Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Στην Ήπειρο η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας της Σουηδίας

 

Ένα νέο κεφάλαιο για τον τουρισμό της Ηπείρου,  ανοίγει  με την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας να επιλέξει την Ήπειρο για την έναρξη της προετοιμασίας της Ολυμπιακής ομάδας τον προσεχή Μάιο.

 Στην Ήπειρο για οργανωτικά ζητήματα της προετοιμασίας βρίσκεται   ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας Peter Reinebο, ο οποίος συνοδευόμενος από την Νina Hornewall Εμπορική Διευθύντρια της ταξιδιωτικής Εταιρίας «ΑPOLLO» -η οποία και έχει αναλάβει την οργάνωση της φιλοξενίας της Σουηδικής αποστολής- επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον ενημέρωσαν για το σχεδιασμό τους, ο οποίος περιλαμβάνει και ορεινές περιοχές και ζήτησαν τη συνδρομή του σε επιμέρους ζητήματα, ώστε μέσω της φιλοξενίας της Σουηδικής Ολυμπιακής Ομάδας να προβληθεί και να αναδειχθεί η Ήπειρος και ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.

Παράλληλα η εμπορική διευθύντρια της APOLLO ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό του τουριστικού οργανισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο.

ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι σήμερα, 358 νέα κρούσματα

 

43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πέντε νέοι θάνατοι, 358 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 357 θανάτους συνολικά στη χώρα. 132 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα ορθοπαιδικών επεμβάσεων ROSA στο Metropolitan General

 

To Metropolitan General, μέλος του Ηellenic Healthcare Group (HHG), του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου υγείας στη χώρα που διαθέτει επίσης τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Λητώ και Creta Interclinic, ανακοινώνει την απόκτηση του νέου υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος ορθοπαιδικών επεμβάσεων ROSA της εταιρείας ZIMMER – BΙOMET. Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα  ρομποτικής  υποβοήθησης ορθοπαιδικών επεμβάσεων που διαθέτει ένα εξαιρετικά λεπτομερές και ευέλικτο λογισμικό καθώς και ρομποτικό βραχίονα πολλαπλής κίνησης ο οποίος υποδεικνύει την ακριβή θέση που πρέπει να γίνουν οι χειρουργικοί χειρισμοί.

Το ROSA είναι ένα κορυφαίο επίτευγμα της σύγχρονης μηχανοτρονικής που προσφέρει τη δυνατότητα άριστης και ύψιστης ακρίβειας τοποθέτησης αρθροπλαστικών του  γόνατος.  

Δήμος Πωγωνίου: Μεγάλη προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από την εταιρεία "ΥΦΑΝΤΗΣ"

 

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ» για την πολύτιμη προσφορά της στο  Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο.

Η εταιρεία διέθεσε διάφορα είδη κατεψυγμένων τροφίμων ποσότητας 100 κιλών τα οποία  θα προσφερθούν στις 170 περίπου οικογένειες και τους 240 δημότες που εξυπηρετούν οι δομές.

Οι δύο δομές υλοποιήθηκαν σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:30 (μέσω τηλεδιάσκεψης)

Την 24-09-2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 24-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)» προϋπολογισμού € 3.900.000,00 με ΦΠΑ.

2.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-08-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού  Άγναντα - Καταρράκτης - Μικροσπηλιά - Ράμια - Κυψέλη - Βουλγαρέλι», προϋπολογισμού 820.000,00 € με ΦΠΑ.

3.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 02-07-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Θεριακήσι - Δερβίζιανα - Όρια Νομού», προϋπολογισμού 500.000,00 € με ΦΠΑ.

4.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 28-07-2020  ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-βελτίωση με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 100.000,00 € με ΦΠΑ.

5.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 29-07-2020  ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς», προϋπολογισμού 100.000,00 € με ΦΠΑ.

 

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

 

Συνελήφθη χθες (22-09-2020) το βράδυ, σε περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, απλή σωματική βλάβη και παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών.

 

Η σύλληψη του επετεύχθη στο πλαίσιο καταγγελίας αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία χθες το απόγευμα προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να προβεί σε γενετήσια πράξη μαζί της, ενώ επιπλέον της προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες.

Ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν (12) ναρκωτικά χάπια, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και απάτης κατ’ εξακολούθηση

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος αφαίρεσε πορτοφόλι με χρηματικό ποσό και τραπεζική κάρτα

 Με τη χρήση της κλεμμένης κάρτας προέβη στη συνέχεια στην πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών σε διάφορα καταστήματα

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής πορτοφολιού και πραγματοποίησης συναλλαγών με κλεμμένη τραπεζική κάρτα. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 03-07-2020 στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός το πορτοφόλι ημεδαπού από την τσέπη του παντελονιού του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό -200- ευρώ και τραπεζική κάρτα.

Ακολούθως, κάνοντας χρήση της κλεμμένης κάρτας πραγματοποίησε (6) ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα, συνολικής αξίας -130-   ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δέκα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (37.778) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

·         (6) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (660) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

·         (3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (116) σχετικές παραβάσεις.

·         (2) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (186) σχετικές παραβάσεις.

·         (245) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (43) στη Θεσσαλονίκη,

o    (42) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (42) στην Αττική,

o    (41) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (18) στην Ήπειρο,

o    (12) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o     (9) στην Πελοπόννησο,

o     (8) στη Θεσσαλία,

o     (8) στη Δυτική Ελλάδα

o     (7) στην Κρήτη

o     (6) στο Βόρειο Αιγαίο,

o     (6) στα Ιόνια Νησιά και

o     (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16.005) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.991) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Ηπείρου

 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο οι   ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Δ/νη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνιστούν  στους αρμόδιους φορείς και ειδικά στους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες

 


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, σημειώνει και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα και την Ήπειρο, ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επεκταθούν και στο νότιο Ιόνιο.

Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική: Πως «σμιλεύουν» το σώμα


Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο γνωστές επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, που αντιμετωπίζει οριστικά τα «ψωμάκια» ή το τοπικό πάχος, που για πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες αποτελούν τον καθημερινό «εφιάλτη».
Ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργεί ένα συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων μέχρι την ηλικία των 15-16 ετών «κατασκευάζοντας» με αυτό τον τρόπο μία συγκεκριμένη δομή του κάθε σώματος. Μετά σταματά αυτή η διαδικασία σχηματισμού λιποκυττάρων και πλέον διατηρούμε έναν σταθερό αριθμό για την υπόλοιπη ζωή μας.
Τα προβλήματα ξεκινούν όταν, λόγω κατασκευής του σώματος (γεγονός που επηρεάζεται από την κληρονομικότητα, διατροφή, διαταραχές μεταβολισμού, κλπ.)  παρουσιάζεται ασύμμετρη κατανομή λίπους στο σώμα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται δυσμορφίες τοπικά. Σε κάποια σημεία του σώματος που ονομάζονται λιποαποθήκες, συσσωρεύεται επιπλέον λίπος από το φυσιολογικό μέσο όρο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση τοπικού πάχους. Μάλιστα, όσο και αν αδυνατίζουμε, τα συγκεκριμένα σημεία συνεχίζουν να παραμένουν «προβληματικά» και τονισμένα, γιατί τα λιποκύτταρά τους, αν και μικραίνουν σε όγκο, παραμένουν περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε να είναι, εξηγεί ο κ. Θάνος Κοντογιάννης, Πλαστικός Χειρουργός, συνεργάτης Μetropolitan General.
Με τη λιποαναρρόφηση είναι εφικτό να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους. Καθώς τα λιποκύτταρα δεν αναπληρώνονται αφού παύει ο σχηματισμός τους μετά την ηλικία των 15-16 ετών περίπου, έτσι ώστε στα σημεία του σώματος που αφαιρούνται το πρόβλημα του τοπικού πάχους εξαφανίζεται οριστικά.