Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Περιφέρεια Ηπείρου: Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης εντάχθηκε το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

 


Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνα που έχει κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης δόθηκε σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο  θετική αυτή εξέλιξη  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως εξήγησε θα πρέπει να συνταχθεί πλέον το Τεχνικό Δελτίου του Έργου  με το συνολικό του προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 24.770.088ευρώ  και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο άγχος για την υλοποίηση αυτού του έργου που αφορά όλη την Ήπειρο. Επειδή  μας λένε  ότι έχετε  στόχο να το εκτελέσετε το έργο  ως εμπροσθοβαρές, μας ζητάνε να προωθήσουμε το σχέδιο του Τ.Δ.Ε. στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης».

ΕΟΔΥ: Τριάντα θάνατοι σήμερα, 1.339 νέα κρούσματα

 


4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα θάνατοι σήμερα, 1.339  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.339, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 411.534 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.331 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.520 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 127 (ημερήσια μεταβολή -1.55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Στην Περιφέρεια παραχωρείται για εμβολιαστικό κέντρο το κτίριο του ΠΕΔΥ στα Ιωάννινα

 


Την παραχώρηση  του κτιρίου του ΠΕΔΥ προς χρήση στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά από αίτημά της που είχε υποβληθεί στις 26 Απριλίου 2021 – καθώς και της 6ης ΥΠΕ στις 4 Ιουνίου 2021-  αυστηρά για ένα χρόνο με σκοπό τη λειτουργία του ως Εμβολιαστικό Κέντρο, αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ.

Η απόφαση διαβιβάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια, γεγονός που όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συνιστά μια   μεγάλη αλλαγή σε σχέση με όσα είχαν ανακοινωθεί πρόσφατα. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου: Στηρίζει και συμμετέχει στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 10 Ιούνη

 


Κ   Α  Λ  Ε   Σ  Μ  Α

Της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηπείρου στην απεργία της 10ης Ιουνίου

Η Ε. Κ. Η στηρίζει και συμμετέχει  στην Γενική Πανελλαδική

Απεργία στις 10 Ιούνη. 

Καλούμε συναδέρφους/σες, καλλιτέχνες, εργαζόμενους στο χώρο του θεάματος και ακροάματος, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο  Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Πέμπτη 10 ΙΟΥΝΙΟΥ και  ώρα 10.00

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Το ΕΡΓΑΣΙΟΚΤΟΝΟ νομοσχέδιο Χατζηδάκη τέθηκε σε διαβούλευση και πλέον παίρνει το δρόμο του προς ψήφιση.

Προβλέπει:

10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα

ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση

Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Τηλεργασία χωρίς όρια

Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση

Νέα εμπόδια στην απεργία

Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα Σωματεία

Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Υπερασπιζόμαστε το 8ωρο για όλους και όλες τους εργαζόμενους-ες, το δικαίωμα στις αποφάσεις , στην οργάνωση και τη συλλογική μας δράση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί (15 Ιουνίου)

 


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για Ειδική άδεια ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.00 π.μ. στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών Δομπόλη 30.

Για συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι την 14η Ιουνίου και ώρα 12 μ. να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτηθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών, (Υπεύθυνος κ. Βασίλειος Δόσης). 

 

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/  

Δώδεκα παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.185 έλεγχοι, από τους οποίους οι 29.037 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 221 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         132 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     28 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     17 στα Ιόνια Νησιά,

o     16 στην Κεντρική Μακεδονία,

o     13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o     12 στην Ήπειρο,

o     11 στην Κρήτη,

o       9 στην Αττική,

o       8 στη Θεσσαλονίκη,

o       7 στη Στερεά Ελλάδα,

o       4 στη Δυτική Ελλάδα,

o       3 στην Πελοπόννησο,

o       2 στο Νότιο Αιγαίο,

o       1 στη Δυτική Μακεδονία και

o       1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 57.747 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 55.650 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.097 των 150 ευρώ.

·         75 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     37 στη Θεσσαλονίκη,

o     22 στην Κρήτη,

o       9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o       3 στην Ήπειρο,

o       2 στη Κεντρική Μακεδονία,

o       1 στα Ιόνια Νησιά και

o       1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.979 ομοειδείς παραβάσεις.

·         11 παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κουρείο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού,

- σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και για χρήση μουσικής καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη, για μη χρήση μάσκας.

Στη Κεντρική Μακεδονία, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για χρήση μουσικής.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και εξυπηρέτηση πελατών εξωτερικά του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.

Στη Κρήτη, σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και για χρήση μουσικής.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.683 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.048 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 179 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Metropolitan General: Μία ακόμα διεθνής διάκριση με τίτλο «Master Surgeon» για το Κέντρο Αριστείας χειρουργικής κηλών κοιλιακού τοιχώματος

 


Το Metropolitan General, μέλος του Hellenic Healthcare Group, επιβεβαιώνει, για άλλη μία φορά, ότι αποτελεί μία πρότυπη κλινική, με την πιστοποίηση του Δρ. Χαράλαμπου Σπυρόπουλου ως Master Surgeon στη χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με κήλη του κοιλιακού τοιχώματος από τον μεγαλύτερο διεθνή φορέα χειρουργικών πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC).

Ο κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος MD, PhD, FACS είναι Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος, Παχυσαρκίας και Διαβήτη, Διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General και Συν-διευθυντής (Program Co-director) του πρόσφατα πιστοποιημένου από τον SRC Κέντρου Αριστείας στη χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με κήλη του κοιλιακού τοιχώματος (Center of Excellence in Hernia Surgery) που λειτουργεί στο Metropolitan General. Η πιστοποίηση αυτή του Μetropolitan General είναι μία ανώτατη διάκριση στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας, την οποία έχουν λάβει ελάχιστα νοσοκομεία παγκοσμίως.

Οι συνεχείς διακρίσεις και πιστοποιήσεις του Metropolitan General και των Ιατρών Συνεργατών του αναδεικνύουν τη δέσμευση του θεραπευτηρίου αλλά και του Hellenic Healthcare Group στη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα πάντα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές.

Σχετικά με το Surgical Review Corporation (SRC)

Ο SRC ιδρύθηκε το 2003 και είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την ασφάλεια των ασθενών με σκοπό την αναγνώριση και βελτίωση της χειρουργικής φροντίδας. Ο SRC πιστοποιεί κορυφαία νοσοκομεία, χειρουργούς και επαγγελματίες υγείας που πληρούν τα αναγνωρισμένα πρότυπά του. Κάθε πιστοποίηση φέρει τη σφραγίδα του οργανισμού και συμβολίζει την αριστεία.

Άκης Σκέρτσος: Η διανομή self test θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα αλλά σε συγκεκριμένους δικαιούχους

 


Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε στο facebook πως η διανομή self test θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα αλλά σε συγκεκριμένους δικαιούχους.

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας, την Τρίτη 8 Ιουνίου


Την Τρίτη 8 Ιουνίου,
  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-14:00

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσας, 08:00-16:00

Δημαρχείο Παραμυθιάς, Θεσπρωτία, 08:00-16:00

Πλατεία Φιλιατών, 08:00-16:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Αρχοντικό Πυρσινέλλα, 09:00-14:00

Χωριό Αρχάγγελος, Πρέβεζα

Παραλία Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός οδηγός αυτοκινήτου, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο για τη διαπίστωση ύπαρξης οινοπνεύματος

 


 Συνελήφθη χθες (07-06-2021) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων ημεδαπός οδηγός αυτοκινήτου, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο για τη διαπίστωση ύπαρξης οινοπνεύματος στον οργανισμό του με τη χρήση αλκοολομέτρου.

Πως επηρεάζει το αδυνάτισμα την εμφάνιση του προσώπου

 

Η απώλεια βάρους μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση του προσώπου με τρόπο που δεν κολακεύει πάντοτε το άτομο που τη βιώνει. Και αυτό, γιατί ειδικά μετά τα 40 χρόνια, η περίσσεια του λίπους «γεμίζει» τις ρυτίδες και «σβήνει» πολλά από τα σημάδια της γήρανσης.

«Όπως όλα τα τμήματα του σώματος, έτσι και το πρόσωπο διαθέτει λίπος, το οποίο του προσδίδει νεανική όψη», λέει ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Συνήθως, οι άνθρωποι με υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) τείνουν να φαίνονται νεότεροι από την αληθινή τους ηλικία. Αντίθετα, όσοι είναι πολύ αδύνατοι, συχνά φαίνονται μεγαλύτεροι».

Όπως εξηγεί, το δέρμα αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο πρωτεΐνες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή του. Το κολλαγόνο αποτελεί το περίπου 80% της δομής του, του χαρίζει δύναμη και το κάνει σφριγηλό. Η ελαστίνη το κάνει ελαστικό και το βοηθά να μένει σφικτό. Οι πρωτεΐνες αυτές το βοηθούν επίσης να διατηρεί την ακεραιότητά του. Ωστόσο, με ορισμένα γεγονότα, όπως το γήρας και τη μεγάλη απώλεια βάρους, το δέρμα συχνά αδυνατεί να διατηρήσει την πρότερη κατάστασή του.

Ρόλο στην αλλαγή παίζει επίσης το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπέρβαροι άνθρωποι ζουν επί πολλά χρόνια με τα περιττά κιλά τους. Το δέρμα έχει μεγάλη προσαρμοστική ικανότητα και διατείνεται όσο αυξάνεται ο όγκος του σώματος. Όταν όμως μένει σε διάταση επί πολλά χρόνια, οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης υφίστανται βλάβες και παύουν να λειτουργούν σωστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι χάνουν πολλά κιλά (συνήθως πάνω από 50), απομένουν με μεγάλη περίσσεια δέρματος στο σώμα, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί.