Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο κυλικείο της εκκλησίας

 

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο κυλικείο της εκκλησίας, με το συγκρότημα του Θωμά Χαλιγιάννη.

ΟΑΕΔ: 300 θέσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου & 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Περιλαμβάνει το 3ο κύμα προσλήψεων στην Κοινωφελή Εργασία
Αναλυτικά οι προσφερόμενες θέσεις

Συνολικά πάνω από 19 χιλιάδες θέσεις θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την τρίτη κατά σειρά προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία. Η συγκεκριμένη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία, θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας- στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Στόχος του ΟΑΕΔ θα είναι η τοποθέτηση των επιτυχόντων της τρίτης προκήρυξης στις θέσεις τους μέσα στον Οκτώβριο. Στο πρόγραμμα έχει γίνουν στοχευμένες τροποποιήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Να σημειωθεί πως η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη. Ειδικότερα στην περιοχή μας, θα προκηρυχτούν 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου και 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά οι προσφερόμενες θέσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου, είναι οι εξής:

Πρόστιμο 150 ευρώ αλλά και νέες ημερομηνίες για τους εκπρόθεσμους του ΚΤΕΟ


Εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών

Στα 150 ευρώ ορίζεται το πρόστιμο για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ).
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ωστόσο, ορίζονται τρεις νέες ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), προκειμένου οι ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προαναφερθέντος προστίμου των 150 ευρώ.
Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να μην επιβαρυνθούν με το υψηλό τέλος εκπροθέσμου, που προβλέπεται παγίως από την κείμενη νομοθεσία για όσους είναι εκπρόθεσμοι άνω των έξι μηνών. Κι αυτό γιατί θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος μειωμένο: δηλαδή, 33 ευρώ, αντί 65 ευρώ.

Καλπάκι Πωγωνίου:Θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων


Την κωμωδία του Αντρέα Στάικου «Ναπολεοντία» από  το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι του Καλπακίου, αλλά και τις ευρύτερης περιοχής τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στην αυλή του Νηπιαγωγείου Καλπακίου.


Με απόφαση Τσακαλώτου επτά αλλαγές στα capital controls

Δημοσιεύτηκε αργά χθες στο ΦΕΚ απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία επέρχονται επτά αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls.
Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης η οποία ισχύει ήδη από χθες, επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως ενώ ειδικά για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο  εξωτερικό δίδεται -υπό προϋποθέσεις- το δικαίωμα μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και στις 8.000 ευρώ (από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα).

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


"Με την προσθήκη της νέας πενταόροφης πτέρυγας, οι νοσηλευτικές κλίνες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αυξάνονται κατά 85" δήλωσε ο διοικητής του Ιδρύματος, Φώτης Βάββας, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία των εργασιών κατασκευής της νέας πτέρυγας του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Ηπείρου.
Η νέα πτέρυγα θα διαθέτει 69 νοσηλευτικές κλίνες, οκτώ (8) κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, οκτώ (8) Εντατικής ΜΕΘ Καρδιολογικής, πέντε (5) νέες χειρουργικές αίθουσες, δύο (2) ενδοσκοπικά χειρουργεία και δύο (2) νέα αιμοδυναμικά συγκροτήματα.