Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Κοινή συνεστίαση των Αδελφοτήτων Βησσανιωτών και Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου την Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αδελφοτήτων Βησσανιωτών «Η Αρετή» και των Αγιοκοσμιτών «Ο Άγιος Νικόλαος» σας προσκαλούν στη κοινή συνεστίαση που θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» στο Σύνταγμα.

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις για τον παγετό, στα δίκτυα ύδρευσης, ηλιακούς θερμοσίφωνες, οδηγούς και πεζούς

 


Λόγω έντονου παγετού και στο Νομό Ιωαννίνων και, κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

ΠΑΓΕΤΟΣ

Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών

Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).

Τουριστική προβολή των Ιωαννίνων στο Ισραήλ

 


Η διαφημιστική εκστρατεία για την παρουσίαση του προορισμού «Ιωάννινα» σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί ως το καλοκαίρι.

Μέσω της καμπάνιας, που διεξάγεται σε περιβάλλον Google Search, Google Display και Facebook/Instagram, εκατομμύρια Ισραηλινοί θα έχουν την ευκαιρία να «ανακαλύψουν» τις φυσικές ομορφιές και την ισχυρή πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης, που την κατατάσσουν ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Για την επιτυχία του συγκεκριμένου στόχου, προσφάτως, τέθηκε σε λειτουργία ειδική ενότητα για τους Ισραηλινούς στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Τμήματος Τουρισμού του δήμου – https://www.travelioannina.com/en/pages/jewish-community-ioannina-

Η ψηφιακή καμπάνια αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες στήριξης της νέας αεροπορικής γραμμής και είχε προαναγγελθεί στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη της AEGEAN τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τον Μάιο, θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο και θα διαρκέσουν ως τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Μαρτίου 2023

 


Σύμφωνα με πληροφορίες οι συντάξεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις 22 Φεβρουαρίου καθώς εκτός από τις λιγότερες ημέρες που έχει ο μήνας είναι και η αργία της Καθαράς Δευτέρας.

Έτσι οι περίπου 2,46 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν νωρίτερα τα ποσά στους λογαριασμούς τους με την αποπληρωμή να ολοκληρώνεται μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα όμως εκτός από την αύξηση που ήδη έχει μπει θα λάβουν αναδρομικά και το αντίστοιχο ποσό της αύξησης του μήνα Ιανουαρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών:

Την Τετάρτη 22 Φεβρουάριου 2023 θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 θα γίνει η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Κόνιτσα: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ και Αποκριάτικος χορός, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00

 


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Καλούνται τα μέλη του ΚΑΠΗ να παρευρεθούν στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και του αποκριάτικου χορού που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Μύλος» στην Κόνιτσα την Πέμπτη 16/02/2023 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.

 Συμμετοχή: 5 ευρώ/μέλος (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά).

 Οι εγγραφές των μελών του ΚΑΠΗ θα γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 12:00.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης), την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ώρα 09:30

 


Την 09-02-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν.4954/2022 (ΦΕΚ Α΄136), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 02-12-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 για την κατασκευή του Υποέργου 1 «Έργα διευθέτησης ρέματος Ξηροποτάμου Π.Ε. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 4.180,000,00 με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης, του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

2.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 02-12-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή στέγης Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πηγής Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000,00 € με ΦΠΑ.

3.    Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Αγ. Παρασκευής Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 1.010.483, 87 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

4.      Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου με α/α 1 «Επέκταση – αναβάθμιση ΧΥΤ Ελληνικού  (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 3.096.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Επεκτάσεις Υφιστάμενων ΧΥΤ Περιφέρειας Ηπείρου και Μετατροπή σε ΧΥΤΥ» με κωδικό ΟΠΣ 5002616 και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

5.      Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (Τακτοποιητικός και Υπερβατικός λόγω αναθεώρησης) και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή Υφιστάμενης στέγης και Εγκατάσταση Νέου Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων», αναδόχου «ΤΟΜΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Ανοιχτή Πολιτική εκδήλωση και κοπή πίτας της Ν.Ε. την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

 


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων καλεί όλους  τους συμπολίτες και συμπολίτισσες στο ξενοδοχείο Du lac σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με  ομιλητή τον δικηγόρο –εργατολόγο και μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ και θέμα «Ακρίβεια-Οικονομία-Εργασιακά-Ασφαλιστικό-Συντάξεις» και οι κυβερνητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η εκδήλωση στην οποία είμαστε όλες και όλοι καλεσμένοι θα συνοδευτεί από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  για το 2023, την εκλογική χρονιά που είναι στο χέρι μας να είναι νικηφόρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Θα παρέμβει με ομιλία της η βουλευτής Ιωαννίνων και αν. Τομεάρχης Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ, ενώ θα προλογίσει ο ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ιόνια Οδός: Στις 14 Μαρτίου ο διαγωνισμός για το Ιωάννινα-Κακαβιά


  Ένας νέος άξονας προς Δυτική Ευρώπη

Στις 14 Μαρτίου θα γίνει η υποβολή των φακέλων για τον διαγωνισμό που αφορά στην επέκταση της Ιόνιας Οδού, Ιωάννινα-Κακαβιά. Το έργο κατάφερε τελικά να δημοπρατηθεί ύστερα από σχεδόν 15 χρόνια συζητήσεων, διεκδικήσεων και -πολλές φορές- απογοητεύσεων. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με το έργο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού που θα έχει πλέον έκταση από το Αντίρριο μέχρι το συνοριακό πέρασμα στην Κακαβιά. Ο προϋπολογισμός του έργου με τον ΦΠΑ είναι 310 εκατ. ευρώ (250 εκατ. χωρίς ΦΠΑ). Από αυτά 188,70 αφορούν στο τμήμα Ιωάννινα-Καλπάκι και τα υπόλοιπα 61,29 εκατ. ευρώ είναι το τμήμα της προαίρεσης Καλπάκι-Κακαβιά.

Η διάρκεια κατασκευής έχει οριστεί σε 54 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή συνολικά 4,5 χρόνια. Εφόσον το έργο ξεκινήσει στις αρχές του 2024, θα ολοκληρωθεί κάπου προς τα τέλη του 2028.

Το έργο εκτιμάται ότι θα κινητοποιήσει τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού του και της σημαντικότητας του. Στις 16 Μαρτίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου.

Ιωάννινα: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου διάρρηξη, η οποία έγινε στα Ιωάννινα την 11/11/2022.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, οι κατηγορούμενοι παραβίασαν παράθυρο κατοικίας, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν διάφορα είδη συνολικής αξίας -900- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

 


Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Αμπελόκηποι, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΚΥ Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00.

Metropolitan General: Αιματολογικός έλεγχος και εκτίμηση ιατρού σε προνομιακή τιμή

 


Το Metropolitan General, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού και με στόχο να αναδείξει τη σημασία του προληπτικού ελέγχου, προσφέρει από τις 6 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2023 προληπτικό αιματολογικό έλεγχο στην προνομιακή τιμή των 45€ συμπεριλαμβανομένης παθολογικής εκτίμησης, καθώς και ενός rapid test COVID-19 που απαιτείται για την παθολογική εξέταση στο πλαίσιο των εξωτερικών ιατρείων.

Ο αιματολογικός έλεγχος περιλαμβάνει: χοληστερόλη, γ-GT, ουρία, γλυκόζη, ουρικό οξύ, κρεατινίνη, νάτριο, κάλιο, τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, HDL, LDL, CRP, γενική ούρων, σίδηρο, φυλλικό οξύ, 25 υδροξυβιταμίνη D, γενική αίματος, TKE.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 6502662 (08:00-16:00) προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.