Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Α.Ο. Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-0


*Ισόπαλη με 0-0 έληξε η αναμέτρηση στο γήπεδο Λιμνοπούλας ανάμεσα στον Α.Ο. Αμπελόκηποι και την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος  για την 12η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 5-3

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023     

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-0

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-0

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3-0  

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1-3

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 34

2.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 29

3.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 24

4.      Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 19

5.      Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 16

6.      Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 12

7.      Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 10

8.      Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 10

9.      Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 9  

10.   Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 5

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ο. Σταυρακίου 1-0

 

*Η Αναγέννηση επικράτησε στο γήπεδο Περιβλέπτου του ΑΟ Σταυρακίου  με 1-0 για την 16η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Το τέρμα που χάρισε το τρίποντο στην Αναγέννηση πέτυχε στο 22΄ ο Τσάγκας Ιωάννης Ραφαήλ, μετά από ασίστ του Λάμπρου Μάριου Σταμάτη. 

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης  (Καμονάς Ιωάννης 70΄), Τάσιος Αλέξανδρος, Παπαναστασίου Αλεξανδρος (Τερζής Μάριος 90΄), Μπάσιος Χρήστος, Καπίας Στέφανος, Τσάγκας Ιωάννης, Ταχιάς Γεώργιος, Νίτας Άγγελος, Ντόντης Βασίλειος (Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης 63΄), Γότσης Γεώργιος (Αλεξίου Άγγελος 70΄).

Α.Ο. Σταυρακίου 2009:

Πέτρου Ηλίας, Κολιός Κωνσταντίνος, Ζάγκας Θωμάς, Αγγέλης Στέφανος, Κατσάνος Κοσμάς, Στογιάννης Ευάγγελος, Κρασόπουλος Μιχαήλ (Καλογιάννης Γρηγόριος 75΄), Πράσσος Αχιλλέας, Πεπονής Ιωάννης, Κοντογιάννης Γεώργιος, Ζιάρας Ευάγγελος

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ   1-1                

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-1

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 2-1

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 3-1

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 5-0

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 3-1

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 6-2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 1-0

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 0-2 

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 46

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 43

3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 42 

4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 38

5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 33

6. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 32  

7. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 24

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 24  

9. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 19 

10. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  18

11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 18

12. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 18

13. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 15

14. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 14

15. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 12

16. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 8

17. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6

18. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 5

Το «αυγό του φιδιού», οι «Ανεξάρτητες αρχές», η νεοταξίτικη αριστεροδεξιά και τα Θρησκευτικά

 


Παναγιώτη Τσαγκάρη

Υπ. Δρ. Θεολογίας

Ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άκης Σκέρτσος, μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στις 25/1/2023, τόνισε εμφαντικά, ως προς τον ρόλο των Ανεξάρτητων Αρχών, ότι  «ανεξάρτητη αρχή δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη αρχή».  Τόνισε επίσης ότι «στις δημοκρατίες οφείλουν όλοι να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους» και ότι «κανείς δεν ίσταται πάνω από τους νόμους, ούτε δικαιούται να τους ερμηνεύει κατά το δοκούν. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πιο απλό πολίτη και από τους εκπροσώπους των τριών εξουσιών μέχρι και τις ανεξάρτητες αρχές». Υπογράμμισε ακόμη, ότι «την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν τη συνταγματικότητα των νόμων την έχουν τα δικαστήρια και όχι οι ανεξάρτητες αρχές. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν, πρώτα απ' όλους, οι συνταγματολόγοι μας».

Είναι αξιοσημείωτα όσα ανέφερε ο κ. υπουργός της Επικρατείας και αφορούν άμεσα συν τοις άλλοις και στο πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών διότι μία υποτίθεται ανεξάρτητη αρχή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), χρησιμοποιείται από τους γνωστούς πολέμιους του μαθήματος των Θρησκευτικών, ως η αιχμή του δόρατος, είτε για να υποτιμηθεί το ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα των Θρησκευτικών από υποχρεωτικό σε προαιρετικό είτε για να μετατραπεί σε μάθημα Θρησκειολογίας ή Φιλοσοφίας.

Εντός του Μαρτίου τα πρώτα στεγαστικά για νέους

 


Εντός του Μαρτίου η χορήγηση των πρώτων χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους ή νέα ζευγάρια έως 39 ετών για αγορά πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου».

Παράλληλα, αναμένεται να «τρέξει» και το πρόγραμμα «Κάλυψη», μέσω του οποίου θα αξιοποιηθεί το υφιστάμενο απόθεμα διαμερισμάτων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής κατοικίας και στόχος είναι να διατεθούν τουλάχιστον 1.000 διαμερίσματα ως κοινωνικές κατοικίες σε νέους, ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, χωρίς ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

Ήδη, οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη και, εντός του Φεβρουαρίου, αναμένεται να εκδοθούν δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), οι οποίες θα καθορίζουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής των προγραμμάτων. Όπως εκτιμούν αρμόδια στελέχη, η όλη διαδικασία κινείται με εντατικούς ρυθμούς, τηρώντας στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα, που έχει τεθεί, ώστε τον Μάρτιο να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και να εκταμιευτούν τα πρώτα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, αφού προηγηθεί η απαιτούμενη έγκριση από την τράπεζα και να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Κάλυψη».

Ένας 59χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου-Λιγοψάς Ιωαννίνων

 

Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου-Λιγοψάς στα Ιωάννινα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό σημείο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Ιωαννίνων

 


Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων ανακοίνωσε η Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ στην ετήσια συνεστίαση της που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στη λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Ιωαννίνων κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Έξαρχος Νίκος, οικοδόμος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,

Λύγδα Ανθή, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού,

Νάκος Θανάσης, πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδομών,

Παπαγεωργίου Βασίλης, εκπαιδευτικός, εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, μουσικός,

Τασούλας Τάκης, αυτοαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος,

Τουλκιαρίδου Χριστίνα, συμβασιούχος μαία στο Γ. Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»,

Τσουμάνη Όλυ, δικηγόρος, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών.

Eurostat: Πέφτει ο πληθωρισμός, επιμένει η ακρίβεια

 


Σύμφωνα με τη Eurostat, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε για τέταρτο μήνα στο 8,5% από το 9,2% τον Δεκέμβριο

Θετικό σινιάλο στέλνουν τα στοιχεία Ιανουαρίου για τον εγχώριο πληθωρισμό (στο 7,2% από 7,6% τον Δεκέμβριο) και για την επίτευξη του ετήσιου στόχου κάτω του 5%.

Εγείρουν όμως ανησυχίες οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα τρόφιμα και η νέα άνοδος του δομικού πληθωρισμού, προκαλώντας προβληματισμό για παγίωση της ακρίβειας.

Τον ίδιο μήνα, ο μέχρι τώρα «καλός καιρός» και ο καλύτερος, από τις προβλέψεις, χειμώνας έχουν μειώσει την απαισιοδοξία στο οικονομικό και καταναλωτικό κλίμα (ΙΟΒΕ).

Ωστόσο, η εμπέδωση υψηλών τιμών που ροκανίζει το διαθέσιμο εμφανίζεται και στην έρευνα του ΙΟΒΕ, καθώς αυξάνεται το ποσοστό των νοικοκυριών που «δεν τα βγάζουν πέρα».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

 


Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κατσικά, 09:00-14:00.

Δίκτυο παρακολούθησης των αερίων ρύπων στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας εξαιτίας της λειτουργίας του ΟΕΔΑ Φυλής, με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Αθήνα, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, 18 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών από τους Δήμους Πετρούπολης, Ιλίου, και Αγίων Αναργύρων – Καματερού σχετικά με την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν εξαιτίας της εκπομπής δυσάρεστων οσμών και επικίνδυνων για την υγεία τους, αιωρούμενων σωματιδίων, από τη λειτουργία της ΟΕΔΑ Φυλής και θέτουν το ερώτημα γιατί στους παραπάνω Δήμους δεν λειτουργεί σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ενώ παράλληλα τονίζουν ότι δεν έχει υπάρξει λύση του ζητήματος εκ μέρους των αρμοδίων (ΕΔΣΝΑ, Περιφέρεια Αττικής).

Η ψυχολογική υποστήριξη και ο ρόλος της ψυχοεκπαίδευσης στον καρκίνο

 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η λέξη καρκίνος ξυπνάει αυτομάτως ψυχολογικούς μηχανισμούς της σκέψης που κάνουν πιο δύσκολη τη διαχείρισή του. Στην ψυχολογία παίζει πρωτεύοντα ρόλο πώς θα ερμηνευτεί η διάγνωση της νόσου τις πρώτες δύσκολες ώρες σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του κάθε ασθενή, καθώς θα επηρεαστεί η μελλοντική του προσαρμογή και η αντιμετώπιση της νέας καθημερινότητας.

«Σήμερα ο ειδικός, με συμβουλές και με «τεχνικές του μυαλού» προσπαθεί να βοηθήσει τον ασθενή από την πρώτη κιόλας στιγμή της διάγνωσης να έχει τη σκέψη του στραμμένη προς μια λειτουργική αντιμετώπιση της νόσου, να ελέγχει τα αρνητικά συναισθήματα και να υποστηριχθεί ώστε να καταφέρει να αναπτύξει τη «μαχητικότητα» σαν ψυχολογικό εργαλείο αντιμετώπισης.

Οι έρευνες έχουν κωδικοποιήσει πώς αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τη λέξη «καρκίνος» όταν την ακούνε στην διάγνωση», επισημαίνει η Άννα Χατζηδημητρίου, ΒΑ, MSc Ψυχολόγος Υγείας, Ειδικευμένη στην Ψυχο-ογκολογία και στον Χρόνιο Πόνο, St Thomas & Guy's Hospital, UK, Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Ιδρύτρια Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής της Υγείας «Live WellBe Well».

Ειδικότερα, κάθε προσωπικότητα μπορεί να αντιληφθεί τη διάγνωση σαν:

1. Πρόκληση
2. Απειλή
3. Απώλεια
4. Άρνηση

Ανάλογα πώς θα εξελιχθεί διαγνωστικά και θεραπευτικά η πάθηση, είναι λογικό να επηρεάσει και την ψυχολογία του ασθενή, ενώ είναι πέντε οι βασικοί ψυχολογικοί μηχανισμοί για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στη διάγνωση του καρκίνου:

1. Μαχητικότητα
2. Αποφυγή ή άρνηση
3. Μοιρολατρία
4. Απελπισία
5. Έντονο άγχος