Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Κρέατα Σιούτας

 


Τα κρέατα μας είναι από επιλεγμένες ράτσες με τα καλύτερα στάνταρ ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Ταϊσμένα με γνήσιες τροφές παραγωγής μας στις εγκαταστάσεις μας που λειτουργούν από το 1967.

Γι αυτό το μότο μας είναι πουλάμε ότι ταΐζουμε τα παιδιά μας πάντα με συνέπεια και ευθύνη.

Παραγγελίες: 2651 021621

Παρακάλαμος & Παπαδόπουλου 13, Ioánnina, Greece

butcher2580@gmail.com

Κουκλιοί Πωγωνίου: 5ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού και παραδοσιακής μουσικής, την Παρασκευή 4 Αυγούστου, ώρα 21:00

 


 5ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού και παραδοσιακής μουσικής, την Παρασκευή 4  Αυγούστου 2023, ώρα 21:00, στους Κουκλιούς Πωγωνίου.

Τα αποτελέσματα της στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης της αστυνομίας στην Ήπειρο

 


Πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα από 24 έως 31 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν -103.727- οχήματα και -136.953- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

• -1.733- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

• -5.223- προσαγωγές,

• -25.697- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

• -9- κατασχέσεις και -711 – ακινητοποιήσεις οχημάτων καθώς και

• -9- παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, το τριήμερο 28-31 Ιουλίου 2023 αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Πατήσια, με τη συμμετοχή πεζών και εποχούμενων περιπολιών, όπου διενεργήθηκαν -296- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -76- άτομα ενώ συνελήφθησαν -25- άτομα για διάφορα αδικήματα.

Επίσης, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο δήμο Αχαρνών και συγκεκριμένα στην Αυλίζα όπου ελέχθησαν -240- άτομα, προσήχθησαν -170- άτομα, συνελήφθη -1- ενώ βεβαιώθηκαν -27- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Δήμος Κόνιτσας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αυγούστου 2023

 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

       Παρασκευή 4/08/2023: Ετήσιος χορός του ΑΜΣ «Πίνδος Κόνιτσας» στην πλατεία Φρυζή – Ώρα έναρξης: 21:30.

       Σάββατο 5/08/2023: Highland Party στην Αναγνωστοπούλειο Γεωργική Σχολή. 

       Πέμπτη 10/08/2023: Συναυλία με τον Ιωακείμ Φωκά στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας.

       Παρασκευή 11& Σάββατο 12/08/2023: G.O.A.T. Feast 2023 - ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κόνιτσας διοργανώνει το G.O.A.T. Feast 2023 στο πέτρινο γεφύρι στην Κόνιτσα (Το μουσικό ταξίδι ξεκινάει με παραδοσιακά Ηπείρου, Μακεδονίας και ρεμπέτικες πενιές: 11/8 Komparsoi + guests, Χάλκινα Μακεδονίας και ολοκληρώνεται με Ροκ διάθεση: 12/8 Rusted Creak, Elephant Band, The Black Comedies).

       Κυριακή 13/08/2023: Συναυλία Φιλαρμονικής Δήμου Δράμας και Φιλαρμονικής Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας.

       Πέμπτη 17/08/2023: Συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας. 

       Παρασκευή 18/8/2023: Θεατρική Παράσταση στη Βούρμπιανη με τίτλο: «Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» - ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

       Παρασκευή 18/08/2023: Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας των μαθητών των Σχολών Εικαστικών και Αγιογραφίας Δήμου Κόνιτσας στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας Κόνιτσας – Ώρα έναρξης: 10:00π.μ. 

       Σάββατο 19/08/2023: Θεατρική Παράσταση στην Κόνιτσα με τίτλο: «Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης»- ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

       Κυριακή 20/08/2023: Μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας με τον Christopher King. 

       Τετάρτη 23 (απόγευμα) & Πέμπτη 24/08/2023(πρωί): Εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κόνιτσα.

-         Σε πολλά χωριά του Δήμου μας πραγματοποιούνται παραδοσιακά πανηγύρια κατά τον μήνα Αύγουστο.

ΠΗΓΗ: www.konitsa.gr

Συγχαρητήρια Δημάρχου Κόνιτσας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 


Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Εύχομαι στους νέους φοιτητές εποικοδομητική και παραγωγική φοίτηση. Μια καινούρια περίοδος ξεκινά, γεμάτη γνώσεις κι εμπειρίες.

Συγχαρητήρια και στους καθηγητές και τους γονείς που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών κατά την απαιτητική διαδικασία προετοιμασίας τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που δεν είχανε το επιθυμητό αποτέλεσμα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αγαπητά μου παιδιά, μη σταματάτε. Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Η ζωή δίνει σε όλους ευκαιρίες. Είμαστε περήφανοι για όλους.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας

Νικόλαος Εξάρχου

Δήμος Ζίτσας: Πρόγραμμα παραστάσεων θεατρικής ομάδας "Επί σκηνής"

 


Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που θα δώσει η θεατρική ομάδα "Επί σκηνής" του Δήμου Ζίτσας η οποία ανεβάζει το έργο "Τριαντάφυλλο στο στήθος" του συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Κατερίνας Τσολίγκα.

* Η προγραμματισμένη παράσταση στην Κληματιά στις 03/08, μεταφέρεται στο Πετσάλι την ίδια ημερομηνία και ώρα.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr  

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος

 


Πρόγραμμα

Οι  Παρακλήσεις από την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 και κάθε μέρα, στο Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 19:00.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου (Μεταμορφώσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού) θεια λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγίου Βασίλειου στα Μπολέικα, ώρα 7:30 π.μ..

Σπύρος Ριζόπουλος: Οδική σύνδεση από παραλία Πρέβεζας μέχρι Ιόνια Οδό

 


Στην Πρέβεζα βρέθηκε εκ νέου το οδοιπορικό του Σπύρου Ριζόπουλου.  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου μαζί με τον  υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Πρέβεζας Γιώργο Ματζαμόρτο, τοποθέτησαν στο «μικροσκόπιο» το ελλιπές οδικό δίκτυο της Πρέβεζας.

Στις άμεσες προτεραιότητες του κυρίου Ριζόπουλου είναι η οδική  σύνδεση  της παραλίας  Καστροσυκιάς με την Ιόνια Οδό.  Όπως αναφέρεται στο βίντεο, όταν υλοποιηθεί αυτό το έργο ο τουρίστας μπαίνοντας  στην Ιόνια Οδό θα βγαίνει κατευθείαν στη θάλασσα.

Η συγκεκριμένη πρόταση «γεννήθηκε»  ως εναλλακτική με περισσότερα πλεονεκτήματα στην υλοποίηση του έργου  παράκαμψης της Φιλιππιάδας . Αυτή η λύση στερείται ουσιαστικής ωφελιμότητας καθώς  ο δρόμος περνάει μέσα από ακατοίκητη περιοχή.

Συνελήφθησαν για δυνατή μουσική σε περιοχή της Πρέβεζας

 


Συνελήφθησαν σήμερα σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλλήψεις έγιναν καθώς διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Εκδηλώσεις μνήμης στις Κοινότητες Δελβινακόπουλου και Πολυλόφου του Δήμου Ζίτσας

 


Εκδήλωση στη μνήμη  των αγωνιστών, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι  στους απελευθερωτικούς αγώνες της χώρας ενάντια στους κατακτητές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας και η Κοινότητα Δελβινακόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (30-07-2023) στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στη μνήμη τους στην Κοινότητα Δελβινακόπουλου, παρουσία συγγενών τους, του Δημάρχου Ζίτσας, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Γιούλα Μητροκώστα, Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων της Κοινότητας  Δελβινακόπουλου και Κοκκινοχώματος, εκπροσώπων των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και πολιτιστικών συλλόγων και αδελφοτήτων.

Σύλληψη για εμπρησμό στο Καλέντζι Ιωαννίνων

 


 Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωάννινων, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στην Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, Ιωαννίνων. Παράλληλα, συσχετίστηκε η εμπλοκή του και για άλλους δύο (2) εμπρησμούς απο πρόθεση σε δασική έκταση στην ίδια περιοχή.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Ορίζοντες Ηπείρου: Επιστολή προς πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

 


ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Κα. Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση.

Κυρία πρόεδρε,

υπό το πρίσμα της πρόσφατης καταγγελίας εις βάρος του κυρίου Οδυσσέα Πότση για σεξουαλική παρενόχληση, οι Ορίζοντες Ηπείρου ενημερώνουν πως στο εξής θα απέχουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές της Περιφέρειας Ηπείρου όσο ο κύριος Πότσης παραμένει Περιφερειακός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου παραμένουν αταλάντευτοι στις θέσεις τους περί σεβασμού και αξιοπρέπειας της γυναικείας υπόστασης για αυτό και ζητούν την διαγραφή του Οδυσσέα Πότση τόσο από το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και από τα ψηφοδέλτια  της παράταξης Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου του κυρίου Καχριμάνη.

Σπύρος Ριζόπουλος

Η εκδότρια του Hellenic Νews of America, Αφροδίτη Κοτρώτσιου στη “Φωνή της Ελλάδας”

 


Στη «Φωνή της Ελλάδας» βρέθηκε καλεσμένη την Τετάρτη 26 Ιουλίου, η Αφροδίτη Κοτρώτσιου, εκδότρια του Hellenic News of America, και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος με αφορμή τη βράβευσή της αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού.

Η 2ης γενιάς Ελληνίδα Αφροδίτη Κοτρώτσιου, ανέλαβε πριν έξι χρόνια επικεφαλής της ελληνοαμερικανικής εφημερίδας που ίδρυσε ο πατέρας της Πωλ Κωτρότσιος. Πρόκειται για μια εφημερίδα που εδώ και 36 χρόνια προβάλλει τις δράσεις, τα προβλήματα αλλά και τα όνειρα της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική και συγχρόνως ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό της για τα σημαντικότερα νέα της Ελλάδας.

«Σπούδασα βιολογία έχω master στη βιοιατρική, και για έξι χρόνια δούλευα σε μία φαρμακευτική εταιρεία στη Φιλαδέλφεια. Μου άρεσε αλλά ένιωσα κάποια στιγμή ότι έπρεπε να συνεχίσω το έργο του πατέρα μου εδώ στην Αμερική, ως μετανάστης από την Ελλάδα. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω το έργο του πατέρα μου, για το οποίο είμαι υπερήφανη γιατί συμβάλλει στην προσπάθεια των Ελλήνων της Αμερικής να διατηρήσουν τη γλώσσα τους, τα ήθη και τα έθιμα, την κουλτούρα και τελικά την ταυτότητά τους»  είπε η Αφροδίτη Κοτρώτσιου και τόνισε ότι η εφημερίδα κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή παρά τις δυσκολίες της εποχής.

Ευχαριστήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου σε όσους βοήθησαν στην διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του Ι.Ν. Αγίου Βασίλειου στα Μπολέικα

 

Η εκκλησιαστική επιτροπή Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν και εργάστηκαν στην διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Βασίλειου στα Μπολέικα.

Συγκεκριμένα για την τσιμεντόστρωση του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Βασίλειου στα Μπολέικα έγινε δωρεά υλικών και εργασία από τους κ. Γεώργιο Κούκα, Μιχάλη Τσιότζιο, Σπυρίδων Οικονόμου, Γιάννη Τσιότζιο, Σεχού  Μαρσίντ και Παναγιώτη Γκόγκο.

Για την κατασκευή του καμπαναριού και την επιδιόρθωση της πόρτας να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το κ. Γεώργιο Κούκα και Σεχού  Μαρσίντ.

Ευχαριστούμε  τον κ. Γιάννη Τσιότζιο για την μεταφορά των υλικών και την διαμόρφωση του χώρου.

«Από το Πωγώνι στον Κόσμο»: Μουσική συνάντηση Πετρολούκα, Βασίλη Κώστα και Κώστα Τζίμα, την Κυριακή 13 Αυγούστου, στη Βελλά, ώρα 21:00

 


Τριάντα δύο διεθνείς μουσικοί συναντούν τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Βασίλη Κώστα με ιδιαίτερο καλεσμένο τον Κώστα Τζίμα στη συναυλία «Από το Πωγώνι στον Κόσμο».

Τριάντα δύο νέοι μουσικοί από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν επί σκηνής τον ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και τον πρόσφατο υποψήφιο για Grammy/διεθνή λαουτίστα Βασίλη Κώστα την Κυριακή, 13 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Βελλάς στο Πωγώνι. Οι μουσικοί που θα φτάσουν τον Αύγουστο στην Ήπειρο αποτελούν μέλη των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και του Επίλεκτου Ηπειρωτικού Ensemble της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Κώστα, ιδιαίτερος καλεσμένος είναι ο σπουδαίος Ηπειρώτης τραγουδιστής Κώστας Τζίμας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει κοντά μουσικούς από όλα τα παραπάνω κράτη με σκοπό την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους, προσφέροντας παράλληλα μια ουσιαστική εμπειρία του πλούσιου μουσικού πολιτισμού της Ηπείρου σε εκείνους/ες αλλά και στο κοινό που θα παρακολουθήσει την παρουσίαση τους.

Η προετοιμασία για αυτό το εγχείρημα έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2022 με εβδομαδιαίες τάξεις για να καταλήξει στην Ήπειρο, με ένα 7ήμερο πρόγραμμα τον Αύγουστο που θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια πάνω στο τελικό ρεπερτόριο της συναυλίας.

Η δράση αυτή, η οποία έχει κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος της παραδοσιακής μουσικής μέσα από την νέα γενιά και τη διασύνδεσή της με σημαντικά διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η συναυλία είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πωγωνίου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στη μουσική εκδήλωση συμμετέχουν:

Θανάσης Βόλλας – Λαούτο

Νεκτάριος Παπαγεωργίου – Κλαρίνο

Πέτρος Παπαγεωργίου – Κρουστά

Κυριακή 13 Αυγούστου

Ώρα έναρξης 21:00

Ιερά Μονή Βελλάς, Πωγώνι

Είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου

 

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Παιδιά και καλοκαιρινές ωτίτιδες: Πώς προλαμβάνονται;

 


Διανύουμε την εποχή, που τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας μπάνια στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα. Όμως κάποιες φορές οι βουτιές, οι «κωλοτούμπες», οι «πατητές» και τα μακροβούτια καταλήγουν στον γιατρό ή ακόμη και στο νοσοκομείο, με την ανησυχία να «χτυπάει κόκκινο» και τα γέλια να γίνονται κλάματα. Αιτία ο πόνος στο αυτί, που μόνο όποιος τον έχει περάσει μπορεί να καταλάβει πόσο έντονος είναι.

«Το αυτί είναι ένα ευάλωτο όργανο, ακριβώς λόγω της ανατομίας του, και οι φλεγμονές είναι συχνές το καλοκαίρι, ιδιαίτερα η εξωτερική ωτίτιδα» όπως αναφέρει η  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής – Τραχήλου, ΠαιδοΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης των νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανατολή Παταρίδου και προσθέτει:

«Η εξωτερική ωτίτιδα είναι μια φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου, που εμφανίζεται με οίδημα (πρήξιμο), ωτόρροια (έκκριση δύσοσμου υγρού), ερυθρότητα, έντονο πόνο ακόμη και κατά τη μάσηση, αίσθημα κνησμού και δυσκολία στην ακοή. Στο νερό, βλέπετε, τα μικρόβια και οι μύκητες αναπτύσσονται πιο εύκολα, γιατί βρίσκουν πιο πρόσφορο περιβάλλον. Επιπλέον την κατάσταση επιβαρύνει και η αυξημένη εφίδρωση λόγω της ζέστης, που έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα του έξω ακουστικού πόρου να βρέχεται αρκετά».