Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ιωάννινα: Συμβάσεις για το Πράσινο Σημείο και αναπλάσεις στην παραλίμνιο

 


Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο του «Πράσινου Σημείου» στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Το «Πράσινο Σημείο» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με συνολικό προϋπολογισμό 967 χιλιάδων ευρώ.

Θα κατασκευαστεί σε τμήμα της έκτασης των 30 στρεμμάτων στην περιοχή της Ανατολής (πλησίον της Λεωφόρου Νιάρχου).

Το Πράσινο Σημείο προσφέρει τη δυνατότητα χωριστής συλλογής μιας σειράς υλικών τα οποία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση. Τα υλικά θα προσκομίζονται από τους χρήστες και θα αποθηκεύονται προσωρινά σε μέσα συλλογής διαφόρων χαρακτηριστικών ανάλογα την περίπτωση.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σύμφωνα με τη μελέτη είναι οι ακόλουθες:

– έργα διαμόρφωσης του γηπέδου

Επίσκεψη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Περιφέρεια Ηπείρου

 


Το υπό κατασκευή Πάρκο Υψηλής  Τεχνολογίας και Έρευνας  βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια παρέλαβε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την οικοδομική άδεια και ετοιμάζονται πλέον οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου. Ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας κ. Γεώργιο  Χαντζηνικολάου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου και τα άλλα στελέχη που τους συνόδευαν για το επιχειρηματικό πλάνο του Πάρκου και το ενδιαφέρον που υπάρχει για στέγαση σε αυτό μεγάλων εταιριών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας.

Ο  Περιφερειάρχης τόνισε ότι «είναι μεγάλη υπόθεση», η έκδοση της άδειας «και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κατασκευή του Πάρκου». Τόνισε ότι ήταν τιμή για την Περιφέρεια  η επίσκεψη σύσσωμης της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, προσθέτοντας ότι  ενημέρωσε τα στελέχη της για την όλη κατάσταση και  ότι έγινε πρόταση (όσον αφορά τη χρηματοδότηση του 25% του προϋπολογισμού), όπως έχει γίνει και στην Τράπεζα Ηπείρου. «Αναμένουμε πλέον τις τελικές απαντήσεις» κατέληξε. 

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 ISO 48/2022 (28 Νοεμβρίου 2022 - 04 Δεκεμβρίου 2022)

 


Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 43.748 κρούσματα COVID-19 (4.193 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -1%

εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 28% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.448.700 εκ των οποίων 52.2% γυναίκες.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.9 (95% ΔΕ: 0.74 - 0.99).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.188 ασθενείς (7μερος

μ.ό.: 170, -7% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.056 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 151, -16% εβδομαδιαία μεταβολή).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 91 (70.3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 76 έτη και το 98.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μελισσοκόμοι πρόβαλαν τα προϊόντα τους στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο περίπτερο του Δήμου Ζίτσας

 


«Βήμα» εξωστρέφειας και προβολής των προϊόντων τους, έδωσε και φέτος ο Δήμος Ζίτσας, σε ντόπιους μελισσοκόμους-παραγωγούς συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο, στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το τριήμερο Παρασκευή έως και Κυριακή (02-04/12/2022).

Το Φεστιβάλ Μελιού όσο και η έκθεση που περιλαμβάνει, αποτελούν τη μεγαλύτερη κλαδική διοργάνωση στο τομέα του μελιού, όπου μελισσοκόμοι από το Δήμο Ζίτσας αλλά και συνάδελφοί τους από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους. Το περίπτερο του Δήμου Ζίτσας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Φεστιβάλ, ενώ στη διάρκεια του τριημέρου το επισκέφθηκαν  εκπρόσωποι φορέων και πολλοί επισκέπτες.

Τα Γιάννενα ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό για το ποδήλατο

 


Η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της πόλης απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό και κυρίως ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Αυτό επιδίωξε ο Δήμος Ιωαννιτών μέσα από τα Εργαστήρια που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα.

Στο 3ο Εργαστήριο ο Δήμος, η μελετητική ομάδα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας, οι εκπρόσωποι Φορέων και οι πολίτες συζήτησαν το προτεινόμενο οριστικό δίκτυο υποδομών ποδηλάτου στην πόλη των Ιωαννίνων, τις προτεραιότητες υλοποίησής του, καθώς και τις πολιτικές ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των κατοίκων σε σχέση με το ποδήλατο.

Στο δίκτυο ποδηλάτου προβλέπεται να ενσωματωθούν οι ακόλουθες διαδρομές: παραλίμνια διαδρομή (σύνδεση Πλ. Μαβίλη με Διονυσίου Φιλοσόφου έως Κ. Παπούλια) και σύνδεσή της με το κέντρο, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Γ. Παπανδρέου, Αβέρωφ, Βηλαρά- Βαλαωρίτου με έμφαση στην εξυπηρέτηση των βασικών αξόνων που εισέρχονται στο κέντρο καθώς και διαδρομές στις γειτονιές Εξοχή- Νέα Ζωή, Αμπελόκηποι, Γηροκομείο, Κιάφα, Ανατολή και άλλες.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Νοέμβριο 2022 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν -9- τροχαία ατυχήματα (έναντι -6- το 2021 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-1- θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι κανενός το 2021)

κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα (έναντι -1- το 2021)

-8- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -5- το 2021)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -12- παθόντες (έναντι -7- το 2021). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

-1- νεκρός (έναντι -κανενός- το 2021)

κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι -1- το 2021)

-11- ελαφρά τραυματίες (έναντι -6- το 2021)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP

παραβίαση προτεραιότητας

λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.371) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.258  για υπερβολική ταχύτητα

234  για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

199  για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

117  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό

77  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

55  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

31  για φθαρμένα ελαστικά

28  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (96) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (39) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (1034) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν υπάλληλοι του Δήμου Πωγωνίου

 


Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν σήμερα υπάλληλοι του Δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια έργου που υλοποιείται με στόχο την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών απαιτήσεων του Δήμου.

Το έργο αφορά «Υπηρεσίες υποστήριξης ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων Δήμου Πωγωνίου» κατά τις οποίες έγινε αποτίμηση της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων και αναπτύχθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης λειτουργίας τους.

Οι υπάλληλοι του Δήμου, που χρησιμοποιούν κατά την εργασία τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς για την επικινδυνότητα κακόβουλων λογισμικών καθώς και τους  τρόπους μείωσης ή και απαλοιφής των υπαρχόντων κινδύνων.

Δύο αθλήτριες του Ν.Ο.Ι. στο Προπονητικό Κοινόβιο -23 Συνεχίζει την προετοιμασία ο Θανάσης Παλαιοπάνος

 


Συνεχίζει την προετοιμασία ο Θανάσης Παλαιοπάνος 

Δύο αθλήτριες του Ν.Ο.Ι., η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκιφ Νεανίδων Γκόγκου Αικατερίνη και η 6η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Τετραπλό σκιφ Νεανίδων Ντάρα Νεφέλη, είναι μεταξύ των επίλεκτων για το προπονητικό κοινόβιο που διεξάγεται έως τις 11 Δεκεμβρίου στην κατηγορία -23.

Οι αθλήτριες ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντάρα Νεφέλη είναι γεννηθείσα το 2007 (κατηγορία κορασίδων) και η σπουδαία της παρουσία στα εργομετρικά τεστ της έδωσε το εισιτήριο για την συμμετοχή της στο 1ο προπονητικό κοινόβιο στην κατηγορία -23.

Στο μεταξύ στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά συνεχίζει την προετοιμασία του και ο αθλητής του Ν.Ο.Ι. Θανάσης Παλαιοπάνος, μετά την επιστροφή του από την προπόνηση Υψομέτρου στη Sierra Nevada, όπου συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Ι. εύχεται καλή επιτυχία στις αθλήτριές του για το ξεκίνημα της χρονιάς,  καλή συνέχεια στο Θανάση Παλαιοπάνο, καθώς και σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που στελεχώνουν την εθνική ομάδα σε αυτό το κοινόβιο.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Ημερίδα με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες», το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30-21:30

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  διοργανώνει Ημερίδα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 - 21:30,  στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γ.Α.Κ.-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου (1ος όροφος), (Σουφαρί-Σεράι, Κάστρο Ιωαννίνων) με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες» και ομιλητές  τον Πέτρο Κόκκαλη,  Ευρωβουλευτή  και τον  Δημήτρη Τζανακόπουλο, Βουλευτή Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στόχος των Ημερίδων που πραγματοποιεί πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες, εξειδικεύοντας τους έξι άξονες του προγράμματος όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2022 από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης,  εκπροσώπους της κοινωνίας και όλους τους πολίτες σε μια συζήτηση για τις ανάγκες τους και τον τρόπο που απαντούν σε αυτές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σκοπός είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την τοπική κοινωνία και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αυτή αντιμετωπίζει.

Σας καλούμε να είστε μαζί μας σε αυτή τη διαδικασία ανταλλαγής ιδεών και θέσεων, ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα προοπτική για το μέλλον της χώρας.

Σας θέλουμε αρωγούς για το επόμενο βήμα για την Ελλάδα και για τον τόπο μας.

Εκδήλωση: Το Στρες στην εποχή της Πανδημίας, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30

 


Το Hellenic American University και το Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Ιατρικής τιμούν τον Ρένο-Παναγιώτη Ρώτα με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα: «Το Στρες στην εποχή της Πανδημίας».

Ο Ρένος Παναγιώτης Ρώτας έφερε στην Ελλάδα την Ψυχοσωματική Ιατρική από το Freiburg της Γερμανίας το 1964. Στο πλαίσιο της πολυσχιδούς δραστηριότητάς του, μεταξύ άλλων, ίδρυσε την Ελληνική Ιατρική Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Ψυχοσωματικών Προβλημάτων. Το Ινστιτούτο Ψυχοσωματικής Ιατρικής εγκαινιάζει μια νέα εποχή τιμώντας τη μνήμη του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 ώρα 19:30.

Ομιλητές:

-Βασίλης Ρώτας, Παθολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής: Ο Ρένος Παναγιώτης Ρώτας, η Ψυχοσωματική Ιατρική και η δράση του Ινστιτούτου

-Γιώργος Παυλάκης, Ερευνητής-Διευθυντής ΝΙΗ: Στρες και COVID-19

-Ηλίας Αγγελόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ: Εγκέφαλος και placebo effect

-Γεώργιος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ: Ομοιόσταση, Στρες και Ψυχοσωματική Ιατρική

-Dario Boschiero, Biomedical Εngineer: Technological Advances in the Study of Stress

-Χρήστος Γιαπιτζάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γενετικής ΕΚΠΑ: Επικούρεια Φιλοσοφία και διαχείριση του Στρες.

Είσοδος ελεύθερη. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-3680052

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

 


Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Παλιό Δημαρχείο Ελεούσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

«Πνευμόνων Υγεία»: Το πρόγραμμα που σώζει ζωές

 


Έχει υπολογιστεί πως η εφαρμογή των κατάλληλων στρατηγικών πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας θα μπορούσε να σώσει μέχρι και 3,7 εκατομμύρια ζωές, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο. Αυτό το συγκλονιστικό νούμερο έχει οδηγήσει στην καθιέρωση ολόκληρου του μήνα Νοεμβρίου, ως μήνα ευαισθητοποίησης, σωστής ενημέρωσης και κατανόησης της νόσου του καρκίνου του πνεύμονα, με στόχο τη σωτηρία ακόμα περισσότερων ζωών, μέσω της διεύρυνσης της εφαρμογής στρατηγικών πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Τι εννοούμε όταν λέμε πρόληψη;

Όταν μιλάμε για πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα (αλλά και οποιουδήποτε καρκίνου) εννοούμε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται με στόχο την ελάττωση της πιθανότητας ανάπτυξης της νόσου. Η πρόληψη μπορεί να είναι πρωτογενής, δηλαδή να προλάβει την εμφάνιση μιας νόσου, ωστόσο στον καρκίνο του πνεύμονα, προς το παρόν, δεν μπορούμε να μιλήσουμε κυριολεκτικά για πρωτογενή πρόληψη, αλλά για περιορισμό των παραγόντων κινδύνου εμφάνισής του.
Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία, παράλληλα με την εντατικοποίηση των προγραμμάτων διακοπής καπνίσματος να επενδύσουμε και στη δευτερογενή πρόληψη, δηλαδή στην πρώιμη διάγνωση της νόσου, τη διάγνωση σε όσο το δυνατόν πιο αρχικό της στάδιο.

Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει προκρίνει ως διαγνωστικό εργαλείο για τον καρκίνο του πνεύμονα την αξονική τομογραφία θώρακα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας χωρίς σκιαγραφικό (low-dose CT, LDCT). Σήμερα, ο έλεγχος με αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας είναι πλέον εγκεκριμένος για ομάδες υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ και ήδη και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.
Επιπλέον, ένα πρωτοποριακό θεραπευτήριο, το
Metropolitan Hospital -μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας, του Ομίλου HHG- «πήγε μακρύτερα». Ενέταξε την εξέταση αυτή σε ένα πρόγραμμα, το «Πνευμόνων Υγεία», που αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα οργανωμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού - προληπτικού ελέγχου για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα και το οποίο έχει ήδη βραβευτεί με Βραβείο Silver στα Patient Partnerships Awards 2022.