Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παράταση έκτακτων μέτρων αντί για μειώσεις φόρων!

 Όλα δείχνουν πως θα παραταθεί το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που κανονικά έληγε το 2014

Μείωση φόρων και αποκατάσταση μισθών για τους ενστόλους ζητάει η κυβέρνηση ενώ ητρόικα διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015.
Έναν δυσεπίλυτο γρίφο καλείται να λύσει ο υπουργός Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Από τη μία είναι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων και η υποχρέωση, μετά τις δικαστικές αποφάσεις, για αποκατάσταση των μισθών στους ενστόλους.
Από την άλλη η τρόικα έχει διαπιστώσει κενό 2 δισ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο, χωρίς να έχει συνυπολογίσει φοροελαφρύνσεις και ένστολους.
Οι μόνοι τρόποι για να γεφυρωθεί το χάσμα είναι:

Με κατάρρευση απειλείται ο Άγιος Δημήτριος Δολιανών!

Με κατάρρευση απειλείται ο ιστορικός ναός του Αγίου Δημητρίου Δολιανών, ο οποίος ανεγέρθηκε περί το 1600 και για 200 χρόνια ήταν η κεντρική εκκλησία του χωριού.
Τα προβλήματα είναι έντονα καθώς έχουν ανοίξει όλα τα τόξα που κρατούν το Ναό και το Ιερό Βήμα. Την σοβαρότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε και η Αρχαιολογία που έκανε αυτοψία στο Ιστορικό Μνημείο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η εκπόνηση μελέτης από ιδιώτη μελετητή.
Ο εφημέριος π. Φίλιππας Τσιδώνης έχει ενημερώσει για την κατάσταση του Ι.Ν., τόσο τους κατοίκους, όσο και τους απόδημους, ενώ δημόσια παρέμβαση με επιστολή του προς τον «Πρωινό Λόγο» κάνει ο καταγόμενος από τα Δολιανά συμπολίτης μας κ. Πάνος Ιωαννίδης.

Όργιο παρανομιών στις μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων

Οι πρώτες κραυγαλέες περιπτώσεις

Πάρτι παρανομιών και παρατυπιών φέρνουν στην επιφάνεια τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που κάνουν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως αναφέρει το «Έθνος» από τους πρώτους ελέγχους προκύπτει ότι δεκάδες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου παρουσιάζουν προβλήματα.
Τα περισσότερα αφορούν στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας και στη γνησιότητα δικαιολογητικών.
Μάλιστα σε ορισμένες υπηρεσίες οι περιπτώσεις παρατυπιών στις μετατροπές των συμβάσεων δεν είναι απλά μια και δυο αλλά πολλές περισσότερες.
Χαρακτηριστικότερες αυτών οι εξής περιπτώσεις:
Δήμος Αθηναίων: Έχουν εντοπιστεί 63  υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 35 ήδη απολύθηκαν.
Για τους υπολοίπους 28 βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.
Δήμος Ρεθύμνου: Από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε 68 περιπτώσεις
Δήμος Ασπροπύργου: Επί συνόλου 420 συμβάσεων υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα στο 30% αυτών
Υπουργείο Πολιτισμού: Εντοπίζονται παρατυπίες σε περισσότερες από 480 νομιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, εννέα (9) αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, οκτώ υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 21 έως 46 ετών και ένας 18χρονος υπήκοος Ιράκ, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητες Βελγίου, Ισπανίας, Λιθουανίας και Πορτογαλίας, Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελληνικών Αρχών), τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (03-07-2014) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κέρκυρας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος στερούνταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Κόνιτσας 28-09-14/16:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ε. Λαψίστας 28-09-14/16:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Μικρασιατών 27-09-14/16:00), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Π.Α.Σ. Κάστρου-Α.Σ. Καλπακίου 27-09-14/17:00) για την 5η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής


ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014
Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ (15:30)  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (16:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (16:00)  
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)  
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
Π.Α.Σ.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 - Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)  
Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (16:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ (16:00)  
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (19:00) 

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής 
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)  
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:00)  
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:00)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:00)  
Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (17:00)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (19:00)  
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)  

Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:00)   

Ηλεκτρονικά στο εξής η ανανέωση της κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Ψηφίστηκε από την Βουλή

Εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή τους, θα μπορούν στο εξής οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις υπηρεσίες του Οργανισμού. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, για την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για έναν ριζικό οργανωτικό εξορθολογισμό που προσφέρει όχι μόνο απτά διαδικαστικά οφέλη, καθώς η επίτευξη μείωσης έως και 3.600.000 επισκέψεων ετησίως θα θέσει οριστικό τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αλλά και ουσιαστικά οφέλη σε όρους αποτελεσματικότητας, καθώς η αποδέσμευση των εξειδικευμένων εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ από καθημερινές διοικητικές διαδικασίες και η επικέντρωσή τους στην κατάρτιση συγκροτημένων Ατομικών Σχεδίων Δράσης για την ένταξη ή επανένταξη των ανέργων στην απασχόληση, θα τονώσει την αποτελεσματική λειτουργία και τη στρατηγική παρέμβαση του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρουσμάτων εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με σκοπό την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κυρίως των ηλικιωμένων προσώπων, από διάφορες μορφές απάτης σε βάρος τους, παρέχονται ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση των παραβατικών αυτών συμπεριφορών.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, έχουν παρατηρηθεί κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων, από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες προφάσεις τους αποσπούν χρηματικά ποσά.
Η συνήθης πρακτική που ακολουθούν, έγκειται στην αρχική συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πρόσωπο που θέλουν να εξαπατήσουν (οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση κ.ά.) και στην συνέχεια στην προσέγγισή του με διάφορες προφάσεις έκτακτου χαρακτήρα.
Από τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, μερικές από τις προφάσεις που συνήθως χρησιμοποιούν οι δράστες, ενδεικτικά είναι και οι ακόλουθες:
Είμαι φίλος συγγενικού προσώπου πχ. του γιού σας, ο οποίος μου ζήτησε να μου δώσετε χρήματα γιατί τον έχει συλλάβει η αστυνομία για καταδικαστική απόφαση ή χρέη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Θέματα ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 10:00 π.μ.

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Απόφαση επί της προδικαστικής προσφυγής του άρθρου 4 του Ν. 3886/2010 της εταιρείας με την επωνυμία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., κατά της αριθμ. 26/1142/29-08-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό 2/25-08-2014 της Επιτροπής Διενέργειας του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο, της Β΄ Φάσης - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» και αναδείχθηκε Προσωρινός Ι.Φ.Σ.
2. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες επισκευής και συντήρηση στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων», αναδόχου εταιρείας «Β. ΑΗΔΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 25-11-2014.
3. Εκπροσώπηση σε ποινική δίκη, του Σοφοκλή Νταλάκου, Προϊσταμένου του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση – αποκατάσταση οδικού δικτύου κτηνοτροφικών και λοιπών εγκαταστάσεων στην Άρτα», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.

Σε σύσκεψη στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά


  Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο μια σειρά σημαντικών θεμάτων που άπτονται στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργού, Γιάννη Μανιάτη.
Στη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/9/2014) υπό την προεδρία του Υπουργού, έγινε εκτενής αναφορά και ενημέρωση για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, θέμα που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο Υπουργός ανακοίνωσε στη Γενική Γραμματέα πως σύντομα θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου σε ειδική συνάντηση να παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα που αφορούν στις συμβάσεις έρευνας υδρογονανθράκων, με στόχο να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και φορείς.