Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννενα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η προγραμματισμένη 2η δράση της Κίνησης Πολιτών «Αντι…δρώ» έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η προγραμματισμένη 2η δράση της Κίνησης Πολιτών «Αντι…δρώ» έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Γι’ άλλη μια φορά, δεκάδες συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν συγκεντρώνοντας αυτή τη φορά ΦΑΡΜΑΚΑ, τα οποία εν συνεχεία παρέδωσαν στον Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη Τετάρτη εκδηλώθηκε η διαμαρτυρία των συμπολιτών μας  κατά των επερχόμενων πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας, διαμαρτυρία που, όπως φαίνεται, θα καθιερωθεί.
Παρά τη βροχή, συμπολίτες μας όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων, χωρίς διακρίσεις και σημαίες, εκδήλωσαν χθες τόσο την αλληλεγγύη τους προς τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας (με τη συγκέντρωση φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο) όσο και την αντίθεσή τους στους επερχόμενους πλειστηριασμούς.
Οι δράσεις και οι αντιδράσεις συνεχίζονται.
Επικοινωνία και συμμετοχή στο τηλ. 6947028149,

Σύσκεψη του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και κυβερνητικών βουλευτών του νομού Ιωαννίνων

Με τη συναπόφαση για έναν συστηματικό συντονισμό και την από κοινού προώθηση των σημαντικών θεμάτων της περιοχής μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, κατέληξε η σύσκεψη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρο Νάτση, που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα.

Τέθηκαν τα σημαντικότερα θέματα της περιοχής, υπήρξε αλληλοενημέρωση για την πορεία τους και συμφωνήθηκαν από όλους, πρωτοβουλίες για μια διαρκή συνεργασία στην προώθηση τους.

Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, και του δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνου Γαρνέλη, με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε. Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου για την αναγκαιότητα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Να σημειωθεί ότι είχε ήδη προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, για το ίδιο θέμα, όπου και υπήρξε αντίστοιχη δέσμευση.
Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης τα μικρά και μεγάλα έργα που αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης από την τοπική κοινωνία. 
Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής ζητήματα: 
Οι διαδημοτικές οδοί Καστανιά – Τετράκωμο, Άνω Καλεντίνη – Αγ. Χαράλαμπος – Παλαιοκάτουνο, καθώς και οι οδικές συνδέσεις Καταρράκτης – Σκιαδάδες – Βουργαρέλι, η παράκαμψη του Αθαμανίου και η αποπεράτωση της επαρχιακής οδού Αθαμανίου – Θεοδωριάνων, με τη βελτίωση του υφιστάμενου τμήματος.

Βράβευση της ΕΚΕ και του κ. Φούσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Βράβευση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
για την κοινωνική της προσφορά

H «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε -ανάμεσα σε άλλους φορείς- την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Κοινωνικό της Ιατρείο για την πολύχρονη προσφορά τους.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε όλους όσοι  στηρίζουν το έργο του Ιατρείου της Κοινωνικής Αποστολής και ευρύτερα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι του ιατρικού και πολιτικού κόσμου της χώρας και πλήθος κόσμου.
Την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας στον οποίο δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα για την κοινωνική προσφορά της ΕΚΕ με την πραγματοποίηση συνεχών προληπτικών καρδιολογικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους άπορους και ασθενείς.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, με αφορμή την τιμητική βράβευση στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δήλωσε: «Η σημερινή βράβευση αποτελεί μια ηθική αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς της ΕΚΕ και του Κοινωνικού της Ιατρείου σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Σήμερα, σε μια χώρα που δοκιμάζεται πολλαπλά, το να προσφέρεις υπηρεσίες στον συνάνθρωπο έχει ιδιαίτερη αξία. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η σημερινή αναγνώριση της προσφοράς της ΕΚΕ από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών είναι αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών μας Καρδιολόγων, που με ευαισθησία και ανιδιοτέλεια εξασκούν το λειτούργημά τους και συνεχίζουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες στον επαγγελματικό τους χώρο, να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο».

Αύξηση επισκεπτών από τη Σερβία αναμένει η Ήπειρος

Με στόχο την περαιτέρω αύξηση των τουριστών από τη Σερβία που τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται περιοχές της Ηπείρου, η Περιφέρεια συμμετείχε για τρίτη φορά στη Διεθνή τουριστική Έκθεση I.F.T. του Βελιγραδίου (19-21 Φεβρουαρίου), υλοποιώντας τον προγραμματισμό της για  στοχευμένη προβολή   στο τόξο των Βαλκανίων.
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των Σέρβων παραγόντων του Τουρισμού, όπως μεταφέρθηκαν σε συναντήσεις που είχε μαζί τους ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σιώλος, οι Σέρβοι που υπολογίζεται να επισκεφθούν την Ελλάδα το 2016 κυμαίνονται μεταξύ 700 και 800.000. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Εγνατία Οδός, το Αεροδρόμιο Ακτίου μέσω πτήσεων τσάρτερ, αλλά και τα προβλήματα που καταγράφονται σε άλλες ελληνικές περιοχές, ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς- αρκετά αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- φαίνεται ότι μπορεί να κατευθυνθεί στην Ήπειρο, με την προϋπόθεση της κατάλληλης οργάνωσης και δραστηριοποίησης των επιχειρηματιών του κλάδου προκειμένου να διαμορφωθούν ελκυστικά πακέτα τουρισμού.
Με τη συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου που έγινε με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, προέβαλλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, τα ορθόδοξα εκκλησιαστικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και την πολιτιστική κληρονομιά. 

Ελεύθερο Κόνιτσας: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας με μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Κατασχέθηκαν πάνω από 200 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-02-2016) το μεσημέρι στο Ελεύθερο Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πάνω από (200) κιλών κάνναβης, με σκοπό την εμπορία.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών και του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών.
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, στο Ελεύθερο Κόνιτσας, ο 40χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 131 δέματα, με συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (200) κιλών και (350) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 34χρονου αλλοδαπού που αναζητείται, κατασχέθηκε.

Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας

Χθες (24-02-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 42χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε., διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής προς το εσωτερικό της χώρας, μία 21χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των -340- ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής στα Ιωάννινα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση κλοπής σε βάρος 64χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 23-09-2015, στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 56χρονης ημεδαπής, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι η 56χρονη μέσα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, αφαίρεσε από το πορτοφόλι 64χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 56χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρόγραμμα κατάρτισης 15.000 νέων 18-24 ετών

Λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης για 15.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών και το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, είναι εμπροσθοβαρής δράση του ΕΣΠΑ 2007-2013, υποψήφια προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).
Απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω γενικές προϋποθέσεις:

Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Νεολαίας και Άθλησης Π. Βασιλάκη για τη διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα

Στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα Δουραχάνης και στην ΕΛΕΠΑΠ θα διατεθούν τα τρόφιμα και τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τη διάθεση των προσκλήσεων του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου) μεταξύ της Μικτής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου και της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων. Η διοργάνωση είχε γίνει με τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Περικλής Βασιλάκης, αρμόδιος για θέματα Νεολαίας και Άθλησης, που είχε το συντονισμό της εκδήλωσης, δήλωσε τα εξής:

Βελτίωση των Υποδομών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου

Παρεμβάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό εργαστηρίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ηπείρου, με στόχο να ενισχυθεί η Έρευνα και η Καινοτομία, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπέγραψε πρόσκληση πράξη με τίτλο: "Υποδομές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης", η οποία εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας», με συνολική δημόσια δαπάνη 5.000.000 ευρώ.
Δυνητικοί δικαιούχοι της πράξης είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου.
Οι προτάσεις θα υποβληθούν στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, από την 29/2/2016 έως την 13/5/2016, ώρα 09:00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και θα αξιολογηθούν με τη σειρά πρωτοκόλλου υποβολής των προτάσεων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr