Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Σταύρος Καλογιάννης: «Να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο κ. Καχριμάνης»

 


Δημόσια συγγνώμη για την κατηγορία ότι ήξερε και δεν τον ενημέρωσε για την επίμαχη τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης , που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και πρώην Υπουργός, Σταύρος Καλογιάννης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

“Ο κ. Καχριμάνης έκανε μεγάλο λάθος, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από μένα, αν και δεν έκανε δημόσια την αναφορά του σε μένα”  σημείωσε ο κ. Καλογιάννης και προσέθεσε   “Δε μπορώ να δεχθώ ότι 12 πρωτοκλασσάτοι υπουργοί της Κυβέρνησης υπέγραψαν χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο”

Ως προς το περιεχόμενο της τροπολογίας επίσης, την απόδοση της αρμοδιότητας των σκουπιδιών στους Δήμους, ο κ. Καλογιάννης έδειξε να συμφωνεί με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, μιας και όπως ανέφερε  η τροπολογία έρχεται να συμπληρώσει το νόμο 4555 του 2018.

Τέλος, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Σταύρο Καλογιάννη, να σχολιάσει τη λέξη “πραξικόπημα” που χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης σε γραπτή του ανακοίνωση  για την την συγκεκριμένη τροπολογία.

Δήμος Πωγωνίου: Δημοπρατείται το έργο «Συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δολιανών (Β’ Φαση)»

 


Θέμα χρόνου είναι πλέον η ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Δολιανών καθώς είναι σε εξέλιξη η δημοπρασία του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δολιανών (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 89.998€.

Οι εργασίες αφορούν επισκευή φθορών στις εξωτερικές όψεις, αντικατάσταση κεραμιδιών και θερμομόνωση της στέγης, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και κατασκευή ράμπας ΑμΕΑ στην είσοδο του κτιρίου.

Πρόκειται για την εκτέλεση της Β’ Φάσης σε συνέχεια του έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Κοινότητας Δολιανών» με το οποίο έγιναν εργασίες συντήρησης σε δύο κτίρια, το πρώην Δημοτικό Σχολείο Δολιανών και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το πρώην Δημοτικό Σχολείο Δολιανών θα είναι  καθόλα έτοιμο προς χρήση καλύπτοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος του από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και το υπόλοιπο ποσό διατίθεται από ίδιους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ (Β' ΦΑΣΗ)"

Ο Δήμος Πωγωνίου διακηρύττει ότι την 20η του μηνός Ιουλίου του έτους 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 μ.μ. (λήξη υποβολής των προσφορών) με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) θα διεξαχθεί Ανοιχτός ηλεκτρονικός Διαγωνισμός σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα, για την επιλογή αναδόχου ανάθεσης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ (Β' ΦΑΣΗ)».

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Πένια σε ευχαριστούμε για όλα!

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ευχαριστεί θερμά τον Κωνσταντίνο Γιαννάκη για την προσφορά του στην ομάδα μας.

Ένα πρότυπο ανθρώπου και αθλητή που αποτελεί κόσμημα για το ποδόσφαιρο μας.

Ο «Πενια» αγωνίστηκε συνολικά 28 φορές με την κιτρινόμαυρη φανέλα και πέτυχε 32 γκολ, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα ώστε η ομάδα μας να πετύχει την άνοδο, στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

-Φίλε Κώστα, ήταν μεγάλη μας τιμή να σε έχουμε στον σύλλογό μας.

Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία, που μετέφερε αλλοδαπούς με σκοπό να τους προωθήσει παράνομα στο εξωτερικό

 


Σε φορτηγό που οδηγούσε βρέθηκαν και συνελήφθησαν 36 παράτυποι μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (03-07-2022) πρώτες πρωινές ώρες σε παραμεθόρια περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, ενόψει του επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί ακολουθήσαν το όχημα και στη συνέχεια ο οδηγός και ο συνοδηγός το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, ο αλλοδαπός οδηγός συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο συνοδηγός συνεργός του αναζητείται.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν και συνελήφθησαν (36) αλλοδαποί, στερούμενοι των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.



Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι αλλοδαποί είχαν επιβιβαστεί στο όχημα λίγες ώρες νωρίτερα από περιοχή της Πελοποννήσου με προορισμό την ελληνοαλβανική μεθόριο, ώστε στη συνέχεια να εξέλθουν από τη χώρα, έχοντας καταβάλει πιο πριν ο καθένας χρηματικό ποσό -200- ευρώ.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΕΟΔΥ: Είκοσι τρεις θάνατοι σήμερα, 9.360 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 102.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι έξι θάνατοι σήμερα, 9.360 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.360.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.729.199 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.841 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 181.717(4.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.327 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 102 (61.8% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 39 (38.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 63 (61.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.735 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 257 (ημερήσια μεταβολή -3.02%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 281 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων στα Ιωάννινα

 


Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, που κατηγορείται για κλοπή και δύο απόπειρες κλοπών

 

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου διαδοχικές διαρρήξεις που έγιναν στα Ιωάννινα τα ξημερώματα της 2-04-2022.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, ο αλλοδαπός αρχικά έθραυσε τζαμαρία βιτρίνας καταστήματος, από όπου αφαίρεσε (20) ρολόγια συνολικής αξίας -1.500- ευρώ, ενώ στην συνέχεια προσπάθησε να διαρρήξει ακόμη δύο καταστήματα χωρίς να αφαιρέσει κάτι από αυτά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Ανακοινώσε την απόκτηση του 26χρονου τερματοφύλακα, Ζερόμ Πριόρ

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου τερματοφύλακα, Ζερόμ Πριόρ, για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Πριόρ ο οποίος γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1995 στην Τουλόν, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της τοπικής ομάδας το 2008 σε ηλικία 13 ετών, πριν βρεθεί στις ακαδημίες της Μπορντό το 2012.

Στους γιρονδίνους αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές ομάδες του συλλόγου και στις 15 Αυγούστου του 2015 σε ηλικία 19 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην Ligue 1 με αντίπαλο την Σεντ Ετιέν. Στο Μπορντό παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 μετρώντας συνολικά 45 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στην Βαλενσιέν στην οποία ήταν ο βασικός της τερματοφύλακας για τα επόμενα δύο χρόνια καταγράφοντας 62 συμμετοχές. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε φόρεσε την φανέλα της Καρταχένα στην Segunda Division.

Καλώς ήρθες στην οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Γάλλος γκολκίπερ της ομάδας μας δήλωσε στο pasgiannina.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Π.Α.Σ. Γιάννινα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Περιμένω με ανυπομονησία να συνεργαστώ με τους νέους μου συμπαίκτες, να γνωρίσω τον κόσμο της ομάδας και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ κατά την εβδομάδα 4-8 Ιουλίου

 


Συνολικά 59,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 78.865 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 4-8 Ιουλίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα οι εξής καταβολές:

– 13,5 εκατ. ευρώ σε 34.161 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

– 12,3 εκατ. ευρώ σε 530 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 2,5 εκατ. ευρώ σε 9.166 δικαιούχους για επιστροφή κρατήσεων επιδόματος απολύτου αναπηρίας και διαφορών ασθενείας.

– 339.538 ευρώ σε 508 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 9 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 21 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 σε 1.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Μαυροβούνι Πωγωνίου: Μουσική βραδιά με τον Γιάννη Χαλδούπη και τους Μουκλίομος, το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 9:00 μ.μ.

 

Μουσική βραδιά με τον Γιάννη Χαλδούπη και τους Μουκλίομος, το Σάββατο 9 Ιουλίου,  στις 9:00 μ.μ. στο Μαυροβούνι Πωγωνίου.

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς την ρήτρα αναπροσαρμογής για όλους από 1ης Αυγούστου

 


Οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν έως την Κυριακή 10 Ιουλίου τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί με το συνδυασμό των μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή στη χονδρική και τη λιανική αγορά, να απορροφήσει πάνω από το 70% της αύξησης των τιμών και να “προσγειώσει” το κόστος της κιλοβατώρας κοντά στο επίπεδο του περασμένου φθινοπώρου.

Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά ως προς την τιμή του φυσικού αερίου δεν είναι ευνοϊκές και πηγές της αγοράς εκφράζουν επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, ωστόσο η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι αν χρειαστεί, η δαπάνη του προϋπολογισμού για ενεργειακές επιδοτήσεις θα αυξηθεί.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προδιαγράφονται ως εξής:

-Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος μηχανισμός λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του οποίου τίθεται πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών, διαφορετικό ανάλογα με την τεχνολογία (λιγνίτες, φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές κλπ.)

 Η διαφορά του πλαφόν από την τιμή που διαμορφώνεται καθημερινά στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, στην οποία θα εξακολουθήσουν να αγοράζουν την ενέργεια οι προμηθευτές, θα μεταφέρεται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να χρηματοδοτεί τις επιδοτήσεις στο κόστος της ενέργειας.

 Για παράδειγμα αν η ανώτατη τιμή είναι 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα και η τιμή στο Χρηματιστήριο 240 ευρώ, η διαφορά των 140 ευρώ θα μεταφέρεται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Ωραιόκαστρο Πωγωνίου: Παρουσίαση του Βιβλίου της Gaii Holst με θέμα «Το ηπειρώτικο Μοιρολόι» την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ.

 


Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και ώρα 8:00 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του Βιβλίου της Gaii Holst με θέμα «Το ηπειρώτικο Μοιρολόι», στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου.

Θα το παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου

 


Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Eκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Κόνιτσα, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Κυτταρίτιδα: Πώς θα «εξαφανιστεί» πριν τις διακοπές;

 


Η κυτταρίτιδα αποτελεί μια “ανοιχτή πληγή” για τη μεγάλη πλειονότητα των γυναικών, αφού το 80-90% αυτών έχουν σημεία στο σώμα τους που η όψη τους μοιάζει με αυτή της φλούδας πορτοκαλιού. Ναι, το ποσοστό είναι πραγματικά τόσο υψηλό, αλλά οι ψηφιακά αλλοιωμένες φωτογραφίες που όλοι ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα περιοδικά και γενικά σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης καλύπτουν την έκταση του προβλήματος. Ουσιαστικά δηλαδή εξαπατούν τους πάντες, άνδρες και γυναίκες, σχετικά με την πραγματική κατάσταση, δημιουργώντας μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα στο ωραίο φύλο.

«Πρόκειται είναι μια τοπική πάθηση του δέρματος που εντοπίζεται συχνότερα στους οπίσθιους μηρούς, τους γλουτούς, την κοιλιά, τα μπράτσα, τα γόνατα και τις γάμπες και αναγνωρίζεται από την εμφάνιση λακκουβών στην επιφάνεια του δέρματος. Η πραγματική αιτία της κυτταρίτιδας είναι άγνωστη, αν και γενικά θεωρείται ότι οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο το γυναικείο σώμα αποθηκεύει στρώματα λίπους και στη σχέση που έχει αυτό το στρώμα με τους μύες και το δέρμα. Η οριζόντια αποθήκευση αυτών στους άνδρες φαίνεται να αποτρέπει το φαινόμενο και είναι ένας λόγος που μόνο το 10% έχουν κυτταρίτιδα σε κάποια σημεία του σώματός τους», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.



Σημειωτέον ότι οι γυναίκες έχουν τρία στρώματα λίπους στα μπράτσα, γλουτούς, μηρούς, γόνατα, στο στομάχι κ.α, ενώ οι άνδρες μόνο ένα! Δεν είναι όμως μόνο αυτή η αιτία που η κυτταρίτιδα προτιμά τις γυναίκες. Ρόλο παίζουν και οι γυναικείες ορμόνες. Αντίθετα από την ανδρική τεστοστερόνη η οποία διασπά το λίπος, τα γυναικεία οιστρογόνα δημιουργούν λίπος, διογκώνοντας τα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να γίνεται εντονότερη η ανομοιόμορφη επιφάνεια του δέρματος σε συγκεκριμένες περιοχές.