Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 31 Μαρτίου, ώρα 09:30

 


Την 31-03-2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Κατάρτιση του σχεδίου της 2ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2021 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2.      Έγκριση του από 16-03-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Β΄ Φάση – Στάδιο Β.1 Διάλογος), για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το Έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου».

3.      Έγκριση του 2ου/23-03-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-11-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της οδού Φούρκας προς Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και του μνημείου τιμής των γυναικών της Πίνδου», προϋπολογισμού € 76.000,00 με ΦΠΑ.

4.      Έγκριση του από 26-03-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων στην περιοχή Αστραποκαμένου Άρτας μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα» προϋπολογισμού € 90.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

5.      Έγκριση του από 24-03-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση - συντήρηση επαρχιακού δικτύου από Κατσικά προς Καστρίτσα», προϋπολογισμού € 350.000,00 με ΦΠΑ.

6.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση βελτίωση στην οδό προς Ι.Μ. Στομίου ανάντη της Ε.Ο Ιωαννίνων Κονίτσης για την οδική ασφάλεια της Εθνικής οδού», αναδόχου Ντάφλη Γεωργίου του Ιωάννη, μέχρι την 30-07-2021.

7.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-βελτίωση  με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Άρτας-όρια Νομού», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.», μέχρι την 30-06-2021.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα δυο θάνατοι σήμερα, 4.340 νέα κρούσματα

 


21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα δυο  θάνατοι, 4.340 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι741(63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι68έτη.

 To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ1.688ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή-11.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι431ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)».

Στους λογαριασμούς 268.547 δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης

 


Μπαίνει σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 268.547 δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε συνολικά ποσό ύψους 28,2 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή αυτή αφορά αγορές που τιμολογήθηκαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 για όλα τα καύσιμα, με εξαίρεση το φυσικό αέριο, για το οποίο η πληρωμή δύναται να πραγματοποιηθεί έως τις 26 Απριλίου 2021.

Μετά τη σημερινή πίστωση, συνολικά 536.162 μοναδιαία Α.Φ.Μ. έχουν λάβει την ενίσχυση και το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται στα 71,5 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων ύψους 35,4 εκατ. ευρώ, την Τετάρτη 31 Μαρτίου

 


Την Τετάρτη 31 Μαρτίου, καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.349.956,85 ευρώ σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛΓΑ, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια,  σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020. Σημειώνω, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα εξοφληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τέλος Μαΐου 2021».

Στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing εξελέγη ο Μάκης Στάθης

 



Στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing εξελέγη ο Μάκης Στάθης, μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση καθώς ο Π.Ο.Κ.. αποτελεί τη μεγαλύτερη ομοσπονδία μαχητικών αθλημάτων με περισσότερα από 350 σωματεία σε όλη την επικράτεια.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η πόλη των Ιωαννίνων έχει πλέον εδραιωθεί στο χώρο με απώτερο στόχο να αποτελέσει κόμβο για την Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Βαλκάνια, φιλοξενώντας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

 Ο κ. Μάκης Στάθης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Μαυρομάτη για την εμπιστοσύνη καθώς και τον κ. Μιχάλη Τριανταφύλλου που δίνει την ευκαιρία να σε νέους ανθρώπους να κάνουν ό, τι καλύτερο για το αγαπημένο τους άθλημα και την ανάπτυξη του Kick Boxing στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

«Μετά από πορεία 26 ετών στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων, ξεκινώντας το 1994 ως αθλητής και συνεχίζοντας μια πορεία 21 χρόνων έως το 2015 σαν πρωταθλητής, στελεχώνονται την Εθνική ομάδα και  συμμετέχοντας και  σε επαγγελματικό επίπεδο σε αγώνες, έχοντας δημιουργήσει αθλητές εξ αρχής από την ακαδημία 4-5 χρόνων και φτάνοντας με αυτά τα παιδιά σε τελικούς πανελληνίων, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων ως προπονητής, ήρθε η ώρα να βοηθήσω και σε διοικητικό επίπεδο την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του Kick Boxing ώστε το Ολυμπιακό όνειρο που είναι ριζωμένο στη καρδιά μας να γίνει πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο κοινός στόχος του Δ.Σ. που με τη σωστή οργάνωση και μεθοδολογία, από κοινού ο καθένας, θα βάλει το λιθαράκι να καταφέρουμε τους στόχους μας. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ολοένα αυξάνονται τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα και γι’ αυτά, που αποτελούν το μέλλον, αξίζει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»  δήλωσε κ. Μάκης Στάθης.

Υπουργείο Παιδείας: Υποχρεωτικά τεστ covid στους μαθητές για να μπουν στην αίθουσα

 


Νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, που αντιμετωπίζουν επείγουσες ανάγκες, κατατέθηκαν στη Βουλή.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης η υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζομένους και άλλες διατάξεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται ανάγκες που έχουν προκύψει εξ αιτίας του κορωνοϊού και άλλων συνθηκών, με στόχο τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την επίλυση προβλημάτων, προβλέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκαν χθες βράδυ στη Βουλή, ενταγμένες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά:

• Προβλέπεται η δυνατότητα να οριστεί, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται διά ζώσης, η προηγούμενη υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζομένους.

• Παρατείνεται η ισχύς διατάξεων Π.Ν.Π. που αφορούν στην αντιμετώπιση της διασποράς και των συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 στον χώρο της εκπαίδευσης, έως τις 31.7.2021 (θέματα για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και τη διευκόλυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ζητήματα έκτακτης προμήθειας μέσων ατομικής υγιεινής ή συλλογικής προστασίας, διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων και αποδοχής δωρεών από τρίτους).

Έως τις 13 Μαΐου παγώνουν όλοι οι πλειστηριασμοί

 


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στο «πάγωμα» όλων των πλειστηριασμών μέχρι και τις 13 Μαΐου 2021, όπως προκύπτει από τον Οδικό Χάρτη για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, ενόψει των επικείμενων αποφάσεων της κυβέρνησης για το άνοιγμα διαφόρων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα προβλέπεται η προστασία της πρώτης κατοικίας έως τις 31 Μαΐου, όσων επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακόμη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων προσδιορίζοντας μία σειρά από προθεσμίες που αρχίσουν να τρέχουν το πράσινο φως της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα:

Ματαιώνονται όλοι πλειστηριασμοί έως τις 13 Μαΐου 2021.

Το χρονικό διάστημα από 7.11.2020 έως και τη λήξη της αναστολής των προθεσμιών, όπως αυτή θα καθοριστεί με τη σχετική ΚΥΑ,  δεν υπολογίζεται στις νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών και εξώδικων πράξεων, καθώς και άλλων ενεργειών ενώπιον των δικαστηρίων, συμβολαιογράφων ως υπαλλήλων του πλειστηριασμού, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικών γραφείων και άλλων τρίτων προσώπων, ως και στις προθεσμίες παραγραφής των συναφών αξιώσεων.

Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, οι προθεσμίες αυτές τρέχουν για όσο χρονικό διάστημα υπολείπεται για να συμπληρωθεί η αντίστοιχη προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία και δεν συμπληρώνονται εάν δεν τρέξουν επιπλέον 10 ημέρες από την προβλεπόμενη λήξη τους.

Ογδόντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.399) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.935) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.142) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (9) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(930) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(149) στην Αττική,

(148) στη Θεσσαλονίκη,

(109) στη Δυτική Ελλάδα,

(84) στην Ήπειρο,

(69) στην Πελοπόννησο,

(68) στην Κεντρική Μακεδονία,

(63) στη Στερεά Ελλάδα,

(55) στην Κρήτη,

(53) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(37) στη Θεσσαλία,

(35) στα Ιόνια Νησιά,

(25) στη Δυτική Μακεδονία,

(19) στο Βόρειο Αιγαίο και

(16) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (160.120) ομοειδείς παραβάσεις.

(178) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(31) στη Στερεά Ελλάδα,

(21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(18) στην Αττική,

(17) στην Κεντρική Μακεδονία,

(14) στην Κρήτη,

(12) στη Θεσσαλονίκη,

(12) στην Πελοπόννησο.

(12) στην Ήπειρο,

(10) στα Ιόνια Νησιά,

(9) στο Βόρειο Αιγαίο,

(8) στη Δυτική Ελλάδα,

(7) στη Θεσσαλία,

(4) στη Δυτική Μακεδονία και

(3) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (46.564) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (44.652) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.912) των (150) ευρώ.

(34) παραβάσεις και (9) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ και από 300 ευρώ σε 2 υπαλλήλους και 3 πελάτες.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 300 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών.

Στα Ιωάννινα, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψησταριάς, 15ημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ σε 3 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ σε 7 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.463) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.658) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαδικτυακή διάλεξη-παρουσίαση του κ. Φούσα Προκόπη με θέμα: «Συστημικό επιχειρείν για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τη Δευτέρα 12 Απρίλιου, ώρα 20:00

 

Διαδικτυακή διάλεξη-παρουσίαση του κ. Φούσα Προκόπη με θέμα: «Συστημικό επιχειρείν για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τη Δευτέρα 12 Απρίλιου, ώρα 20:00, στο CSAP Mastering Program (csap.gr) του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ), που απευθύνεται κυρίως στο κοινό και όχι μόνο σε φοιτητές.

Στοιχεία Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας του 2017:

Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.700.000 περίπου επιχειρήσεις.

Το 98% εξ αυτών είναι μικρομεσαίες, δηλαδή 1.666.000 περίπου

Το 93% εκ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή οι 1.550.000 περίπου, είναι επιχειρήσεις που διαθέτουν μέχρι 10 εργαζόμενους.                                                                                 

(Παρόμοιες στατιστικές αναλογίες υπάρχουν και σε άλλες χώρες)

Αν υπολογίσει κανείς και τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορεί να βρει τον αριθμό των Ελλήνων που ο βιοπορισμός τους προκύπτει από αυτές.

Αν δε προστεθούν και τα μέλη των οικογενειών τους, τότε ο αριθμός των Ελλήνων που εξαρτώνται οικονομικά από αυτές είναι υπερβολικά μεγάλος.

Συντελούν με τη δημιουργία τους και στο οικονομικό μέλλον της χώρας, αυτοί οι επιχειρηματίες.

3η διαδικτυακή ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. το Σάββατο 3 Απριλίου: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού

 


Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού και ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19, θα συζητηθούν στην 3η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη με θέμα: «ΣΔτ1 και COVID-19: με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», το Σάββατο 3 Απριλίου και ώρα  5 με 7:30μμ. Η Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.  διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.), με συντονιστή τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

"Πρωταρχικός στόχος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι η αδιάκοπη ενημέρωση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 για τα νεότερα δεδομένα της πανδημίας, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και τον ορθό τρόπο αντιμετώπισής τους", αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σοφία Μανέα.

Ταυτόχρονα η Π.Ε.Α.Ν.Δ. επιθυμεί μέσω των τακτικών διαδικτυακών εκδηλώσεων, όπως προσθέτει η κ. Μανέα, την αμφίδρομη σχέση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους με έγκριτους επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων, συζητώντας και αναλύοντας τις νέες ανάγκες που αναδύονται και τις προσδοκίες για το μέλλον.