Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο Νομός Ιωαννίνων μετρά τις πληγές του από την θεομηνία

Φωτό: Katerina Stamatioy Xatzhroympi
Στο Νομό Ιωαννίνων εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο.
Το σοβαρότερο από αυτά αφορά την κατάρρευση γέφυρας επί της επαρχιακής οδού προς την Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας Δήμου Κόνιτσας.
Τα νερά του Σαραντάπορου φούσκωσαν από την συνεχιζόμενη βροχόπτωση παρέσυραν το ένα βάθρο της γέφυρας με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να διακοπεί η πρόσβαση από την Εθνική Οδό στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου και τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το πρωί διακόπηκε η συγκοινωνία από Μέτσοβο προς Μηλιά.
Αώος-Γέφυρα Κόνιτσας

Μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου έφτασαν στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο. (Η συγκοινωνία να διεξάγεται μέσω Κρανιάς Γρεβενών).
Πτώσεις βράχων και φετών υλικών έχουν σημειωθεί στην Εθνική Οδό Καλπακίου-Κοζάνης, στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας στο Μαυρολάγκαδο, στη Γέφυρα Γκόγκου, στη Βοβούσα, στο Ματσούκι, στην περιοχή Τερόβου της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας και στην Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων.

Από το πρωί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν στα σημεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα καταπτώσεων.
Από τις δύο τα ξημερώματα παρέμεινε  κλειστή η παραλίμνιος των Ιωαννίνων από την πλατεία Μαβίλη μέχρι και τη διασταύρωση Γαριβάλδη και Μετσόβου καθώς ο δρόμος πλημμύρισε, με την τροχαία και να προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας.
Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίζονται στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς και του Μπιζανίου.
Η Πυροσβεστική την διάρκεια της νύχτας, χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις για την αντιμετώπιση πλημμυρών ενώ συνεχείς ήταν οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονταν.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς καθώς σε πολλά σημεία φωτεινοί σηματοδότες παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη φαρμακείου στην πόλη των Ιωαννίνων

Κατασχέθηκαν 335,5 φαρμακευτικά δισκία

Συνελήφθησαν, χθες (8-11-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για υπόθεση κλοπής και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στα Ιωάννινα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθη ο 24χρονος διότι στην κατοχή του και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (229,5) φαρμακευτικά δισκία, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Κατά τη διάρκεια ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο 24χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 7-11-2016, είχε διαρρήξει φαρμακείο στην πόλη των Ιωαννίνων και είχε αφαιρέσει (25) κουτιά με φαρμακευτικά δισκία.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος προμήθευσε με (106) χάπια 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διευκόλυνε μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, την έξοδο από τη χώρα σε αλλοδαπούς με κλεμμένα – παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (08.11.2016) αργά το βράδυ έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 19χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε αλλοδαπούς με κλεμμένα έγγραφα.
Επίσης, συνελήφθη ζευγάρι υπηκόων Ιράκ, ηλικίας 45 και 43 ετών, που συνόδευαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση κλεμμένων - παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των δύο υπηκόων Ιράκ, διαπίστωσαν ότι κατείχαν κλεμμένα δελτία ταυτότητας ιταλικών αρχών, τα οποία είχαν παραποιηθεί ως προς τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των κατόχων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος συνόδευσε την οικογένεια από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Τα κλεμμένα - παραποιημένα έγγραφα, πέντε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια λεωφορείων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Στέφος Ιωάννης: Ανακούφιση των δανειοληπτών, από τη μεσοσταθμική μείωση των επιτοκίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Ανάμεσα σε διάφορα μέτρα που, σκοπό έχουν να ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού την καθημερινότητα των πολιτών, έρχεται να προστεθεί, ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, η μεσοσταθμική μείωση 2,3% των επιτοκίων για το 48% των δανείων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-7-2016 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αυτό σημαίνει ότι οι δανειολήπτες περίπου 140.000 δανείων θα βρεθούν με ένα όφελος από 150 έως 380 ευρώ περίπου το μήνα, ανάλογα με την περίπτωση.
Επίσης, για το υπόλοιπο 52% των δανείων προβλέπεται να υπάρχει μια μείωση της τάξης του 1% για τους συνεπείς δανειολήπτες.
Ένα ακόμη σημαντικό σημείο της απόφασης είναι ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν γίνεται οριζόντια αλλά προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη κάθε φορά περίπτωση, ώστε να ωφεληθούν αυτοί που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δυσκολίες και τα στενότατα περιθώρια που επιβάλλει η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και η ανακούφιση των πιο ευάλωτων πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά της.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, φαίνεται στην πράξη το αριστερό στίγμα της κυβέρνησης και η ικανότητά της να ανακόψει την απόλυτη προέλαση του νεοφιλελευθερισμού.

Κούρεμα δόσεων σε 140.000 στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Ρυθμίσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δάνειων
Οφέλη από 150 έως 300 ευρώ τον μήνα.

Δραστική μείωση επιτοκίων και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι τρεις κατηγορίες ρυθμίσεων που θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2016. 
Σε ευνοϊκές ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων προσανατολίζεται η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Η Διοίκηση του Ταμείου σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε χθες με δελτίο τύπου ότι μέχρι την 24η Νοεμβρίου θα εγκρίνει την υλοποίηση της νέας πολιτικής ρυθμίσεων δανείων του στεγαστικού τομέα που αποφασίστηκε στο ΚΥΣΟΙΠ της 7ης Ιουλίου 2016.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα ως απάντηση στην προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου με αιτήματα την αναπροσαρμογή των δανείων με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων και τη σημερινή αξία των ακινήτων καθώς και τον μηδενισμό των τοκογλυφικών επιτοκίων τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.

«2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUDO ΚΑΛΠΑΚΙ 2016» θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πωγωνίου καλωσορίζει το «2ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUDO ΚΑΛΠΑΚΙ 2016» που θα πραγματοποιηθεί στις 12 & 13 Νοεμβρίου 2016, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.
Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 500 αθλητές όλων των ηλικιών ενώ μεγάλη τιμή αποτελεί η συμμετοχή ατόμων με προβλήματα όρασης. Το πανελλήνιο τουρνουά Judo αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Πωγωνίου μετά και τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρσι η διοργάνωση, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση των συμμετοχών.
Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Πανηπειρωτικό Αθλητικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με  Αναπηρία και το Σύλλογο «Άρης Ιωαννίνων».
«Ο Δήμος Πωγωνίου στηρίζει τον υγιή αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια διάδοσης του αθλητικού ιδεώδους. Αποτελεί μεγάλη μας χαρά η φιλοξενία του Πανελλήνιου Τουρνουά Judo, στο οποίο θα συμμετέχουν φέτος και άτομα με προβλήματα όρασης. Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου αποτελεί στολίδι για την περιοχή και ενδείκνυται για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Στην περιοχή μας άλλωστε υπάρχουν πολλοί δημότες αλλά και εκατοντάδες παιδιά που επιζητούν μια διέξοδο και ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι, μεταξύ άλλων, η κοινωνική συνεισφορά σε αυτή την κατεύθυνση.  Ως εκ τούτου ο Δήμος Πωγωνίου διαθέτει γήπεδα σε όλες τις Τ.Κ. καθώς και γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 σε πολλές από αυτές, με τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να ψυχαγωγούνται και τις βραδινές ώρες καθώς έχει γίνει εγκατάσταση προβολέων. Οφείλουμε να καλύπτουμε κάθε ανάγκη, παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο προπονητής του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Συλλόγου  κ. Οδυσσέας Νάτσης ευχαρίστησε το Δήμο Πωγωνίου και την Περιφέρεια Ηπείρου για την στήριξη λέγοντας: «Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε αρωγούς την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πωγωνίου. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεχή και καθημερινή στήριξη και βοήθεια, όλα αυτά τα χρόνια από το 2011 μέχρι και σήμερα, στον Δήμαρχο Πωγωνίου, κ. Καψάλη, που μας υποδέχθηκε και μας εμπιστεύτηκε στον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σιαράβα για την πολύτιμη βοήθειά του, τον Σύλλογο '¨Αρη Ιωαννίνων" για την βοήθειά του στην διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και τους χορηγούς μας, μεγάλους και μικρούς, για την όποια στήριξη, οικονομική ή υλική μας παρέχουν".
Στη σημασία της συμμετοχής σε αγώνες, για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ, μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Στραγάλης Σταύρος.
«Μέσα στον αθλητικό χώρο όλοι είμαστε ισότιμοι. Η συμμετοχή σε αγώνες είναι σημαντική κι γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος, με εννιά αθλητές, στο «2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο ΚΑΛΠΑΚΙ 2016».
Θεωρώ ότι το θέαμα θα είναι ενδιαφέρον για όλους κι ελπίζω, μέσα από τους αγώνες, να φέρουμε και άλλους κοντά στο τζούντο και στον αθλητισμό γενικότερα» κατέληξε ο κ. Στραγάλης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αγωνισμάτων, θα υπάρχει η κατηγορία «βλεπόντων – άτομων με προβλήματα όρασης».


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ριάχοβο Πωγωνίου: Ο δυνατός αέρας μετακίνησε το «νησί» που υπάρχει στη λίμνη

Φωτό: Αλέξης Καγιάς
Φωτό: Θανάσης Φωτίου
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν και στην περιοχή του Άνω Καλαμά τα τελευταία 24τετράωρα είχαν ως αποτέλεσμα το «νησί» που υπάρχει περίπου στο μέσον της λίμνης στο Ριάχοβο Πωγωνίου να  μετακινηθεί  τουλάχιστον 50 μέτρα και το έρθει στην άκρη!
Φωτό: Αλέξης Καγιάς
Φωτό: Θανάσης Κακαράντζας

Φωτό: Θανάσης Κακαράντζας
Φωτό: Αγγελική Μτς Μανούρη

Κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης κοντά στο Καλπάκι Πωγωνίου

Η σφοδρή κακοκαιρία με  την ασταμάτητη βροχόπτωση των τελευταίων εικοσιτετραώρων, είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές αποκολλήσεις και πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων.
Σημαντική κατολίσθηση σημειώθηκε στην  Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης κοντά στο Καλπάκι.
Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου, που προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

Στα λευκά τα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

Φωτό: Katerina Stamatioy Xatzhroympi
Στις πεδινές και ημιορεινές του Νομού Ιωαννίνων  βρέχει ασταμάτητα, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά και σε υψόμετρο 1.800 μέτρα.

Πού θα πάνε σχολείο τα προσφυγόπουλα του Κέντρου φιλοξενίας Δολιανών

Ο Νίκος Φίλης ως υπουργός Παιδείας υπέγραψε την απόφαση για τον  καθορισμό των σχολικών μονάδων στις οποίες θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Φίλης στις 2 Νοεμβρίου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δύο μέρες μετά (3602/2016, τεύχος Β'), τα παιδιά που μένουν στη δομή φιλοξενίας των Δολιανών, θα πάνε στο 9ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου (το Δημοτικό Σχολείο Δολιανών έχει κλείσει εδώ και χρόνια).
Τα μεγαλύτερα προσφυγόπουλα του κέντρου φιλοξενίας Δολιανών θα πάνε στο Γυμνάσιο Δολιανών.
Τα προσφυγόπουλα θα πηγαίνουν σχολείο τις απογευματινές ώρες (14:00-18:00).
Τις ώρες αυτές θα διδάσκονται ελληνική γλώσσα, αγγλικά, μαθηματικά, πληροφορική, γυμναστική, εικαστικά και μουσική από αναπληρωτές καθηγητές που πρόκειται να προσληφθούν.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν έξι άτομα για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες (08-11-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά έξι ημεδαποί, ηλικίας 51, 53, 27, 24, 49 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου που αφορά στη ρύθμιση παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών, ενώ για το ίδιο αδίκημα αναζητείται 46χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σνακ μπαρ), ιδιοκτησίας του 46χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος υπεύθυνος του καταστήματος και ο 32χρονος υπάλληλος, είχαν διοργανώσει απαγορευμένα τυχερά παίγνια, μέσω διαδικτυακών εταιρειών, σε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα οποία συμμετείχαν τρεις παίκτες (ηλικίας 51, 53 και 27 ετών).
Επίσης, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος θα παραλάμβανε χρηματικό ποσό από προγενέστερο στοιχηματισμό, από τον 49χρονο υπεύθυνο του καταστήματος.
Κατά τις έρευνες στους χώρους του καταστήματος καθώς και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
δεκατρείς φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
δύο φορητά ηλεκτρονικά μηχανήματα εκτύπωσης προπληρωμένων καρτών και δύο tablet
το χρηματικό ποσό των (1.258) ευρώ
χειρόγραφα σημειώματα, στα οποία αναγράφονταν διάφοροι κωδικοί στοιχηματισμού, ονόματα πελατών και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καλαμπάκα Τρικάλων: Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, που αναζητούνταν ως μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σε συνέχεια του από 06-11-2016 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) και τη σύλληψη 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από (65) κιλά κάνναβης, συμπληρωματικά στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ανακοινώνονται τα παρακάτω:
χθες (8-11-2016) το πρωί στην Καλαμπάκα Τρικάλων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Τρικάλων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητούνταν κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης, ως συνοδηγός του αυτοκινήτου που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Σφαγείο κυνηγόσκυλων το Πωγώνι

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον η περιοχή Ρούψια Πωγωνίου!

Νέο περιστατικό μαρτυρικής δολοφονίας κυνηγόσκυλου, συνέβη δυστυχώς μόλις προχτές, το Σάββατο 5/11/2016. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον νεαρό Σουάρες 1,5 χρονών, σκύλο Ελληνικό Ιχνηλάτη του συνάδελφου Σπύρου Δουβανά ο οποίος ανήκει στην ομάδα του  Κώστα Νατσίκου. 
Όλη η παρέα λοιπόν το πρωί της 5ης Νοεμβρίου βρέθηκε στα πέριξ της περιοχής Άνω Ραβένια (αρκετά μακριά από την λυκόπληκτη και επικίνδυνη πλέον Ρούψια, μιας και όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για άντρο λύκων και την αποφεύγουν) για κυνήγι αγριόχοιρου.
Έγιναν οι συνηθισμένες ενέργειες (κόψιμο της περιοχής, τοποθέτηση των καρτεριών κ.τ.λ) δόθηκαν οι τελευταίες απαραίτητες οδηγίες και η παγάνα ξεκίνησε, ωστόσο τα γουρούνια "έσπασαν" και κινήθηκαν προς την Ρούψια, με τα σκυλιά φυσικά από πίσω τους, οπότε αναγκαστικά ακολούθησαν και οι  κυνηγοί.

Ιωάννινα: Φιλικός αγώνας Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα-Παλαίμαχων FC Barcelona, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Ένα ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν παλαίμαχοι παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στα Γιάννενα και θα δώσουν φιλικό με παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα.
Η Επίσκεψη των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, θα περιλαμβάνει εργαστήρια ποδοσφαίρου με πρόσφυγες και ένα παιχνίδι με τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα.
Θρύλοι του καταλανικού συλλόγου θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα στις 18 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσουν εργαστήρια ποδοσφαίρου μαζί με περίπου 150 αγόρια, κορίτσια και ενήλικες πρόσφυγες που διαμένουν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.
Επίσης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Υ.Α. θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ένταξης. 
Οι παλαίμαχοι της Μπαρτσελόνα και του ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι το ίδιο απόγευμα.
Ο Σύλλογος των Παικτών της Barça επιθυμεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και να προωθήσει μία εκστρατεία εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών τους.

To ταξίδι αυτό αποτελεί μέρος των δράσεων του Ιδρύματος και της Μπαρτσελόνα για τη στήριξη των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη.

Η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» τέλεσε Αρτοκλασία την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, μετά τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής

Η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» τέλεσε Αρτοκλασία στις 6 Νοεμβρίου (ημέρα Κυριακή) και ώρα 9.30πμ, μετά τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, Ακαδημίας 67, προς τιμή των προστάτων της, Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού,
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας, το ΔΣ της Αδελφότητας κέρασε καφέ τους παραβρισκόμενους στο Mollini, Ιπποκράτους 9-11.
Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι του Αμμοτόπου, περίπου τέτοιες μέρες στις αρχές του Νοέμβρη, να εορτάζουν την μνήμη των πολιούχων του χωριού τους Αγίων Αναργύρων.
Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Κέντρο της Αθήνας και συνεόρτασαν με αρτοκλασία την μνήμη των Αγίων των οποίων το όνομα φέρει η Αδελφότητά τους.
Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής
Άρτας Γεώργιος Στύλιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Ιωάννης Κατέρης, κλιμάκιο του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, αποτελούμενο και από τους Μάκη Κιάμο, Ελευθερία Σιαμέτη και Μαίρη Καραγιώργου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινών Γεώργιος Κουρτέσας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Χρήστος Καπερώνης, και ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Γαλατσίου, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία Ηλίας Χρηστάκος.

Και του χρόνου με υγεία!!!