχομαι σε αυτόν τον αγώνα να βγείτε νικητές και οι κόποι σας να ανταμειφθούν με την εισαγωγή σας στις σχολές προτίμησής σας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν, στην ουσία, την αφετηρία της νέας σας ζωής και μία πρόκληση για καθέναν σας ξεχωριστά.
Ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν οι θυσίες που κάνατε όλο το προηγούμενο διάστημα, πάντα με τη συμπαράσταση των οικογενειών σας, που ταυτίζονται με την αγωνία σας για το μέλλον.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, με την ελπίδα η επαγγελματική σας σταδιοδρομία να σταθεί αγωγός στην κατεύθυνση ανάπτυξης της περιοχής μας».                                                                                

Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι: Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που εκπροσωπούν το Πωγώνι (σε οποία περιοχή της Ελλάδος και αν βρίσκονται) στον αγώνα που ξεκίνησαν πριν χρόνια με σκοπό την εισαγωγή τους σε ανώτερες εκπαιδευτικές σχολές!
Είμαστε δίπλα σας γιατί έχουμε ανάγκη νέων αλλά και όλο και περισσότερων επιστημόνων με καταγωγή από τον τόπο μας!
Η επιτυχία σας είναι επιτυχία όλων μας!
Όμως και σε αυτούς που δεν θα τα καταφέρουν λόγο συγκυριών, να ξέρουν πως με μια μάχη δεν χάνεται ο πόλεμος.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά του Πωγωνίου πάντα μας κάνουν υπερήφανους!
Καλή επιτυχία!!!

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης


Ντότης Δημήτρης