Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Ζίτσας: Εγκαίνια έκθεσης έργων χαρτοπλεκτικής στην Κοινότητα Γραμμένου


Έκθεση έργων χαρτοπλεκτικής της Δάφνης Παπαβασιλείου  οργανώνει ο Δήμος Ζίτσας στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Γραμμένου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου στις 06.30 το απόγευμα.
Η δημιουργός  Δάφνη Παπαβασιλείου θα  παρουσιάσει 35έργα της με προσωπογραφίες και θεματολογία από τη φύση, και το ζωικό βασίλειο.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και αποτελεί ευκαιρία για όλους μας να γνωρίσουμε την τέχνη της χαρτοπλεκτικής που όπως επισημαίνει η κα Παπαβασιλείου, «έχει βαθιά τις ρίζες της στην παγκόσμια ιστορία καθώς πολλές χώρες ανά την υφήλιο και με επίσημες καταγραφές μετά την εμφάνιση του χαρτιού διεκδικούν την προέλευσή της».
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 17.00 μ.μ. έως 21.00 μ.μ. και πρωινές ώρες, κατόπιν συνεννοήσεως, για επισκέψεις σχολείων.

Νέες τιμές για τα παράβολα των διπλωμάτων οδήγησης από τις 10 Φεβρουαρίου


Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τις 10 Φεβρουαρίου του 2020 θα ισχύσουν τα νέα ενιαία/ενοποιημένα παράβολα για το δίπλωμα οδήγησης.
Οι αλλαγές αφορούν τόσο εκείνους που παίρνουν πρώτη φορά άδεια οδήγησης όσο και εκείνους που θέλουν να κάνουν επέκταση της υφιστάμενης άδειας ή αντικατάσταση λόγω φθοράς ή κλοπής.
Η νέα κατηγορία παράβολων που εισάγεται (χωρίς να καταργούνται τα παλαιά) έχει ως εξής:
Αρχική χορήγηση κατηγορίας (ΑΜ ή Α1 ή Α2 ή Α ή Β) 48,00 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 18,00 ευρώ).
Επέκταση σε κατηγορία (ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β) 57,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 27,02 ευρώ).
Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) από Δ.Υ. 120,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 90,15 ευρώ).
Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) 138,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 108,15 ευρώ).
Ανανέωση κατηγοριών Άδειας Οδήγησης 98,00 ευρώ (ενοποιεί ανανέωση κατηγοριών 50,00 και εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 18 ευρώ).
Αντίγραφο εντύπου Αδείας Οδήγησης για Κλοπή - Απώλεια 69,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και απώλεια ή κλοπή 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 9,02 ευρώ).
Αντίγραφο εντύπου Αδείας Οδήγησης για Φθορά - Αλλοίωση 39,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 9,02 ευρώ).
Επισημαίνεται ότι στην «Κατηγορία 21-Άδεια Οδήγησης» δεν καταργούνται τα παράβολα 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 2037, 2038.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας καραβίδας από 15 Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου 2020


Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η αλιεία της καραβίδας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Περιφέρειας Ηπείρου από 15 Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου του 2020 (Β.Δ. 142/1971 –  ΦΕΚ 49/Α΄/12-3-1971).
Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.
 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περιβαλλοντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα


Περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, έθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.
 Ιδιαίτερη βαρύτητα – ενόψει και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Υπουργός- δόθηκε στους αναγκαστικούς αναδασμούς που χαρακτηρίζονται δάση, στις οφειλές των ΤΟΕΒ και στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για τη λειτουργία των αντλιοστασίων τους.  
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων ανάφερε και τα εξής:
«Έχουμε πάρα πολλούς αναδασμούς στην Ήπειρο, για τους οποίους υπάρχουν αιτήματα να τελειώσουν. Έχουμε δύο ακραίες περιπτώσεις. Η μία στο Σακελλαρικό, όπου έχουμε ετοιμαστεί εδώ και τρία χρόνια, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει επειδή το αρμόδιο Δασαρχείο δεν έχει γνωματεύσει. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τους Κουκλιούς, που  υπάρχουν 5.500 στρέμματα που είναι κληροτεμάχια τα οποία δόθηκαν στους ακτήμονες και είναι κάτω των πέντε στρεμμάτων το καθένα. Ο κ. Φάμελλος (ο πρώην αν. Υπουργός Περιβάλλοντος) είχε βγάλει ένα νόμο, που προβλέπει πως όσα κτήματα είναι κάτω των 5 στρεμμάτων που ήταν αγροί, αλλά στη συνέχεια καλύφθηκαν από πουρνάρια, μπορούν να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Τα Δασαρχεία όμως επιμένουν να τα χαρακτηρίζουν δάση ή δασικές εκτάσεις. Το ίδιο συμβαίνει στα Κτίσματα κ.α. και όπου πάμε να κάνουμε αναδασμούς είναι βραχυκυκλωμένα. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσφατα τοποθετήθηκε και είπε ότι αυτό είναι σχιζοφρένεια, να μιλάμε για κληροτεμάχια στους αναδασμούς και από την άλλη να τα χαρακτηρίζουμε δάση».
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Αμπελουργική ζώνη Ζίτσας. «Πάρα πολλά αμπέλια στο Ν. Ιωαννίνων- εξήγησε -  είχαν εγκαταλειφθεί λόγω της φυλοξέρας.
Στη συνέχεια το Δημόσιο   τα θεωρεί δάση ή δασικές εκτάσεις,  παρά το γεγονός πως πολλοί ιδιοκτήτες έχουν τίτλους από το Διοικητικό Εφετείο παρά το Υπουργείο Γεωργίας από το 1929 που είχε κάνει ο αείμνηστος Γεώργιος Μυλωνάς»
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως έγινε συζήτηση για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις δασικές εκτάσεις, για να προσθέσει πως βρήκε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που του αναλύθηκαν, τις οποίες θα συζητηθούν εκ νέου.
 Για τους ΤΟΕΒ ο Περιφερειάρχης είπε πως ανέλυσε την πρότασή του, ώστε να βρεθεί τρόπος για να εισπράξει η ΔΕΗ τα χρήματά της, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών με την εγγύηση της Περιφέρειας και παράλληλα να προχωρήσει η εγκατάσταση φωτοβολταίκών συστημάτων για ηλεκτροδότησή τους.
Στα θέματα που τέθηκαν ήταν και η προμήθεια στύλων από τη ΔΕΗ, οι βελτιώσεις της νομοθεσίας για τις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.
«Αυτά τα θέματα είναι σοβαρά και περιμένω απαντήσεις. Θεωρώ ότι κάτι θετικό θα βγει για τον κόσμο του μόχθου», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επισκέψεις του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου


Ξεκίνησαν οι επισκέψεις του Συλλόγου  Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου.
Τα μέλη του Συλλόγου έμειναν  ενθουσιασμένα από την υποδοχή καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Παρακαλάμου. 
Μίλησαν με τα παιδιά και καθηγητές, δέχτηκαν ερωτήσεις και τραγούδησαν όλοι μαζί.
Το σημαντικότερο είναι ότι τέθηκε στο τραπέζι η δημιουργία παιδικής πολυφωνική ομάδας, ό,τι πιο ελπιδοφόρο για το μέλλον του Πολυφωνικού τραγουδιού και τη μεταλαμπάδευσή του στις επόμενες γενιές!

Συνάντηση με Πρωθυπουργό για Π.Δ.Ε. ζητούν οι Περιφερειάρχες


Ο Περιφερειάρχης κ.  Αλέξανδρος Καχριμάνης,α απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε  στην περαιτέρω μείωση των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τις Περιφέρειες, όπως αυτό κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Το θέμα συζητήθηκε στην Ένωση Περιφερειών ότι πρέπει άμεσα το Υπουργείο  Ανάπτυξης σε συνδυασμό με το Υπουργείο Οικονομικών να κάνουν τα πρέποντα έναντι των Περιφερειών. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, ούτε καν στις δικές μας υποχρεώσεις, πολύ περισσότερο σε υποχρεώσεις ως διατάκτης ο Περιφερειάρχης για νοσοκομεία, δήμους, άλλα ΝΠΔΔ. Μας ειπώθηκε ότι είναι η πρώτη δόση, όμως υπολείπεται παρά πολύ από το 2018. Αν συζητήσουμε αυτά τα θέματα και δεν βρεθούν λύσεις, δεν βλέπω πως μπορούν οι Περιφέρειες να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ο φωτισμός κ.ά., είναι κάποιες ανελαστικές δαπάνες και κάποιες άλλες δαπάνες που δεν μπορούν να πάνε πίσω. Ειπώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. να  συναντήσουν  οι Περιφερειάρχες  μέχρι τέλη Φεβρουαρίου οπωσδήποτε τον Πρωθυπουργό της χώρας».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων


Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων.
Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες σε πιο χαμηλό υψόμετρο.

Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου: Ετήσιος χορός και κοπή πίτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στο κέντρο “Athens View”


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου διοργανώνει τον ετήσιο χορό και κόβει την  πίτας του, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στο κέντρο “Athens View”.

Ένωσης Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου: Κοπή πίτας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο ξενοδοχείο Caretta Beach


Η Ένωση Βορειοηπειρωτών Ζακύνθου κόβει την πίτας της, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο ξενοδοχείο Caretta Beach.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ Berlin


Η Περιφέρεια Ηπείρου θα λάβει μέρος στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, την ΙΤΒ Berlin, που θα ανοίξει τις πύλες της από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2020 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου. 
Ενδεικτικό του εύρους της συγκεκριμένης Έκθεσης, αποτελούν τα απολογιστικά στοιχεία για τη διοργάνωση του 2019, στην οποία   έλαβαν μέρος περίπου  10.000 εκθέτες από 181 χώρες, ενώ επισκέφτηκαν την ITBBerlin πάνω από 160.000  άτομα.
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο που διοργανώνει ο ΕΟΤ,  τμήμα  του οποίου  θα  αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στην αποστολή της Περιφέρειας  προσκαλούνται να συμμετάσχουν όσοι φορείς ή επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού χώρου έχουν έδρα την Ήπειρο.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει το αργότερο ως την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 το πρωί, προωθώντας συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής στο email: s.lolis@php.gov.gr
Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.
Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη Έκθεση είναι κατά κύριο λόγω εμπορική τις πρώτες ημέρες και ανοιχτή για το κοινό στις 7-8 Μαρτίου 2020 από τις 10:00 π.μ.-18:00 μ.μ.
Παράλληλα η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να αναλάβει τη μεταφορά και διανομή στην Έκθεση, έντυπου διαφημιστικό υλικού επιχειρηματιών ή φορέων, μέχρι του αριθμού των 50-70 τεμαχίων, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο 143 του Διοικητηρίου της Περιφέρειας ως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2020.
Προτείνεται να είναι στη γερμανική γλώσσα ή αν δεν είναι εφικτό, στην αγγλική.
Στο Περίπτερο δεν επιτρέπεται η παρέμβαση ή προσθήκη άλλων διαφημιστικών αντικειμένων πέραν αυτών που έχει προβλέψει και τοποθετήσει ο ΕΟΤ.
Πλήρης ενημέρωση για την ITBBerlin στο: www.itb-berlin.com      

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας: Κοπή Βασιλόπιτας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην ταβέρνα «Το Στέκι του Καραγκιόζη»


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας  κόβει την  πίτας του, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ., στην ταβέρνα «Το Στέκι του Καραγκιόζη».

Δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου κατά το μήνα Ιανουάριο του 2020

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο έτους 2020.
Συνελήφθησαν συνολικά (477) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -308- (εκ των οποίων -4- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: - 16 -
Για εκβίαση: -9-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -40-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6-
Για κλοπές-διαρρήξεις: -16-
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς :-1-
Για εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες: -19-
Για ενδοοικογενειακή βία: -6-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -14-
Για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα: -4-
Για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας: -1-
Για ζωοκλοπή: -1-
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -5-
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού: -2-
Για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών & οικιακής ειρήνης: -10-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -19-
Εξαρθρώθηκαν:
 Δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.
Εξιχνιάστηκαν:
Μία (1) υπόθεση περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς
Μία (1) υπόθεση ληστείας
Πέντε (5) υποθέσεις απάτης
Είκοσι τρεις (23) υποθέσεις κλοπών
Είκοσι έξι (26) υποθέσεις ναρκωτικών
Έντεκα (11) υποθέσεις περί όπλων
Δύο (2) υποθέσεις εκβίασης
Τρείς (3) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Τέσσερις (4) υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -189- κιλά και -555,62- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -283,3- γραμμάρια
Ηρωίνη: -27,29- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη: -394,6- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -185-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Πιστόλια - αεροβόλα: -2-
Χειροβομβίδες: -3-
Ρουκέτες: - 2-
Αντιαρματικό όπλο: -1-
Βλήματα – οβίδες: -9-
Μαχαίρια - ξίφη: -2-
Ζυγαριές ακριβείας: -2-
Φυσίγγια: -42-
Αρχαία αντικείμενα: -31-
Αθύρματα: -11-
Λαθραίος καπνός: -28- κιλά και -300- γραμμάρια
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: -20-
Είδη παρεμπορίου: -79- κιλά και -250- γραμμάρια τσίπουρο και -23- κιλά κρασί
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -8-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
 Την 31-12-2019, συνελήφθησαν στην Άρτα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάστηκαν συνολικά τέσσερις υποθέσεις κλοπών από σπίτια που διαπράχθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Άρτας.
 Την 04-01-2020, εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ένας ημεδαπός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις συνεργοί του. Οι δράστες, μετερχόμενοι απειλές εναντίον του παθόντα αλλά και της επιχείρησης, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν διάφορα είδη.
 Την 08-01-2020, εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επιχείρηση στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, όπου με την απειλή όπλου είχε ακινητοποιηθεί 21χρονη ημεδαπή (κόρη του ιδιοκτήτη) που βρισκόταν στο χώρο και είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των -14.800- ευρώ. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, τρεις ως φυσικοί αυτουργοί και ένας ως ηθικός αυτουργός.
 Την 08-01-2020, εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγιναν το ίδιο πρωί σε σπίτια και πρατήριο υγρών καυσίμων σε χωριά της Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
 Την 08-01-2020, συνελήφθη στην Κορωνησία Άρτας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη αλιεία – ιχθυοκλοπή. Όπως διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις κλοπής ψαριών που έγιναν στην Κορωνησία και στα Κολομόδια Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν -600- κιλά τσιπούρες και -1- τόνος χέλια αντίστοιχα.
 Την 15 & 16-01-2020, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας οκτώ άτομα, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε χωριό της Πρέβεζας. Οι δράστες μετέβησαν τρεις φορές την ίδια ημέρα σε κατάστημα του παθόντα και μετερχόμενοι απειλές εναντίον του και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαίτησαν από αυτόν εκβιαστικά χρηματικό ποσό ως υποτιθέμενη οφειλή συγγενικού του προσώπου. Επίσης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος ενώ ένας εκ των δραστών τραυμάτισε ελαφρά την κόρη του ιδιοκτήτη.
 Την 22-01-2020, εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης σε περιοχές της Αττικής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας και της Λάρισας. Συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα, μέλη και των δύο οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της στέλεχος της μίας οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ακόμα μελών, εκ των οποίων ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και αρχηγικό μέλος της δεύτερης οργάνωσης. Α πό την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει κατά το τελευταίο πεντάμηνο ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -95.000- ευρώ.
 Την 24-01-2020, συνελήφθη σε χωριό του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων ένας ημεδαπός, μέλος κυκλώματος, που εμπλέκεται στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ τ αυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα αλλοδαπού, μέλους της οργάνωσης . Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν πάνω από (108) κιλά κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 Την 26-01-2020, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα τρία άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ποσότητας κάνναβης πάνω από (46) κιλά. 
Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες δήλωσαν ψευδώς, προκειμένου να παραπλανήσουν τις Αστυνομικές Αρχές, κλοπή του ανωτέρω οχήματος, το οποίο είχαν μισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Επίσης, σε έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.
 Την 30-01-2020, συνελήφθη σε χωριό του Νομού Κορινθίας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημά του, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν -31- αντικείμενα που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.
 Συνελήφθησαν συνολικά -5- άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (απάτη, πλαστογραφία, διακίνηση μεταναστών, ζωοκλοπή, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης).

Οι πιο σύγχρονες θεραπείες για όλες τις παθήσεις των χεριών


Στο Metropolitan Ηospital αντιμετωπίζονται όλες οι παθήσεις των άνω άκρων, με απόλυτη εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία, ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις. 
Για τον ασθενή αυτό σημαίνει ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μικρές τομές, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και ταχύτατη αποκατάσταση. 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.
Στο Τμήμα Χειρουργικής Άκρας Χείρας - Άνω Άκρου & Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Μetropolitan Hospital εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες θεραπείες για όλες τις παθήσεις του χεριού και των περιφερικών νεύρων, ώστε ο ασθενής να ξεπεράσει τα εμπόδια και να εκτελέσει ξανά τις διάφορες λειτουργίες, απαραίτητες για την ομαλή συμμετοχή του στην καθημερινότητα, όπως εξηγεί ο κ. Νικόλαος Δαούτης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός του ανωτέρω Τμήματος.
Πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων:
        Επανασυγκολλήσεις μελών
        Αποκατάσταση νεύρων
        Μεταφορά ιστών
        Χειρουργική βραχιονίου πλέγματος
        Eλάχιστα επεμβατική χειρουργική
        Τραύμα χεριού

Με τη Μικροχειρουργική γίνεται η αποκατάσταση μικρών ανατομικών δομών, όπως η αναστόμωση πολύ μικρών αγγείων και νεύρων, που επιτρέπει τη μεταφορά ιστών από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο και τη συγκόλληση ακρωτηριασμένων τμημάτων των άκρων.
Στην έμπειρη ιατρική ομάδα συμμετέχουν οι κκ. Νικόλαος Δαούτης, Αντώνης Βασιλειάδης, Νικόλαος Δαρλής και Νικόλαος Ζαγοραίος.
Επανασυγκολλήσεις μελών
Η μεγέθυνση του χειρουργικού πεδίου δια του μικροσκοπίου, με τη χρήση ειδικών εργαλείων και τη βοήθεια μακράς εμπειρίας, παρέχει τη μοναδική δυνατότητα συνδέσεως αρτηριών και φλεβών, διαμετρήματος κάτω του ενός χιλιοστού και επανασυγκόλλησης τμημάτων του χεριού, με επιβίωση και αποκατάσταση και της λειτουργίας.
Αποκατάσταση νεύρων
Η απώλεια νευρικής ουσίας των περιφερικών νεύρων μετά από βαρείς τραυματισμούς ή απλή διατομή της συνέχειας, αποκαθίσταται με μικρο-νευροχειρουργική τεχνική, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της κινητικότητας και της αισθητικότητας του άνω άκρου.