Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων

Στο νέο Δ.Σ. ο Κάκος Ευθύμιος


Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ» με μεγάλη συμμετοχή των πτηνοτρόφων.
Κατά σειρά οι εκλεγέντες είναι:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ του Χρήστου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Παύλου
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Σωτηρίου
ΛΙΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χρήστου
ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Αλέξανδρου
ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Λάμπρου
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου
ΜΠΑΛΑΝΤΑΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του Γεωργίου
ΣΙΑΝΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου
ΤΖΙΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κρίτωνα
ΤΣΑΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Χρήστου
ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ιωάννη
ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Παναγιώτη
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγγέλου
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΣΙΟΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΠΥΡΡΟΣ
ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Ομόφωνα Πρόεδρος στο Δ.Σ. εκλέχτηκε ο κ. Δημητρίου Ανδρέας.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: Αναγνωστόπουλος Ιωάννης
Κάκος Ευθύμιος
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ: Σταμάτης Σταύρος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : Τσιόκας Μιχαήλ

Παρατείνεται έως τον Μάρτιο του 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Θα ακολουθήσει το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ' Οίκον Φροντίδα για συνταξιούχους».


Αύριο κυρώνεται από τη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου του 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του αλλά και η πληρωμή των εργαζόμενων σε αυτό.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος - απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου - μετά το Μάρτιο θα «τρέχει» το πρόγραμμα «Κατ' Οίκον Φροντίδα για συνταξιούχους».
Για την υλοποίηση του διάδοχου αυτού προγράμματος θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση για τους παρόχους του που μπορεί να είναι δήμοι, οργανισμοί, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (στις οποίες μπορεί να οργανωθούν και εργαζόμενοι στο πρόγραμμα) και ιδιωτικές εταιρείες.

Η ακρίβεια χτυπά τη φτωχή Ήπειρο!

Το εισόδημα των κατοίκων μειώνεται διαρκώς από τα συνεχή επώδυνα μέτρα…
Σημαντικές οι αποκλίσεις στις τιμές μεταξύ τοπικών καταστημάτων και αλυσίδων
Τη λύση καλούνται να δώσουν καταναλωτές και Πολιτεία…

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Ηπείρου, λόγω της ακρίβειας σε βασικά αγαθά, που χτυπά… κόκκινο και που έρχεται σε μια εποχή, κατά την οποία τα εισοδήματά τους είναι πολύ μειωμένα και αναμένεται να πέσουν και άλλο, με τα νέα επώδυνα μέτρα.
Η Ήπειρος, από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη –και η πιο φτωχή στην Ελλάδα-, είναι, ως γνωστόν, κατά κύριο λόγο περιοχή παροχής υπηρεσιών, με αδύναμες οικονομικές ομάδες, όπως δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αλλά και φοιτητές να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος.
Αντί όμως οι τιμές να είναι κάπως μειωμένες, για να ανταποκρίνονται στα… πορτοφόλια των κατοίκων, αντιθέτως είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μάλιστα σε αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα!
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, που –όπως και χθες έγραψε ο «Π.Λ.»- δείχνουν την Ελλάδα ως την πιο ακριβή χώρα στην Ε.Ε. ακόμη και σε γαλακτοκομικά προϊόντα (!), ενώ είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη στα δημητριακά, το ψωμί, τα έλαια και τα ψάρια, προϊόντα που αφειδώς παράγονται, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη τη χώρα!
Δεν αξιοποιούνται…
Δυστυχώς, όπως φαίνεται δεν αξιοποιούνται σχεδόν καθόλου οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής που υπάρχουν στην Ήπειρο.
Τα τοπικά προϊόντα, όπως αποδεικνύεται, είναι λίγα, παρά το γεγονός, ότι η περιοχή μας δεν υστερεί από άλλες, ούτε στην κτηνοτροφία, ούτε στην πτηνοτροφία, ούτε βεβαίως και στην καλλιέργεια οπωροκηπευτικών ή ακόμη και στα ψάρια.
Και αντί να στηριχθούμε σε αυτή την παραγωγή, να την αυξήσουμε και να διαθέσουμε τα δικά μας προϊόντα προς πώληση και αλλού, για να μειωθεί παράλληλα το κόστος τους, δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο, με αποτέλεσμα να… χρυσοπληρώνουμε τρόφιμα, που κάλλιστα θα μπορούσαμε να παράγουμε, σε μεγαλύτερες ποσότητες βέβαια, και στην Ήπειρο.
Τα πλήρωσε με… καπέλο!
Η ακρίβεια βέβαια «θερίζει» σε όλα τα προϊόντα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» κάτοικος των Ιωαννίνων, ο οποίος αγόρασε μια συσκευασία με 24 μπουκαλάκια νερό, από συνοικιακό μαγαζί, αντί του ποσού 7 ευρώ.
Όμως, όταν πήγε στην επομένη να αγοράσει την ίδια συσκευασία σε σούπερ –μάρκετ, την βρήκε 3,98 ευρώ! «Προς τι το… καπέλο στην τιμή; Και ας σημειωθεί, ότι τα δυο καταστήματα δεν απέχουν μεταξύ τους πάνω από 200 μέτρα» ανέφερε στον «Π.Λ.» απορημένος.
Είναι γεγονός, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές που υπάρχουν στα ίδια είδη πρώτης ανάγκης διαφέρουν κατά πολύ από μαγαζί σε μαγαζί, ανεξαρτήτου μεταξύ τους αποστάσεως. Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι οι μεγάλες αλυσίδες (σούπερ μάρκετ, καταστήματα ρούχων κ.α.) κοστολογούν ορισμένα προϊόντα πολύ φθηνότερα απ’ ότι τα τοπικά.
Τι φταίει;..
Στο ερώτημα για το τι φταίει και σχεδόν η πλειοψηφία των προϊόντων στην Ήπειρο κοστίζει ακριβότερα από άλλες περιοχές, σαφής απάντηση δεν υπάρχει.
Είναι τα μεταφορικά έξοδα; Και αν ναι, πώς εξηγεί κάποιος αρμόδιος την παραπάνω περίπτωση του αναγνώστη μας, που βρήκε το ίδιο προϊόν σχεδόν 3 ευρώ ακριβότερο στο συνοικιακό μαγαζί απ’ ότι στο διπλανό σούπερ μάρκετ; Ευθύνονται τα καρτέλ, που κρατούν σταθερά υψηλά τις τιμές, για να κερδίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών;
Σαφώς όμως, κανείς δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο μόνο στους φόρους ή τα μεταφορικά, αφού είναι εμφανής αυτή την περίοδο της έντονης κρίσης, η τάση ορισμένων παραγόντων της αγοράς να επιδιώκουν υψηλότερο κέρδος, αν και ο τζίρος τους έχει πέσει κατά πολύ.
Τι πρέπει να γίνει…
Απέναντι σε αυτό το «τσουνάμι» ακρίβειας, που πλήττει σφόδρα τα Ηπειρώτικα νοικοκυριά, σαφώς και υπάρχει αντίδοτο, που όμως πρέπει να έρθει από τους ίδιους τους καταναλωτές. Αυτοί είναι που πρέπει να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε τιμή που βλέπουν και είναι ιδιαίτερα… αλμυρή, καθώς επίσης και να απευθύνονται στο Ινστιτούτο Καταναλωτών Ηπείρου, το οποίο έχει αναπτύξει πλούσια δράση.
Να παρέμβει…
Πάνω απ’ όλους όμως, η Πολιτεία είναι αυτή που οφείλει να παρέμβει, για να μειώσει τις τιμές στα βασικά αγαθά.
Δεν αρκεί η απλή παραδοχή, ότι υπάρχει ακρίβεια, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν τώρα οι κατάλληλες ρυθμίσεις για να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τιμές, τόσο της χονδρικής, όσο και της λιανικής πώλησης. Πρέπει να παταχθεί η γραφειοκρατία, να μειωθούν οι φόροι και βεβαίως να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των τιμών στην αγορά, αφού ουκ ολίγες φορές διαπιστώνεται η ύπαρξη καρτέλ.
«Με τέτοιες τιμές που υπάρχουν, δεν μας φταίει κανείς, εάν η Τρόικα (που και οι εκπρόσωποί της έχουν απορήσει με την ελληνική ακρίβεια) ζητά περισσότερα μέτρα, καθώς βλέπει, ότι για να μην σημειώνονται μαζικές αντιδράσεις, οι Έλληνες μπορούν και αγοράζουν έστω και τα βασικά» σημείωνε παράγοντας της αγοράς.
Άδικο έχει;..

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Γράμμα από το «κοινωνικό μέτωπο» για τον κο Θ. Οικονόμου

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας


Στη χώρα μας ζούμε την κατάλυση των πολιτικών θεσμών και των κομματικών τειχών, άρα και την βουλιμία του πολιτικού συστήματος για καινούριες περιχαρακώσεις και κομματικούς σχηματισμούς.
Το ίδιο το κοινοβουλευτικό κατεστημένο, αναζητά «πολιτικό άσυλο» και πατρωνία, εκεί όπου οι δημοσκοπικές παραστάσεις ορίζουν πρόσφορα πεδία. Είναι ανέφικτο στους διαμορφωτές «του παραδείσου» της Ελληνικής Βουλής, των σκανδαλωδών προνομίων ασυλίας, του ακατάδιωκτου, των κατάλληλων γνωριμιών και της εφ’ όρου ζωής εξασφάλιση, να μπουν στο «καρρέ» της ζοφερής πραγματικότητας και αποδοχής των «αμετάκλητων» εξαθλιωμένων Ελλήνων υπηκόων…
Δεν αντέχεται η απουσία από το προσκήνιο της πολιτικής, στους διαδρόμους της Βουλής εκεί όπου θεσμοθετούνται οι εξελίξεις των πολιτικών πραγμάτων, ενός άλλου δικαίου και μιας άλλης ισονομίας. Γι’ αυτό και δεν μας εκπλήσσει ο πολιτικός αμοραλισμός και νεποτισμός των τελευταίων ημερών, όπως τον εξέφρασαν νέοι «φεουδάρχες» του σοσιαλισμού και θέλουν ν’ αγκιστρώσουν το πολιτικό τους εκκρεμές αριστερότερα, αναζητώντας νέες πολιτικές ζυμώσεις, με την δημιουργία καινούριων πολιτικών φορέων.
Ένθερμος θιασώτης αυτού του πολιτικού προβληματισμού, ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Οικονόμου, που σπάει τους δεσμούς του με τους «πρώην» συντρόφους και αποκηρύσσει κάθε παρελθόν.
Το ΠΑΣΟΚ διασπάστηκε περίπου όπως η Αγροτική Τράπεζα, το «κακό» κομμάτι του έμεινε στο «Ευαγγελικό» ΠΑΣΟΚ, ενώ το ρόλο του «καλού» Ανδρέα, παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Κατά τον Θ. Οικονόμου «…Δεν γίνεται να διατηρήσουμε αυτό το αντιπαραγωγικό μοντέλο με δανεικά και φουσκωμένα ελλείμματα… η αλλαγή δεν μπορεί να προέλθει από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση… Δεν μας οδήγησε στην τόση μεγάλη αύξηση της συνεργασίας το μνημόνιο… υπάρχει ένα έλλειμμα της κυβέρνησης να συνειδητοποιεί ότι με την ίδια διάρθρωση μας οδηγεί πάλι στα αίτια που μας έφεραν εδώ…»
Αν δεν κάνουμε λάθος ο κος Οικονόμου συμμετείχε ενεργά στα δύο μνημόνια και μάλιστα στο δεύτερο υποστηρίζοντας πως δεν θα δεχθεί κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.
Συμμετείχε στην επιτροπή σοφών του fast track και της ισοπέδωσης του δημόσιου πλούτου.
Οι ληστρικές ενέργειες κατά του εισοδήματος λαού και η υφαρπαγή κάθε έννοιας δικαίου ανάγεται επί της περιόδου του σαν βουλευτή τού συγκυβερνώντος κόμματος.
Τα λουκέτα, τα χαράτσια, η οργή και η κόλαση μείγμα απόγνωσης αλλά και μάρτυρες του πολιτικού κυνισμού και του «μνημονιακού λόμπι» που πειθαρχημένα οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Πάνω στην καμμένη γη οι δηλώσεις «πολιτικής νομιμοφροσύνης» των εγχώριων υποτελών, αποτελεί ύβρη, απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό.
Η πολιτική ατιμωρησία, διαλύει κάθε είδους παραγωγική και δημιουργική δραστηριότητα, αφού διαλύει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας εξαιτίας της διεφθαρμένης κυριαρχίας της.
Όταν η ελληνική κρίση, το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πειραματόζωο» γίνεται Διατριβή του Γιωργάκη Παπανδρέου στο Χάρβαρντ, τα πάντα επαναδιαπραγματεύονται…!!!
Ο Ζ.Π. Σάρτρ διατύπωνε φιλοσοφώντας, «…ότι είναι γνώρισμα του ανθρώπου να ενοχοποιούμε τους γύρω μας «η κόλαση είναι οι άλλοι» επειδή δεν έχουμε (πολιτική) αυτογνωσία, δε συνειδητοποιούμε τις (πολιτικές) ευθύνες μας και τις (πολιτικές) ενοχές μας…
Ες αύριον τα σπουδαία…

3-10-2012
Μίλτος Μπούκας

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Δημοπρατείται η ολοκλήρωση της παράκαμψης Άρτας με 10 εκ. ευρώ

Το έργο αποτελεί τμήμα της ευρείας παράκαμψης Άρτας- Φιλιππιάδας


Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση που αφορά στην έγκριση δημοπράτησης του έργου «Υπολειπόμενες Εργασίες Παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας και διάθεση πίστωσης ποσού 10.100.000 €».
Το έργο αποτελεί τμήμα της ευρείας παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας, που ανήκει στην Ιόνια οδό και περιλαμβάνει εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν από προηγούμενη εργολαβία, η οποία διαλύθηκε προ έτους.
Η απόφαση αφορά στη δημοπράτηση με ανοικτή διαδικασία του έργου, με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ με το σύστημα επιμέρους προσφοράς έκπτωσης κατά ομάδες τιμών.
Αρμόδια Υπηρεσία για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου και τη δημοσίευση της σχετικής διακήρυξης ορίστηκε η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων/Μεγάλα Έργα Δυτικής Ελλάδας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός μηνός.

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com


ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση του Νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-10-2012) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί (πατέρας και γιος), ηλικίας 49 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».


Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος και το οποίο ανήκει στον 49χρονο, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στο ντουλαπάκι του οχήματος δύο (2) χάλκινα νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται στην περίοδο των Ρωμαϊκών χρόνων.
Τα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΚΟΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στο 1.270.703,47 ευρώ


Συνελήφθη σήμερα (02-10-2012) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ένας 70χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο ποσό του 1.270.703,47 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11.

Στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τους υπερχρεωμένους

Προβλέπει ολική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας!

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, η Πρόταση Νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ολική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, τη μερική διαγραφή των χρεών τους σε ίδιο ποσοστό με τη μείωση των εισοδημάτων τους στα δυόμιση χρόνια του μνημονίου και τη διαγραφή της μηνιαίας δόσης των δανείων τους ως προς το ποσό που υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Νέα γενική απεργία την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων σχεδιάζει η ΑΔΕΔΥ

Νέα γενική απεργιακή κινητοποίηση, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων σχεδιάζει η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης που ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου.
Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012, στις 12:00, ενώ τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, διοργανώνει πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από κοινού με τη ΓΣΕΕ στις 18:00 στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας).

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για τη μουσικοχορευτική παράσταση και τα θεατρικά δρώμενα ''Στο μαχαλά της Γιαννούλας'' που παρουσίασε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, στο Άλσος Ν. Σμύρνης

Με την μουσικοχορευτική παράσταση και τα θεατρικά δρώμενα ''Στον μαχαλά της Γιαννούλας'' που συνέγραψε ο Ηπειρώτης λαικός ποιητής και συγγραφέας, του οποίου τα βιβλία έχουν αποκλειστικά αντικείμενο την Ήπειρο, την Ιστορία της, τους ανθρώπους της και την παράδοση τους, Μήτς Μήτσης, συμμετείχε και φέτος στις Ιωνικές γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου ''Η Τιτάνη''.


Ένας Ηπειρώτικος αποδημικός Σύλλογος καταξιωμένος και με προσφορά, τόσο στην τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και της πολυπληθούς Ηπειρωτικής κοινότητας της Αττικής που ξεπερνά τις 700.000 ανθρώπους. Που πρώτο μέλημα και σκοπός του, από της ιδρύσεως του, είναι η διατήρηση και διάδοση των ηπειρώτικων ηθών και εθίμων, του ηπειρώτικου τρόπου ζωής και σκέψης, αλλά και η ανάδειξη της πλούσιας ηπειρώτικης μουσικής και χορευτικής παράδοσης, που δεν έχει προηγούμενο στον Ελλαδικό χώρο και που οι ρίζες τους είναι στην αρχέγονη ελληνική και βυζαντινή μουσική. Και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της συναδέλφωσης , αλληλοβοήθειας και αλληλουποστήριξης των μελών του Συλλόγου, αλλά και όποιου προστρέξει στον Σύλλογο.

Ο Σύλλογος λειτουργεί δύο χορευτικές ομάδες νέων και ενηλίκων, καθώς και θεατρική ομάδα και οι εκδηλώσεις του είναι ποικίλης ύλης, με σκοπό να αποτελεί πέραν των άλλων, εστία επικοινωνίας και συνεργασίας.
Μέσα στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, που διοργανώνει και στους δύο Δήμους Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, αλλά και που συμμετέχει είτε σε επίπεδο Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, είτε σε επίπεδο άλλων ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων της Αττικής και όλης της χώρας, έχει εντάξει και την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις των δύο Δήμων και εν προκειμένου στις ''Ιωνικές γιορτές της Νέας Σμύρνης''.

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, πλήθος κόσμος Ηπειρώτες και μη κατέκλυσαν τον ειδικό διαμορφωμένο χώρο για την ''μέρα των Ηπειρωτών στις Ιωνικές γιορτές'' όπως λένε οι Νεοσμυρνιώτες παλαιοί κάτοικοι της περιοχής, γνωρίζοντας από το παρελθόν, ότι έχουν να ακούσουν, να δουν και να ευχαριστηθούν από την παράσταση.
Τον Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης με τη συμμετοχή πολλών αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων που λειτουργούν στο Δήμο αυτό. Ακόμη παρέστει αντιπροσωπεία από τους εκλεγμένους άρχοντες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και αντιπρόσωποι άλλων ετεροδημότικων Συλλόγων που δραστηροποιούνται στους προαναφερόμενους Δήμους.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Κώστα Κωνή και τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο. Ηταν εκεί ακόμη, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποδήμων Μουργκάνας Ζωή Ντούγκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Λίλιαν Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Χρήστος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Νίκος Σπέγγος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ιλίου Νίκος Τζιότζιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού Βαγγέλης Βάσσιος, Πρόεδροι και μέλη αδελφοτήτων από πολλά χωρία της Ηπείρου, αλλά πάνω απ' όλα ήταν οι Ηπειρώτες, πολλοί Ηπειρώτες της Αττικής και φίλοι της Ηπείρου.