Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Στέφανος Φούσας: Όλοι μαζί, να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου


Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα θέματα του Νομού Ιωαννίνων, είτε μέσω της επαγγελματικής μου καριέρας είτε ως απλός πολίτης, είχε μοναδικό στόχο την προσφορά προς τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα καθώς και προς τους συμπατριώτες μου που με συνδέουν μαζί τους άρρηκτοι δεσμοί.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φίλους και εθελοντές για τη στήριξη και συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα ήρθε η ώρα, όλοι μαζί, να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στέφανος Γρ. Φούσας

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.)


Ξεκινούν από την Παρασκευή 21-6-2019 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15-7-2019 οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019.
Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Στο Καλπάκι το 4ο Διεθνές Tiger Boxing Cup 28 & 29 Ιουνίου


Ζηκόπουλος Σταυρός: Γιατί τόση μυστικότητα ... και στα 250 μετρά από τον Καλαμά;


Κατασκευή και λειτουργία μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 0,499 MW στη θέση «Κουτάδες» της Τ.Κ. Μαζαρακίου.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ιωάννινα 05-06-2019
Αριθ. πρωτ. : 83258/1976
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ), να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις ( σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 4η & 10η , α/α 11 & 6β αντίστοιχα) « Κατασκευή και λειτουργία μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 0,499 MW, η οποία θα εγκατασταθεί στη θέση «Κουτάδες», της Τ.Κ. Μαζαρακίου, της Δ.Ε. Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Ε.Π.Ε.».
Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η 06 -06-2019 και ημερομηνία λήξης αυτής η 18 -07 -2019.
Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 08-06 -2019 και ημερομηνία λήξης αυτής η 15-07-2019.
Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.
Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr /Ενημέρωση/ Ανακοινώσεις.
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα « ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ » την 07- 06- 2019.
(Σημείωση για την εφημερίδα)
Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης-πρόσκλησης στον τύπο, βαρύνουν τον παραπάνω φορέα υλοποίησης ή λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας( παρ. 8 του αρ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/21-09-2011). ( Τηλ. Επικοινωνίας: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Ε.Π.Ε.», 26510 26369, μελετητές, Γεώργιος Αντωνίου και Χρήστος Λύτρας, 26510 75523, 6932538670).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Εξιχνίαση υπόθεση απάτης σε βάρος 58χρονης σε περιοχή της Άρτας


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης σε βάρος 58χρονης, σε περιοχή της Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου ημεδαπού, για απάτη.
Αναλυτικότερα, η 58χρονη κατήγγειλε ότι στις αρχές Μαΐου, της τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας, ο οποίος με το πρόσχημα πραγματοποίησης συνεστίασης σε ταβέρνα ιδιοκτησίας της και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών σχετικά με αγορά ποτών για τη συνεστίαση, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 55χρονου ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται στην απάτη ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό αλλά και αντίστοιχα που έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αγνώστους που τους ζητούν χρηματικά ποσά καθώς και σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους και υποτιθέμενους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Παράσταση τσίρκου από τον Παιδικό και το Νηπιαγωγείο Παρακαλάμου


Με μία ξεχωριστή παράσταση τσίρκου γιόρτασαν τη λήξη του σχολικού έτους οι μαθητές του Παιδικού και Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019.
Αφορμή στάθηκε το παραμύθι «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», που διηγείται την περιπέτεια ζωής ενός ελέφαντα μέσα σε ένα  τσίρκο.
Μέσα από το βιβλίο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον απίθανο κόσμο του τσίρκου και αμέσως γεννήθηκε  η ιδέα της φετινής παράστασης  με πρωταγωνιστές καταπληκτικούς κλόουν, υπέροχες χορεύτριες, τολμηρούς ακροβάτες, χορό και παιχνίδια ευστοχίας με τον Κλόουν Κάπα-Κάπα ενώ και γονείς συμμετείχαν με μαγικά κόλπα.
 Όλα τα παιδιά πέρα από τη χαρά του παιχνιδιού, άντλησαν και τεράστια ικανοποίηση από την προσπάθεια και τις ικανότητές τους μέσα σε ένα κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας.
 Ήταν μια ξεχωριστή γιορτή λήξης γεμάτη χαμόγελα, κέφι, ενθουσιασμό και μπόλικο παιχνίδι.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Νέα επαναστατική ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντιμετωπίζει τα «κοράλλια» του νεφρού


Γενικά με τον όρο νεφρολιθίαση, χαρακτηρίζουμε την ανεύρεση λίθων στο ουροποιητικό σύστημα. Όταν ο λίθος καταλαμβάνει σαν εκμαγείο πλήρως ή και μερικώς την πύελο και τους κάλυκες του νεφρού, επειδή μοιάζουν στην εμφάνιση με θαλάσσιο κοράλλι, ονομάστηκαν κοραλλιοειδείς λίθοι.
Η ύπαρξη κοραλλιοειδών λίθων στη νεφρική πύελο και στους κάλυκες μπορεί να παρεμποδίσει την αποχέτευση των ούρων και να προκαλέσει από απλό πόνο μέχρι και κολικό ή υδρονέφρωση με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, οι οποίες τελικά να οδηγούν σε συρρίκνωση του νεφρού με αυξημένη αρτηριακή υπέρταση (χρόνια πυελονεφρίτιδα με ρικνό νεφρό και υπέρταση). Εάν δεν αντιμετωπισθεί η διαταραχή στην αποχέτευση των ούρων, παρουσιάζεται, ανάλογα με τον βαθμό και τη διάρκεια της υδρονέφρωσης, μία ανεπανόρθωτη βλάβη της νεφρικής λειτουργίας. Αυτός ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος όταν συνυπάρχουν και πυελονεφρίτιδες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν και σε πυονέφρωση (μετατροπή των ούρων σε πύον) ή ακόμα και στην επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση που ονομάζεται ουροσήψη (δηλητηρίαση του αίματος με τοξίνες μικροβίων λόγω της σοβαρής μικροβιακής λοίμωξης). Όπως μας ενημερώνει ο Χειρουργός Ουρολόγος Δρ. Στυλιανός Κοντός (www.urologyclinic.gr), μέλος της Πανευρωπαϊκής ενδο-Ουρολογικής Εταιρείας και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας αναφέρουν ότι για την αντιμετώπιση μερικής ή πλήρους κοραλλιοειδούς λιθίασης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πρώτη γραμμή θεραπείας η εξωσωματική λιθοτριψία (ESWL) ή το ανοικτό χειρουργείο. Αντίθετα, προτείνεται η διαδερμική νεφρολιθοτριψία, όπου η αφαίρεση των λίθων από τον νεφρό γίνεται διαμέσου του δέρματος.