Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει στους δύσκολους καιρούς που έρχονται»


Η   εκλογική   επιτροπή   και   η   Ν.Ε. Ιωαννίνων   ευχαριστούν   τα   μέλη   και   τους   φίλους   του κόμματος που έδωσαν όλη αυτή την περίοδο υπεράνθρωπο αγώνα για τη σημαντική θέση που κατέκτησε το κόμμα μας στο Νομό και σε εθνικό επίπεδο. 

Ευχαριστούμε επίσης τους χιλιάδες ψηφοφόρους μας.

Το   17.61%   στο   Νομό   μας   και   το   8ο  καλύτερο   αποτέλεσμα   σε   πανελλήνιο   επίπεδο επιβραβεύουν τον έντιμο αγώνα στον οποίο επιδοθήκαμε όλο αυτό τον καιρό.

Παρά την σημαντική και πρωτόγνωρη αποχή για την οποία ευθύνεται πρώτιστα η  Νέα Δημοκρατία,   ο   ΣΥΡΙΖΑ   συγκράτησε   τις   δυνάμεις   του   και   αναδείχθηκε   δεύτερος πανελλαδικά,  μειώνοντας   κατά   10   μονάδες  τη   διαφορά   από  τη   ΝΔ,   διαψεύδοντας   τις Κασσάνδρες που λίγους μήνες πριν τον κατέτασσαν στη τρίτη θέση.

Παράλληλα   οι  ψηφοφόροι   και   του   Νομού,   όχι   μόνο   δεν   επιβράβευσαν   αλλά   αντίθετα καταδίκασαν απερίφραστα το ψηφοδέλτιο των διασπαστών του Νοεμβρίου και δεν τους έδωσαν πολιτική   νομιμοποίηση   για τις   11   έδρες που   στέρησαν   από το   κόμμα   μας στο Κοινοβούλιο.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στον Νόμο Ιωαννίνων

 

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του  ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στον Νόμο Ιωαννίνων.

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο για την αύξηση της θερμοκρασίας

 


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται από αύριο σε περιοχές της Ελλάδος.   

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θέτει υπόψη των εμπλεκομένων φορέων  το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, προκειμένου να βρίσκονται σε κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας. Εφιστά δε ιδιαίτερα την προσοχή στους πολίτες ώστε να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Αναλυτικά το Ε.Δ.Ε.Κ. έχει ως εξής:

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη (11-6-2024) έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

1. Την Τρίτη (11-6-2024) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

“ΓΟΡΓΟΝΕΣ & ΜΑΓΚΕΣ” ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΤΡΑΚΟΥ

 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ/ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2024

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος και ιδιαίτερα τα τραγούδια του, συντροφεύουν  πάντα τη ζωή μας. Πόσοι δεν έχουμε συνδέσει στιγμές μας με την Αλίκη τη Ζωίτσα, το Δημήτρη, τη Τζένη σε ρόλους υπέροχους και διαχρονικούς με την συνοδεία των  τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα, του Μάνου Χατζηδάκη, του Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και λαϊκότερων συνθετών όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης και τόσοι άλλοι.



Τραγούδια και ήχοι από μια άλλη εποχή, γεμάτη μυρωδιές και  απέραντη αθωότητα! Τραγούδια συνθετών που ακολουθούν τη ζωή μας πλημμυρίζουν μνήμες και δροσερές αναμνήσεις.

Μια συλλογή τραγουδιών που μέσα από το προσωπικό πρίσμα των  εκτελεστών της παράστασης μας μεταφέρουν στην Αθήνα μιας παλαιότερης εποχής και επιχειρούν να μας θυμίσουν την εποχή του Αθάνατου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Τίνα Τράκου, με την πολύχρονη εμπειρία  της στο χώρο της μουσικής, με σπουδές φωνητικής και ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, συμμετοχές σε μουσικοθεατρικές θεματικές παραστάσεις, επιτυχημένα μουσικά σχήματα, τηλεοπτικά σήριαλ και δισκογραφικές δουλειές, με την συμμετοχή του Νίκου Κρητικού με σπουδαίες συνεργασίες με Μ. Πλέσσα, Γ.Χατζηνάσιο, Χ.Νικολόπουλο και πολλούς άλλους  με μια σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα και με μία πορεία γεμάτη σεβασμό στην ελληνική μουσική με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του μαέστρου κ συνθέτη  Νίκου Παπαδόπουλο, θα μας οδηγήσουν σ αυτήν την ανέμελη και ξέγνοιαστη  εποχή,  στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας, στην εποχή που τα τραγούδια είχαν μελωδία και στίχο που άγγιζε τις ψυχές των ανθρώπων.



ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζί της σε αυτό το μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι και ο Οργανισμός Who is Who International Academy & Awards (WIWIAA), ένας διεθνής Θεσμός φιλίας, ενότητας και εθελοντισμού και παράλληλα μια κοινωνική επιχείρηση με στόχο οι δράσεις της να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας - Social Impact, τόσο για τα ίδια τα μέλη της, τους φίλους και τα παιδιά των μελών. Έχει καθιερωθεί, εκτός από τις πολυετείς Εκδόσεις και με τα Who is Who International Awards – Ετήσια Διεθνή Βραβεία, ένα διεθνές δίκτυο ισχυρών παγκόσμιων και επιδραστικών Προσωπικοτήτων!

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Επιτροπή Περιβάλλοντος την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα 13:00

 

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 και ώρα 13.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ Τόπος να ζεις»: Για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Παράταξη «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» Για τη χαρτογράφηση του δημογραφικού ζητήματος στην Περιφέρεια Ηπείρου και τις προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπισή του.

Παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Για τις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος του Λούρου ποταμού μετά την περιβαλλοντική ζημιά που προκάλεσε

Παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Για τις ευθύνες της Περιφέρειας Ηπείρου στο εργοδοτικό έγκλημα στην Αρίστη

Παράταξη «ΦΩΣ»: Για τον αποκλεισμό του Διστράτου και την κατάσταση του δρόμου στο Βόρειο τμήμα της Λάκκας Αώου (Κόνιτσα, Ελεύθερο, Παλιοσέλι, Πάδες, Άρματα, Δίστρατο ως Βασιλίτσα)

Παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ Τόπος να ζεις»: Για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στην Άρτα

Ευρωεκλογές – Ιούνιος 2024: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές

 


Με την ενσωμάτωση του 100% και στην καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των κομμάτων ολοκληρώθηκε η μάχη του σταυρού.

Έτσι σύμφωνα με την εικόνα του Υπουργείου Εσωτερικών εκλέγονται οι εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΥΤΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 305.959

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη 256.915

ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) του Κυριάκου 243.725

ΜΠΕΛΕΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΦΡΕΝΤΗΣ του Πέτρου 235.182

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ του Γεωργίου 171.033

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου 159.822

ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου 155.283

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Μιλτιάδη 152.234

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευάγγελου 134.684

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευστάθιου 126.006

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΛΕΝΑ του Αλέξανδρου 113.069

ΠΑΣΟΚ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ανδρέα 121.324

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αναστασίου 106.657

ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) του Αστέριου 90.679

Ελληνική Λύση

ΦΡΑΓΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ) του Ιωάννη 109.173

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΓΑΛΑΤΩ του Βαΐτση 50.611

ΚΚΕ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ του Σταματίου 106.780

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου 104.820

Δημοκρατική Πατριωτικό Κίνημα Νίκη

ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπυρίδωνος 41.440

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ του Ελευθερίου 22.786

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Θωμά 58.100

Θέατρο Actina: Summer Art Camp 2024

 


Το Θέατρο Actina διοργανώνει για πρώτη χρονιά ένα καλοκαιρινό εργαστήριο παραστατικών & εικαστικών τεχνών για παιδιά 6 έως 12 ετών!

Βουτάμε κάθε μέρα, σε ένα δροσερό περιβάλλον, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και για 2 εβδομάδες στο κόσμο του θεάτρου, της μουσικής, της ζωγραφικής, της αρχιτεκτονικής, του κινηματογράφου, στα σκηνικά και σε πλούσιο παιχνίδι. Θα πραγματοποιηθούν και εξορμήσεις σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και κρατήσεις  στο τηλέφωνο 6974865401

Αθηνά Τσικνιά - ΘΕΑΤΡΟ ACTINA

Ταχυδρομική διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Ιωάννινα, 45221

www.theatroactina.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr  / tsika-tsika@hotmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974865401 / 2651300892

Έρχονται δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ»

 


Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» αναμένεται να δημοσιευθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το 2024.

Το πρώτο θα αφορά ευάλωτα νοικοκυριά και το άλλο θα κινείται στα πρότυπα του κλασικού Εξοικονομώ.

Εξοικονομώ για ευάλωτα νοικοκυριά

Το πρώτο από τα δύο προγράμματα αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Θα αφορά αποκλειστικά τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η μέση επιδότηση θα κυμαίνεται στα 12.500 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα τρέξει με διαδικασίες fast track, όπου προτεραιότητα θα έχουν όσοι υποβάλλουν πιο γρήγορα την αίτηση.

Το πρόγραμμα θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, είτε πρόκειται για μονοκατοικία είτε πρόκειται για διαμέρισμα.

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνονται εργασίες αλλαγής κουφωμάτων και μόνωσης.

Το πρόγραμμα θα έχει συνολικό κόστος 60 εκατ. ευρώ.

Πώς μπορείτε να βγείτε νωρίτερα στην σύνταξη και με αυξημένες αποδοχές

 


Την «συνταγή» για να βγουν νωρίτερα στην σύνταξη, αλλά και να λάβουν αυξημένες αποδοχές, παρέχουν μέσα από την αποκωδικοποίησή τους οι ασφαλιστικοί νόμοι σε όσους πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση.

Η κατοχύρωση «φουσκωμένης» σύνταξης -για παράδειγμα- δεν είναι πια συνάρτηση ενός και μόνον μισθού, αλλά αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση πλασματικών ετών.

Τα πλασματικά χρόνια υπό προϋποθέσεις εξασφαλίζουν και χαμηλότερα όρια ηλικίας.

Μάλιστα, οι εξαγορές πλασματικού χρόνου ασφάλισης «κρύβουν» μικρότερα όρια ηλικίας ως και 9 έτη, μαζί και μεγαλύτερη σύνταξη με κέρδος που αγγίζει τα 250 ευρώ τον μήνα.

Κερδισμένοι από το ισχύον σύστημα είναι όσοι αποχωρούν ακριβώς με 40 έτη ασφάλισης, κάτι που συνιστά στοιχείο «κλειδί».

Το «μυστικό» για «φουσκωμένη» σύνταξη

Άλλο μεγάλο «μυστικό» το οποίο «ξεκλειδώνει» υψηλή σύνταξη είναι η τελευταία οκταετία που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συντάξιμες αποδοχές, καθώς αυτές μπορούν να αποδώσουν μέχρι και 55% του συντάξιμου μισθού.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει τα τελευταία 7-8 χρόνια 3.000 μικτές αποδοχές μπορεί να πάρει κύρια σύνταξη 1.700 ευρώ και μαζί με την επικουρική να φτάσει τα 2.000 ευρώ καθαρά.

Οι παλαιοί, πριν από το 1993, ασφαλισμένοι βγαίνουν διπλά ωφελημένοι καθώς με την προσθήκη πλασματικού χρόνου μπορούν να διαμορφώσουν και ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για να βγουν πριν από τα 67 ή ακόμη και πριν από τα 62.

Ευρωεκλογές – Ιούνιος 2024: Επικράτεια 99,98% (18.613/18.617 ΕΤ)

 

Επικράτεια 99,98% (18.613/18.617 ΕΤ)

ΠΗΓΗ: https://ekloges.ypes.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Καύσωνας και Καρδιά: Συμβουλές προστασίας

 


Η ζέστη, τα τελευταία χρόνια κορυφώνεται στην Ελλάδα, λόγω της υπερθέρμανσης του Πλανήτη. Αυτό, έχει μέγιστη επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, αφού η μεγάλη εφίδρωση, η αφυδάτωση, η αγγειοδιαστολή, η υπόταση και η δυσφορία που προκαλούνται, ειδικά στο αστικό περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές. Η καρδιά υπό αυτές τις συνθήκες αναγκάζεται να λειτουργεί πιο έντονα και πιο γρήγορα, κι έτσι αυξάνεται το φορτίο που φέρει, όπως και η κατανάλωση οξυγόνου της.

«Τις ημέρες του καύσωνα, λοιπόν, αυξάνονται τα περιστατικά απορρύθμισης των καρδιακών παθήσεων αλλά και η εμφάνιση νέων καρδιαγγειακών επεισοδίων. Επιπλέον η αφυδάτωση, η υπόταση και η αναπνευστική δυσφορία, μπορεί να επιβαρύνουν και άλλα όργανα του σώματος όπως οι νεφροί και οι πνεύμονες, ενώ η υπερβολική ζέστη επιδεινώνει και τις γνωσιακές λειτουργίες του εγκεφάλου», επισημαίνει ο Καρδιολόγος κ. Παναγιώτης Ιακωβής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και προσθέτει:

«Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες επιδράσεις του καύσωνα στο καρδιαγγειακό μας σύστημα, απαιτείται να λάβουμε μια σειρά προληπτικών και θεραπευτικών μέτρων, τα οποία θα ήταν καλό να έχουν έναν πιο μόνιμο χαρακτήρα, δεδομένου ότι αναμένεται παρατεταμένη αύξηση του θερμικού φορτίου στην χώρα μας: