Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός κατόπιν εντάλματος σύλληψης, για λαθρεμπορία


Συνελήφθη, χθες (28-08-2020) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Β΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Πειραιά Αττικής, για λαθρεμπορία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΕΟΔΥ: Ένας νέος θάνατος σήμερα, 177 νέα κρούσματα


20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ένας νέος θάνατος σήμερα, 177 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 177 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9977, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.
2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 
11 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
To 47.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 148 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 260 θανάτους συνολικά στη χώρα. 92 (35.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟIA: Η επιδίωξη συμφωνίας για τα θαλάσσια όρια Αλβανίας – Ελλάδας αποτελεί ευκαιρία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών


Άγιοι Σαράντα, στις 29 Αυγούστου 2020
Ανακοίνωση Τύπου

Θέμα: Η επιδίωξη συμφωνίας για τα θαλάσσια όρια Αλβανίας – Ελλάδας αποτελεί ευκαιρία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Οι προσπάθειες καλλιέργειας και συντήρησης της καχυποψίας από κέντρα και ΜΜΕ στην Αλβανία αντίθετες με το κοινό συμφέρον και την ευρωπαϊκή προοπτική της.
        Εφαρμόζοντας το δικαίωμα της που απορρέει απ’ τη διεθνή νομολογία και πρακτική για την επέκταση της Αιγιαλίτιδος Ζώνης στο Ιόνιο, η Ελληνική Κυβέρνηση, πέραν των άλλων επαναφέρει σε δυναμική τροχιά και το όλο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συμφωνία συνολικής ρύθμισης των θαλασσίων ορίων με την Αλβανία.
        Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση και μεταβολή ουσιαστική στις αρνητικές θέσεις που προέβαλε η κυβέρνηση στην Αλβανία, καλλιεργώντας έτσι δυσπιστία. Συν τις άλλοις η συντήρηση αυτής της αρνητικότητας το μόνο που δεν εξυπηρετεί είναι το συμφέρον του ίδιου του αλβανικού κράτους και της κοινωνίας. Εκθέτει τη χώρα ότι εξυπηρετώντας στοχεύσεις τρίτων – του εξ Ανατολών ταραξία της διεθνούς τάξης- ότι αδυνατεί να επιδείξει την απαραίτητη προσήλωση στις αρχές καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας ως προϋπόθεση για την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής ένταξης.
        Η επίδειξη στη συγκεκριμένη φάση όλης της θετικής βούλησης για ολοκλήρωση των διαδικασιών οριοθέτησης θα απομονώσει περεταίρω τα κέντρα που καλλιεργούν την καχυποψία έναντι της Ελλάδας και δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη. Είναι εξ άλλου προσφορά στην υπόθεση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή δεδομένου ότι περισσεύει ακόμη μια εστία εντάσεων και παρεξηγήσεων καθώς υπαιτιότητα της Τουρκίας υφίσταται ήδη θερμή εστία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
        Με τον διάλογο μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας η Συμφωνία μπορεί να λάβει σάρκα και οστά κατά τις προβλέψεις του διεθνούς δίκαιου και του δικαίου της θάλασσας ειδικά, αποδεικνύοντας κατά συνέπεια ότι η αναβάθμιση των Ελληνοαλβανικών σχέσεων αποτελεί βούληση της κοινωνίας αλλά και παράγοντα για την ευημερία του λαού της Αλβανίας κι επί το πλείστον συνεισφορά στη δημιουργία σταθερότητας και ειρήνης στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον πολύπειρο Ισπανό μέσο Juan Dominguez Lamas


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον πολύπειρο Ισπανό μέσο Juan Dominguez Lamas.
Ο γεννημένος στις 08 Ιανουαρίου 1990 Juan Dominguez, έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά κι εχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην Deportivo de La Coruña. Στην ομάδα μας έρχεται μετά από μια γεμάτη χρονιά στην Αυστρία με τα χρώματα της Sturm Graz και θα αγωνιστεί με τη φανέλα Ν.10.
Αμέσως μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, ο Juan δήλωσε στο www.pasgiannina.gr
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ για μία ομάδα που με ήθελε πολύ. Νοιώθω απόλυτα έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας.”

Εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο την Παρασκευή 28 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (57.138) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(13) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (6) καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία (4) στην Κρήτη και από (1) στη Δυτική και Στερεά Ελλάδα.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (454) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (28) άτομα.
(1) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (56) σχετικές παραβάσεις.
(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (116) σχετικές παραβάσεις.
(373) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
(70) στην Κεντρική Μακεδονία,
(65) στη Στερεά Ελλάδα,
(56) στη Θεσσαλονίκη,
(38) στην Αττική,
(37) στην Κρήτη,
(24) στο Νότιο Αιγαίο,
(16) στην Πελοπόννησο,
(15) στα Ιόνια Νησιά,
(13) στη Θεσσαλία,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
  (9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (9) στην Ήπειρο,
  (7) στο Βόρειο Αιγαίο και
  (2) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (10.185) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (10.176) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (9) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (68) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (16) σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) και (2) στη Μύκονο.
Επιπλέον στη Μύκονο συνελήφθη (1) ημεδαπός για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (άρθρο 285 Π.Κ. – παραβίαση καραντίνας) και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Άλλα 6,5 εκ. ευρώ για τη διαχείριση της πανδημίας από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»


Ποσό ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» δέσμευσε το Υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει ανάγκες που προκύπτουν για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα στην Ο.Ε. ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Μετά και τη νέα δέσμευση, οι διαθέσιμοι πόροι της Περιφέρειας Ηπείρου για αυτό το σκοπό έχουν εξαντληθεί εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στο λεγόμενο «μαξιλάρι» ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί προ της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός. 

Τέλος ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια, αποδεχόμενη αίτημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων θα συνδράμει στην τοποθέτηση τεσσάρων κοντέινερ για την αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Έκπτωση 50% για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε τρένα και ΚΤΕΛ


Από το Σάββατο 29 Αυγούστου, έως και την επόμενη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, θα παρέχονται εκπτώσεις 50% στα εισιτήρια των τρένων και υπεραστικών λεωφορείων για τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Την παροχή εκπτώσεων σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα αναλάβουν υπηρεσία το νέο σχολικό έτος σε περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, από τους προέδρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλή Φάτσιο. 

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ηπείρου και τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων


Επισκέφθηκα σήμερα την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ηπείρου και τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων και ενημερώθηκα λεπτομερώς από τους κυρίους Περιφερειακό Δ/ντή και Δ/ντές Εκπ/σης, τους οποίους και ευχαριστώ, ευχόμενη καλή σχολική χρονιά και επιτυχία στο έργο τους.
Η εικόνα της εκπαίδευσης συνολικά στον Νομό, κατά την εισήγηση των Δ/ντών, είναι πολύ καλή με κάλυψη κενών που υπερβαίνει το 70% και οι σχολικές μονάδες κτιριακά και υγειονομικά προετοιμασμένες για να υποδεχτούν τους μαθητές.
Μετά και την β’ φάση των αναπληρωτών παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον κορωνοϊό το Υπουργείο Παιδείας και οι  εδώ Δ/νσεις θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης προβλήματος που πιθανόν ανακύψει. Άλλωστε είναι δεδηλωμένο το ενδιαφέρον της Ν.Δ. και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την Εκπ/ση κάθε βαθμίδας.
Ως  βουλευτής του Νομού είμαι στην διάθεση τους όπως και προσωπικά τους δήλωσα.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (31/08-06/09/2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 31  Αυγούστου έως 06 Σεπτεμβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα    (31-08-2020) και    ώρες   από   18:00     έως    01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (01-09-2020) και  ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (02-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (03-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο. 
Παρασκευή (04-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο   (05-09-2020)     και     ώρες   από    08:00    έως    13:00  
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα    (31-08-2020)    και    ώρες    από    08:00    έως    15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς -Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος –Δολό.
Τρίτη (01-09-2020) και ώρες από 08:00  έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη    (02-09-2020)   και      ώρες     από    08:00    έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο  - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (03-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (04-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου –Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 
Σάββατο   (05-09-2020)    και     ώρες     από    08:00    έως   13:00  
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά -  Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα    (31-08-2020)   και     ώρες    από    18:00    έως    01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τρίτη   (01-09-2020)    και   ώρες   από      18:00    έως     01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός- Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
Τετάρτη  (02-09-2020)    και   ώρες   από   18:00    έως     01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό  – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
Πέμπτη  (03-09-2020)    και   ώρες   από    08:00    έως   15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή    (04-09-2020)   και   ώρες    από   08:00   έως   15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος - Αμμότοπος - Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο   (05-09-2020)   και     ώρες     από     08:00    έως   15:00    ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 
Δευτέρα (31-08-2020)  και  ώρες  από  16:00 έως  22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (01-09-2020)  και  ώρες  από  08:00 έως  15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (02-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (03-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (04-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Κυριακή (06-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολι – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς - Νεοχώρι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα   (31-08-2020)    και    ώρες   από    08:00     έως     15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (01-09-2020)  και  ώρες  από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (02-09-2020)  και  ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη     (03-09-2020)    και     ώρες    από      18:00    έως  01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή    (04-09-2020)   και   ώρες    από 08:00    έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο     (05-09-2020)    και     ώρες    από    08:00   έως   15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα - Χαραυγή.

Σεισμική δόνηση 4,6 R, 22 χλμ Βόρεια-Βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας


Σεισμική δόνηση έντασης 4,6 R σημειώθηκε στις 03:18 τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Αυγούστου, με επίκεντρο 22  χλμ Βόρεια-Βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας.
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ο Όμιλος HHG εφαρμόζει νέα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού μετά τη θερινή περίοδο


To Hellenic Healthcare Group, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα – που περιλαμβάνει τα θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta InterClinic –  θέτει νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού SARS-Cov-2, με το πέρας της θερινής περιόδου και στο πλαίσιο των εξειδικευμένων πρωτοκόλλων προετοιμασίας και διαχείρισης της πανδημίας που εφαρμόζει ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου στα έξι κορυφαία θεραπευτήρια που διαθέτει.
Με αίσθημα ευθύνης προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τους ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, το Hellenic Healthcare Group παραμένει σε εγρήγορση και ετοιμότητα, εφαρμόζοντας τη: 
  Διεξαγωγή μοριακού τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR) και τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος ως προϋπόθεση για την επιστροφή στην εργασία μετά τη θερινή περίοδο για το σύνολο του προσωπικού.
  Πραγματοποίηση αντίστοιχων μοριακών τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν την εισαγωγή στα θεραπευτήρια για δευτεροβάθμια περίθαλψη.
  Συνέχιση της δειγματοληψίας και εξέτασης σε ειδικούς εξωτερικούς χώρους (isolation rooms) εκτός των θεραπευτηρίων και σε συνθήκες απομόνωσης.
  Τήρηση αυστηρών μέτρων κατά την είσοδο και παραμονή στους εσωτερικούς χώρους των θεραπευτηρίων με περιορισμό του αριθμού των εισόδων.
 Καθιέρωση θερμομέτρησης, καθώς και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.
Παράλληλα, τα διαγνωστικά εργαστήρια των θεραπευτηρίων του HHG συνέχισαν να λειτουργούν με υπευθυνότητα και ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου πραγματοποιώντας πάνω από 25.000 μοριακά τεστ για προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο. 
Σημειώνεται ότι στα θεραπευτήρια του HHG, από την αρχή της πανδημίας και βάσει του ειδικού σχεδίου προετοιμασίας και διαχείρισης της κρίσης που επέφερε η νόσος COVID-19 έχουν ληφθεί και παραμένουν σε ισχύ τα ακόλουθα μέτρα: