Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Παρακάλαμος: Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το τελευταίο «αντίο» στην Φρειδερίκη (Ρίκη) Μ. Μπαλάσκα

 


Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το τελευταίο «αντίο» στην 69χρονη συγχωριανή Φρειδερίκη (Ρίκη) Μ. Μπαλάσκα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:00, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Παράταση μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου για τις φορολογικές δηλώσεις

 


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών παρατείνεται έως τις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε στις 27 Αυγούστου, ενώ η πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου (του Ιουλίου και του Αυγούστου) θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διευκρινίζει ότι για την παροχή της έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του φόρου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως τις 27 Αυγούστου και να καταβάλλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι τις 31 Αυγούστου.

ΕΟΔΥ: Δέκα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 3.428 νέα κρούσματα

 

14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 3.428 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.428, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 501.030 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 162 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.722 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.997 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 191 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.815 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 142 (ημερήσια μεταβολή -14.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 171 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 110.977 έλεγχοι, από τους οποίους οι 67.331 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 119 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

84 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στη Στερεά Ελλάδα,

14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

13 στη Θεσσαλονίκη,

10 στα ιόνια Νησιά,

 8 στην Ήπειρο,

 7 στο Βόρειο Αιγαίο,

 3 στη Πελοπόννησο,

 3 στη Δυτική Μακεδονία,

 2 στην Κεντρική Μακεδονία,

 2 στη Δυτική Ελλάδα,

 1 στην Αττική και

 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.779 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.538 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.241 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.031 ομοειδείς παραβάσεις.

30 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών, καθώς και 2 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενο του αερολιμένα για μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - ουζερί, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, που δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού,

2 παραβάσεις για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών σε καφετέρια και ζαχαροπλαστείο.

5 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες,

1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από πελάτη τράπεζας.

Στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε αναψυκτήριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη υποβολή εργαζομένου σε self test.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από 4 εργαζόμενους και ιδιοκτήτη.

Στη Δυτική Ελλάδα , 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από αντίστοιχους εργαζομένους.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.318 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.285 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: «Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Και Συνέδριο POLYPHONIA»

 








«Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Και Συνέδριο POLYPHONIA»

 




Ασκούσε παράνομη θήρα στην περιοχή «Καραβοστάσι» στην Τ.Κ. Πέρδικας του Δ. Ηγουμενίτσας

 


Ένα άτομο που ασκούσε παράνομη θήρα συνελήφθη στην περιοχή «Καραβοστάσι» στην ΤΚ Πέρδικας του Δ. Ηγουμενίτσας από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το περιστατικό σημειώθηκε νυχτερινές ώρες, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή ένα άτομο, να ασκεί θήρα (καρτέρι) τριχωτών θηραμάτων, χρησιμοποιώντας ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, με πέντε φυσίγγια, στην κάνη του οποίου είχε προσαρμόσει ένα σκοπευτικό laser και έναν φακό.

Το όπλο, τα φυσίγγια, το laser και ο φακός κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του ατόμου υποβλήθηκε μήνυση για την άσκηση παράνομης θήρας εκτός κυνηγετικής περιόδου και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς επίσης και για τη χρήση παραποιημένου όπλου και παράνομων μέσων.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών επίσης στην ΠΕ Θεσπρωτίας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στην ΤΚ «Αετός» του Δ. Φιλιατών, ένα σιδερένιο κλουβί παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων. Το σημείο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση για αρκετές ημέρες ώστε να εντοπιστεί ο δράστης, κάτι όμως που δεν έγινε και έτσι οι Θηροφύλακες προχώρησαν στην κατάσχεση του κλουβιού και στην απομάκρυνσή του από το χώρο.

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι σε περιοχή του Θεσπρωτικού

 


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Θεσπρωτικού σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας εξιχνιάστηκε κλοπή, που έγινε σε περιοχή του Θεσπρωτικού το βράδυ της 25-05- 2021.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε περίπτωση κλοπής από σπίτι, από όπου αφαιρέθηκαν συλλεκτικά νομίσματα του ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας περίπου 5.200 ευρώ καθώς και χρηματικό ποσό -700- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Θεσπρωτικού θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Περί τῶν τελευταίων ἐξελίξεων εἰς τήν Βόρειον Ἤπειρον καί τήν Ἀλβανίαν, σέ σχέσιν πρός τήν προσπάθειαν τῆς γειτονικῆς χώρας νά πετύχει τήν ἔναρξιν τῶν ἐνταξιακῶν διαπραγματεύσεων μετά τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως


 ν Δελβινακί τ 2 Αγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς καί Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, κανε τίς κόλουθες δηλώσεις:

« μεγάλος καί γιος Προκάτοχός μου, οίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς καί Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ λεγε συχνά, τι «ο λβανοί δέν χουν μπέσα» λόγος ατός, πού μεινε παροιμιώδης, χει πολλές φορές παληθευθ. Τώρα τελευταα, μάλιστα, τό λβανικό καθεστώς, μέ τήν πλήρη στήριξη το πρωθυπουργο ντι Ράμα, συνεχίζει τό ργιο τς ρπαγς λληνικν περιουσιν. Κι’ ατό ποτελε να σχέδιο σέ ξέλιξη, πού δέν εναι λλο πό τόν φελληνισμό τς Βορείου πείρου. Ράμα, πού ντιγράφει τίς πρακτικές τν Τούρκων, χει βάλει πρτο στόχο λα τά κίνητα «φιλέτα» στήν παραθαλάσσια ζώνη Χειμάρρας γίων Σαράντα. Ατά τά «φιλέτα», μέ διάφορες μεθοδεύσεις, τά μεταβιβάζει μέ συνοπτικές, μάλιστα διαδικασίες σέ φίλους τς λβανικς κυβερνήσεως. χει γίνει πλέον κανόνας ξαναγκασμός τν λλήνων Βορειοηπειρωτν νά ξεπουλήσουν τήν περιουσία τους μέ ξευτελιστικές τιμές σέ ργανωμένα πιχειρηματικά συμφέροντα.

   Τό πργμα, μως, εναι ξοργιστικό. Γιατί, ν Ερωπαϊκή νωση, στήν ποία διακας πιθυμε λβανία νά γίν μέλος, καί τό «κράτος Δικαίου», πού ποτελε ναν πό τούς ρους πού θεσε Ε.Ε. γιά τήν ναρξη τν νταξιακν διαδικασιν τς λβανίας δέν πάρχει στήν γειτονική χώρα, δυστυχς Ε.Ε. κλείνει τά μάτια στήν καταπάτηση τν δικαίων καί τν δικαιωμάτων τν Βορειοηπειρωτν, μηδέ ξαιρουμένων καί ποφάσεων τν λβανικν δικαστηρίων. Καί νά σκεφθ κανείς, τι λβανία, κτυπ παιτητικά τήν πόρτα τς Ε.Ε., πως φάνηκε πό τίς ντιδράσεις πού σημειώθηκαν μετά τήν πρόσφατη ναβολή τν νταξιακν διαδικασιν. Πραγματικά, δέν μπορε νά καταλάβ κανείς τήν στάση τς Ερωπαϊκς νώσεως πέναντι στήν λβανία, σέ μιά χώρα πού δέν χει «μπέσα».

Καί καλά μέν, Ερωπαϊκή νωση μπορε νά μή γνωρίζ σο πρέπει τά τερτίπια τς γείτονος. λλά λλάδα, πού γνωρίζει πολύ καλά τά δεινά τς Βορείου πείρου, γιατί σιωπ στόν φελληνισμό τς Γς το Πύρρου, πού μέ τόση πονηριά περγάζεται μισέλληνας Ράμα; Καί κυρίως, γιατί πιμένει γιά τήν νταξη τς λβανίας στήν Ερωπαϊκή νωση; Μήπως πειδή σκον πιέσεις ο Η.Π.Α., στε νά μή βάλ πόδι Ρωσία στά Βαλκάνια;

πως καί νχ τό πργμα, γεγονός μένει τι Βόρειος πειρος γιά μιά κόμη φορά κινδυνεύει. Καί κινδυνεύει τά σχατα. Γι’ ατό καί διαμαρτύρομαι ντόνως. πί τέλους, ς κούσουν, κυρίως ο μέτεροι, τά νησυχητικά μηνύματα τν καιρν. Εναι ρα νά ξυπνήσουμε καί νά πράξουμε τό θνικό μας χρέος πέναντι το Βορειοηπειρωτικο λληνισμο. Θά εναι αώνια ντροπή μας άν, μή γένοιτοκουσθ φοβερός λόγος: « Βόρειος πειρος άλω», γιατί θελοτυφλούσαμε σέ μιά χώρα, πού δέν χει «μπέσα». Ατό δέν θά μς τό συγχωρήσ οτε Θεός, οτε δέκαστη στορία».

(κ τς ερς Μητροπόλεως)