Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου - Προοδευτική Περάματος 2-2

 

*Ισόπαλη με 2-2 έληξε η αναμέτρηση στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής»  ανάμεσα στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου και την Προοδευτική Περάματος  για την 4η αγωνιστική της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Η Αναγέννηση  άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταχιά Γεώργιου στο 45΄.

Η Προοδευτική ισοφάρισε σε 1-1, χάρη σε τέρμα του Τζάλλα.

Με γκολ του Μπισέλα, η Προοδευτική πήρε προβάδισμα με 2-1.

Το τελικό 2-2 έκανε ο Adamczyk Lukasz Ignacy.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου:

Γεωλδάσης Γεώργιος, Κούτρας Απόστολος, Ζήκος Χρυσοβαλάντης, Μητρογιάννης Δημήτριος, Ζήκος Ιωάννης, Ταχιάς Γεώργιος, Ανδρέου Χρήστος, Τσάγκας Μάριος Παναγιώτης, Οικονόμου Χρήστος, Adamczyk Lukasz Ignacy, Αναστασιάδης Ευθυμίος

Προοδευτική Περάματος:    

Κάτσιος Λάμπρος, Θεοχαρίδης Διαμάντης, Ρίζος Άγγελος, Κωστούλας Ηλίας Παναγιώτης, Ρίζος Χρήστος, Ντόβας Κωνσταντίνος, Τζιάλλας Ευάγγελος Ιωάννης, Μπάφας Αλέξανδρος, Στεφάνου Χρήστος, Μπισέλας Γεώργιος, Μήλος Δημήτρης

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023  

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 2-1

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ  2-0   

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 2-2

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 3-0

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 2-2

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-0

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-2

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 12  

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 9

3.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 8

4. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 7

5.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 7 

6.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6

7.  ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 6

8. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 6   

9. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 5

10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 4

11. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 4 

12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 4    

13. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  3   

14. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 3

15. Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 2

16. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 1 

Περιφέρεια Ηπείρου: Δύο θετικές και μια αρνητική γνωμοδότηση για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η Επιτροπή Περιβάλλοντος

 


Δύο θετικές και μια αρνητική γνωμοδότηση έδωσε στη σημερινή της συνεδρίαση για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, θετικά – κατά πλειοψηφία- γνωμοδότησε για το περιεχόμενο της Μ.Π.Ε. για το έργο ««Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 999 ΚW , από καύση βιοαερίου, Τ.Κ. Νεοχωρίου, Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου». Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι: «Είμαστε θετικοί γιατί το συγκεκριμένο έργο θα λύσει ένα πρόβλημα που υπάρχει διαχρονικά στην περιοχή. Εμείς ως Επιτροπή, το περιβαλλοντικό σκέλος – που μας ενδιαφέρει – το κρίνουμε θετικά».

Το δεύτερο έργο για το οποίο επίσης γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία η Επιτροπή ήταν για το «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 0,54 MW , στη θέση Μονή Κηπίνας, Δ.Ε. Καλαρρυτών, Δ. Βορείων Τζουμέρκων, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου», με τον πρόσθετο όρο της αντίστοιχης θετικής γνωμοδότησης του Δήμου Βορείων Τζουμέκρων.

Ανοίγει τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

 


Ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, η εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας, η οποία διοργανώνεται από την Δημοτική Ζηρού Ανώνυμη εταιρία ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζηρού.

Η τελετή της επίσημης έναρξης θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην είσοδο της εμποροπανήγυρης και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης Ιωαννίνων: Τα μέλη του νέου Δ.Σ.

 


Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Ιερομνήμη η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερομνήμης στα πλαίσια της οποίας έλαβαν χώρα και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου.

Από την ψηφοφορία προέκυψαν τα μέλη του νέου Δ.Σ. ως ακολούθως:

- Ζηκοπούλου Αγαθή

- Οικονόμου Δέσποινα

- Οικονόμου Χρυσάνθη

- Λεονταρίδη Μαριάνθη

- Κολιός Κωνσταντίνος.

Το νέο Δ.Σ. θα συσταθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

Ταυτόχρονα εορτάστηκαν τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου και προσφέρθηκε το γλυκό των γενεθλίων στους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστούμε που στηρίζετε το Σύλλογο και βρίσκεστε δίπλα στο Δ.Σ. με οποιοδήποτε τρόπο.

Συλλήψεις φυγόποινων σε Ιωάννινα και Κακαβιά

 


Δύο φυγόποινοι συνελήφθησαν από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, συνελήφθη αλλοδαπός από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή κάθειρξης 8 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς συνέλαβαν σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου αλλοδαπό, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, από το βράδυ της Τετάρτης

 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης 25-10-2023, και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο το απόγευμα (Πέμπτη 26-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τις βραδινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 25-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από τις πρωινές ώρες αύριο (Πέμπτη 26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

γ. από το μεσημέρι πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου θα κορυφωθούν οι ιστορικές εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2023»

 


Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου θα κορυφωθούν οι ιστορικές εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2023», που είναι αφιερωμένες στην επέτειο για το έπος του 1940, καθώς η περιοχή του Καλπακίου δέχτηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.

Ο ιστορικός αυτός θεσμός ξεκίνησε το 1995 κι έκτοτε τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της μνήμης που πρέπει να συνοδεύει κάθε λαό, αποτίνοντας παράλληλα φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν για το μεγαλείο της ελευθερίας.

Κάθε χρόνο και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρους, της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων, των χορηγών και των φορέων της περιοχής, αναδεικνύεται η ιστορία του τόπου και η θυσία των Ηρώων «ταξιδεύει» σε  κάθε άκρη του πλανήτη.

Συνελήφθη σε περιοχή της Θεσπρωτίας αλλοδαπός που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπο μετανάστη

 


Συνελήφθη χθες (24-10-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό  αλλοδαπό,  σε βάρος του οποίου είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι ο οδηγός είχε παραλάβει νωρίτερα τον αλλοδαπό από περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό την Ηγουμενίτσα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα και -250- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 π.μ.

 


Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, συγκαλείτε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Σχεδιασμός, μέτραπρόληψης και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τυχόν εκδήλωση καιρικών φαινομένων (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις) κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου».

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, για πλαστογραφία

 


Συνελήφθη χθες αργά το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δικογραφία για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κατά τον τροχονομικό έλεγχο, ο συλληφθείς επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, την οποία προέκυψε ότι είχε προμηθευτεί έναντι χρηματικού ποσού 300 ευρώ από άγνωστους σε περιοχή των Αθηνών.

Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''Οι Άγιοι Ανάργυροι": Ακυρώνεται η εκδρομή στο χωριό το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 

Η εκδρομή στο χωριό το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ακυρώνεται, λόγω μη ικανής συμμετοχής συγχωριανών.


Αυξάνεται η επιδότηση ρεύματος τον Νοέμβριο, κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης

 


Αυξημένες επιδοτήσεις (2,5 λεπτά/κιλοβατώρα) σε σχέση με αυτές του Οκτωβρίου (1,5 λεπτά κιλοβατώρα) ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος του Νοεμβρίου προκειμένου να περιορίσει την επιβάρυνση για τα νοικοκυριά από τις σημαντικές αυξήσεις τιμολογίων που ανακοίνωσαν οι πάροχοι και οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 10% και 20% για τη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών.

Την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πλαίσιο στήριξης στο ρεύμα που θα αντικαταστήσει τις οριζόντιες επιδοτήσεις και το οποίο θα είναι στοχευμένο στους ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές και τους πολύτεκνους.

Πρωταρχικός στόχος είναι η διεύρυνση της ομπρέλας προστασίας που παρέχεται σήμερα μέσω του ΚΟΤ, σε μια νέα κατηγορία, αυτή των «ενεργειακά ευάλωτων», δηλαδή των καταναλωτών που δαπανούν μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους για ενέργεια.

Ο προσδιορισμός αυτής της κατηγορίας θα γίνει με κριτήρια γεωγραφικά και βαθμοημερών, αξιοποιώντας τον μηχανισμό που εφαρμόζεται για το επίδομα θέρμανσης.

Παρόμοια θα είναι και τα όρια της ενίσχυσης, ξεκινώντας από τα 100 και φτάνοντας το μέγιστο των 800 ευρώ, αναφέρει το www.kathimerini.gr

Αδελφότητα Κάτω Λάβδανης Πωγωνίου: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως

Καλούνται τα μέλη της Αδελφότητας μας στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

Ημέρα: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ώρα: 11 π.μ.

Μέρος Συνάντησης: Δεληγιώργη 7, Αθήνα (Αίθουσα Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, 1ος όροφος).

4η αγωνιστική την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- Προοδευτική Περάματος 25-10-23/16:30)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 16:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023  

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (16:30)

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ  (16:30)      

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:30)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:30)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (16:30)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (16:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (18:30)

Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:30)

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στο εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου

 


Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, εορτή Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεστεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στο εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου. (07:30-10:15).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

 


Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Λαμπερή τελετή απονομής στα Who is Who International Awards 2023

 


Σε μια βραδιά αφιερωμένη στην επιβράβευση της αριστείας, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 τα Διεθνή Βραβεία Who is Who «Ελλάδα, ο Κόσμος Όλος!» συγκέντρωσαν για 4η χρονιά τα μάτια της διεθνούς και εγχώριας σκηνής.

Επιφανείς προσωπικότητες τιμήθηκαν για το έργο και τη δράση τους σε ποικίλα πεδία της επιχειρηματικότητας, τέχνης, ηγεσίας, επιστήμης, κοινωνικής ευθύνης και ακαδημαϊκών επιτευγμάτων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κος Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος απένειμε τα βραβεία World Woman Leader of Firmed Economy στην κυρία Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το βραβείο World Eminent Man of Global Banking & Human Rights στον Dr.Franco M.G.Derin, οικονομολόγο και δικαστικό λειτουργό. Ο κος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος απένειμε το βραβείο World Woman Leader in Humanized Digital Societies στην κα Πέγκυ Αντωνάκου, General Manager Southeast Europe Google.

Ανδρική υπογονιμότητα: Συνδέεται με την εφηβική παχυσαρκία;

 


Σε κίνδυνο βρίσκεται η μελλοντική γονιμότητα των υπέρβαρων και παχύσαρκων κατά την εφηβεία αγοριών, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση στο European Journal of Endocrinology. Η αιτία είναι ότι τείνουν να έχουν μικρότερο όγκο όρχεων, γεγονός που  υποδεικνύει την ανάγκη διατήρησης ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους των εφήβων. Στην ίδια μελέτη βρέθηκε, επίσης, ότι η υπερινσουλιναιμία και η αντίσταση στην ινσουλίνη, που είναι επακόλουθα της παχυσαρκίας, έχουν την ίδια επίδραση - επηρεάζουν, δηλαδή, τον όγκο των όρχεων στην προ- και μετεφηβική ηλικία.

«Ένα στα επτά ζευγάρια αδυνατούν να αποκτήσουν παιδί, παρά τις συχνές σεξουαλικές επαφές επί τουλάχιστον 12 μήνες. Από όλες τις περιπτώσεις υπογόνιμων ζευγαριών η ανδρική υπογονιμότητα ευθύνεται περίπου για τις μισές. Η αιτία είναι άγνωστη στη συντριπτική πλειονότητά τους, γεγονός που αποτυπώθηκε και σε μελέτη όπου συμμετείχαν 20.000 άνδρες. Τα ευρήματά της έδειξαν ότι στο 70% των συμμετεχόντων δεν μπόρεσε να τεθεί διάγνωση.

Οι πιο συχνές αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας είναι τραυματισμοί των όρχεων, του προστάτη ή της ουρήθρας, στυτική δυσλειτουργία, κιρσοκήλη, λοίμωξη από σεξουαλικώς ή μη μεταδιδόμενους ιούς ή βακτήρια, γενετικές και ορμονικές διαταραχές, αυτοάνοσα νοσήματα, απόφραξη της αποχετευτικής οδού του σπέρματος και ανατομικές ανωμαλίες. Σχεδόν όλες είναι ιάσιμες», εξηγεί ο Χειρουργός Ανδρολόγος Ουρολόγος δρ Αναστάσιος Λιβάνιος.

«Τις τελευταίες 4 δεκαετίες παρατηρείται μείωση της συγκέντρωσης σπέρματος και του συνολικού αριθμού σπερματοζωαρίων. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έχει συντελεστεί και κάποια άλλη, σημαντική, αλλαγή: έχει αυξηθεί η παχυσαρκία, φαινόμενο που θα ενταθεί στα προσεχή χρόνια. Κατακόρυφη είναι η άνοδος και της παιδικής παχυσαρκίας. Εκτιμάται δε, ότι περίπου το 60% των σημερινών παιδιών θα είναι παχύσαρκα μέχρι την ηλικία των 35 ετών.