Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

EΟΔΥ: Εβδομήντα επτά θάνατοι σήμερα, 21.412 νέα κρούσματα

 


32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα επτά θάνατοι σήμερα 21.412, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.412, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.216.411

(ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 395 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.338 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.917 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (75.46%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (24.54%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.155 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 343 (ημερήσια μεταβολή -2.56%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 393 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπογράφηκε η σύμβαση για τον κόμβο της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών με την Εγνατία Οδό

 


Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση κατασκευής του έργου «Κόμβος Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας με Εγνατία Οδό».

Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου έρχεται να  αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που χρονολογείται από την κατασκευή της Εγνατίας οδού, καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κατασκευή σύγχρονου  κόμβου εξόδου/εισόδου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας. Ανάδοχος εταιρία είναι η «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ενδοσωματική μεταφορά ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν -100- γραμμάρια ηρωίνης, που είχε αποκρύψει ένας από αυτούς σε σημείο του σώματός του


Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.



Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς  ναρκωτικών, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών.

Ακολούθως, ύστερα από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες νομότυπα υποβλήθηκαν, προέκυψε ότι ο ένας από κατηγορούμενους μετέφερε δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους -99,7- γραμμαρίων, που είχε αποκρύψει σε σημείο του σώματός του, οι οποίες εξήχθησαν και κατασχέθηκαν.

Ακόμη, κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό -190- ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακίνητου ΚΥΕ-ξενώνας στην Κοινότητα Ιερομνήμης

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 143/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 12/2022 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

Περιγραφή ακινήτου:

Α)Δημοτικό διώροφο κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Ιερομνήμης το οποίο περιμετρικά συνορεύει: Ανατολικά και νότια με κοινοτικό δρόμο, δυτικά με ιδιοκτησία Τσάλλη & βόρεια με ιδιοκτησία Σιώζιου.

Β) Συνολικά το εμβαδόν των υπέργειων ορόφων του κτιρίου είναι 322,79 τ.μ. με τα κλιμακοστάσια ήτοι αναλυτικά:

1.Iσόγειο:

α) Κατάστημα συνολικού εμβαδού 152,84m2 αποτελούμενο  από τρεις κύριους χώρους και δύο WC.

β) Κλιμακοστάσιο κοινόχρηστο ισογείου εμβαδόν 13,94m2.

2) Α΄Όροφος:

α) Ξενώνας συνολικού εμβαδού 148,63m2 αποτελούμενος από 4 δωμάτια εκ των οποίων τα 3  δωμάτια με WC και 1 δωμάτιο με δύο χώρους και WC.

β) Κλιμακοστάσιο κοινόχρηστο Α΄ ορόφου εμβαδόν 7,38m2.

Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με τις αρ. 158/2021 & 13/2022 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.

 β) Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.

 γ) Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.

 δ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του ίδιου και του εγγυητή του ότι: 1. έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα, 2.έλαβαν γνώση της κατάστασης του ακινήτου, του περιβάλλοντος χώρου, του εξοπλισμού που διαθέτει και την πρόθεσή τους για τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του ακινήτου λαμβάνοντας υπόψη την θέση του Δήμου .

Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.

Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.

Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας:

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί τις 28/02/2022  ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:15 π.μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα το Καλπάκι.

Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς:

Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των ενενήντα πέντε ευρώ (95,00 €) για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους.

Εγγυητής:

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει με φυσική παρουσία αξιόχρεο εγγυητή , ο οποίος θα προσκομίσει ταυτότητα, φορολογική και δημοτική ενημερότητα. Ο εγγυητής θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και ύστερα το συμφωνητικό, ευθύνεται για την καταβολή του μισθίου ως πρωτοφειλέτης  και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης παραιτουμένου τούτου του δικ/τος διαιρέσεως και διζήσεως.

Δικαίωμα αποζημίωσης:

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του δήμου  ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Σύμβαση:

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση.

Συνελήφθη αλλοδαπός κυνηγός που ασκούσε παράνομη θήρα στην Τ.Κ Σκάνδαλου του Δήμου Σουλίου

 


Ένας αλλοδαπός κυνηγός που ασκούσε παράνομη θήρα συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο Θηροφυλάκων.

Το συμβάν σημειώθηκε στην Τ.Κ Σκάνδαλου του Δήμου Σουλίου, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχων της Θηροφυλακής, τα μέλη του κλιμακίου εντόπισαν μία ομάδα αλλοδαπών κυνηγών, να ασκούν θήρα πτερωτών θηραμάτων.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύνολο των μελών της κυνηγετικής ομάδας, τόσο στα έντυπα παραστατικά που οφείλουν να έχουν, όσο και στον έλεγχο των κυνηγετικών όπλων, βεβαιώθηκε μία παράβαση.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε ένας αλλοδαπός κυνηγός ασκούσε θήρα με παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, καθώς αυτό έφερε πέντε φυσίγγια, ενώ η νομοθεσία ορίζει ως ανώτατο όριο φυσιγγίων τα τρία.

Έτσι, κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο και η άδεια θήρας του συγκεκριμένου και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό και τις δημόσιες αναφορές που γίνονται για μία ακόμη χρονιά, την ίδια πάντα περίοδο, που χαρακτηρίζεται από τα περάσματα των αποδημητικών πτηνών, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ διαβεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση, κάθε καλόπιστο ή δύσπιστο κριτή, πως οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι καθημερινοί και εντατικοί.

Τη φετινή κυνηγετική περίοδο άσκησης θήρας για τα πτερωτά θηράματα είναι και πάλι αρκετοί οι φίλοι κυνηγοί, ημεδαποί από κάθε περιοχή της χώρας, αλλά και αλλοδαποί, που έχουν εκδώσει άδειες θήρας και ασκούν νόμιμα την κυνηγετική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή εδαφικής αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ.

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Εκλογές για το νέο Δ.Σ. θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου, ώρα 10:30 π.μ.

 


θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας μας, θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022  και ώρα 10.30 π.μ.

Για άλλη μια φορά, η βοήθεια του συγχωριανού μας Βασίλη Δερεδίνη να ζητήσει από το Δήμο Γαλατσίου την παραχώρηση αίθουσας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και τις εκλογές μας, είναι σημαντική δεδομένων των μη λειτουργικών συνθηκών που υπάρχουν πλέον στα γραφεία της Αδελφότητας, στην οδό Αναξαγόρα.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Γαλατσίου (οδός Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους), με την πρόσβαση να είναι εύκολη δεδομένης της κεντρικής τοποθεσίας (δίπλα στη Λεωφόρο Γαλατσίου) και της δυνατότητας στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Η πρόσβαση με τα αυτοκίνητα γίνεται μέσω των κεντρικών δρόμων Πατησίων, Βεϊκου,  ενώ για όσους επιθυμούν να έρθουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η πρόσβαση στο Δημαρχείο  γίνεται με τα λεωφορεία 608 & 622.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 και ώρα 21.00 μ.μ. με τους εξής τρόπους:

- μέσω τηλεφώνου, sms & viber στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ.

- μέσω email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Αδελφότητας  (adelfotitasitarias@gmail.com ).

Οι υποψήφιοι θα υπογράψουν τις αιτήσεις τους μισή ώρα πριν ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας προκειμένου να κρατηθούν στα αρχεία της Αδελφότητας.

Σας περιμένουμε όλους να δώσετε το παρόν και να δυναμώσουμε την Αδελφότητα.

Παρακαλώ να ενημερώσετε φίλους και συγγενείς που δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα.

Το Δ.Σ

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακίνητου στην Κοινότητα Καστάνιανης

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 157/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 7/2022 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

Α) Δημοτικό κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Καστάνιανης το οποίο περιμετρικά συνορεύει με επαρχιακή οδός, με ιδιοκτησία Κώστα Λέττα, με ιδιοκτησία Μαρίας Μπακάλου και με ιδιοκτησία Μπαγκείου Οικοτροφείου.

Β) Συνολικά το εμβαδόν των υπέργειων ορόφων του κτιρίου είναι 339,05 τ.μ.  ήτοι αναλυτικά:

1.Το ισόγειο 174,02m2 – κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – χώρος συνάθροισης κοινού.

2.O 1ος όροφος 165,03 m2 – ξενώνας τύπου ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ).

Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με τις αρ. 158/2021 & 13/2022 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.

Τριάντα παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 68.421 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.892 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 371 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 20 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         313 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 311 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    80 στην Αττική,

o    58 στη Θεσσαλονίκη,

o    30 στην Ήπειρο,

o    29 στα Ιόνια Νησιά,

o    25 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    19 στην Πελοπόννησο,

o    18 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    13 στη Δυτική Ελλάδα,

o    13 στη Στερεά Ελλάδα,

o    11 στην Κρήτη,

o     6 στη Δυτική Μακεδονία,

o     5 στο Νότιο Αιγαίο,

o     4 στη Θεσσαλία και

o     2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 99.981 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 96.455 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.526 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ εκ των οποίων 2 στην Δυτική Μακεδονία και 2 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.659 ομοειδείς παραβάσεις

·         54 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος,

- 2 παραβάσεις σε επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και υπάλληλο καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 31.548 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.997 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνεργασία Περιφερειάρχη με Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

 


Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος, ο οποίος είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εξετάζεται και  μελετάται το 2ο βήμα του Νόμου για την ανάπτυξη επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Π.Ε. Ιωαννίνων με τη νέα της μορφή.

Το πρώτο όπως εξήγησε ήταν με τη λειτουργία του παραρτήματος του  ΙΕΚ Ιωαννίνων στη Βελλά. «Σήμερα εξετάζουμε τώρα τη δυνατότητα δημιουργίας  μιας Επαγγελματικής Σχολής στο Μέτσοβο, για τις παραδοσιακές τέχνες» σημείωσε για να προσθέτει ότι  θα  γίνει  συζήτηση με την τοπική και κοινωνία και «εφόσον υπάρχουν δυνατότητες θα  προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε μια σχολή για να μη χαθεί η παραδοσιακή τέχνη».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης είπε ότι πρόκειται για «κάτι το ευχάριστο» και συμπλήρωσε: Η υφαντική Μετσόβου είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν πρέπει να χαθεί με τίποτε. Θα συζητήσουμε με το Δήμαρχο και για άλλες τέχνες στον τομέα της παράδοσης».

Ο Παρακάλαμος στο ρυθμό του Covid-19

 


Επιβεβαιώθηκαν  με τον χειρότερο τρόπο οι φήμες των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για δεκάδες κρούσματα στον Παρακάλαμο.

Από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους rapid test που διενήργησε στο χωριό η  Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων ξεπέρασε το 50% αυτών που προσήλθαν.

Η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη και όπως προκύπτει νοσούν ολόκληρες οικογένειες.

Γιάννενα: Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022»

 


Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022»

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

18.00: ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Η απελευθέρωση της πόλης μας στην λαϊκή εικονογραφία»

Έκθεση λιθογραφιών από τη συλλογή του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

12.00: Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων» | Δήμος Δωδώνης

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

10.30: Επίσκεψη στα οχυρά Μπιζανίου – Τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση      

11.15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων

-Επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913 | Πολιτιστικό Κέντρο Μπιζανίου

13.00: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Λόφο Αβγού,

στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων» | Δήμος Δωδώνης

Κυριακή  20 Φεβρουαρίου 2022

09.30: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο του πολέμου 1912-13

| Χάνι Εμίν Αγά

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων | Ιωάννινα

12.15: Τελετή στη μνήμη των «έξι παλληκαριών, που έπεσαν στο Λόφο της Δουρούτη», την παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης και κατάθεση στεφάνων

13.00: ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΩΛΙΑΣΣΑΣ | θέση «Εικονίσματα»

Εκδήλωση μνήμης και κατάθεση στεφάνων στo μνημείο των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού και των εθελοντικών σωμάτων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και των πεσόντων Μανιατών

18.30: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: «Επαναπατρισμός». 200 χρόνια ελληνική τέχνη.

Συλλογή Δημήτρη Φατούρου και Άννας Αλμπουκέρκ 3

Πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών | Πνευματικό Κέντρο

19.30: Πέρας προσέλευσης επισήμων και κοινού

20.00: Άφιξη της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Χαιρετισμός Δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Μωυσή Ελισάφ

-Ομιλία από τον συγγραφέα κ. Βασίλειο Γκουρογιάννη, με θέμα: «Αντί στεφάνων… »

Μουσική εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος (1795-1872): «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»

Ο Εθνικός Ύμνος στην αυθεντική  εκδοχή του 1829.

Μεταφορά για συμφωνική ορχήστρα: Φοίβος Παπαδόπουλος

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770 – 1827): Εισαγωγή «Φιντέλιo» op. 72

Μουσική διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος

– Επίσκεψη στην έκθεση «Η απελευθέρωση της πόλης μας στην λαϊκή εικονογραφία»

από τη συλλογή λιθογραφιών του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

07.00: Εορταστικό πρωινό με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της Μπάντας της VIII Μεραρχίας

10.30: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων

11.10: Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων

από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

11.40: Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρόντζος».

Εγκαίνια έκθεσης από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, με θέμα: «οδός Αβέρωφ κόσμημα Γιάννινα»

12.30: Εκθεσιακός χώρος των Γ.Α.Κ.- Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου.

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην έκθεση με τίτλο «Η σχέση με τον χρόνο –

Ωρολόγια τσέπης, 18ος με αρχές 19ου αι.» Ιδιωτική συλλογή Θωμά Παναγιωτίδη

Ώρες λειτουργίας : 12.00-14.00 και 18.00-21.00 εκτός αργιών.

Διάρκεια έκθεσης 15/02/2022 έως 18/03/2022

Η εκδήλωση θα γίνει στο Λόφο της Δουρούτη, πάνω από το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

και κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής

Την έκθεση διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 08.00-15.00, Παρασκευή 08.00-21.00, Κυριακή 10.00-13.00 και 18.00-21.00.

Διάρκεια έκθεσης: 10/02/2022 έως 20/03/2022

Την έκθεση διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και συμμετέχει το Ι.Μ.Ι.Α.Χ.

Διάρκεια έκθεσης 21/02/2022 έως 31/12/2022

Δηλώσεις συμμετοχής για καταθέσεις στεφάνων:

-Τσερίτσανα (18/2) τηλ. 26543 60128

-Τύμβος Μπιζανομάχων (19/2) τηλ. 26513 61110

-Λόφος Αβγού (19/2) τηλ. 26543 60128

-Χάνι Εμίν Αγά (20/2) τηλ. 26543 60128

-Ηρώο Μπιζανομάχων (20/2), Γραφείο Δημ. Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, τηλ. 26510 87202, 76620

-Κοινότητα Μανωλιάσσας (20/2) τηλ. 6970822975

Η είσοδος σε κλειστούς χώρους επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός τριμήνου, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

ΕΡΤ3: «Η ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» – Τίτλος επεισοδίου: «Οι Σιδηρόδρομοι Αττικής» την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00

 


 «Η ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων»

Τίτλος επεισοδίου: «Οι Σιδηρόδρομοι Αττικής»

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:00

«Η Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων», η καινούρια εβδομαδιαία σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3, επικεντρώνεται στους «Σιδηρόδρομους Αττικής» στο νέο επεισόδιο της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι.

Σ’ αυτό το επεισόδιο, παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα των Σιδηροδρόμων στην Ελλάδα που έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά είναι ακόμα δειλά. 

Όμως, η ανακάλυψη κοιτασμάτων αργύρου και μόλυβδου στην περιοχή της Λαυρεωτικής προσελκύει ξένους επιχειρηματίες και κεφάλαια. 

Για τις ανάγκες της εξόρυξης και της μεταφοράς των μεταλλευμάτων από τα ορυχεία στους χώρους επεξεργασίας τους στο λιμάνι του Λαυρίου, οι νέοι επενδυτές δημιουργούν έναν βιομηχανικό σιδηρόδρομο.

Ο βιομηχανικός αυτός σιδηρόδρομος προετοιμάζει το έδαφος για τη δημιουργία ενός καινούριου σιδηροδρομικού δικτύου δύο κλάδων, που θα συνδέει την Αθήνα με το Λαύριο και την Κηφισιά. 

Έτσι, γεννιούνται οι Σιδηρόδρομοι Αττικής. Ακολουθούμε την πορεία των Αττικών Σιδηροδρόμων μέσα στον χρόνο, από τις ημέρες δόξας τους με το τρομακτικό «Θηρίο της Κηφισιάς», μέχρι και την παρακμή του δικτύου, η οποία είναι αναπόφευκτη, καθώς τόσο οι πόλεμοι όσο και η ανάγκη για απομάκρυνση από την ατμοκίνηση και για εξηλεκτρισμό των σιδηροδρομικών δικτύων στην Ελλάδα αποδυναμώνουν τους Σιδηροδρόμους Αττικής και τους οδηγούν τελικά στο κλείσιμό τους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

 


Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Μεσόπυργος Άρτας, 09:30-11:30

Άρτα, Αστροχώρι Άρτας, 12:15-14:15

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Αγ. Ιωάννης Ζίτσας, Κοινοτικό Γραφείο, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ.Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-12:00.

Sex Toys και Καρκίνος: Πώς μπορούν να βοηθήσουν;


Έντονες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις του καρκίνου στη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών. Οι αλλαγές στο σώμα προκαλούν σημαντική ενόχληση και έκπτωση στην ποιότητα ζωής τόσο στους ίδιους τους ασθενείς όσο και στους συντρόφους τους. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον, να ξεπεραστούν, προκειμένου να συνεχίσουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Μια μελέτη, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Cancer Research UK με στόχο τη διερεύνηση των επιπτώσεων του καρκίνου στην ποιότητα ζωής, συνέκρινε τη σεξουαλική ζωή 6.699 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 561 που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο. Όπως αποκαλύπτει το Sexopolis.gr, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου), διαπιστώθηκε ότι οι επιζήσαντες από καρκίνο ήταν πιθανότερο να είναι δυσαρεστημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους. Σχεδόν το ένα πέμπτο των γυναικών και το ένα τρίτο των ανδρών που είχαν επιβιώσει από καρκίνο ανέφεραν ότι δεν αισθάνονταν ικανοποιημένοι από αυτήν, σε σύγκριση με περίπου μία στις δέκα γυναίκες και ένα πέμπτο των ανδρών της ίδιας ηλικίας που δεν είχαν πάθει καρκίνο.

Βέβαια, δεν επηρεάζονται όλοι οι καρκινοπαθείς με τον ίδιο τρόπο. Ο εντοπισμός του καρκίνου (π.χ. γυναικολογικός καρκίνος, καρκίνος του μαστού, του εντέρου, της ουροδόχου κύστης και του προστάτη), καθώς και το είδος της θεραπείας παίζουν σημαντικό ρόλο στον βαθμό που επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή τους. 

Οι γυναίκες είναι σύνηθες να παλεύουν με την εικόνα του σώματός τους και να διαπιστώνουν ότι η διείσδυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας έχει καταστεί επώδυνη. Ορισμένες δε, βιώνουν αδυναμία οργασμού. Ένα ποσοστό ανδρών αντιμετωπίζει μειωμένη ερωτική επιθυμία, προβλήματα ή αδυναμία στύσης και οργασμού.