Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Μάνης Γεώργιος: Είναι ιδιαίτερη στιγμή για μένα και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας

 


Η εντολή των Πωγωνισίων αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας προσπάθειας χρόνων προκειμένου το Πωγώνι να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του.

Είναι ιδιαίτερη στιγμή για μένα και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.

Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και βασιζόμενος στις δικές μου δυνάμεις, εισέπραξα την εκτίμηση και τη συμπάθεια των συνδημοτών μου.

Πλέον, με αίσθημα κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης, δηλώνω έτοιμος να αγωνιστώ για τον τόπο μας μέσω της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ και να συνδράμω κι εγώ την προσπάθεια του κ. Δήμαρχου Κωνσταντίνου Καψάλη ώστε το Πωγώνι να συνεχίσει να γράφει τη δική του ιστορία.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή σας και δεσμεύομαι ότι καθ’ όλη τη θητεία μου, θα υπηρετήσω τον τόπο μας, με γνώμονα την προαγωγή του Πωγωνίου.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Μάνης

Κουκουλάρης Στυλιανός: Αυτήν την πενταετία να δούμε το όραμα για το Πωγώνι του 21ου αιώνα, όλα όσα συζητάμε και θέλουμε να γίνονται ένα-ένα πράξη

 


Να είμαστε όλοι καλά να συνεχίσουμε για τον τόπο και τη ζωή μας με το κεφάλι ψηλά, πιο δυνατοί, πιο σοφοί με πείσμα και ομόνοια.

Είμαστε λίγοι στο Πωγώνι και δεν περισσεύει κανείς.

Οι εκλογές είναι για μια μέρα, ο αγώνας για να ζήσει ο τόπος διαρκής και αφορά όλους.

Το αποτέλεσμα σημαντικό για το μήνυμα που λαμβάνει κάθε υποψήφιος.

Το δικό μου μήνυμα είναι τιμητικό, ενθαρρυντικό, και συγκινούμαι για τον καθένα και καθεμιά στο κάθε χωριό που με επέλεξε.

Αυτή την τιμή θέλω με σύμπνοια να την κάνω έργο σημαντικό.

Αυτήν την πενταετία να δούμε το όραμα για το Πωγώνι του 21ου αιώνα, όλα όσα συζητάμε και θέλουμε να γίνονται ένα-ένα πράξη.

Χωρίς μεμψιμοιρίες, απογοήτευση, γκρίνια, υπονόμευση.

Στον ψηφιακό κόσμο έχουμε σπουδαίο μέλλον ντόπιοι κι ετεροδημότες Πωγωνίσιοι.

Η ιστορία μας κι ο πολιτισμός μας είναι οι κολώνες για το νέο Πωγώνι με υποδομές, όπως ο άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά που ενωμένοι θα απαιτήσουμε.

Με ψηφιακή διασύνδεση.

Με αναβαθμισμένες παροχές υγείας.

Με νέα σχολεία, νέες επιχειρήσεις, νέο κόσμο, νέο Πωγώνι.

Σ αυτό τον αγώνα καλώ έναν -έναν φίλους, εκλογικούς αντιπάλους, Πωγωνίσιους κι όσους αγαπούν το Πωγώνι.

Ξεκινάμε δυνατά αυτή την πενταετία για ό,τι απογοητευμένοι θεωρήσαμε ακατόρθωτο.

Να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε και να ξεκινήσουμε άμεσα τα ακόμη πιο σπουδαία.

Σας ευχαριστώ!

Πρόκος Θωμάς: Ευχαριστήριο

 


Με την ολοκλήρωση των περιφερειακών εκλογών θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλες και όλους, που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν με την ψήφο τους.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον επικεφαλής του συνδυασμού "Κοινό των Ηπειρωτών" Γιάννη Στέφο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στον κοινό μας αγώνα.

Παρότι δεν κατάφερα να εκλεγώ η υπόσχεση που δίνω στον εαυτό μου αλλά και στους συνδημότες - συγχωριανούς μου είναι ότι οι αγώνες μας δεν θα  σταματήσουν εδώ.

Η δύναμη που μου δώσατε, με υποχρεώνει πλέον να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε τα καλύτερα για την περιοχή μας.

Τα χωριά του Πωγωνίου, ανεξαρτήτως Δημοτικής ή Περιφερειακής Αρχής, πρέπει και θα προσπαθήσω να αναβαθμιστούν με έργα σε όλους τους τομείς.

Με εκτίμηση

Πρόκος Θωμάς

Ντάγκας Θεόδωρος: Ευχαριστήριο

 


Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου με την παράταξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Καψάλη ως 1ος σε ψήφους στη Δημοτική Ενότητα Καλπακίου και ως 2ο στο σύνολο του Δήμου μας.

Η στήριξή σας με γεμίζει ευθύνη και είναι καθήκον μου να σας το ανταποδώσω με τη δουλειά μου, ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.

Θερμά συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα.

Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για την εξέλιξη και τη δημιουργική πορεία του τόπου μας.

2η Φιλική Εντουροβόλτα Κόνιτσας, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου

 


Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η 2η Φιλική Εντουροβόλτα Κόνιτσας, η οποία θα περιλαμβάνει μια κυκλική διαδρομή 80 περίπου χιλιομέτρων με αφετηρία την πλατεία Φριζή στην Κόνιτσα και τερματισμό στο ίδιο μέρος.

Οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό δίκτυο μονοπατιών που έχει ετοιμάσει και σηματοδοτήσει η ομάδα του Enduro Channel Epirus τα τελευταία χρόνια. Τα  μονοπάτια ξεκινούν μέσα απο την πόλη της Κόνιτσας και φτάνουν έως και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή του Σαραντάπορου ποταμού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κόνιτσας με την ενεργή συμμετοχή της ομάδας Enduro Channel Epirus και εντάσσεται στις φετινές εκδηλώσεις του www.konitsathlon.gr  με στόχο την καθιέρωσή της κάθε χρόνο.

Το ενδιαφέρον για την εκδήλωση είναι μεγάλο μια που τελευταία επισκέπτονται την περιοχή μας πολλοί φίλοι του αθλήματος.

O Δήμος Κόνιτσας  ακόμα μια φορά αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την προώθηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων στην περιοχή μας  και συμμετέχει ενεργά ως χορηγός της εκδήλωσης.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Υπουργείο Παιδείας: Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία

 


Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η εγκύκλιο σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, ενόψει των επαναληπτικών Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Τρεις κλοπές από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών σε Ιωάννινα και Βόνιτσα εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

 


Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) άτομα, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας τρεις κλοπές, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Ιωάννινα και Βόνιτσα, την 11/8 και 5/9/2023, αντίστοιχα.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, έχοντας οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, προέβησαν στην αφαίρεση τριών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop) συνολικής αξίας 2.250 ευρώ από δύο καταστήματα ηλεκτρικών ειδών στα Ιωάννινα και ένα στη Βόνιτσα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Γαλίτσης Νικόλαος: Ευχαριστήριο

 


Φίλοι μου, αισθάνομαι την   ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για την τιμή που μου κάνατε να με ψηφίσετε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Δεσμεύομαι να συνεχίσω να είμαι στο πλευρό σας και να μάχομαι για το καλό του Δήμου μας.

Μαζί πορευτήκαμε αυτά τα χρόνια και μαζί θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για την περιοχή που τόσο αγαπάμε.

Να είστε βέβαιοι ότι κάθε ψήφος σας έχει για εμένα μεγάλη βαρύτητα και αποτελεί ευθύνη για το αύριο.

Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο κ. Καψάλη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο και τον συγχαίρω για την μεγάλη νίκη.

Πολλά συγχαρητήρια οφείλω να δώσω και σε όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκαναν.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προκήρυξη Μαθητικού Διαγωνισμού

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό παραγωγής  video με θέμα:  «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος»

 Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου «Integrated waste management facilities for boosting recycling and composting in 7 Regions through cross–border activities» με ακρωνύμιο WASTE RREACT  του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IPA II CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020». 

Σκοπός του έργου  είναι η συμβολή στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, μέσα από την υποστήριξη της κατασκευής υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Μαθητικό Διαγωνισμό παραγωγής video έχουν οι μαθητές της  Γ’ ́ τάξης Γυμνασίου Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων των Ιωαννίνων. Οι σχολικές ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από έως και τέσσερις μαθητές, με  συντονιστή έναν εκπαιδευτικό του σχολείου. 

Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα  video.

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη με λεία πάνω από 19.000 ευρώ στην Άρτα

 


Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση -6- ημεδαποί

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (6) ημεδαπών (τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών), για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις που έλαβαν χώρα προ επταμήνου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος συνεργός τους, προσποιούμενος υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Άρτα και με το πρόσχημα παροχής επιδόματος ηλεκτρικής ενέργειας (power pass), κατάφερε, αφού υπέκλεψε προσωπικούς κωδικούς, να αποκτήσει πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση του τραπεζικού του λογαριασμού.

Στη συνέχεια, μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των -19.125- ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και λοιπών εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζεται.

Χάσκος Σπύρος: Ευχαριστήριο

 


Αγαπητοί συγχωριανοί,

Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την στήριξη σας. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμένα ότι έλαβα την ψήφο σας. 

Η εμπιστοσύνη σας μου δίνει δύναμη και προοπτική για το μέλλον.

Θα ήθελα να συγχαρώ  τους συνυποψηφίους μου που έδωσαν έναν καθαρό και έντιμο αγώνα  και να ευχηθώ στους εκλεγμένους καλή θητεία, δύναμη και καλές συνεργασίες.

 

Με τιμή

Χάσκος Σπύρος

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Θυρανοίξια ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παλαιού Μαυρονόρους, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου

 

Θυρανοίξια ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παλαιού Μαυρονόρους, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα

 


Κατηγορείται για ληστρική κλοπή και βία κατά υπαλλήλων

Συνελήφθη χθες (10-10-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, για ληστρική κλοπή και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα, ύστερα από κλήση στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, σε κατάστημα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπου εντόπισαν τον κατηγορούμενο και προχώρησαν στη σύλληψή του, παρά τη βία που άσκησε σε βάρος τους για να την αποφύγει.

Όπως καταγγέλθηκε, ο αλλοδαπός είχε εισέλθει στο κατάστημα, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 50 ευρώ, ενώ τραυμάτισε ελαφρά την ιδιοκτήτρια, κατά την προσπάθειά της να τον ακινητοποιήσει.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δελβινάκι: Εκλογές του Συλλόγου Μέριμνας Ηλικιωμένων Δελβινακίου "Μεριμνώ", την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο του Δημαρχείου

Εκλογές του Συλλόγου Μέριμνας Ηλικιωμένων Δελβινακίου "Μεριμνώ", την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο του Δημαρχείου Δελβινακίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

 


Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Αδελφότητα Μαυρονοριτών Ιωαννίνων "Άγιος Γεώργιος": Συγχαίρει για την επανεκλογή τους, το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και τον πρόεδρο του χωριού κ. Χρήστο Νάτση

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας ΜΑΥΡΟΝΟΡΙΤΩΝ, συγχαίρει ολόθερμα για την περιφανή επανεκλογή τους, το Δήμαρχο Πωγωνίου ΚΩΣΤΑ ΚΑΨΑΛΗ και τον πρόεδρο του χωριού μας ΧΡΗΣΤΟ ΝΑΤΣΗ και τους εύχεται   καλή επιτυχία, κουράγιο δύναμη και αντοχή στο δύσκολο, πράγματι έργο τους.

Κρίσεις Πανικού: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

 


Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2023: «Η ψυχική υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα άτομα που πάσχουν από ψυχικές, νευρολογικές και συμπεριφορικές διαταραχές ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, ενώ ένας στους τέσσερις ευρωπαίους πολίτες θα βιώσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας στη διάρκεια της ζωής του. «Η ψυχική υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα» είναι το φετινό θέμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας όπως έχει οριστεί η 10η Οκτωβρίου.

Οι αγχώδεις διαταραχές που συνδέονται με τις κρίσεις πανικού αποτελούν σήμερα το πιο συχνό πρόβλημα ψυχικής υγείας στην Ευρώπη, καθώς υπολογίζεται ότι επηρεάζουν 25 εκατομμύρια κατοίκους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 301 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι κρίσεις πανικού είναι πιο συχνές στις γυναίκες (5,6%) σε σχέση με τους άντρες (2,2%).

Η κρίση πανικού, ένα κοινό σύμπτωμα του άγχους, παρουσιάζεται ξαφνικά και εκδηλώνεται με επεισόδια έντονου φόβου, ενώ προσωπικές μαρτυρίες το παρομοιάζουν με «ηφαίστειο που ξερνάει και τη λάβα του και ξεχύνεται σε όλο το σώμα κάνοντάς το να τρέμει». Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού και είναι πιθανό να μην επαναλήφθηκε ξανά.

Τι είναι όμως η Κρίση Πανικού; «Ο κάθε άνθρωπος βιώνει άγχος σε κάποια φάση της ζωής του ή και συχνά μέσα στη μέρα του με όσα έχει ν’ αντιμετωπίσει. Οι σωματικές αλλαγές που νιώθουμε από το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού όταν βρίσκεται σε κίνδυνο ή αγχώδη κατάσταση για να μας βάλει σε κατάσταση δράσης και ν’ αντιδράσουμε στο επικείμενο πρόβλημα γρήγορα και αποτελεσματικά» επισημαίνει η κ. Άννα Χατζηδημητρίου, ΒΑ, MSc Ψυχολόγος Υγείας, Ειδικευμένη στην Ψυχο-ογκολογία και στον Χρόνιο Πόνο, St Thomas & Guy's Hospital, UK, Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Ιδρύτρια Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής της Υγείας «Live Well – Be Well» και προσθέτει:

«Η Κρίση Πανικού διαφέρει από το έντονο άγχος που μπορεί να μας καταβάλλει, και δεν είναι απαραίτητο ότι το συχνό και καθημερινό άγχος εξελίσσεται σε κρίσεις πανικού. Το άτομο που παθαίνει κρίση πανικού αισθάνεται ανήμπορο διότι η κρίση έρχεται ξαφνικά σε κάποια στιγμή της μέρας, σε οποιοδήποτε μέρος χωρίς προειδοποίηση και χωρίς φαινομενικά κάποιο λόγο.