Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Το ΕΚΑΒ επισκέφτηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Επίσημη επίσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα, πραγματοποίησε ο Σπύρος Ριζόπουλος, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου είχε την ευκαιρία να συναντήσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ, να συνομιλήσει και να ακούσει τα προβλήματα τους.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέφερε πως αναγνωρίζει την συνεισφορά τους στην κοινωνία γι’ αυτό και θα βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε ό,τι χρειάζονται.

Δημοτικές εκλογές: Πως εκλέγονται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων

 


Συμφώνα με άρθρο 5, οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου.

Σύμφωνα με το άρθρο 25, εάν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 43, η εκλογή γίνεται την ίδια μέρα με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Για τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 8 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Οι δημοτικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 201 κατοίκους και άνω θα έχουν τριμελές συμβούλιο.

Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του συνδυασμού που κατά τον πρώτο γύρο συγκέντρωσε την απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων στη δημοτική κοινότητα.

Οι λοιποί υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού, με βάση τους σταυρούς που έλαβαν θεωρούνται αναπληρωματικοί.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Αναπλάσεις-Διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

 1. Μνημείο πεσόντων στη θέση “Βουρλιάσος”- Ανάδειξη, ανάπλαση ιστορικών θέσεων μαχών έπους 1940 στο Καλπάκι - 1.250.000,00€

Υποέργο του πάρκου Ιστορίας Καλπακίου. Το Μνημείο Πεσόντων θα αποδώσει τιμή στους 13.976 πεσόντες του Έπους του ’40 και θα κατασκευαστεί στη θέση «Βουρλιάσος». Η χρηματοδότησή του προέρχεται κατά ένα μέρος από την Βουλή των

Ελλήνων (793.600,00€) και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου. Ολοκληρώνεται και η μελέτη των μονοπατιών στις θέσεις των μαχών.


2. Αποκατάσταση μνημείου πεσόντων και περιβάλλοντος χώρου στο Κεφαλόβρυσο (69.000€). Αφορά επεμβάσεις διατήρησης και εξωραϊσμού καθώς και εργασίες στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο (πλατεία). (Χρηματοδότηση: Βουλή των Ελλήνων και ίδιοι πόροι) - Ανατέθηκε.

3. Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” στην Κοινότητα Ριαχόβου 278.254,00€

Έναρξη εργασιών για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα οδηγήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, του 3ου τμήματος ενός φιλόδοξου project που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια. Θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων καθώς και διαμόρφωση μονοπατιών περιμετρικά της μικρής λίμνης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί συνέχεια του έργου που εκτέλεσε ο Δήμος Πωγωνίου με τίτλο «Αξιοποίηση περιοχής νερόμυλου Ιερομνήμης Δ.Ε. Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 200.000,00€, και των μονοπατιών που είχαν κατασκευαστεί στον Άνω Καλαμά.

4. Ανάδειξη Λίμνης Ζαραβίνας

Τοποθετήθηκαν κιόσκια, τραπεζοκαθίσματα και παγκάκια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκατοντάδων πλέον επισκεπτών. Η διοργάνωση του «ZARAVINA FESTIVAL» ανέδειξε την ομορφιά του χώρου. Ολοκληρώθηκαν οι τοπογραφικές μελέτες για την οριοθέτηση. Σε συνεργασία με την Κοινότητα και την Κτηματική Υπηρεσία προχωρούν οι χρονοβόρες ενέργειες οριοθέτησης ώστε να δρομολογηθούν ενέργειες ανάπλασης σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

5. Δημιουργία δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας εντός των ορίων Δήμου Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου – Ταμείο Ανάκαμψης 3.196.000 €

Όσον αφορά στο Δήμο Πωγωνίου, περιλαμβάνει 2 τμήματα, το πρώτο συνολικού μήκους 63 χλμ. θα ξεκινάει από το Μολυβδοσκέπαστο, θα διασχίζει όλο το βουνό της Μερόπης και θα καταλήγει στις Δρυμάδες. Το δεύτερο μήκους 25,6 χλμ. θα διασχίζει τις χαράδρες Κουβαρά και Γορμού και θα καταλήγει στη λίμνη Ζαραβίνα.

6. Σήμανση Μονοπατιών του Δήμου

Με τη συνδρομή εθελοντών καθαρίστηκαν και σημοδοτήθηκαν μονοπάτια στην χαράδρα του Κουβαρά και η διαδρομή από το γεφύρι του Γκρέτσι μέχρι το Κουτσόκρανο.

Ιωάννινα: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών

 


Στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις σε περιοχές των Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της ημεδαπής συνεργού τους και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις κατά το τελευταίο 10ήμερο και συγκεκριμένα:

• σε απόπειρα κλοπής και κλοπή σε βάρος της ίδιας επιχείρησης, από όπου αφαίρεσαν -4- κουλούρες πλέγματος, αξίας -160- ευρώ και

• σε κλοπή ανταλλακτικών από συνεργείο αυτοκινήτων, αξίας -2.000- ευρώ.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στις οικίες των ημεδαπών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»: Πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη

 


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από κλιμάκια υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων  της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», το επόμενο  διήμερο  θα περιοδεύσει σε πόλεις και τοπικές κοινότητες Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Πρέβεζας με το εξής πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Από τις 6:00 μ.μ. Κατσικά, Κουτσελιό, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρωί: (Από 10 π.μ.) Γοργόμυλος –Γυμνότοπος – Αγ. Γεώργιος – Φιλιππιάδα – Ν. Κερασούντα– Πέτρα – Λούρος

Aπόγευμα: 6 μ.μ. πόλη Πρέβεζας

 8:30 μ.μ. Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και παρουσίαση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Π.Ε. Πρέβεζας (Λεωφόρος Ειρήνης 96)

Υπενθυμίζεται ότι απόψε ώρα 8.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην οδό 8ης Δεκεμβρίου 6, Ηγουμενίτσα.

Πρόγραμμα, όραμα και “πυρ κατά βούληση” από τον Σπύρο Ριζόπουλο στην Πρέβεζα

 


Μέσα σε πλήθος κόσμου και χειροκροτημάτων ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Πρέβεζα.

Στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου πραγματοποίησε μια δυναμική ομιλία που διήρκησε σχεδόν μια ώρα.

Ο κύριος Ριζόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμά του για την Π.Ε. Πρέβεζας.

Νέο νοσοκομείο, σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, γηροκομείο, ρύθμιση χρεών των ΤΟΕΒ και οδικές συνδέσεις αποτελούν βασικές υποδομές και άμεσες προτεραιότητες για τους Ορίζοντες Ηπείρου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Δεσπότη Πρεβέζης και για τις διερευνητικές συζητήσεις που έγιναν με στόχο την εύρεση χώρων ούτως ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω έργα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου ήταν λάβρος για τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους υποψηφίους της νυν Περιφερειακής Αρχής στην Πρέβεζα Δράκο, Ιωάννου, Ματσίρα, Γούση, ενώ από τα “πυρά” του δεν γλίτωσε ούτε ο υποψήφιος δήμαρχος Πάργας Αχιλλέας Γκούμας.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Εκδήλωση της παράταξης την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης προσκαλεί όλους τους ετεροδημότες στην εκδήλωση της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου», την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ. στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  (Κλεισθένους 15, Αθήνα) για την παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Κωνσταντίνος Καψάλης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός διωκόμενος

 


Συνελήφθη χθες (25-09-2023) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τα αδικήματα της ψευδής ένορκης βεβαίωσης, ληστρικού εκβιασμού – επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση στα όργανα επιβολής – σωματική βλάβη εξ αμελείας και κατάχρηση εγγράφων ταυτότητας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με μεγάλη επιτυχία φιλοξενήθηκε στα Γιάννενα το Καρδιομεταβολικό σχολείο του ομίλου Metropolitan

 

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η –αφιερωμένη στον αείμνηστο Καθηγητή και Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ - επιστημονική εκδήλωση του Καρδιομεταβολικού Σχολείου, στην πόλη μας, με Συντονιστές τους κ.κ. Στέφανο Φούσα, Ανδρέα Μελιδώνη και Γενοβέφα Κολοβού.   

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai, σε μια κατάμεστη αίθουσα και με περισσότερους από πεντακόσιους διαδικτυακούς συνέδρους.

Ιωάννινα: Άμεση σύλληψη ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη χθες (25-09-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο σε προαύλιο χώρο ναού στα Ιωάννινα και όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα προσπάθησε να διαρρήξει τα ντουλάπια του πρόναου χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Επιπλέον, από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -31- ναρκωτικά χάπια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στα Γιάννενα

 


Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στα Ιωάννινα.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του και  το όραμα του για τη διακυβέρνηση της Ηπείρου.

Η ομιλία θα ξεκινήσει στις 19:00 και είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΜΥ: Επικαιροποιείται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 


Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις.

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (25-09-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 26ου Ανακριτή Αθηνών για «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

 


Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ήταν αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας, την οποία συνέδραμαν ουσιαστικά οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, παρέχοντας κάθε είδους υποστήριξη στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Δήμο Ζαγορίου.

Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάληψη της πρωτοβουλίας και στην επιτυχή διεκπεραίωσή της.

Κατά πρώτον,  στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος   με την επιτόπια επίσκεψή του στο Ζαγόρι λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε το «σύνθημα» της επανεκκίνησης της διαδικασίας μετά την πενταετή αναστολή της

Στον συντοπίτη μας, Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, επί θητείας του οποίου στο Υπουργείο Πολιτισμού είχε ξεκινήσει η πρωτοβουλία για σύνταξη φακέλου και στη νυν Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που και σε αυτό το μεγάλο θέμα για την Ήπειρο,  έκανε εξαιρετική και οργανωμένη δουλειά.

Πλέον για όλους μας ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο, που αφορά την προστασία της παγκόσμιας -πλέον – κληρονομιάς.

Για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανοίγει ένα  επιπλέον νέο κεφάλαιο, που αφορά και την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, στα Μνημεία της UNESCO. Μια διαδικασία που θα επιταχυνθεί μετά την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου της Περιφέρειας για την παράκαμψη του Αρχ. Χώρου – νέα εισόδου Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Κάκος Π. Ευθύμιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 

Κάκος Π. Ευθύμιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Λάβδανης)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πωγωνίου

 


Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πωγωνίου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΡΟΣΙΛΟΒΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΝΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΝΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΖΙΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΡΕΤΗΣ   ΝΑΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗΣ    ΜΑΖΙΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ  ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΟΥ  ΦΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΚΛΙΩΝ    ΝΑΣΗ ΙΟΥΛΙΑ

ΚΟΥΚΛΙΩΝ      ΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΟΥΚΛΙΩΝ     ΧΑΡΙΣΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ    ΠΑΠΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ     ΒΑΚΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΡΕΠΕΤΙΣΤΗΣ        ΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΡΙΑΧΟΒΟΥ    ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΓΡΑΜΜΟΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ   ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ    ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΕΡΟΠΗΣ   ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ   ΡΟΣΙΛΟΒΑΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ    ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ    ΜΠΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ    ΜΠΟΜΠΟΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ    ΜΠΟΥΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ   ΝΑΤΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ       ΠΑΣΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ      ΜΑΖΙΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ        ΣΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ       ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ    ΜΙΑΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ    ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΟΝΤΙΚΑΤΩΝ    ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΜΗΛΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

ΡΟΣΙΛΟΒΑΛΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΤΖΟΚΑ ΕΛΕΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ    ΤΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ  ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ    ΣΙΟΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ    ΜΠΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΝΕΓΡΑΔΩΝ   ΚΙΑΦΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗΣ  ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΑΒΔΑΝΗΣ

ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΥΠΟΨΗΦΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΟΛΟΥ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΔΡΥΜΑΔΩΝ ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙΟΥ   ΚΙΑΦΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ανοίγει τις πύλες της, η εμποροπανήγυρη Άρτας, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

 


Ξεκινά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, η 9η Πανελλήνια Έκθεση μια διοργάνωση του Δήμου Αρταίων και της Αρταίων Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ (ΑΔΑΕ-ΟΤΑ), η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την Βορειοδυτική και Δυτική Ελλάδα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Άρτα και κάθε χρόνο την επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος από όλη την Περιφέρεια και την Δυτική Ελλάδα, γεγονός που διασφαλίζει τεράστια επισκεψιμότητα στην έκθεση.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει και λούνα παρκ για τα παιδιά καθώς επίσης ο χώρος διαθέτει και άνετο παρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικών Φροντιστηρίων στην Π.Ε. Ιωαννίνων

 


Για άλλη μία σχολική χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, για τους κατοίκους των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες.  Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν  οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.

Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Επανήλθε στους Ορίζοντες Ηπείρου ο Σπύρος Καραμποΐκης

 


Στους Ορίζοντες Ηπείρου επανήλθε κανονικά ο Σπύρος Καραμποΐκης ο οποίος είχε παραιτηθεί λόγω προσωπικών ζητημάτων που ανέκυψαν.

Η παράταξη με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων και αυτό άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή του.

Στην γραπτή δήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου αναλυτικά αναφέρεται:

«Σήμερα το μεσημέρι δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου από την κυρία Μίριαμ Μεφτάχι και τον σύζυγο της Σπύρο Καραμποΐκη, όπου μου μετέφεραν τα ευχάριστα νέα για την αθώωση του.

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ διεκδικεί ο Δήμος Ζίτσας για τα όμβρια στη Βουνοπλαγιά


 Ακολουθώντας την πάγια τακτική της στην κατασκευή βασικών έργων υποδομής με πόρους από χρηματοδοτικά εργαλεία, η Δημοτική Αρχή Ζίτσας διεκδικεί για ακόμη μία φορά χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Προγραμματισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας έγκαιρα, στα τέλη Αυγούστου, υπέβαλε αίτημα για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Διευθέτηση Ομβρίων Υδάτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος», και συγκεκριμένα στην Πρόσκληση με τίτλο: «Έργα κατασκευής νέων και αναβάθμισης υφιστάμενων δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου» η οποία έληξε σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Το υπό ένταξη έργο, προϋπολογισμού 2.950.000,00€, αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης όμβριων στον οικισμό της Βουνοπλαγιάς και έρχεται να επιλύσει διαχρονικά προβλήματα που δημιουργούνται κατά τις περιόδους έντονης βροχόπτωσης και τα οποία ανησυχούν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: 7η Γιορτή τσίπουρου, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, πλατεία Παλιννοστούντων

 

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει την 7η Γιορτή τσίπουρου, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:30, στην πλατεία Παλιννοστούντων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου

 


Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Αναβάθμιση στόλου - Προμήθειες μηχανημάτων

 


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΛΟΥ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

 1. Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 297.000€

(ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

Ο στόλος του Δήμου Πωγωνίου εμπλουτίστηκε με ένα καλαθοφόρο όχημα, δύο φορτηγά αυτοκίνητα - κλούβες, έναν ελαστιχοφόρο εκσκαφέα φορτωτή, ένα φορτηγό ανοιχτού τύπου (4x4) και ένα επιβατικό τετρακίνητο όχημα.

2. Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών προϋπολογισμού 150.000€

Ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ προμηθεύτηκε ένα όχημα αποκομιδής απορριμμάτων και συγκεκριμένα ένα αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο με συνοδευτικό εξοπλισμό,

ώστε να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του ως προς τις συντηρήσεις των δημοτικών του υποδομών.

3. Εγκεκριμένο ποσό 60.000€ από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για «Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού». Αφορά την προμήθεια ενός πολυμηχανήματος Bobcat.

Μάτια: Επαναστατικές εξελίξεις στις θεραπείες με λέιζερ

 


Περισσότερα από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε διόρθωση της όρασής τους με λέιζερ για να απαλλαγούν από την εξάρτησή τους από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής.

Στα 25 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που εγκρίθηκε για πρώτη φορά η κερατοσμίλευση με λέιζερ (LASIK) για τη θεραπεία της μυωπίας, καταγράφηκαν σπουδαίες τεχνολογικές βελτιώσεις και τα κλινικά αποτελέσματα βελτιώθηκαν θεαματικά.

Το LASIK είναι μία επέμβαση που εκτελείται σε εξωνοσοκομειακή βάση. Διενεργείται με δύο είδη λέιζερ για να αναδιαμορφώσει οριστικά το σχήμα του κερατοειδούς χιτώνα στην επιφάνεια του ματιού. Αυτό γίνεται για να βελτιώσει την εστίαση του φωτός στον αμφιβληστροειδή, που βρίσκεται στο οπίσθιο τμήμα του ματιού, και έτσι να διορθωθεί η όραση.

Η μέθοδος είναι η πιο συχνά εκτελούμενη διαθλαστική επέμβαση παγκοσμίως. Εκτός από τη μυωπία μπορεί να διορθώσει την υπερμετρωπία, τον αστιγματισμό και την πρεσβυωπία.

Κατ' αυτήν, διαχωρίζεται το ανώτερο στρώμα του κερατοειδούς (δημιουργείται κρημνός -flap) με femtosecond λέιζερ. Ύστερα γίνεται η σμίλευση του κερατοειδούς με excimerλέιζερ, για τη διόρθωση της όρασης καθαυτής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επανατοποθέτηση του κρημνού στην αρχική του θέση, με αποτέλεσμα να απομένει η επιφάνεια του οφθαλμού σχεδόν άθικτη.