Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ώρα 8.30 π.μ.

 


Οι εξετάσεις για απόκτηση Ειδικής Άδειας Ταξί στην Π.Ε. Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 8.30 π.μ. στην αίθουσα Εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δομπόλη 30.

Οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις θα πρέπει να υπογράψουν στη σχετική κατάσταση που καταρτιστεί στην ανωτέρω Διεύθυνση  μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 2 μ.μ. (αρμόδιος Υπάλληλος: Θωμάς Βαρδάκας).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 


Νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βήσσανης.

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ

Πρόεδρος: Πάνος Μάνης

Αντιπρόεδρος: Νίκος Σιούτης

Γραμματέας: Βασίλης Θανόπουλος

Ταμίας: Βασίλης Γκόγκας

Μέλη: Ανθούλα Βοσινάκη, Αγαθή Γούμενου & Γιάννης Κώτσιας.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Ιωάννινα: Εκδήλωση «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο», την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

 


Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, 18:00 – 20:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα https://www.europarl.europa.eu/greece και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής https://greece.representation.ec.europa.eu/index_el  στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου https://www.php.gov.gr/  και του Europe Direct Ηπείρου https://www.edic.gr/

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες:

A. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου θα παρουσιάσει ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νέλλη Παλαιολόγου, θα αναπτύξει τη συνεισφορά της ΕΕ στην Ήπειρο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προειδοποίηση ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

 


Η  Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) σύμφωνα με το οποίο από σήμερα (Δευτέρα) το βράδυ προβλέπεται πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο.

Με βάση τις ανωτέρω προβλέψεις η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των εμπλεκομένων φορέων, δήμων και πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Διαθέσιμη από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στο Gov.gr Wallet η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ

 


Διαθέσιμη μέσω του Gov.grWallet είναι από σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες που αναζητούν εργασία και είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν σε κινητά τηλέφωνα, tabletκαι άλλες κινητές συσκευές την νέα ψηφιακή κάρτα και να τη χρησιμοποιούν για εύκολη και άμεση πρόσβαση στις παροχές που δικαιούνται.

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ σηματοδοτεί την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας. 

Η κάρτα είναι διασυνδεδεμένη με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό. 

Εξασφαλίζεται, έτσι, σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποιες παροχές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4921/2022 «Δουλειές Ξανά». 

Ειδικότερα, σκανάροντας την Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑαπό το Gov.gr Wallet, θα είναι εύκολα επαληθεύσιμο το είδος των παροχών, επιδομάτων, βοηθημάτων ή διευκολύνσεων που θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχός της.

Φιλοξενία προγράμματος αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ στην Κόνιτσα

 


Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο ΝΙΚΗ, Σωματείο Γονέων Ατόμων με Αναπηρίες στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου τιμητική εκδήλωση για τους υποστηρικτές του πολυήμερου προγράμματος αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ, που φιλοξενήθηκε από το Δήμο Κόνιτσας από την Τρίτη 03/01/2023 έως και την Κυριακή 08/01/2023.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευάγγελος Σμπράος ευχαρίστησε τον Δήμο για τη στήριξη και τη φιλοξενία και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος για την εξωστρέφεια των ατόμων με αναπηρία μέσω της αλληλεπίδρασής τους με την τοπική κοινωνία. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Χήρας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Δήμος Πωγωνίου: Ανανεώθηκε η θητεία των Αντιδημάρχων

 


Με την υπ’ αριθμ. 21/2023 απόφαση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι ως εξής:

1. Κουκουλάρης Στυλιανός: Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού - Τεχνικών έργων - Προμηθειών και υπεύθυνος Δ.Ε. Λάβδανης και Πωγωνιανής.

2. Σιούτης Μιχαήλ: Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών – Κοινωνικής Προστασίας και υπεύθυνος Δ.Ε. Καλπακίου.

3. Γαλίτσης Νικόλαος: Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου και υπεύθυνος Δ.Ε. Δελβινακίου.

4. Γκέγκας Κωνσταντίνος: Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας – Διαχείρισης μηχανημάτων και υπεύθυνος Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου.

5. Φωτίου Αθανάσιος: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Φωτισμού, υπεύθυνος Δ.Ε. Άνω Καλαμά.

6. Βίλλης Αριστοτέλης (χωρίς αντιμισθία): Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας

7. Γιούνης Αναστάσιος (χωρίς αντιμισθία): Αντιδήμαρχος Παιδείας – Νεολαίας – Αθλητισμού - Πολιτισμού

Επίσης ορίστηκαν δύο Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ως εξής:

1. Μεντής Ελευθέριος στον οποίο ανατίθεται η συνεπικουρία με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κεφαλοβρύσου.

2. Τσαραώσης Κωνσταντίνος στον οποίο ανατίθεται η συνεπικουρία με τους Αντιδημάρχους Δ.Ε. Δελβινακίου.

Η θητεία είναι έως 31-12-2023.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου

 

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το βράδυ (09-01-2023) έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου από τις βραδινές ώρες

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

β) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Β. Αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β) Θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

γ) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Γ. Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

β) Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα Ιόνιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ http://www.emy.gr/emy/el/  και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).


Γιάννενα: Μέτρα για συνοδούς και επισκεπτήριο ως 31 Ιανουαρίου, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Λαμβάνοντας υπόψη τη τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση τόσο την αύξηση των κρουσμάτων covid 19 και της διασποράς από συνοδούς των ασθενών, όσο και την έξαρση της εποχικής γρίπης, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι, τα οποία ισχύουν έως και 31.01.2023:

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού ως ακολούθως,

Οι εμβολιασμένοι συνοδοί:

·   Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

·  Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί:

·  υποχρεούνται πριν την έλευσή τους στο Νοσοκομείο, να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) (ισχύος 48 ωρών) 

Υπενθυμίζουμε ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

 Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Τρίτη 10-01-2023:

Α) Από ώρα 08:00 πμ έως 10:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα στις οδούς Δελμούζου, Ικάρου, Ευριπίδου, Φειδίου, Βελισαρίου, Μαραθώνος και παρόδους.

Β) Από ώρα 10:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Λιμνοπούλα στις οδούς Αχέροντος, Κωνσταντινουπόλεως, πέριξ του ξενοδοχείου «The Lake» και επιχείρησης υπεραγορά κρεάτων κ. Παπαμάνου.

Γ) Από ώρα 12:00 μμ έως 15:00 μμ στις παρακάτω περιοχές:

Καρδαμίτσια στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως από την συμβολή με περιφερειακή οδό έως οδό πλ. Πολυτέκνων, στην περιοχή πέριξ επιχειρήσεων πρώην παιδότοπος CAROUSEL – ΙΑΝΩ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΒΗΜΑ TV, πέριξ σχολικών συγκροτημάτων 11ο Γυμνάσιο – 9ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο Μαρμάρων και στις οδούς Αλιάκμονα, Χαρ. Τρικούπη, Αλ. Μινωτή, 21ης Φεβρουαρίου και παρόδους.

Την Τετάρτη 11-01-2022:

Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Τμήμα Δολιανών, Ελαφότοπος, Μονή Βελλάς, τμήμα Καλπακίου, Νεγράδες, Εργοστάσιο Η.Β.Ε. Α.Ε., Ασπράγγελοι, Άνω και Κάτω Πεδινά, Μονοδένδρι, Βίτσα, Ελάτη, Δικόρυφο, Καλουτά, Διπόταμο, Ανθρακίτη, Μανασσή, Δίλοφο, Κήποι, Νεγάδες, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά έως Κουκούλι, Καπέσοβο, Βραδέτο, Τσεπέλοβο και Σκαμνέλι.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία


 Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 1 έως 7 Ιανουαρίου 2023, διενεργήθηκαν 91.779 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 17.313 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

· 2.812 στην Αττική,

· 2.142 στη Θεσσαλία,

· 1.755 στη Θεσσαλονίκη,

· 1.510 στη Δυτική Ελλάδα,

· 1.487 στην Κεντρική Μακεδονία,

· 1.447 στην Κρήτη,

· 1.290 στην Ήπειρο,

· 1.237 στη Στερεά Ελλάδα,

· 1.063 στην Πελοπόννησο,

· 996 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· 505 στη Δυτική Μακεδονία,

· 420 στα Ιόνια Νησιά,

· 362 στο Βόρειο Αιγαίο και

· 287 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

• 5.970 για παράνομη στάθμευση,

• 4.213 για υπερβολική ταχύτητα,

• 789 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,

• 661 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

• 606 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,

• 429 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

• 358 για Κ.Τ.Ε.Ο.,

• 214 ανασφάλιστα οχήματα,

• 156 για θορύβους,

• 152 για παραβίαση σηματοδότη,

• 147 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

• 109 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

• 105 για αντικανονικούς ελιγμούς,

• 67 για φθαρμένα ελαστικά,

• 62 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,

• 60 για αντικανονικό προσπέρασμα,

• 31 για απόσπαση προσοχής οδηγού,

• 28 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,

• 25 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

• 22 για αντικανονική χρήση φώτων,

• 19 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,

• 16 για παραβίαση προτεραιότητας,

• 11 για καυσαέρια,

• 9 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,

• 8 για υπέρβαρο φορτίο,

• 6 μη κίνηση σε δεξιό άκρο οδού,

• 5 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα και

• 3.035 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 2 έως 8 Ιανουαρίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 429 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 190 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

· 39 για υπερβολική ταχύτητα,

· 23 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 18 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,

· 6 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

· 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου και

· 102 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 10 ζεύγη πινακίδων, 33 άδειες κυκλοφορίας και 38 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, μεταφέρθηκαν και 5 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτη, (Δια Περιφοράς) Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ώρα 11:30

 


Την 09-01-2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 συνεδριάζει εκτάκτως, δια περιφοράς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ Α΄136), και του άρθρου 14 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45Α/9-3-99) με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων προσωρινών μειοδοτών του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

2.      Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με τους γονείς τους ή τους κατά νόμο επιτρόπους μαθητών και των ενηλίκων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων με  επιδόματα άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄  αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

3.      Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με Ε.Μ.Δ., χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, του άρθρου 2 Κεφάλαιο Α της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

Σημειώνεται ότι η παρούσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, συγκαλείται εκτάκτως, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα λήψης απόφασης επί των ως άνω θεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις κατεπείγουσες ανάγκες μεταφοράς των μαθητών που υπάγονται στις σχολικές μονάδες χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2022- 2023.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

 


Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Πέρδικα, Παλαιό ΚΕΠ, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00

Μαύροι κύκλοι των ματιών μετά τις γιορτές: Πώς αντιμετωπίζονται;

 


Έντονο “αποτύπωμα” στο δέρμα του προσώπου έχουν αφήσει τα συχνά πάρτι, η αϋπνία, το αλκοόλ, αλλά και το κάπνισμα στα οποία έχουμε επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες. Οι καταχρήσεις μας έχουν δώσει μια κουρασμένη και γερασμένη όψη, εξαιτίας της εμφάνισης ή επιδείνωσης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Παρότι οι συμβουλές για ξεκούραση έχουν βάση, συνήθως ένας καλός ύπνος δεν αρκεί για την αναζωογόνηση και επαναφορά του δέρματος στην πρότερη νεανική του εικόνα.
Αυτή η αναπάντεχη για πολλούς επίπτωση της περιόδου της χαράς, της ανεμελιάς και της διασκέδασης φέρνει ανησυχία και γίνεται λόγος αναζήτησης λύσεων που εφαρμόζονται στο σπίτι, συνήθως μέσω του διαδικτύου. 

Ωστόσο, η εξαφάνισή τους δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρειάζεται τη βοήθεια των ειδικών και της τεχνολογίας, ιδίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

«Ως επί το πλείστον η αλλαγή των συνηθειών αυτό το 15ήμερο ενοχοποιείται για την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Η κούραση της προετοιμασίας, το ξενύχτι, η άμετρη κατανάλωση αλκοόλ και το υπερβολικό κάπνισμα, είναι οι κύριες αιτίες», επισημαίνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

«Το αλκοόλ προκαλεί διαστολή των μικρών αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται στην περιοχή του κάτω βλεφάρου, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια σκίαση στο πολύ  λεπτό και ευαίσθητο δέρμα του. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αφυδάτωση, εξαιτίας των διουρητικών ιδιοτήτων του και να επιδεινώσει το πρόβλημα, αφού επιπλέον των μαύρων κύκλων μπορεί να φέρει χαλάρωση του δέρματος, κάνοντας εντονότερη τη διαφορά χρώματος κάτω από τα μάτια.