Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου


Μετά τις εκλογές του συλλόγου μας στις 11/8/2019 το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής:
Πρόεδρος: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Γραμματέας: ΝΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑ
Ταμίας:. ΗΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μέλος:. ΚΑΒΑΚΟΥ ΜΑΡΙΆΝΝΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνη για τρέχοντα θέματα


Σε διάφορα θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε στην Πρέβεζα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του και ιδίως για τις εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Ήπειρο. Επίσης τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο κλπ.
ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ: Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την προώθηση του έργου αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία, με προϋπολογισμό 2.960.000 ευρώ, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας – μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους κατά τόπους Δήμους- να εκπονήσει μελέτες και να προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησής τους.
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ: Υπάρχει σαφής βελτίωση της κατάστασής της σε σχέση με άλλες χρονιές, τόνισε ο Περιφειάρχης, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο εκπόνησης του Master Plan γίνονται συζητήσεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για τις επιμέρους μελέτες εφαρμογής που πρέπει να εκπονηθούν στη συνέχεια.
ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ: Η αξιοποίηση της περιοχής γέφυρας Παπαστάθη του ποταμού Αράχθου, είναι μια νέα προοπτική για τον φυσιολατρικό τουρισμό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και μετά τις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν εκεί. Με μικρές παρεμβάσεις- όπως είπε- μπορεί ο τόπος να γίνει σημείο αναφοράς, επισκέψιμος και να εκτελούνται πλόες με βάρκες μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σιταριά Πωγωνίου: Το Πρόγραμμα της Πανηγύρεως για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου!!!


Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Εργοστασίου ΑΣΑ


Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι διανύουμε τη θερινή περίοδο του 2019 και όχι την προεκλογική του 2018 και επιμένουν στην παραπληροφόρηση και στη δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων με οδηγό τους την εμπάθεια κατά του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής. Τις τελευταίες ημέρες «ανακαλύπτεται» ζήτημα με το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση πως δήθεν δεν λειτουργεί, ενώ ακούγονται και φαιδρότητες του τύπου πως είναι σκόπιμη η καθυστέρηση χρήσης των Σταθμών Μεταφόρτωσης ώστε να μεταφερθούν απορρίμματα από Λευκάδα και Κέρκυρα! Το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και στο αρχικό στάδιο είναι αποσυνδεδεμένο από τη λειτουργία των ΣΜΑ: Υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση όλων των Δήμων από τη σύμβαση που έχουν συνυπογράψει (πολύ πριν τις εκλογές του Μαΐου), ούτως ώστε τα απορρίμματά τους να τα μεταφέρουν, αντί στους ΧΥΤΑ στο Εργοστάσιο. Για τους απομακρυσμένους δήμους (Π.Ε. εκτός Ιωαννίνων) έχει ληφθεί πρόνοια από την Περιφέρεια για το επιπλέον κόστος μεταφοράς, ενώ ήδη καλύπτεται με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το κόστος μεταφοράς των υπολειμμάτων από το Εργοστάσιο στους ΧΥΤΥ. Παρά ταύτα και ενώ όλοι γνωρίζουν και έχουν συναποδεχθεί τους όρους της σύμβασης, εν τούτοις υπάρχουν Δήμοι που δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση μεταφοράς των απορριμμάτων στο Εργοστάσιο, που επαναλαμβάνομαι δεν επηρεάζει τη λειτουργία του. Η τακτική αυτή- και πρέπει να γίνει σαφές προς όλους- επιβαρύνει τους Δήμους διπλά, καθώς πληρώνουν τέλη για τη μεταφορά των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ, αλλά και επιβαρύνονται και με το κόστος του όγκου απορριμμάτων που υπολείπεται ώστε να καλυφθεί η κατώτατη εγγυημένη ποσότητα που πρέπει να μεταφέρεται στο Εργοστάσιο. 

Πρέβεζα: Άρπαξε το πορτοφόλι ιδιοκτήτριας του καταστήματος


Χθες το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 51χρονη, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η 51χρονη, βραδινές ώρες της 10-08- 2019, εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα στην Πρέβεζα και αφαίρεσε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα. Στην κατοχή της 51χρονης βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 48ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:Προχθές (10-08-2019) το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 50χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου καθώς και διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Χθες (11-08-2019) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Χθες (11-08-2019) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 51χρονη ημεδαπή, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η 51χρονη, βραδινές ώρες της 10-08-2019, εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα στην Πρέβεζα και αφαίρεσε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα. Στην κατοχή της 51χρονης βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.
Χθες (11-09-2017) το βράδυ στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 57 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

ΚΚΕ: Διήμερες εκδηλώσεις στο μουσείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας, 17 και 18 Αυγούστου


Το ΚΚΕ τιμά τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ. Τη συμβολή και τη θυσία των χωριών του Γράμμου και του Σμόλικα στον τρίχρονο ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό και ολοκλήρωση  του μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο. Για να γίνει ένας ακόμη πιο ολοκληρωμένος χώρος γνώσης και τιμής σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.
Διδασκόμαστε από τον αγώνα του ΔΣΕ. Μελετάμε την ιστορίας του κόμματός μας και του τόπου μας. Έχουμε όπλο το δοκίμιο ιστορίας του ΚΚΕ  (1919- 1949). Αντιμετωπίζουμε  την άγνοια. Απαντάμε στην  παραχάραξη της ιστορίας, στον αντικομμουνισμό, που φουντώνουν στις μέρες στην Ελλάδα και την ΕΕ όλο και περισσότερο.
Αποκτούμε γνώση και πείρα από το χθες για να βαδίσουμε σήμερα ακόμη πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά, με μεγαλύτερη αντοχή. Συνεχίζουμε στα χνάρια των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, με το ΚΚΕ μπροστάρη για το δίκιο του λαού. Σήμερα όπως και τότε:
     Είναι μονόδρομος η σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την αστική τάξη και το κεφάλαιο
    Οι πιο λαμπρές  σελίδες της εργατικής τάξης και του λαού γράφονται όταν έρχεται οργανωμένα ο ίδιος στο προσκήνιο. Όταν δεν υποτάσσεται, δεν φοβάται, δεν απογοητεύεται, δεν συμβιβάζεται με τη λογική του δήθεν «ρεαλιστικού».
    Με ιδεολογήματα περί «εθνικής ενότητας» και «εθνικής ομοψυχίας» η αστική τάξη επιδιώκει να πείσει το λαό ότι τα δικά της συμφέροντα είναι ενιαία με τα συμφέροντα του λαού και τον καλεί να πληρώνει συνεχώς για αυτά
    Η αστική τάξη για να σταθεροποιήσει  την εξουσία της και να διασφαλίσει τα κέρδη της στηρίζεται και στηρίζει ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ.  Μπλέκει τη χώρα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  φέρνοντας το λαό πιο κοντά στο κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου
    Η κυβερνητική εναλλαγή των κομμάτων της αστικής τάξης και οι διάφορες συμμαχίες τους, δεν είχαν και δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό, παρά μόνο νέα αντιλαϊκά μέτρα και βάσανα, τρομοκρατία και καταστολή.
    Η πάλη του λαού και του κόμματος μπορεί να έχει νικηφόρα  έκβαση όσο στην προμετωπίδα μπαίνει ο στόχος της επαναστατικής ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, όσο το επαναστατικό πρόγραμμα γίνεται πράξη κάθε μέρα
Το ΚΚΕ και τότε και τώρα, στην εκατοντάχρονη και πλέον πορεία του έχει  υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.  Σήμερα γίνεται ακόμη πιο  αναγκαία η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αντεπίθεση για να βγει ο λαός νικητής.  Παλεύουμε να γίνουμε πιο ικανοί και αποτελεσματικοί ως επαναστατική πρωτοπορία. Για να δυναμώσει η γραμμή της ρήξης και ανατροπής  με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Να  ανοίξουμε δρόμο για την ουσιαστική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Αλλαγή ημερομηνίας για το πανηγύρι στη Στρατίνιστα Πωγωνίου

Σας ενημερώνουμε ότι το πανηγύρι στη Στρατίνιστα θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Αυγούστου κι όχι στις 17 και 18  όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Περιστέρι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή 18 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 18 Αυγούστου στο Περιστέρι Πωγωνίου.

Κατώτερο ουροποιητικό: Ποιες συνήθειες προκαλούν συμπτώματα;


Σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής, της πρόσληψης υγρών και καφεΐνης, της κατανάλωσης αλκοόλ και του καπνίσματος στην υγεία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι αλλαγές σε αυτούς τους τροποποιήσιμους παράγοντες δύνανται να βελτιώσουν τα συμπτώματα, όπως η συχνουρία και η επιτακτική ούρηση σε άνδρες και γυναίκες. Για παράδειγμα, η αυξημένη πρόσληψη υγρών μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα ούρησης και της επιτακτικής ούρησης σε άνδρες και γυναίκες, ενώ η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.
«Τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος σχετίζονται με προβλήματα της ουροδόχου κύστης, του προστάτη και της ουρήθρας, και αφορούν στην αποθήκευση ή τη κένωση των ούρων από την ουροδόχο κύστη. Σ’ αυτά περιλαμβάνεται η συχνουρία, δηλαδή η ανάγκη για συχνή ούρηση, η επιτακτική ανάγκη για ούρηση, είτε όταν αυτή μπορεί να ελεγχθεί είτε όχι, η μειωμένη ροή των ούρων και η νυκτουρία», μας εξηγεί ο εξειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική,  Χειρουργός Ουρολόγος  Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης, MD, MSc, DIC (Imperial College), PhD, FEBU, Αs. Member European Association of Urology Guidelines Office. «Η ούρηση περισσότερες από οκτώ φορές σε 24 ώρες, με περισσότερες από μία από αυτές τις επισκέψεις να σημειώνονται τη νύχτα, δεν θεωρείται φυσιολογική», προσθέτει.