Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για κλοπή από δημοτική επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα

 


Συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, λίγο νωρίτερα, είχε διαρρήξει αποθήκη δημοτικής επιχείρησης, από όπου αφαίρεσε ορειχάλκινα εξαρτήματα αξίας περίπου -1.100- ευρώ.

Τα κλεμμένα εξαρτήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Άρτας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (16-11-2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος κατείχε:

δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους -15- και -35- εκατοστών,

τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -67,25- γραμμαρίων και

πλαστικό τρίφτη.

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου με θέμα την απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2021 στο https://www.tzourlakos.com/

 


Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου με θέμα την  απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2021 στο https://www.tzourlakos.com/

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας συνεργός τους

 


Εξιχνιάστηκαν (2) περιπτώσεις και (4) απόπειρες πραγματοποίησης συναλλαγών με πλαστά χαρτονομίσματα 

Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας (1.250) ευρώ

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, που κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, πρόκειται για 25χρονο ημεδαπό και δύο ανήλικους ημεδαπούς, από τους οποίους συνελήφθησαν ο 25χρονος και ο ένας ανήλικος.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία χθες (16-11-2021) το απόγευμα ότι οι δύο ανήλικοι είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα συναλλαγή σε κατάστημα της Πρέβεζας με πλαστό χαρτονόμισμα των -20- ευρώ και επιχειρούν εκ νέου να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστό χαρτονόμισμα των -20- ευρώ στο ίδιο κατάστημα.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας προσέτρεξαν στο σημείο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο ανήλικους. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό χαρτονόμισμα των -20- ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το πλαστό χαρτονόμισμα που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα οι δύο ανήλικοι.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι είχαν προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από τον 25χρονο, με σκοπό να τα θέσουν σε κυκλοφορία στην αγορά.

Ο 25χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -59- πλαστά χαρτονομίσματα των -20- ευρώ.

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ανήλικος, τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει ακόμη μία συναλλαγή με πλαστά χαρτονομίσματα των -20- και -10- ευρώ στο ίδιο κατάστημα, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ είχε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να θέσει σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα και σε άλλα τρία καταστήματα της Πρέβεζας.

Η συνολική ονομαστική αξία των χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν ανέρχεται στα (1.250) ευρώ.

Ο 25χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ώρα 09:30

 


Tην 18-11-2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.     Κατάρτιση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2022 στα πλαίσια έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2021 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2.      Έγκριση του από 09-11-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τεχνικών απεγκλωβισμού υπόγειων υδάτων στην περιοχή μικρός αυχένας Κατάρας», προϋπολογισμού € 65.720,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

3.      Έγκριση του από 21-10-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση αποχετευτικού δικτύου Τ.Κ. Καστάνιανης Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.385,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4.      Έγκριση του από 11-11-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδικού δικτύου ορεινών βοσκοτόπων περιοχής Λάκμου», προϋπολογισμού € 62.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

5.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας από Πηγές έως όρια Ηπείρου», αναδόχου «Γ.Ν & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 31-05-2022.

6.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση πρόσβασης – σήμανσης στα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου Άρτας», αναδόχου «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με δ.τ. “ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.”», μέχρι την 31-03-2022.

ΕΟΔΥ: Ογδόντα επτά θάνατοι σήμερα, 6.682 νέα κρούσματα

 


6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα επτά θάνατοι σήμερα  6.682 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.682, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 853.841

(ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 100 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.625 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.11 (95% ΔΕ: 1.02 -1.20).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.012 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 561 (61.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 84.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 466 (83.07%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (16.93%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.419 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 474 (ημερήσια μεταβολή +7.24%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 421 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα αδήλωτων τετραγωνικών


Άνοιξε ξανά το Σάββατο  6 Νοεμβρίου 2021 η πλατφόρμα αδήλωτων τετραγωνικών.

Καλώς ήλθατε στην εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή:

επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου

Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Σε κάθε περίπτωση, μέσω της εφαρμογής καλείστε να δηλώσετε στον οικείο δήμο τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων, καθώς τυχόν ανακρίβειες επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην εφαρμοζόμενη για τα έσοδα των δήμων νομοθεσία (αρ. 2, ν. 429/1976, παρ. 11 & 14, αρ. 10, ν. 1080/1980, παρ. 12 & 16, αρ. 24, ν. 2130/1993).

Αν για κάποιο ακίνητό σας δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής, παρακαλείστε να απευθυνθείτε στον οικείο δήμο.

Ολοκληρωμένη τουριστική παρουσίαση της Περιφέρειας Ηπείρου στη «Philoxenia»


Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία της η Περιφέρεια Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 12-14 Νοεμβρίου όπου και συμμετείχε ως εκθέτης, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του Τελλόγλειου Μουσείου, με θέμα «Η Ήπειρος των 4 εποχών», ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας  σε δημοσιογράφους Μ.Μ.Ε της Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ήπειρος, καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές,  εκπληκτική ϕύση, πλούσια θρησκευτική κληρονομιά, ανεξάντλητες δυνατότητες στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και γαστρονομία που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Η Ήπειρος είναι  Περιφέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό και μέσω των στοχευμένων δράσεων προβολής που υλοποιούμε, μπορούμε να πούμε, πως πλέον  διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένης αξίας».

Την παρουσίαση του προορισμού στους δημοσιογράφους, έκανε η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ.  Ιουλία Μαρκούλα.  Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία διακοπών σε κάθε επισκέπτη. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα συνεχιστούν, αποδίδουν στην πράξη κι αυτό καταγράφεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που υπήρξε κατά την θερινή περίοδο στο σύνολο της Ηπείρου».

Δεκατρείς παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 66.421 έλεγχοι, από τους οποίους οι 31.157 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 258 παραβάσεις, ως ακολούθως:

159 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 155 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ ως ακολούθως:

45 στη Θεσσαλονίκη,

26 στη Δυτική Ελλάδα,

19 στη Θεσσαλία,

14 στο Βόρειο Αιγαίο,

13 στην Ήπειρο,

12 στην Πελοπόννησο,

10 στην Κεντρική Μακεδονία,

  7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  6 στη Δυτική Μακεδονία,

  5 στη Στερεά Ελλάδα,

  1 στην Αττική και

  1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 74.872 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71.593 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.279 των 150 ευρώ.

12 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 6 στο Βόρειο Αιγαίο,

 4 στη Στερεά Ελλάδα και

 2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.219 ομοειδείς παραβάσεις.

86 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.720 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.671 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 445 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Ομολογία αποτυχίας η ανάληψη ευθύνης για τις καθυστερήσεις στην απάντηση της Περιφέρειας


Ομολογία αποτυχίας η ανάληψη ευθύνης για τις καθυστερήσεις στην απάντηση της Περιφέρειας.

Παρατήρηση Πρώτη: η απάντηση της Περιφέρειας είναι ομολογία εσκεμμένης καθυστέρησης.

Παρατήρηση Δεύτερη: Ο κ. Περιφερειάρχης αποφεύγει να τοποθετηθεί στο πρώτο κομμάτι των δηλώσεων του κ. Ριζόπουλου το οποίο καταδικάζει την άρνηση του να συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα, επειδή, όπως περιγράψαμε χθες, επέμενε επισταμένως τα κονδύλια αυτά να περάσουν στον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας για να τα διαχειριστεί ο ίδιος κατά το δοκούν.

Παρατήρηση Τρίτη: Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι στην πρώτη φάση του προγράμματος ο κ. Καχριμάνης ψήφισε αρνητικά.

Παρατήρηση Τέταρτη: Δεν επιδέχεται καμίας απολύτως αμφισβήτησης – κι εδώ ο κ. Καχριμάνης ψεύδεται- ότι οτιδήποτε ήρθε ως πρόταση, είτε στην Οικονομική Επιτροπή, είτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για ψήφιση έγκριση αύξησης ποσών για την ενίσχυση των νοσοκομείων μέσα στην πανδημία εγκρίθηκε πανηγυρικά. Άλλωστε οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ήταν αυτοί που ζήτησαν να δημιουργηθεί ο ειδικός λογαριασμός για τον κορωνοϊό ακριβώς για να αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα.

Το Θέατρο Actina ανοίγει την αυλαία της θεατρικής σαιζόν με μια τριλογία μονολόγων, την “ΘΗΛΙΑ” σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιά

 


Το Θέατρο Actina ανοίγει την αυλαία της θεατρικής σαιζόν με μια τριλογία μονολόγων, την “ΘΗΛΙΑ” σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιά για την γυναίκα και την έμφυλη βία.

Η αριστοτεχνική γραφή τους ανήκει στην Χάρις Μέγα.

Η τριλογία αυτή, με προηγούμενο τίτλο “Ο στόχος” επελέγη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να ανέβει την άνοιξη του 2021 με την οικονομική υποστήριξη του, αλλά λόγω της πανδημίας και των κλειστών θεάτρων μόνο βιντεοσκοπήθηκε. Αρχικά θα ανέβουν οι δύο πρώτοι και έπειτα την σκυτάλη θα πάρει και ο τρίτος μονόλογος.

Το Σάββατο 20 Νοέμβρη στις 21:00 η πρεμιέρα με το “Δύο μπλε ένα ροζ” να ερμηνεύει η Στέλλα Κατσαρού. Ακολουθεί την Δευτέρα 22 Νοέμβρη στις 21:00 “Το γράμμα” με την Γιολάντα Καπέρδα.

Έναρξη παραστάσεων 20/11/21

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη & Σάββατο “Δύο μπλε ένα ροζ”- Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή “Το γράμμα” στις 21.00΄

Τιμή εισιτηρίου 8€ - Οι δύο μονόλογοι μαζί 14€

Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης & Θέατρο Actina

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401

facebook/instagram: theatroactina

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου

 


Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-15:00

Άρτα, Κομπότι Άρτας, 09:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Ροδοτόπι Ζίτσας, πνευματικό κέντρο, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Κοινοτικό Γραφείο Ωρωπού Πρέβεζας, Ωρωπός Πρέβεζας, 11:30-13:00.

Ποιες αισθητικές επεμβάσεις προτιμούν οι άνδρες;

 


Αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανδρών που υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις, για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Έχει βρεθεί ότι η δυσαρέσκεια που νιώθουν για κάποιο σημείο του προσώπου ή του σώματός τους επηρεάζει σημαντικά την επιθυμία τους να το βελτιώσουν. Ισχυρό κίνητρο γι’ αυτούς αποτελούν, επίσης, οι απόψεις των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους σχετικά με την εμφάνιση στην απόκτηση δημοτικότητας, καθώς και η σημασία που δίνουν στο βάρος και το σχήμα του σώματος. Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όμως έχουν εκείνοι που έχουν υποστεί έντονα πειράγματα, ειδικά στην παιδική τους ηλικία, και βίωσαν την απόρριψη εξαιτίας της εμφάνισής τους.

«Η φυσική εμφάνιση είναι το χαρακτηριστικό που ενθαρρύνει ή αποθαρρύνει την κοινωνική συναναστροφή. Η αντίληψη που έχει ο κόσμος για την εμφάνιση κάποιου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αποδοχή, την ευτυχία και την επιτυχία. Αυτή είναι μια τάση που έχουμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Απόδειξη είναι ότι από τα βρεφικά μας χρόνια προτιμάμε να κοιτάζουμε τα πιο ελκυστικά πρόσωπα. Όσα δεν είναι, τα θεωρούμε λιγότερο αξιόπιστα και ειλικρινή», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

«Οι άνδρες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε σχόλια που σχετίζονται με τον όγκο των μυών τους, ο οποίος αντιπροσωπεύει το κεντρικό στοιχείο της εικόνας του σώματός τους. Όταν δέχονται κριτική για την εμφάνισή τους, αρκετοί νιώθουν αβεβαιότητα που οδηγεί σε πτώση της αυτοεκτίμησής τους. Έτσι συχνά αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μια αισθητική επέμβαση για την αφαίρεση του περιττού λίπους, κυρίως από την κοιλιά. Σοβαρότερο ψυχολογικό και κοινωνικό πρόβλημα, ωστόσο, αντιμετωπίζουν όσοι υποφέρουν από γυναικομαστία», επισημαίνει.