Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Εσπερινός και Αρτοκλασία στην Ιερά Μονή Σωσίνου

 


Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021 ο Εσπερινός και η Αρτοκλασία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

 


Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε από τη Βουλή την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε άλλους προνοιακούς φορείς.

Η κα  Μιχαηλίδου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ κας Λιάνας Κανέλλη, διευκρίνισε ότι σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβασιούχων μέχρι και τη δημοσίευση διορισμού των υποψηφίων, με βάση τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους με προσοχή από τους αρμόδιους φορείς, όπως απαιτείται.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ακύρωση των διαγωνισμών για τα LED

 


Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Ηπείρου έλαβε γνώση των αποφάσεων  της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για την ακύρωση   των διαγωνισμών που αφορούν στον οδοφωτισμό των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).

Δεδομένου ότι οι αιτιάσεις της Αρχής άπτονται του αντικειμένου του Τεχνικού Συμβούλου και των υποδειχθέντων από αυτόν, τέθηκαν ήδη υπόψη του ώστε ο όλος σχεδιασμός να εναρμονισθεί με τις απαιτήσεις της απόφασης το συντομότερο.

Όσοι σπεύδουν να «πανηγυρίσουν» για την αρχική απόφαση της Αρχής ας μη βιάζονται και εάν πραγματικά ήθελαν και θέλουν να προχωρήσει το έργο, όφειλαν και οφείλουν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους στην Περιφέρεια η οποία προετοίμασε τη διακήρυξη του έργου.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσπάθεια που κατέβαλε για την υλοποίηση του προγράμματος ELENA η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και θεωρούμε ότι η ίδια, έχοντας άμεση γνώση των τεχνικών λεπτομερειών, υπό τις οδηγίες της οποίας άλλωστε ενήργησε ο Τεχνικός Σύμβουλος, καθόν χρόνο ήταν αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, είχε έναν επιπλέον λόγο για να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού και στην υλοποίηση του έργου.

Τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών στην όλη διαδικασία ακολούθησαν τις οδηγίες του Τεχνικού Συμβούλου, έχοντας ως βασική αρχή τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού  με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή  και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων   των εταιριών του κλάδου.

Στην ίδια κατεύθυνση, με απόλυτη διαφάνεια, θα κινηθούμε και στη συνέχεια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί κατά τον πλέον επωφελή τρόπο για το Δήμο Ιωαννιτών, για το Δήμο Πρέβεζας  και τους πολίτες γενικότερα.

ΕΟΔΥ: Εξήντα επτά θάνατοι σήμερα, 3.062 νέα κρούσματα

 


11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα επτά θάνατοι, 3.062 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

 «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.062, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 245.405 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 81 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.038 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.02 (95%Crl: 0.28-1.59). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.649 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.632 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 476 (ημερήσια μεταβολή -8.11%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 492 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως

103 έτη)».

Συνελήφθη την Ιόνια Οδό αλλοδαπός που οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη χθες (23-03-2021) το μεσημέρι επί της Ιόνιας Οδού από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, αλλοδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Εξιχνιάσθηκαν (3) υποθέσεις ληστείας και εκβίασης σε βάρος της ίδιας επιχείρησης στην Άρτα

 


Για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν (3) ημεδαποί

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υποθέσεις ληστείας και εκβίασης που έγιναν στην Άρτα κατά το χρονικό διάστημα από 30 Αυγούστου έως 12 Δεκεμβρίου 2020.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα προαναφερόμενα αδικήματα, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι και ακόμη δύο άγνωστοι συνεργοί τους, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, μετέβησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο ίδιο περίπτερο στην πόλη της Άρτας, όπου με την απειλή ή άσκηση βίας σε βάρος των υπαλλήλων και με απειλές για βλάβη της επιχείρησης, απέσπασαν προϊόντα συνολικής αξίας -220- ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήλωση Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που συμμετείχαν στην προετοιμασία της στα πεδία των μαχών,  σε εκείνους που διέθεσαν τις περιουσίες τους στον απελευθερωτικό αγώνα, αλλά και σε εκείνους που κράτησαν άσβηστη την Ελληνική παιδεία και την Ορθόδοξη πίστη.

Στο πλαίσιο αυτό εργάζεται συστηματικά μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Σουλίου στην ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου, όπως γράφτηκαν «χρυσές σελίδες» αντίστασης κατά των κατακτητών και έχει προχωρήσει στην ανάδειξη του επίσης ιστορικού χώρου της Ιεράς Μονής Σέλτσου όπου γράφτηκε ο αιματηρός επίλογος για τους μαχητές του Σουλίου, οι οποίοι με  τους αγώνες και τις θυσίες τους  έδωσαν με τη ζωή τους το παράδειγμα στους υπόλοιπους υπόδουλους τότε Έλληνες για την αξία της ελευθερίας. Επίσης πρόκειται να αναλάβει την αναστήλωση ανάδειξη του μοναστηριού της Κοίμησης της Θεοτόκου Σκουληκαριάς στο οποίο γεννήθηκε ο ήρωας της Επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης, στον οποίο οφείλεται και η ονομασία του ομώνυμου Δήμου της Π.Ε. Άρτας.



Η Περιφέρεια Ηπείρου αποδίδει όμως φόρο τιμής και σε όσους προετοίμασαν την Ελληνική Επανάσταση διατηρώντας και ενδυναμώντας την ελληνική παιδεία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την Ορθόδοξη πίστη, καθώς και όλους εκείνους οι οποίοι διέθεσαν περιουσίες τους για τον απελευθερωτικό αγώνα, με τους Ηπειρώτες Ευεργέτες να είναι πρωτοπόροι και παρόντες στα «προσκλητήρια» του Γένους.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδότησε την επανέκδοση δύο ιστορικών τόμων:

• «Τον (δίτομο) Θησαυρό Γραμματικής των αρχαίων Ελληνικών διαλέκτων» που πρωτοεκδόθηκε το 1796 (α΄τόμος) – 1797 (β΄ τόμος) στη Βούδα της Ουγγαρίας από τον «Ιερεύσιν ελάχιστο Πολυζώη Κόντο, δασκάλου εξ Ιωαννίνων».


  Το «βιβλίον καλούμενον ΠΙΣΤΗΣ» του Μοσχοπολίτη Νεκταρίου Τέρπου,   στην επανέκδοση του 1779 που έγινε από τον Νικόλαο Γλυκή τον εξ Ιωαννίνων. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά το 1732  στη Βενετία και επανεκδόθηκε πολλές φορές,

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί επίσης την έκδοση άλλων δύο αναμνηστικών   βιβλίων:

• Το πρώτο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες»-  που είναι αφιερωμένο  στους δύο «πυλώνες» που κράτησαν όρθιο το Γένος: Την Ευεργεσία και την Παιδεία, πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η προεπαναστατική προετοιμασία, αλλά και η δημιουργία μετά την απελευθέρωση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία του Μαρτίου

 


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διενήργησε την κλήρωση της φορολοταρίας αποδείξεων Φεβρουαρίου  που ανέδειξε χίλιους τυχερούς που κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος.

Η πληρωμή του χρηματικού επάθλου στους 1.000 τυχερούς θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στη διεύθυνση http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi , για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Δείτε αν κερδίσατε:  https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-03/lottery_dafe_50%20signed.pdf  

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (δια περιφοράς) της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, ώρα έναρξης 10:00 π.μ. & ώρα λήξης 11:00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας» κ.λ.π.

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Σας προσκαλούμε σε δια περιφοράς τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής την 29η Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα- ώρα έναρξης 10.00 π.μ. & ώρα λήξης 11.00 π.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Περί έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2019 του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης.

2. Περί έγκρισης προϋπολογισμού έτους 2021 του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης.

3. Συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης Τιμών στο πλαίσιο της υποβολής προτάσεων Δήμου Πωγωνίου για τις προσκλήσεις ΑΤ03, ΑΤΟ4, ΑΤ08, ΑΤ11,ΑΤ12 του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

4. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ1 («Υποδομές ύδρευσης») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

5. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ3 («Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

6. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ4 («Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων») του χρηματοδοτικού  προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

7. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ5 («Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

8. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ6 («Αστική Αναζωογόνηση») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου

Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

9. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ8 («Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση - πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

10. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤΟ9 («Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος»)του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

11. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤ11 («Δράσεις για υποδομές που χρήζουν

αντισεισμικής προστασίας -προσεισμικός έλεγχος») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

12. Αποδοχή των όρων συμμετοχής της πρόσκλησης ΑΤ12 («Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους») του χρηματοδοτικού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ καθώς και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου με σχετική υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

13. Έγκριση του πολυετούς προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας 2022-2025 Δήμου Πωγωνίου.

14 Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος (Ξενώνας – Κεντρικό Καφενείο) στην Κοινότητα Δελβινακίου.

15. Έγκρισή του 2ου πρακτικού Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

ΣΑΡΩΘΡΟΥ)», προϋπολογισμού 150.000.00 € με Φ.Π.Α. (24%)για ανάδειξη προσωρινού

αναδόχου.

16. Έγκρισή πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού της υπηρεσίας «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης στο Δήμο Πωγωνίου για το έργο “Thematic Tourism Development Through The Preservation of Polyphonic Music, Unique Element Of The CrossBorder Cultural Heritage” (ακρωνύμιο POLYPHONIA), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020”» Νομού Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 128.271.00 € με Φ.Π.Α. (24%).

17. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Τοίχος αντιστήριξης Δ.Ε. Νεγράδων» στο Δήμο Πωγωνίου αναδόχου Παναγιώτη Κ. Γκάσιου.

18. Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας τακτοποίησης του φακέλου του έργου: «Ανακατασκευή στεγάστρων στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Βασιλικού και στο αστυνομικό τμήμα της Τ.Κ.

Κεφαλοβρύσου» στο Δήμο Πωγωνίου αναδόχου Παναγιώτη Γκάσιου του Κωνσταντίνου.

19. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Παρακαλάμου, περιοχή Τζουμπάκες» του Δήμου Πωγωνίου.

20. Απευθείας ανάθεση τεχνικής επιστημονικής υπηρεσίας «ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΠΕ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 0,498 MW ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΚ ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ, Δ.Ε. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

21. Αποδοχή γνωμοδότησης σχετικά με άσκηση μήνυσης – έγκλησης του Δήμου Πωγωνίου, αναφορικά με τα ανεπιτήρητα ζώα στις Κοινότητες Καστάνιανη και Χαραυγή του Δήμου Πωγωνίου.

H διαδικασία της «δια περιφοράς» λήψης απόφασης θα γίνει ως εξής: Tα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη να αποστείλουν με e-mail την ψήφο τους επί κάθε θέμα που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη έως την καθορισμένη ώρα λήξης της συνεδρίασης, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση.

Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email της γραμματείας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου ήτοι: στο e-mail της Μπόνια Αθανασίας (mpoatha@pogoni.gr ) με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο γενικό e-mail του Δήμου Πωγωνίου dimospogoniou@pogoni.gr   

Μέλη που δεν διαθέτουν email μπορούν να ενημερώσουν για την ψήφο τους τον Πρόεδρο του οργάνου με γραπτό μήνυμα sms τηλ. 6944442717, ή με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 2653360103, ή να καταθέσουν στην γραμματεία της Ο.Ε. το επισ/νο ειδικό έντυπο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο

ολογράφως έως την καθορισμένη ώρα λήξης της συνεδρίασης.

Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους

μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόκληση κάθε συνεδρίασης.

Τα μέλη που δεν αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντες).

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο

του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά την λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του

κορωνοιού COVID-19.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Εβδομήντα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 23 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.521) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.807) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (991) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (4) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(773) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(108) στη Θεσσαλονίκη,

  (82) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (82) στη Δυτική Ελλάδα,

  (79) στην Αττική,

  (78) στην Ήπειρο,

  (71) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (59) στη Στερεά Ελλάδα,

  (51) στην Κρήτη,

  (46) στην Πελοπόννησο,

  (38) στα Ιόνια Νησιά,

  (33) στη Θεσσαλία ,

  (30) στο Βόρειο Αιγαίο,

    (9) στη Δυτική Μακεδονία και

    (7) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (155.006) ομοειδείς παραβάσεις.

(172) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (171) πρόστιμα των 300 ευρώ και (1) πρόστιμο των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(31) στη Θεσσαλονίκη,

(24) στην Κεντρική Μακεδονία,

(20) στα Ιόνια Νησιά,

(17) στην Κρήτη,

(16) στην Ήπειρο,

(14) στο Βόρειο Αιγαίο,

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (8) στην Πελοπόννησο,

  (8) στη Στερεά Ελλάδα,

  (7) στην Αττική,

  (7) στο Νότιο Αιγαίο,

  (4) στη Θεσσαλία,

  (3) στη Δυτική Ελλάδα και

  (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (45.530) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (43.637) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.893) των (150) ευρώ.

(41) παραβάσεις και (4) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος με υπηρεσίες μασάζ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 600 ευρώ πρόστιμο σε 8 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας και

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και από 600 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη ατόμου για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων και επιβολή προστίμου 600 ευρώ για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, 1.300 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για μη τήρηση καταλόγου πελατών και μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε πλανόδιο έμπορο φρούτων.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας, για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης (πάρτι) και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.277) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.626) άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 109 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ιερά Μονή Σωσίνου: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Απελευθέρωση του έθνους

 


Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 5:00 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός και Αρτοκλασία.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 από τις 7:00 π.μ. θα τελεστούν διαδοχικά Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία.

Η Ιερά Μονή Σωσίνου θα παραμείνει ανοιχτή έως 12:30 το μεσημέρι.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 μ.μ. θα διαβαστούν και θα ψαλλούν οι Β΄ Χαιρετισμοί.

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Η 200η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας – Διαχρονική η συμμετοχή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην μέθεξη της Ελευθερίας!

 


Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η 200η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας –  Διαχρονική η συμμετοχή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην μέθεξη της Ελευθερίας!

Υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια γιορτάσει καταλλήλως την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης καθώς και το εαρινό Πανηγύρι της Θεοτόκου, τον Ευαγγελισμό.

Άλλο τόσο τη συμβολική αυτή Επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων, ειδικά τα παιδιά και οι νέοι μας, ήθελαν αλλιώτικα να πανηγυρίσουν. Η Πανδημία ωστόσο προσδιορίζει αλλιώς τις συνθήκες και τους όρους. Ίσως καλύτερα για να μπορέσουμε ο καθένας και η κάθε μια να αναλογιστούν βαθύτερα το αγαθό της Ελευθερίας.

Ειδικά εδώ στα πάτρια εδάφη μας, υπό τις γνωστές ιστορικές και σημερινές συγκυρίες ξέρουμε καλά τη σημαίνει ελευθερία και δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Εξ άλλου δεν συμμετείχαμε απλά στον αγώνα εκείνο του Έθνους για να απαλλαχτεί του Οθωμανικού σκοταδισμού. Μετέχουμε διαρκώς ώστε να διατηρήσουμε τον Ελληνισμό μας και την πίστη των Πατέρων, και τη διαθήκη υψηλών ιδανικών.

Είναι ίσως αυτή η διαφορά από τα άλλα συστατικά κομμάτια του Οικουμενικού Ελληνισμού. Άνδρες με όλη τη σημασία της λέξης διψασμένοι για ελευθερία και με βαθιά πίστη στο Θεό, απ’ τα μέρη αυτά, πολέμησαν μέχρι θυσίας για την Πατρίδα. Έγιναν όμως και παράδειγμα για τον καθένα και τη κάθε μια μας για το πώς μπορούμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές και να ανταποκρινόμαστε διαρκώς στο εθνικό χρέος χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς!

Δεν είναι έννοιες αφηρημένες η υποχρέωση συνέπειας στην παρακαταθήκη των προγόνων και η διαρκή αγωνιστική προσωπική συμμετοχή στον κοινό αγώνα. Είναι επιβεβαίωση της ταυτότητας μας διότι ο Έλληνας δεν νοείται χωρίς την ελευθερία!

Χρόνια Πολλά την επανάκτηση της Ελευθερίας μας! 

Η Παναγία Μητέρα ας περιφρουρεί πάντα το Έθνος και το λαό μας!

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης

ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Άγιοι Σαράντα, στις 23 Μαρτίου 2021

Τραύμα χοληφόρων οδών και λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή

 


Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή είναι η πιο συχνά εκτελούμενη χειρουργική επέμβαση της Γενικής Χειρουργικής.

Έχει ένδειξη κυρίως στη συμπτωματική χολολιθίαση, σε οξεία και χρόνια χολοκυστίτιδα. Επίσης ενδείκνυται υπό προϋποθέσεις σε πολυποδίαση, χοληστερίνωση ή αδενομύωση της χοληδόχου κύστης. Ένδειξη λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής, ασυμπτωματικής χολολιθίασης, αναφέρεται σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκατεσταλμένους, αυτούς που πρόκειται να μεταμοσχευθούν κ.ά., αναφέρει ο κ. Αναστάσιος Μαχαίρας, Χειρουργός, Διευθυντής Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General.

Η ανοικτή χολοκυστεκτομή έχει ένδειξη σε φλεγμονή μεγάλου βαθμού, που κάνει δυσδιάκριτα τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής, στην ύπαρξη ανατομικών ανωμαλιών, κίρρωση του ήπατος με διαταραχές της πήξης του αίματος, σε πυλαία υπέρταση κ.ά.

Απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε μεθόδου χολοκυστεκτομής είναι ο έλεγχος απουσίας προβλήματος από την κύρια χοληφόρο οδό (ηπατικοί πόροι και κοινός χοληδόχος πόρος).

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της ανοικτής. Διενεργείται μέσω 3-4 οπών μεγέθους 5-10 χιλ., ο ασθενής ανανήπτει σύντομα, δεν έχει ιδιαίτερο πόνο μετεγχειρητικά, έχει μικρή νοσηλεία (ολίγων ωρών- 2 ημέρες), επανέρχεται σύντομα στις συνήθεις δραστηριότητές του και δεν έχει τις επιπλοκές του μεγάλου τραύματος (ύγρωμα, αιμάτωμα, διαπύηση, μετεγχειρητική κήλη).

Μειονέκτημα της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής σε σχέση με την ανοικτή μέθοδο είναι η αυξημένη συχνότητα τραύματος των χοληφόρων οδών, 0.6-0.8% έναντι 0.3% αντίστοιχα.

Το τραύμα των χοληφόρων οδών είναι σοβαρή επιπλοκή με σημαντική νοσηρότητα και θνητότητα, ενώ επηρεάζει σημαντικά και μακροχρόνια την ποιότητα ζωής του ασθενούς.