Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

ΕΜΥ: Βροχές τη Δευτέρα στα δυτικά και βόρεια, με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

 


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά από τα βορειοδυτικά θα αυξηθούν.

Βροχές θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, οι οποίες σταδιακά να ενισχυθούν και έως το βράδυ θα επηρεάσουν και περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο από το απόγευμα.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 13, στη Θεσσαλία από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 16, στην Στερεά από 0 έως 15, στην Πελοπόννησο από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 14, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 16, στις Κυκλάδες από 4 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 16 και στην Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα στα βόρεια θα φτάνουν κατά τόπους και τα 6 Μποφόρ.

Βαριά ήττα της Αναγέννησης από την Πίνδο Κόνιτσας (0-4)


*
Την ήττα γνώρισε η Αναγέννηση στο ξεκίνημα του 2023 στο γήπεδο  Περιβλέπτου από την Πίνδο Κόνιτσα με σκορ 0-4 για την 12η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 9΄ με τον Λάμπρου Νικόλαο.

Ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της Πίνδου στο 36΄.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48΄ ο Ντεντόπουλος Νικόλαος ανέβασε το σκορ στο 3-0.

Το τελικό 0-4 έκανε ο Πατσούρας Ανδρέας στο 56΄.

Η Αναγέννηση είχε 2 δοκάρια με τους Ντόντη Βασίλειο και Λάμπρο Μάριο Σταμάτη ενώ ο Τερζής Μάριος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα (2 κίτρινες).

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης, Κούτρας Απόστολος (Μακολλάρι Ντοριάν 63΄), Τερζής Μάριος, Τάσιος Αλέξανδρος, Ταχιάς Γεώργιος, Παπαναστασίου Αλεξανδρος (Καπίας Στέφανος 46΄), Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης, Ντόντης Βασίλειος Γότσης Γεώργιος 74΄), Τσάγκας Ιωάννης Ραφαήλ, Μακολλάρι Μαρικέν (Κόκκινος Δημήτριος 46΄)

Πίνδος Κόνιτσας:

Χαλκίδης Συμεών, Ηλίας Μιχαήλ, Λάμπρου Λεωνίδας, Μήτσος Θεόδωρος  (Σπανός Χρήστος 46΄), Τσιούτσιος Θεοφάνης, Πατσούρας Ανδρέας, Χαλούλος Σωτήριος  (Σπανός Δημήτριος 63΄), Λάμπρου Νικόλαος (Γαλανός Αντώνιος 78΄), Κύρτζογλου Απόστολος (Γαϊτανίδης Βασίλειος 74΄), Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Ντεντόπουλος Νικόλαος

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-6

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 1-0

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 0-1

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 4-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-4

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ  1-6

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ    0-2

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (9/01/2023)

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 34

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 33 

3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 31

4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 28

5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 27

6. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 20  

7. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 19

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 15

9. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 14

10. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 14 

11. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  14

12. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 13

13. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 12

14. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 12

15. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 7

16. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 5

17. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 5

18. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2


Έχασε στις καθυστερήσεις η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από τον Π.Α.Σ. Αλμυρός (2-4)

* Την ήττα με σκορ 2-4 γνώρισε η  ΑΕΔ Πωγωνάτος στο γήπεδο  Δελβινακίου από τον Π.Α.Σ. Αλμυρός για την 8η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Ο Π.Α.Σ. Αλμυρός άνοιξε το σκορ στο 18΄ με τον Βάρφη Αναστάσιο.

Ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα του Π.Α.Σ. Αλμυρού στο 37΄.

Ο Ζενέλης Πάτροκλος μείωσε σε 1-2 στο 42΄ και έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 2-2 στο 67΄.

Στο 92' ο Λούσιος Χρήστος έδωσε προβάδισμα με 2-3 στους φιλοξενούμενους.

Ο Τσανακτσίδης Χαράλαμπος έγραψε το τελικό 2-4 στο 94΄.

ΑΕΔ Πωγωνάτος (Παναγιώτης Κάππης):

Γκόνης Σπυρίδων, Μπενέκος Κωνσταντίνος, Κώστας Κωνσταντίνος, Ντέτσικας Λάμπρος, Μυριούνης Σταύρος, Κόντος Κωνσταντίνος (Τσουμάνης Παναγιώτης 64΄), Μπάγιας Ελευθέριος,  Ντεμίρης Σπυρίδων, Μπενέκος Αχιλλέας, Μπαλατζία Αγκίμ, Ζενέλης Πάτροκλος

Π.Α.Σ. Αλμυρός

Καραγιάννης Ιωάννης, Μπαϊραμπάς Δημήτριος, Γκροπάσι Ραμαντάν (Μπάρτζιος Χριστόφορος 82΄), Τσίτσος Ξενοφών, Νάτσης Σταύρος, Βάρφης Μιχαήλ, Βάρφης Αναστάσιος, Λούσιος Χρήστος, Τσανακτσίδης Χαράλαμπος, Ζώτος Θεόδωρος, Περιχανά Μπάκι (Σίσκας Σπυρίδων 84΄)

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 3-3             

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-4      

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-1

Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-4

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (19:15)

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 22

2.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 19

3.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 19

4.      Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 15

5.      Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 9  

6.      Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 8 (7)

7.      Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 8

8.      Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 6

9.      Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4 (7)

10.   Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

 


Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου και του Αντιδημάρχου κ. Γαλίτση Νικόλαου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας,  στο καφενείο του χωριού.

«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου για τις χειμερινές εκπτώσεις

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 οι χειμερινές εκπτώσεις 2023 και θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια των εκπτώσεων τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μία Κυριακή και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου, την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη κάθε Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι Κυριακές που θα είναι συνολικά ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι μειωμένες μετά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η ΕΕΚΕ επισημαίνει στους καταναλωτές μερικά από τα δικαιώματα που έχουν κατά τη διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων, με σκοπό την ασφαλέστερη και συνετή διενέργεια των αγορών:

-Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν.

Γιάννενα: Σύλληψη άνδρα, για κατοχή ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας άνδρας  για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο και ενώ επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συσκευασία με ηρωίνη (σε μορφή «βράχου») βάρους (8,6) γραμμαρίων καθώς και 2 ναρκωτικά χάπια.

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

 


Αλλάζουν τα πάντα στο επίδομα ανεργίας, καθώς το 2023 οι άνεργοι θα δουν διαφορετικά ποσά στους λογαριασμούς τους. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι ότι θα δοθεί είναι και επίδομα εργασίας που μπαίνει στο προσκήνιο, επιδοτώντας όσους βρήκαν δουλειά.

Αναλυτικά, αλλάζει το μοντέλο επιδότησης των ανέργων, καθώς όποιος μπει στην αγορά εργασίας θα λαμβάνει μαζί με τον μισθό του και το μισό επίδομα ανεργίας από το κράτος. Αντίθετα, χάνουν το δικαίωμα στο επίδομα οι άνεργοι που αρνούνται θέσεις εργασίας.

Έτσι, βάσει του νέου σχήματος όποιος άνεργος είναι δικαιούχος επιδόματος και βρίσκει δουλειά δεν θα το χάνει εντελώς, αλλά θα λαμβάνει το 50% για όσο διάστημα θα διαρκούσε η επιδότησή του.

Eurostat: Στο 7,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat ο ετήσιος πληθωρισμός την ευρωζώνη υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο 9,2% από 10,1% τον Νοέμβριο, καθώς συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας.

Το ποσοστό του πληθωρισμού πέφτει κάτω από το συμβολικό όριο του 10% για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, όταν είχε φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 10,6%, έπειτα από ενάμισι χρόνο αδιάκοπης αύξησης.

Η επιβράδυνση της αύξησης των τιμών αφορά μόνο τον τομέα της ενέργειας (ηλεκτρισμός, αέριο, πετρέλαιο...).

Αυτή η συνιστώσα του πληθωρισμού παραμένει εκείνη όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη αύξηση τιμών τον Δεκέμβριο, η οποία όμως μειώθηκε στο 25,7% από 34,9% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

ΟΠΕΚΑ: Ανοικτή έως τις 15 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος παιδιού

 


Ανοικτή έως τις 15 Ιανουαρίου θα παραμείνει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή αίτησης από δικαιούχους του επιδόματος παιδιού που δεν έχουν ακόμη υποβάλει το Α21 για το έτος 2022.

Το ίδιο ισχύει και για όσους ξεκίνησαν τη δημιουργία της αίτησης Α21, αλλά δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της. 

Για όσους η αίτηση εγκριθεί, η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023.

Μάλιστα, το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση – δηλαδή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία για όσους είχαν υποβάλει αίτηση καταβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Όσοι λοιπόν δεν έχουν κάνει αίτηση, δεν πρέπει να καθυστερούν καθώς η πλατφόρμα θα κλείσει οριστικά για την υποβολή αιτήσεων στις 15/1/2023, στις 23:59.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου

 


Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00.

Δέρμα: Οι καλύτερες συμβουλές για τη νέα χρονιά

 


Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι ευκαιρία για τη λήψη αποφάσεων που ωφελούν την υγεία και βελτιώνουν την ποιότητά της ζωής μας. Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να αποχαιρετήσετε οριστικά μερικές κακές συνήθειες που βλάπτουν το δέρμα σας, αλλά δεν θέλετε να αποχωρισθείτε. Ταυτοχρόνως είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε στη ζωή σας μερικές άλλες, για τις οποίες το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί.

«Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και ο κύριος ρόλος του είναι να προστατεύει τον οργανισμό μας από τον κόσμο που μας περιβάλλει», επισημαίνει ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος δρ Μάρκος Μιχελάκης, από τον ΕΔΟΕΑΠ. «Αυτό σημαίνει πως καθημερινά εκτίθεται σε αλλεργιογόνα, ερεθιστικές ουσίες, ρύπους, παθογόνους μικροοργανισμούς, ενεργοποιώντας τους κατάλληλους μηχανισμούς κάθε φορά για να μας προστατεύσει από αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης μπορεί να εκφράζει διαταραχές που προέρχονται από το εσωτερικό του σώματός μας. Επομένως, η σωστή φροντίδα του έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την εμφάνισή μας, αλλά για την γενικότερη κατάσταση της υγείας μας».

Η σωστή φροντίδα δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με τον καθαρισμό. Τα απαραίτητα βήματα για όλους, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός τους, είναι τα εξής, κατά τον κ. Μιχελάκη:

-Να φοράτε καθημερινά αντηλιακό

Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του δέρματος, όταν η έκθεση σε αυτόν είναι παρατεταμένη. Αν βρίσκεστε πολλή ώρα καθημερινά (πάνω από μισή ώρα) σε υπαίθριους χώρους, χρειάζεστε αντηλιακό στα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο. Αυτό ισχύει όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τον χειμώνα και όταν έχει συννεφιά, διότι η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) του ηλίου διαπερνά τα σύννεφα σε ποσοστό 80%.