Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπή για παραβίαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ήχου

 


Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπή.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη, διαπιστώθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης να λειτουργεί μουσική παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ήχου.

Σεισμική δόνηση 2,6 R, 9 χλμ Βορειοδυτικά της Παραμυθιάς

 


Σεισμική δόνηση έντασης 2,6 R σημειώθηκε στις 15:34 το μεσημέρι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022, 9 χλμ Βορειοδυτικά της Παραμυθιάς.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10  χλμ.

Έχασε στην πρεμιέρα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Κρανούλας 1-3)

* Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε η  ΑΕΔ Πωγωνάτος στο γήπεδο  Δελβινακίου από την Α.Ε. Κρανούλας  για την πρώτη αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 28΄ με τον Γερούκαλη Μάριο.

Ο Τσολάκος Βασίλειος στο 60΄ διπλασίασε τα τέρματα της Α.Ε. Κρανούλας.  

Η ΑΕΔ Πωγωνάτος μείωσε με τον Μπενέκο Αχιλλέα σε 1-2 στο 66΄.

Το τελικό 1-3 έκανε στο 73΄ ο Ανθόπουλος Ευστράτιος.

ΑΕΔ Πωγωνάτος (Παναγιώτης Κάππης):

Γκόνης Σπυρίδων, Κώστας Κωνσταντίνος, Μυριούνης Σταύρος, Ντέλλας Κωνσταντίνος, Μπενέκος Κωνσταντίνος  Ντεμίρης Σπυρίδων, Κόντος Κωνσταντίνος, Ντέτσικας Λάμπρος, Μπάγιας Ελευθέριος, Μπαλατζία Αγκίμ (Μπράμης Γεώργιος 46΄), Μπενέκος Αχιλλέας (Τσουμάνης Παναγιώτης 80΄)

Α.Ε. Κρανούλας 

Σταυρόπουλος  Χρήστος, Παντούλης Ευάγγελος, Γαβρίλας Θεοχάρης, Παντούλης Αναστάσιος, Μπαρέκος Βασίλειος, Τσολάκος Βασίλειος, Παντούλης Αθανάσιος (Μύταρης Αναστάσιος 72΄), Μαχαιράς Δανιήλ, Ανθόπουλος Ευστράτιος, Θρασκιάς Μάριος, Γερούκαλης Μάριος 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1-0

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-3

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  2-2

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-2

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 1-3

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 

2. Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 3

3. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3

4. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3

5. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1

6. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1

7. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 0

8. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0

9. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 0

10.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ κατά την εβδομάδα 7 έως 11 Νοεμβρίου

 


Συνολικά 82,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 105.000 περίπου δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 7-11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

– 28 εκατ. ευρώ σε 810 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 12,5 εκατ. ευρώ σε 36.309 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 20 εκατ. ευρώ σε 49.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 20 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για ληστεία στην Άρτα

 


Η άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας οδήγησε στη σύλληψη ημεδαπού χθες (05-11-2022) το απόγευμα στην Άρτα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος επέστρεψε σε ψησταριά, την οποία προηγουμένως είχε επισκεφθεί ως πελάτης μαζί με ακόμη τρία άτομα και με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου ανάγκασε τον ιδιοκτήτη να του παραδώσει -75- ευρώ, χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στο λογαριασμό που είχε πληρώσει για το γεύμα.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεωνστην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν λίγα λεπτά αργότερα να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο και να τον συλλάβουν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας 2023

 


Mε κωδικούς και QR code

   

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ανέβουν στο myCar τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023, με τα ειδοποιητήρια να έχουν πάνω QR Code και κωδικούς ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να επισκεφτούν κάποια τράπεζα για την πληρωμή τους.

Τα ποσά για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 που θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος αναμένεται να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Η προθεσμία για την εξόφληση τους να είναι όπως κάθε χρόνο η 31η Δεκεμβρίου, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και τις προηγούμενες χρονιές.

Μόλις αναρτηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στο myCar της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κατεβάσουν τα ειδοποιητήρια και να πληρώσουν τα τέλη μέχρι την λήξη της προθεσμίας.

Γιάννενα: Συνελήφθη με ηρωίνη και κοκαΐνη

 


Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας άνδρας διότι, όπως διαπιστώθηκε, κατείχε (4) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους -14,6- γραμμαρίων, συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -1,1- γραμμαρίων και (4) ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν αυξάνεται το επιτόκιο για την εκπρόθεσμη καταβολή φόρου

 


Το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική του ανακοίνωση ξεκαθαρίζει «Δεν αυξάνεται το επιτόκιο για την εκπρόθεσμη καταβολή φόρου και την έντοκη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ.  Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 5635/2.11.2022), επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο «αλλάζουν οι όροι υπό τους οποίους μπορούν να αυξηθούν τα επιτόκια που βαρύνουν εκπρόθεσμες οφειλές φορολογουμένων, καθώς και επιστροφές φόρων από το Δημόσιο προς ιδιώτες, λόγω αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ανοίγει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου η πλατφόρμα του myΘέρμανση

 


Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις 1,3 εκατ. δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Με την πρώτη πληρωμή, στις 21 Δεκεμβρίου θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι νέοι δικαιούχοι για αγορές που έχουν γίνει έως 30 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα λάβουν και την προκαταβολή οι περσινοί δικαιούχοι ανεξάρτητα από το αν έχουν αγοράσει καύσιμα ή όχι.

Τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης για αγορές που θα γίνουν έως τέλος Ιανουαρίου του 2023, ενώ 28 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα για αγορές έως 31 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

 


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00.

8 βασικά δεδομένα για τον διαβήτη και την όραση

 


Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα μάτια, οι οποίες αναπτύσσονται σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, και αν δεν γίνουν εγκαίρως αντιληπτές μπορεί να πλήξουν την όραση.

Ο Νοέμβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη, ενώ στις 14 Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου. Με την αφορμή αυτή, ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός - Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει οκτώ βασικά δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για τον διαβήτη και τις επιπτώσεις του στα μάτια.

1. Ο κίνδυνος επιπλοκών στα μάτια απειλεί όλους τους ασθενείς με διαβήτη. Αφορά τους πάσχοντες από όλες τις μορφές της νόσου (διαβήτης τύπου 1, τύπου 2, διαβήτης κύησης), αλλά όσα περισσότερα χρόνια νοσεί ένα άτομο, τόσο περισσότερο κινδυνεύει η όρασή του. Ο κίνδυνος είναι επίσης μεγαλύτερος στους ασθενείς που δεν ρυθμίζουν καλά το σάκχαρό τους (γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη Hb1c πάνω από 7%), καθώς και σε όσους έχουν συνοδά προβλήματα (π.χ. καπνίζουν, έχουν αυξημένη χοληστερόλη ή/και κυρίως έχουν μη ελεγχόμενη υπέρταση). Ο συνδυασμός σακχαρώδους διαβήτη με υπέρταση δείχνει να είναι ο χειρότερος εχθρός του αγγειακού συστήματος, με τον αμφιβληστροειδή και τα αγγεία του να πλήττονται πρώτα από αυτά τα νοσήματα.

2. Οι οφθαλμικές επιπλοκές του διαβήτη είναι συχνές. Η πιο γνωστή (αλλά όχι και η μοναδική) είναι η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Περίπου ένας στους τρεις πάσχοντες από διαβήτη ηλικίας άνω των 40 ετών έχει ενδείξεις της οφθαλμοπάθειας αυτής, η οποία εκδηλώνεται λόγω των βλαβών που προκαλεί η αυξημένη γλυκόζη (σάκχαρο) στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία των ματιών. Άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν οι διαβητικοί ασθενείς είναι καταρράκτης, γλαύκωμα κ.λπ.