Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ALCO: Ισχνό προβάδισμα της Νέα Δημοκρατία

H δημοσκόπηση της ALCO διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.
Η έρευνα διενεργήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, από τις 9 μέχρι 14 Οκτωβρίου.
Στην πρόθεση ψήφου:
Ν.Δ: 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
Χρυσή Αυγή: 6,8%
ΠΑΣΟΚ: 6,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,1%
ΚΚΕ: 4,9%
ΔΗΜΑΡ: 3,7%
Επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η κατάταξη εκλογικής επιρροής των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής:
ΝΔ: 24,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%
Χρυσή Αυγή: 7,8%
ΠΑΣΟΚ: 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,9%
ΚΚΕ: 5,6%  

ΔΗΜΑΡ: 4,3%

Περικοπή 2,45% αντί του 4% των άμεσων αγροτικών ενισχύσεων του 2014

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, σε νέες εκτιμήσεις του σχεδίου του προϋπολογισμού του 2014 αναπροσάρμοσε το ποσοστό της δημοσιονομικής πειθαρχίας που προβλέπεται για τις άμεσες πληρωμές του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - σε 2,45% εγκαταλείποντας το 4,00 % που είχε εισαχθεί προηγουμένως.
Η μείωση της περικοπής των άμεσων ενισχύσεων από 4% σε 2,45% σημαίνει ότι οι αγρότες θα λάβουν περισσότερα χρήματα το 2013.
Όταν το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προτάθηκε, οι δημοσιονομικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένου του αποθεματικού νέων γεωργικών κρίσεων που χρηματοδοτείται από τη δημοσιονομική πειθαρχία, ήταν 1.471,4 δισ. ευρώ πάνω από το επί μέρους ανώτατο όριο του προϋπολογισμού του 2014 για τον πρώτο πυλώνα της ΚΑΠ στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ).

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Κατασχέθηκαν πέντε (5) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Συνελήφθησαν, χθες (16-10-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 41χρονη ημεδαπή και ένας 41χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. 
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι η 41χρονη μετέβη σε υποκατάστημα Τράπεζας στα Ιωάννινα προκειμένου να καταθέσει το χρηματικό ποσό των (11.000) ευρώ. 
Κατά τη διάρκεια καταμέτρησης του ανωτέρω ποσού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά (5) χαρτονομίσματα των (20) ευρώ.
 Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω χρηματικό ποσό  είχε βρεθεί στην κατοχή της 41χρονης ύστερα από οικονομικές συναλλαγές με 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος και συνελήφθη.
 Τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
 Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να αντιπαλέψουν «τις νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα φοροεπιδρομής, που περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό, καθώς και τα σχέδια για νέες οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξιμες αποδοχές, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ».

Η ΑΔΕΔΥ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει «αταλάντευτα τον αγώνα για να ανατραπούν οι καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία πολιτικές που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι δανειστές και εφαρμόζει η κυβέρνηση».

O ιατρός κ. Αθανάσιος Κιτσάκος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς

O ιατρός κ. Αθανάσιος Κιτσάκος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς
Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Γεωργίου Νάκου και του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων κ. Ανδρέα Παπιγκιώτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16-10-2013) το μεσημέρι, σεμινάριο σε αστυνομικούς, από τον κ. Αθανάσιο Κιτσάκο, γενικό χειρουργό-εντατικολόγο, με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των αστυνομικών στις σωτήριες για τη ζωή των συνανθρώπων μας δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή καθώς και στην παροχή πρώτων βοηθειών. 

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (17-10-2013) τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του, ηλικίας 28 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 43χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας Ιωαννίνων.


Άρτα: Συνελήφθη 62χρονος αλλοδαπός, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Συνελήφθη, χθες (16.10.2013) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ένα 62χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
 Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που ανήκει στον 62χρονο και στο οποίο επέβαινε ως οδηγός, βρέθηκαν στο ντουλαπάκι του οχήματος:
ένα (1) αρχαίο αργυρό νόμισμα Αλεξάνδρου Γ΄ (περιόδου 325 π.Χ.), διαμέτρου (2,5) εκατοστών και πάχους (3) χιλιοστών.
ένα (1) νόμισμα διαμέτρου (1,8) εκατοστών, όπου απεικονίζεται στο εμπροσθότυπο ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη ενώ στο πίσω μέρος διάφορα σύμβολα.
Tα παραπάνω νομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ παραγγέλθηκαν αντίστοιχες πραγματογνωμοσύνες από τη ΛΓ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας και την 18η Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας. 

Γιάννενα: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη,  την Τετάρτη (16-10-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, 54χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις του Νόμου «περί όπλων».
Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, ο 54χρονος βρισκόμενος στην αυλή του σπιτιού του στα Ιωάννινα, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με παλιό πολεμικό τυφέκιο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Το παραπάνω όπλο κατασχέθηκε.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες διαμετρήματος (28) cal , ενώ σε αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκαν:
  • είκοσι επτά (27) φυσίγγια διαμετρήματος (28) cal
  • δεκαεπτά (17) φυσίγγια διαμετρήματος (12) cal
  • ένα μαχαίρι κυνηγιού-αλιείας, με μήκος λάμας (15) εκατοστών
  • ένας (1) κάλυκας διαμετρήματος (28) cal
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής, διοργανώνει την εκδήλωση «Η Ηπειρώτισσα Γυναίκα πρωτοστατεί στο Ελληνικό Έπος των ετών 1940-1944», το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θάνος Κωστόπουλος» του Δημαρχείου Γαλατσίου, Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στις 19-10-2013 με τίτλο «Η Ηπειρώτισσα Γυναίκα πρωτοστατεί στο Ελληνικό Έπος των ετών 1940-1944».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θάνος Κωστόπουλος» του Δημαρχείου Γαλατσίου στις 18:00μ.μ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΥ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα της Πίνδου, διοργανώνει η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602
16452 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό κέντρο « ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, στην κορυφαία εκδήλωσή μας το φετεινό Φθινόπωρο, αφιερωμένη στην ηρωίδα γυναίκα της « ΠΙΝΔΟΥ».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία , απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικό, προβολή σλαιτς.

Συμμετέχει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης.

Θα ακολουθήσει Ηπειρώτικο κέρασμα τσίπουρου και παραδοσιακών ηπειρώτικων πιτών, που θα παρασκευάσουν οι γυναίκες της Αδελφότητας. Και φυσικά  χορός για όλους, υπό τους ήχους ηπειρώτικης κομπανίας.

        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΜΙΝΑ  ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ      ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υλοποιείται (εντός Νοεμβρίου) πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκπονηθεί και υλοποιείται πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας.
Τα δολώματα-εμβόλια διανέμονται με αεροσκάφη και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στις περιοχές της Ηπείρου οι ρίψεις θα γίνουν εντός του Νοεμβρίου.
Τα δολώματα, όπως εικονίζονται στη φωτογραφία, έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους.
Στο εσωτερικό τους περιέχουν πλαστική κάψουλα γεμάτη με εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή.
Το Υπουργείο επισημαίνει την προσοχή των πολιτών, ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας.

Ωστόσο συστήνει να μην ακουμπάτε το εμβόλιο δόλωμα με γυμνά χέρια.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

H «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πρόκειται να εορταστούν την Κυριακή (20.10.2013) σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της αστυνομίας καθώς και παιδιών πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, καθώς και δοξολογία την Κυριακή το πρωί στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Άρτα. 
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν:
Στα Ιωάννινα, την Κυριακή και ώρα 10:30 δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη (17.10.2013) και την Παρασκευή (18.10.2013) στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γεωργίου Χατζηκώστα» και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Στην Ηγουμενίτσα, δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας την Κυριακή στις 10:00, ενώ θα προηγηθεί διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φιλιατών την Πέμπτη και την Παρασκευή (17-18.10.2013) το πρωί.
Στην Άρτα, την Κυριακή και ώρα 10:30 δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης (17.10.2013) και της Παρασκευής (18.10.2013) στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άρτας.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Πρέβεζα, με διήμερη αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου την Κυριακή στις 10:00.