Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Νίκη με ανατροπή για την Ξάνθη

Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε η  Ξάνθη στα Πηγάδια αφού επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 για την 8η αγωνιστική της Super League.
Στο 21' ο Ντόλοβατς σέντραρε από τ' αριστερά και ο Γιάννης Μυστακίδης ανενόχλητος άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στο 64΄ η άμυνα του ΠΑΣ δεν συντονίστηκε, επικράτησε αναστάτωση και ο Μπρίτο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βελλίδη κι ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Γέντρισεκ στο 77΄ που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπαξεβανίδη και έκανε την ολική ανατροπή χαρίζοντας το πέμπτο τρίποντο στην ομάδα του.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (57'Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Ντουρίσκοβις, Λισγάρας, Σιλά,
Μπρίτο (79'Κίκε Μπουλά), Γέντρισεκ, Μελισσόπουλος (46' Κάστρο)
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σιόντης (87' Γιάκος), Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς (82'Βιντάλ), Τσικάρσκι,Νικολιάς, Μυστακίδης (66'Ξύδας), Αθανασιάδης.

Τα ζευγάρια της Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στα γραφεία της Ενώσεως η κλήρωση της Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου  και έβγαλε τα ζευγάρια μέχρι τον τελικό.
Οι αγώνες θα γίνουν 17 Νοεμβρίου,  και αν χρειαστεί 24 Νοεμβρίου οι επαναληπτικοί.
Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
ΑΠΟΕΛ-ΑΕ Μικρασιατών
Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Καστρίτσας
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Χαροκοπίου
Αετός Νήσου- Θύελλα Κατσικά
Στα ημιτελικά θα συναντηθούν:
Νικητής Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Χαροκοπίου με νικητή Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Καστρίτσας
Νικητής ΑΠΟΕΛ-ΑΕ Μικρασιατών με νικητή Αετός Νήσου- Θύελλα Κατσικά

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. για την ενεργειακή αναβάθμιση του υποσταθμού του Γ.Ν. Χατζηκώστα


Στη διαδικασία της προκήρυξης προχωρά η Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποσταθμού Γ.Ν. Χατζηκώστα, μετά τη διατύπωση της σύμφωνης γνώμης της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης του έργου.
Το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποσταθμού Αναγκαίες Προσαρμογές για την Ασφαλή Λειτουργία του Γ.Ν.», προϋπολογισμού 332.816 ευρώ, εντάσσεται στην πράξη «Κατασκευή και Προμήθεια εγκατάσταση εξοπλισμού Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων (Β ΦΑΣΗ)».
Πρόκειται για επαναδημοπράτηση του έργου μετά την μη ολοκλήρωση του διαγωνισμού σε πρότερη φάση.

Από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου η απογραφή ζωικού κεφαλαίου έτους 2018


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι από  1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων οφείλουν να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου για το έτος 2018.
Σε ότι αφορά τους χοίρους η απογραφή διενεργείτε εντός του μήνα Δεκέμβριου.
Από τη φετινή χρονιά (2018), η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται:
1) είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία  με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές),
2) είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακλουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες της εφαρμογής.
Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.
Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.
Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική Κτηνιατρική Αρχή.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Δήμος Πωγωνίου τίμησε το Έπος του '40


Με το βλέμμα όλων στραμμένο στη μεγαλύτερη γαλανόλευκη σημαία που δέσποζε δίπλα στο μεγαλοπρεπές «ΌΧΙ» και παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Μερόπης Τζούφη ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου οι ιστορικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018».

Το Καλπάκι έγινε για μία ακόμη χρονιά το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων καθώς η ευρύτερη περιοχή δέχτηκε, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κύριο βάρος της ιταλικής επίθεσης.
Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν με την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας, έκτασης 1.134 τ.μ., στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία, από τους άνδρες της Εθνοφυλακής και κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.
Νωρίτερα, στο μνημείο του Μαχητή, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης αναφέρθηκε στο χρέος όλων μας απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Εδώ στο Καλπάκι μετουσιώθηκε σε πράξη το ηρωικό ΌΧΙ. 
Ετούτα τα χώματα είναι μια βαριά κληρονομιά και μια ιερή παρακαταθήκη και μας θυμίζουν το χρέος μας να τιμούμε την ιστορία. Αυτή η επέτειος αποτελεί ευκαιρία να τιμήσουμε την πορεία μας ως έθνος. Και είναι σήμερα ακόμη μεγαλύτερη αυτή η ανάγκη καθώς βιώνουμε μια περίοδο με έντονες αλλαγές».

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο συγγραφές κ. Μιχάλης Σπέγγος τονίζοντας: «Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να θυμηθούμε, να τιμήσουμε κι αν μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον μας. Ετούτο εδώ το σημείο αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παγκόσμιου ιστορικού παζλ. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Ηπειρώτες, είμαστε περήφανοι για το έπος των παππούδων μας αλλά και κάποιων από εμάς των πατεράδων μας».
Στην αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου παίρνουν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Δήμος Πωγωνίου τίμησε, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, το ανεξάρτητο τάγμα του Δελβινακίου, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Χάνι Δελβινακίου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου.
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο, τελέστηκε θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σπύρος Ριζόπουλος: Η κλίκα των ξεπεσμένων χτυπά ξανά - Η Περιφέρεια των συγγενών και των φίλων


Δήλωση Σπύρου Ριζόπουλου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου

Τελικά υπάρχουν και χειρότερα. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά. Συγκαλεί εκτάκτως για σήμερα Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας σε πλειστηριασμό για την αγορά κτιρίων της πτωχευμένης εταιρείας Spider -της οποίας πρόεδρος ήταν ο θείος του Κώστας Πέτσιος-, και έχουν ως πρώτη τιμή εκκίνησης το ποσό των 6.780.000 ευρώ.
Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα τόσο νομικό, όσο και ηθικό. Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα της Περιφέρειας να χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο, χωρίς σχέδιο, προοπτική και ανταποδοτικότητα στο λαό της Ηπείρου.
Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και εφόσον ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει οι απαντήσεις να ενσωματώνονται σε αυτήν:
• Ποιος έχει κρίνει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι απαραίτητα στην Περιφέρεια.
• Σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσουν, πότε θα αξιοποιηθούν και πότε θα ξεκινήσει η απόσβεση της αγοράς.
• Αν έχει γίνει έρευνα αγοράς και για άλλα κτίρια που να πληρούν τις προδιαγραφές τις οποίες έχουν εγκρίνει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας
Τόσο η αντιπολίτευση στην Περιφέρεια όσο και τα ΜΜΕ της Ηπείρου δεν μπορούν να γίνονται συνένοχοι σε μια τέτοια πράξη με πρόσχημα ότι «με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα λάβουν κάποια από τα οφειλόμενα».

Δήμος Πωγωνίου: Θέματα που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 24-10-2018 [Πρακτικό Νο 12/24-10-2018]


Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  24-10-2018 [Πρακτικό Νο 12/24-10-2018] αριθμός  αποφάσεων  και  περίληψή τους
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  219
2. Υποχρέωση αναμόρφωσης του Ο.Π.Δ. [Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης] έτους 2018 του Δήμου Πωγωνίου και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  220
3. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής Γενικών Υπηρεσιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  221
4. Αποδοχή επιχορηγήσεων ΣΑΕΠ 530 Περιφέρειας Ηπείρου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  222
5. Ορισμός εκπροσώπων του Υπόλογου Δήμου Πωγωνίου στις συναλλαγές του με την Τράπεζα της Ελλάδος.  ΑΠΟΦΑΣΗ  223
6. Τροποποίηση ορίων Δολιανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ 224
7. Έγκριση Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Βελτίωση – Αποκ/ση εσωτερικής οδοποιίας οικισμών Κτισμάτων & Νεοχωρίου Δήμου Πωγωνίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  225
8. Διαγραφή μισθωμάτων ακινήτου στην Τ.Κ. Βήσσανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  226
9. Παραχώρηση Δημοτικού Ακινήτου για χρήση στην Τ.Κ.  Χαραυγής. ΑΠΟΦ. 227
10. Έγκριση  πρακτικού σύστασης επιτροπών παραλαβής έργων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  228
11. Αναμόρφωση Ο.Π.Δ. [Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης] έτους 2018 Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 220
12. Διαγραφή τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ 229
ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1. Επί αιτήσεως Τσακτσίρα Κων/νου μισθωτή λατομικής έκτασης στη θέση «ΣΚΑΛΑ – ΨΑΡΗ»  Τ.Κ. Λάβδανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  230
2. Έγκριση αποφάσεων Δ.Σ 27 & 29 / 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, που αφορούν πρόληψη προσωπικού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  231
3. Έγκριση απόφασης Δ.Σ.  28/2018 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, που αφορά την 4η αναμόρφωση του προϋπολ. 2018. ΑΠΟΦΑΣΗ  232
4. Έγκριση διαβαθμικής σύμβασης του Δήμου Πωγωνίου με την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο «Ηλεκτροδότηση Πλατείας Βροντισμένης» ΑΠΟΦΑΣΗ  233
5. Απευθείας ανάθεση μίσθωσης καταστήματος [καφενείο] Τ.Κ. Δελβινακίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  234
6. Μετονομασία της Τ.Κ. Λίμνης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  235
7. Χορήγηση παροχής ύδρευσης εκτός οικισμού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  236
8. Αντικατάσταση μέλους στο ΦΟΣΔΑ. ΑΠΟΦΑΣΗ  237
9. Επί εγγράφου ΚΕΔΕ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  238 
10. Έγκριση χρησιμοποίησης γεώτρησης Ξυροβάλτου.  ΑΠΟΦΑΣΗ 239 
11. Αποδοχή δωρεάς πινάκων υλοτομίας Τ.Κ. Δελβινακίου & Παρακαλάμου ΑΠΟΦΑΣΗ  240.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, χθες (28-10-2018) μετά τα μεσάνυκτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο 19χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα χρησιμοποιώντας διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές άδειες διαμονής και πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου από τη χώρα.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου 2018


Η πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου 2018 θα ξεκινήσει την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή  2 Νοεμβρίου.
Το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, όπως και ο ΟΓΑ.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Νέα γλωσσά μετά από αφαίρεση λόγω καρκίνου δημιούργησαν Έλληνες γιατροί

Σημαντική αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης  σε ασθενείς με καρκίνο της  γλώσσας και της στοματικής κοιλότητας έχουμε την τελευταία δεκαετία χάρις  στην εξειδικευμένη ριζική χειρουργική αντιμετώπιση  και  την βοήθεια της Τρισδιάστατης Ιατρικής Απεικόνισης!
Το ποσοστό της πενταετούς επιβίωσης έχει ξεπεράσει πλέον το 57%, ενώ για πολλές δεκαετίες ο αριθμός επιβίωσης  από την ημέρα της  διάγνωσης ήταν κάτω του 50%!
Η εξειδικευμένη ριζική χειρουργική, με την  βοήθεια της τρισδιάστατης ιατρικής απεικόνισης, στην αντιμετώπιση  του καρκίνου της γλώσσας έχει ενισχύσει την  φαρέτρα των γιατρών και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης αλλά και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.
Η δημιουργία νέας λειτουργικής γλώσσας , αλλά και η  αποκατάστη μέρους της, μετά από επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση (διατροφή) του ασθενή, αλλά και στην ποιότητα (ομιλία) ζωής του.
Μια τέτοια περίπτωση αντιμετώπισαν πριν από λίγες ημέρες με επιτυχία γιατροί στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν , όπου υπάρχει συγκροτημένη διεπιστημονική  ομάδα για την αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο γλώσσας  και στοματικής κοιλότητας αποτελούμενη από εξειδικευμένους Γναθοπροσωπικούς Χειρουργούς, Πλαστικούς Χειρουργούς, Ογκολόγους, Ακτινοδιαγνωστές και Ακτινοθεραπευτές.

Η επιτυχημένη επέμβαση για την δημιουργία νέας γλώσσας έγινε από τις επιστημονικές  ομάδες   των διευθυντών της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν  κ. Γεωργίου Λαγογιάννη και  της Πλαστικής και Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του  κ Ανδρέα Γραββάνη.
«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καταγράφετε έξαρση του καρκίνου στόματος και γλώσσας στους δυτικούς πολιτισμούς με συνεχώς αυξανόμενη επίπτωση στις νέες ηλικίες» αναφέρει  ο διευθυντής της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Γεώργιος Λαγογιάννης,  με πολυετή εξειδίκευση και πείρα στον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου.
 Στην Ελλάδα κάθε χρόνο καταγράφονται 1500 καινούργια περιστατικά , ενώ στην Αμερική, σύμφωνα με το National Cancer Institute   49.750! Αύξηση έχουμε και στο ποσοστό των γυναικών,  καθώς ενώ για πολλές δεκαετίες είχαμε 6 άνδρες , 1 γυναίκα, σήμερα έχουμε αναλογία  2 άνδρες σε κάθε γυναίκα.