Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Μητσιώνης Χαράλαμπος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου με την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

 


Η αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσα, η περηφάνια που είμαι απ' το Πωγώνι και ο ζήλος μου στο να παλέψω να πάει μπροστά τούτος ο τόπος που πραγματικά το αξίζει, με οδήγησαν να συστρατευτώ στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου κ. Καψάλη, ως Δημοτικός Σύμβουλος στην «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» και να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Όλοι μαζί για το  κοινό καλό του τόπου μας!

Με εκτίμηση

ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Πωγωνίου

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Ντάγκας Θεόδωρος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου με την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

 


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Φίλες και φίλοι

Γεννήθηκα,  μεγάλωσα και είμαι μόνιμος κάτοικος στο Καλπάκι.

Δραστηριοποιούμαι στον τόπο μας (περίπτερο).

Η καθημερινή μου επαφή με τον κόσμο και η γνώση των προβλημάτων της περιοχής καθώς και η αγάπη μου για τον τόπο που ζω με οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου Πωγωνίου και με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Κωνσταντίνου Καψάλη στις επικείμενες εκλογές.

Ζητώ τη στήριξή σας και σας υπόσχομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο στο Πωγώνι.

Με τιμή

Θοδωρής Ντάγκας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Πωγωνίου

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Παναγιώτης Τσούνης: Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές

 


Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, παραφράζω ολίγον τον Wolf Biermann

[..Κι οι ποιητές (του Πωγωνίου) με χέρι υγρό,

υμνούνε (του Πωγωνίου)  τον χαμό,

κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,

με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,

σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,

τους έχω βαρεθεί.

Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,

τους έχω σιχαθεί…]

Υ.Γ. Με την επανεκλογή του κ. Καψάλη, περνάμε στην φάση της τέλειας ταπείνωσης των Πωγωνισίων…

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έως τις 31 Αυγούστου η κατάθεση συνδυασμών και υποψηφίων συμβούλων

 


Τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 έχουν έως τις 23:59 της Πέμπτης 31 Αυγούστου οι συνδυασμοί που επιθυμούν να μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ως εκείνη την ώρα, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η οριστική υποβολή των συνδυασμών και η επικύρωση των υποψηφιοτήτων στην Ηλεκτρονική Πύλη Υποψηφιοτήτων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (έως 22/08/2023), οι υποβληθέντες συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές ανέρχονται στους 947, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους 24.216 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων στους 22.951.

Ιωάννινα: 13 οικολογικά κυτία για τους ιδιοκτήτες ζώων από το Δήμο Ιωαννιτών

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση φιλοζωίας που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην οποία παρουσίασε και την νέα οικολογική παρέμβαση για την υγιεινή του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Πρόκειται για την ελληνική πατέντα «NO KAKA» ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από χαρτί με το οποίο ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου μπορεί να απομακρύνει τις ακαθαρσίες.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα δημιουργούνται εστίες ρύπανσης σε πεζοδρόμια, δρόμους και πάρκα.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης

 


Συνελήφθησαν χθες (22-08-2023) το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (21-08-2023) το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες εισήλθαν διαδοχικά σε δύο φαρμακεία στην πόλη της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης καλλυντικά συνολικής αξίας -80- ευρώ.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημέρωση για τα επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων

 


Σχετικά με τα επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίωνστο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων εξαιτίας των πυρκαγιών σε περιοχές της Θράκης η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει τα εξής:

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ατμοσφαιρικού σταθμού Ιωαννίνων την χτεσινή ημέρα (22/8) δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού για τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10&PM2.5). Η μέση τιμή ημέρας των σωματιδίων PM10 διαμορφώθηκε σε τιμή χαμηλότερη των 50 μg/m3. Η αντίστοιχη μέση ημερήσια τιμή για τα σωματίδια PM2.5 ήταν 40 μg/m3.

Σε μέσες ωριαίες τιμές καταγράφηκαν τιμές υψηλότερες των 50mg/m3τις μεσημβρινές κυρίως ώρες της χτεσινής ημέρας. Λόγω της αερομεταφοράς των σωματιδίων σε υψηλότερα ύψη από αυτά των δειγματοληπτών η εικόνα που παρουσιάζεται δείχνει περισσότερο επιβαρυμένη από ότι καταγράφεται στους σταθμούς μέτρησης που καταγράφουν την ρύπανση σε ύψος 2.5 -4 μ. περίπου.

Σπύρος Ριζόπουλος: Εμβληματικό έργο η κατασκευή γέφυρας προς το νησάκι της Παμβώτιδας

 


Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν καταρτίσει το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την Περιφέρεια Ηπείρου. Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα  που προωθούν είναι  η κατασκευή γέφυρας  προς  το νησάκι στη λίμνη των Ιωαννίνων.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό τη θέση του και τάσσεται υπέρ της κατασκευής της  γέφυρας.

Με νέο βίντεο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου μαζί με τον υποψήφιο της Π.Ε. Ιωαννίνων  Σάκη Παγωτό, εξηγούν γιατί προωθούν τη συγκεκριμένη λύση.

Θέατρο Actina: Ξεκαρδιστική περιπέτεια “Εγώ είμαι το θείο βρέφος”

 


Το Θέατρο Actina με μεγάλη χαρά και προσδοκία ανακοινώνει δύο παραστάσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσει σε δύο σημαντικούς σταθμούς και ιδιαίτερους τόπους. Η ξεκαρδιστική περιπέτεια “Εγώ είμαι το θείο βρέφος” του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά, έπειτα από τον πρώτο κύκλο που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιούλιο με μεγάλη επιτυχία στην αυλή του Arte Povera στη πόλη των Ιωαννίνων, θα ανοίξει τα φτερά της και εκτός Ιωαννίνων. Θα παρουσιαστεί την Παρασκευή  25 Αυγούστου στο Κάστρο της Βόνιτσας σε συδιοργάνωση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας Λευκάδας και το Σάββατο 26 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Μακύνειας διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακύνειας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και στους δύο χώρους.

 


Λίγα λόγια για το έργο

Βηθλεέμ. Έτος Μηδέν. Σε μια σπηλιά γεννιέται το Θείο Βρέφος! Σε μια παραδιπλανή σπηλιά γεννιέται ο μικρός Αντώνης. Κι από κει ξεκινούν τα μπερδέματα… Ο Αντωνάκης πιστεύει πως είναι το Θείο Βρέφος και μάταια οι μάγοι με τα δώρα, οι γονείς του, μα πάνω απ΄όλα ο φύλακας Άγγελος του, προσπαθούν να του αλλάξουν μυαλά. Να του αποδείξουν πως ένα είναι το Θείο Βρέφος κι όχι εκείνος! Ο Αντώνης όμως δεν το βάζει κάτω! Μεγαλώνοντας αντιγράφει τη δράση του Χριστού, προσπαθεί να διδάξει, να βρει μαθητές να κάνει θαύματα, μπλέκοντας ολοένα και σε περισσότερες περιπέτειες!

ΙΕΚ Ιεράς Μονής Βελλάς: Έξι ειδικότητες την νέα χρονιά

 


Με έξι ειδικότητες θα λειτουργήσει την νέα χρονιά το θεματικό παράρτημα Ι.Μ. Βελλά Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η Μητρόπολη Ιωαννίνων κατά το προσεχές φθινοπωρινό εξάμηνο θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες Τεχνικός αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών (πειραματική), Τεχνικό κρέατος και κρεατοσκευασμάτων (πειραματική), Τεχνικός γαλακτοκομίας – τυροκόμος, Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας, Τεχνικός μελισσοκομίας και Ειδικός θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Οι εγγραφές θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ σημειώνεται πως η μετακίνηση των σπουδαστών είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων (Βελισσαρίου 169, τηλ. 2651041319), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://iekioanninon.gr  και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου grammateia@1iek-ioann.ioa.sch.gr

Νάτσης Χρήστος: Ξανακατεβαίνω υποψήφιος στην Τ.Κ. Μαυρονόρους με το ψηφοδέλτιο του υπάρχοντος δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Καψάλη

 


Για όσους αναρωτιούνται για το έργο και τις προτάσεις έργων επί προεδρίας μου.

Σας παραθέτω τα κάτωθι.

1. Αντικατάσταση τού προστατευτικού στο κάτω μέρος τού μπάσκετ, γιατί το προηγούμενο κατέρρευσε, με καινούργιο γαλβανισμένο πλέγμα. 

2. Καθαρισμός της δεξαμενής ύδρευσης τού χωριού, από τόνους μπαζών και φερτών υλικών, και κατασκευή προστατευτικού τοιχίου, μήκους 10 μέτρων και ύψους δύο, με τριγωνικές πλαϊνές απολήξεις. Επίσης εγκατάσταση μόνιμου προκάτ οικήματος, στο πάνω μέρος της δεξαμενής, το οποίο εμπεριέχει ηλεκτρονικό σύστημα χλωρίωσης, τροφοδοτούμενο σε ενέργεια, από ηλιακό πάνελ.

3. Ασφαλτοστρώσεις δύο δρόμων, με προηγούμενη τσιμεντόστρωση, λόγο φθοράς και μεγάλης κλίσης αυτών. Σημείωση ο ένας εξ αυτών εξυπηρετεί το μισό περίπου χωριό. Εκκρεμούν τα έργα. Φωτισμός με δύο κολώνες της ΔΕΗ, στον δεύτερο δρόμο, από το μπάσκετ προς την πλατεία που βρίσκεται εμπρός στον σπίτι τού Κωνσταντίνου Ευάγγελου.  Ο οποίος έχει εγκριθεί και σημανθεί από την συγκεκριμένη υπηρεσία, και απλά αναμένουμε την εκτέλεση του.

Επίσης υπάρχουν τρείς εκκρεμείς προτάσεις. 

1. Ηλεκτροφωτισμός της πλατείας τού χωριού με καλαίσθητο διακοσμητικό φωτισμό, καθώς και τού δρόμου από αυτήν, μέχρι τού πνευματικού κέντρου. 

2. Δύο προβολείς στο γήπεδο μπάσκετ. (Κατόπιν απαίτησης των νέων τού χωριού).

3. Τσιμεντόστρωση η ασφαλτόστρωση τού δρόμου πίσω από την εκκλησία, έως την οικία τού Γεωργίου Ζώη, λόγο μεγάλης κλίσης αυτού, αλλά και λόγο μεγάλης φθοράς από παρεμβάσεις στο χαλασμένο δίκτυο ύδρευσης.  Για την καθημερινότητα δεν σας γράφω. Γιατί εννοείται ότι, η συνεχής παρουσία μου, ανεξάρτητα ώρας, ούτος ώστε να υπάρχει σωστός φωτισμός, καθαρό οδικό δίκτυο αλλά και επάρκεια νερού, επιβάλλεται. Παρακάτω σας παραθέτω και το φωτογραφικό υλικό των ανάλογων έργων. Επίσης θέλω να σας ενημερώσω, ότι κατεβαίνω, όχι πλέον ως ανεξάρτητος, αλλά λόγο της αλλαγής νομοθεσίας. Κάτω από ψηφοδέλτιο υποψηφίου δημάρχου.

Η προτίμηση μου και με αυτό κατεβαίνω, είναι το ψηφοδέλτιο τού υπάρχοντος δημάρχου, Κωνσταντίνου Καψάλη, με γνώμονα ότι η μέχρι τώρα συνεργασία μας, με τον ίδιο αλλά και με τους αντιδημάρχους και συμβούλους τού συνδυασμού του, υπήρξε άψογη. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στον αντιδήμαρχο της δικής μας περιφερειακής ενότητας, Άνω Καλαμά, τον κύριο Θανάση Φωτίου, με τον οποίο η συνεργασία μας υπήρξε παραπάνω από άψογη.

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα, με το παραπάνω κείμενο.

Αλλά μάλλον έπρεπε.

Παρακάλαμος: Αλώνια «σουβλάκι πάρτι 2023»

 

Με τη συμμετοχή συγχωριανών κάθε ηλικία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 στα «Αλώνια» το καθιερωμένο «σουβλάκι πάρτι» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο», σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.


















Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 23 Αυγούστου

 

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Πιερία, παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Έρπης: Τι προκαλεί υποτροπές το καλοκαίρι;

 


Έξαρση των συμπτωμάτων του έρπητα παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αιτία εντοπίζεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η οποία μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, με συνέπεια αυτό να μην μπορεί πλέον να κρατήσει υπό έλεγχο τον ιό. Η ενημέρωση για τον τρόπο μείωσης των πιθανοτήτων επανεμφάνισης των δερματικών βλαβών είναι εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου οι πάσχοντες να απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητές του ήλιου χωρίς τον κίνδυνο υποτροπής.

«Οι ερπητοϊοί είναι μια οικογένεια ιών ευρέως διαδεδομένων στη φύση. Χωρίζονται σε τρεις υποοικογένειες, εκ των οποίων μόνο η μία δημιουργεί δερματικές βλάβες στον άνθρωπο. Σε αυτήν ανήκουν ο ιός της ανεμευλογιάς - έρπητα ζωστήρα (VZV) και ο ιός του απλού έρπητα (HSV). Υπάρχουν δύο τύποι του HSV: ο ιός του απλού έρπητα 1 (HSV-1) και ο ιός του απλού έρπητα 2 (HSV-2).

Η μόλυνση γίνεται με στενή επαφή με άτομο που έχει ενεργό ιό. Μετά την αρχική εκδήλωση των συμπτωμάτων και την υποχώρησή τους, αυτός παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στα νευρικά γάγγλια, καθώς δεν υπάρχει θεραπεία που να τον εκριζώνει. Περιοδικά μπορεί να επανενεργοποιείται, προκαλώντας φυσαλιδώδη εξανθήματα σε ερυθηματώδη βάση, που συνοδεύονται από πόνο και κνησμό. Οι φυσαλίδες συνήθως επιμένουν για λίγες ημέρες και στη συνέχεια σπάνε και στεγνώνουν, σχηματίζοντας μια λεπτή κιτρινωπή κρούστα. Οι βλάβες επουλώνονται πλήρως, αλλά οι πολυάριθμες υποτροπές στο ίδιο σημείο μπορεί να γίνουν αιτία ατροφίας και ουλών» εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.