Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Alco: Η ΝΔ προηγείται με 5,7% του ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 5,7% στην πρόθεση ψήφου.
Στο 6,5% είναι η διαφορά με αναγωγή στα έγκυρα.
Σύμφωνα με αυτά, το 17% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ και μάλιστα με αυτοδυναμία.
Νίκη της ΝΔ -έστω και χωρίς αυτοδυναμία- βλέπει το 43% των πολιτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής συγκριτικά με τα στοιχεία της ίδιας εταιρίας τον Δεκέμβριο.
Στο 6,5% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή στα έγκυρα, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στο 6,2%.
Αναλυτικά στην πρόθεση Ψήφου:
ΝΔ: 23,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,3%
ΚΚΕ: 5,1%
ΚΙΝΑΛ: 4,1%
ΑΝΕΛ: 1,4%
Ποτάμι: 1,3%

Περιφέρεια Ηπείρου: Πραγματοποίηση 2ης τεχνικής συνάντησης του έργου


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μπάρι, η 2η τεχνική συνάντηση του έργου MeDInno έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Πρόγραμμα  Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.
Το έργο θα διαρκέσει 2 χρόνια με την Περιφέρεια Επικεφαλή Εταίρο ενώ επίσης, ως εταίρος από την Ελλάδα συμμετέχει και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, καθώς και τρεις Ιταλοί εταίροι και συγκεκριμένα, η Ένωση Επαρχιών της Απουλίας, η Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών του Μπάρι και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια. Ως συνδεδεμένος εταίρος στο έργο συμμετέχει τέλος, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Τους εταίρους καλωσόρισε ο Mr Roberto Serra, Γενικός Δ/ντης της Ένωσης Επαρχιών της Απουλίας, ο οποίος αμέσως μετά, στα πλαίσια προώθησης του έργου, παρουσίασε ένα βίντεο 10 λεπτών με περιήγηση στις φυσικές ομορφιές, τις πόλεις, τη γαστρονομία καθώς και σε επιλεγμένες κτηνοτροφικές και μεταποιητικές μονάδες της Περιφέρειας της Απουλίας.
Έπειτα η υπεύθυνη του έργου για την Περιφέρεια Ηπείρου, κα Βασιλική Ηγουμενίδου, προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των παραδοτέων του έργου, του χρονοδιαγράμματος τους και της κατανομής των εργασιών μεταξύ των εταίρων. Ακολούθησε συζήτηση μέσα από την οποία οι εταίροι συμφώνησαν στην: α) άμεση εκπόνηση έρευνας για την ανάδειξη της εικόνας της αγοράς του αιγοπρόβειου κρέατος, του κρέατος προερχόμενου από ντόπιες φυλές βοοειδών και των γαλακτοκομικών προϊόντων προερχόμενων από αιγοπρόβειο γάλα στους τομείς της αγροδιατροφής, της κτηνοτροφίας, του εμπορίου και του τουρισμού στην περιοχή των 2 περιφερειών, β) πραγματοποίηση ανάλυσης της συμπεριφοράς των καταναλωτών των οποίων οι απαιτήσεις θα οδηγήσουν τελικά στη δημιουργία νέων προϊόντων, κυρίως με βάση το πρόβειο και αίγειο γάλα και της τυποποίησης πρόβειου, αίγειου και μοσχαρίσιου κρέατος από εγχώριες φυλές γ) διοργάνωση τους επόμενους μήνες, σε 2 τουριστικές πόλεις τόσο της Ηπείρου όσο και της Απουλίας μονοήμερων τοπικών εκδηλώσεων πληροφόρησης και παρουσίασης των στόχων του έργου για εμπλεκόμενους (stakeholders) του τουριστικού και διατροφικού τομέα. 

Πιο δίκαιη κατανομή τις άδειες για τη φύτευση νέων αμπελώνων


Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης ενόψει της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για τις άδειες φύτευσης νέων αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες και θα ισχύσουν από το 2019, η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες.
Αυτό έγινε καθώς κατά το παρελθόν παρατηρήθηκε ότι με την κατανομή των αδειών σε εθνικό επίπεδο, σε κάποιες περιφέρειες της χώρας χορηγήθηκαν άδειες φύτευσης άνω του 1% της περιφερειακής έκτασης, που τους αναλογεί, και σε άλλες περιφέρειες χορηγήθηκαν αντίστοιχα άδειες φύτευσης για αρκετά μικρότερες εκτάσεις, παρότι είχαν υποβληθεί πολύ περισσότερα αιτήματα στις περιφέρειες αυτές.
Η 1η «Περιφέρεια» αφορά την Ήπειρο, το βόρειο και νότιο Αιγαίο, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη, η 2η «Περιφέρεια» την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ η 3η «Περιφέρεια» την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, με βάση τις αλλαγές της απόφασης, εκτιμάται ότι στην πρώτη ζώνη αναλογούν 1.800 στρέμματα, στη δεύτερη 2.200 στρέμματα και στην τρίτη 2.300 στρέμματα.
Τα κριτήρια που διαφοροποιούν τις τρεις ζώνες είναι ότι στη 2η Περιφέρεια λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία όσοι αμπελουργοί έχουν ήδη έκταση 5-50 στρ. αμπελώνα, στην 1η και την 3η «Περιφέρεια» λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία όσοι αμπελουργοί έχουν ήδη έκταση 3-30 στρ. αμπελώνα και επιπλέον, στην 3 «Περιφέρεια» δεν ισχύει το κριτήριο του υψομέτρου.

Η Ήπειρος μεταξύ των 20 φτωχότερων περιφερειών της ΕΕ


Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα δώδεκα ελληνικές περιφέρειες βρίσκονταν το 2017 κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Στα κράτη-μέλη της ΕΕ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2017 κυμάνθηκε μεταξύ 31% σε περιφέρεια της Βουλγαρίας και 626% στο κέντρο του Λονδίνου.
Στην Ελλάδα  το 2017, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 67% του μέσου κοινοτικού.
Μόνο η Αττική (91% του κοινοτικού ΑΕΠ) κατέγραψε κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.
Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017 σημειώθηκε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (46%), στην Ήπειρο και το Βόρειο Αιγαίο (48%) και στη Δυτική Ελλάδα (49%).
Ακολουθούν η Θεσσαλία (52%), η Κεντρική Μακεδονία (53%), η Πελοπόννησος (56%), η Κρήτη (57%), η Δυτική Μακεδονία (59%), η Στερεά Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά (62%) και το Νότιο Αιγαίο (72%).
Στις είκοσι φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ στις οποίες καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατατάσσονται τέσσερις ελληνικές περιφέρειες: 
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11η θέση), η Ήπειρος (13η θέση), το Βόρειο Αιγαίο (14η θέση) και η Δυτική Μακεδονία (17η θέση). Ανάμεσα στις είκοσι φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ βρίσκονται πέντε περιφέρειες της Βουλγαρίας, τέσσερις της Ουγγαρίας, τρεις της Πολωνίας, δύο της Ρουμανίας και δύο υπερπόντιες περιφέρειες της Γαλλίας. 

Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας


Το υπουργείο Υγείας βάζει τέλος στα βιβλιάρια υγείας  για συνταγές φαρμάκων και παραπεµπτικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους»,  με τροπολογία της ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που επιβάλλει τη χρήση έντυπου βιβλιαρίου Υγείας.
Όπως αναφέρεται, η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατάργησης των παλαιών βιβλιαρίων και η μετατροπή όλων των υπηρεσιών σε ψηφιακές μέσω του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, ο οποίος θα περιλαμβάνει από τα φάρμακα μέχρι και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει ο κάθε ασφαλισμένος.

Παρακάλαμος: Πυρκαγιά κατέστρεψε παρκαρισμένα οχήματα

Πυρκαγιά προκλήθηκε  λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε χορτολιβαδική έκταση, πλησίον της κεντρικής πλατείας Παρακαλάμου, απέναντι από το άγαλμα του Παύλου Μελά.
Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και είχε ως αποτέλεσμα να τυλιχτούν στις φλόγες παρκαρισμένα οχήματα σε παρακείμενη οικοδομή.
Από αυτά τρία καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ ένα άλλο υπέστη μερικές ζημιές. 
Στο σημείο επιχείρησαν δυο αυτοκίνητα της πυροσβεστικής που έσβησαν την φωτιά.

Συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -55- κιλών και -650- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο αμάξωμα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν σήμερα (25-02-2019) το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 63 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για δραστηριοποίηση κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 63χρονος και ο 52χρονος, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ παγκάζ και κάτω από τα μπροστά καθίσματα, (53) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (55) κιλών και (650) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
·         -55- κιλά και -650- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
·         το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 63χρονου δράστη και
·         δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Επαναληπτικοί αγώνες της Ε΄ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 27-02-19/14:45)


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 
ΩΡΑ: 14:45

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου  2019
Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (14:45) 
Αετός Νήσου-Α.Ε. Μικρασιατών (14:45) 

Μικρές παρεμβάσεις για καλλίγραμμα πόδια


Υπερτροφικές ή ιδιαίτερα  λεπτές γάμπες, αστράγαλοι που βάζουν «απαγορευτικό» στα πέδιλα, στραβά πόδια που προκαλούν αμηχανία… Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας ενοχλεί  μπορεί πλέον να διορθωθεί, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.
Η γάμπα, το γόνατο και το κάτω μέρος του ποδιού θεωρούνται το πιο προβάλλον σημείο του γυναικείου σώματος και ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες της εμφάνισής του. Γι’ αυτό και η βαρύτητα που τους αποδίδεται είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα στο δυτικό κόσμο, τα πόδια, μαζί με το στήθος αποτελούν σύμβολο θηλυκότητας και σεξουαλικότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, απέχουν πολύ από το… επιθυμητό και αυτό οφείλεται κυρίως στα γονίδια.
Παράγοντες, όπως η διατροφή και η άσκηση, μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός αρμονικότερου αποτελέσματος, δεν μπορούν όμως να δώσουν οριστική λύση. Σε αυτό το σημείο έρχεται να επέμβει η Πλαστική/Αισθητική Χειρουργική και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
 «Αρχικά θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν το πρόβλημα οφείλεται στο οστό, στο μυ ή στο λίπος. Εμείς, ως πλαστικοί χειρουργοί, δεν μπορούμε να επέμβουμε στα οστά, τους μύες και τους τένοντες, αλλά μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό που γνωρίζουμε  καλύτερα απ’ όλους: το λίπος του υποδόριου ιστού. Με συνδυαστικές τεχνικές, όπως είναι η λιπογλυπτική, μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και να διορθωθούν οι αναλογίες προς το αρμονικότερο, είτε λεπταίνοντας κάποια σημεία είτε αυξάνοντας τον όγκο κάποιων άλλων. Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, οι οποίες εφαρμόζονται χωρίς ιδιαίτερες τομές και δεν απαιτούν νοσηλεία», αναφέρει  η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).