Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο ολοκαύτωμα του Κερασόβου


Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο ολοκαύτωμα του Κερασόβου, απέτισαν ο Δήμος Πωγωνίου, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κερασόβου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου, με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων, παρουσία του π. Υπουργού κ. Αντώνη Φούσα, του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων. Καψάλη, του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Άρμπιρου, του π. Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανου Φούσα, εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων κ. α.

Υπουργείο Υγείας: Δυο θάνατοι σήμερα, 254 νέα κρούσματα


20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, δυο θάνατοι  σήμερα, 254 νέα κρούσματα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.
Η διαχρονική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ
1592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 
Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων τις τελευταίες 10 ημέρες
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 
77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Νίκος Χαρδαλιάς: «Επιστρέφουμε από τις διακοπές και φοράμε μάσκες παντού»


Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του κορωνοϊού:
Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.
Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11:οο μ.μ.
Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα, και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Παρατείνεται έως 24 Αυγούστου το πακέτο μέτρων για τον Πόρο, με διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα, αντί για 11:00 μ.μ.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό όλων όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτών που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (π.χ. εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.
Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Κεράσοβο Πωγωνίου: Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος


Τη μνήμη των 28 συνανθρώπων μας, που στις 15 Αυγούστου 1944 δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα σε μία επίθεση που κατέστρεψε ολοσχερώς το Κεράσοβο, τίμησε σήμερα ο Δήμος Πωγωνίου.
Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώθηκαν από το Δήμο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, την Τοπική Κοινότητα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου και την Ένωση Κερασοβιτών Ηπείρου ενώ λόγω των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες.
Να σημειωθεί ότι το Κεράσοβο έχει ανακηρυχθεί επίσημα από την ελληνική πολιτεία «Ιστορικός Τόπος» και «Μαρτυρικό Χωριό».

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα


Ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε αυτές δύο αλλοδαποί

Εξιχνιάσθηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις (3) διαδοχικές κλοπές από καταστήματα σούπερ-μάρκετ στα Ιωάννινα.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών -μίας γυναίκας και ενός ανήλικου-, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 27-07-2020, οι κατηγορούμενοι μαζί με ακόμη μία συνεργό τους, ενεργώντας -κατά περίπτωση- με διαφορετική σύνθεση, διέπραξαν διαδοχικές κλοπές από τρία διαφορετικά καταστήματα σούπερ – μάρκετ στα Ιωάννινα.
Πιο συγκεκριμένα, εισέρχονταν στα καταστήματα, από όπου αφαιρούσαν προϊόντα από τα ράφια, τα οποία απέκρυπταν στη συνέχεια είτε σε τσάντα είτε σε παιδικό καρότσι που έφεραν μαζί τους, χωρίς να καταβάλλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων προϊόντων ανέρχεται στα (1.000) ευρώ περίπου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Είκοσι δυο παραβάσεις στην Ήπειρο την Πέμπτη 13 Αυγούστου, για μη χρήση μάσκας


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 13 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (52.203) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(9) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, και συγκεκριμένα (2) στην Κέρκυρα, (2) στην Κατερίνη, (1) στη Δράμα, (1) στη Ρόδο, (1) στους Παξούς, (1) στη Μύκονο και (1) στη Σαντορίνη.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (27) σχετικές παραβάσεις.
(31) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (235) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (19) άτομα.
(369) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(70) στη Θεσσαλονίκη,
(47) στην Αττική,
(33) στη Θεσσαλία,
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(32) στην Πελοπόννησο,
(28) στην Κεντρική Μακεδονία,
(27) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(25) στα Ιόνια Νησιά,
(22) στην Ήπειρο,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(16) στην Κρήτη,
 (8) στο Νότιο Αιγαίο,
 (7) στο Βόρειο Αιγαίο και
 (2) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.915) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (4.908) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (7) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (87) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (11) παραβάσεις, ενώ αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε (4) καταστήματα στην Άνδρο, (2) στη Σίφνο, (1) στη Μύκονο και (1) στη Σαντορίνη.
Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου (6) έλεγχοι με (4) παραβάσεις για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) (5) έλεγχοι, με (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) (22) έλεγχοι με (2) παραβάσεις για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),
στη Μύκονο (11) έλεγχοι, με (1) παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (ωράριο λειτουργίας – αναστολή λειτουργίας)
στη Σαντορίνη (6) έλεγχοι, με (1) παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (ωράριο λειτουργίας – αναστολή λειτουργίας),
στην Τήνο (7) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) (21) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) (7) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και
στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Κέας (2) έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.
Επιπλέον στη Μύκονο συνελήφθησαν (2) άτομα για διατάραξη κοινής ησυχίας, σε βίλες όπου είχαν διοργανωθεί πάρτι.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έως τις 31 Αυγούστου οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών περιοχών


Έως τις 31 Αυγούστου του 2020 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ https://oreina.epidomata.gov.gr/  για τη χορήγηση του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας που φτάνει έως και το ποσό των 600 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το επίδομα αυτό τα εξής:
1.Το ποσό του επιδόματος
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσό του επιδόματος – εισοδηματικής ενίσχυσης θα διαμορφωθεί ως εξής:
- 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
- 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000,01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.
2. Οι προϋποθέσεις χορήγησης
Οι προϋποθέσεις χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης:
1. Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης
2. Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.     
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σώμα χωρίς κυτταρίτιδα: Κερδίστε στα σημεία χάνοντας πόντους


«Εφιάλτη» για πολλές γυναίκες αποτελεί η όψη φλοιού πορτοκαλιού: εννέα στις δέκα αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας, ανεξάρτητα από το αν έχουν παραπανίσια κιλά ή όχι. 
Βέβαια η συσσώρευση τοπικού λίπους ευνοεί την εμφάνισή της ή επιδεινώνει την κατάστασή της.
«Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, στους γλουτούς, στο στομάχι, στην κοιλιά, στις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων και σχετίζεται με την ανθυγιεινή διατροφή και με την έλλειψη άσκησης. Και σε πολλές περιπτώσεις η εφαρμογή προϊόντων τοπικά δεν έχει αποτέλεσμα. 
Μια ασφαλής όσο και αποτελεσματική επιλογή είναι οι μη επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καπιτονέ όψης της επιδερμίδας», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).


«Ο στόχος, λοιπόν, είναι να απαλλαγούμε από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια, καθώς και από τα ενοχλητικά «ψωμάκια» και να αποκτήσουμε μία καλλίγραμμη σιλουέτα, με αποτελέσματα που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο».
Ποιες είναι, όμως, αυτές οι θεραπείες, που δεσμεύονται να αποκαταστήσουν την όψη της επιδερμίδας; Σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη πρόκειται για τις εξής: