Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Περιφέρεια Ηπείρου: Δευτέρα 7 και 28 Ιουνίου οι εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού

 


Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι  σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνίες έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ορίστηκαν η Δευτέρα 07-06-2021 και η Δευτέρα 28-06-2021 ως εξής:

Α)  Στις εξετάσεις που θα ξεκινήσουν Δευτέρα 07-06-2021 θα λάβουν μέρος μόνο όσοι έχουν καταθέσει αίτηση (πρωτοεξεταζόμενοι και επανεξεταζόμενοι) στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Τ.Κ. 104 33 Αθήνα) ή μέσω e-mail στο gram.kesy@moh.gov.gr , από τον Νοέμβριο 2020 έως 30 Απριλίου 2021 και οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω εκτάκτων μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19. Δεν απαιτείται νέα αίτηση.

Β) Οι αιτήσεις που θα πάρουν πρωτόκολλο από 01-05-2021 από το Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, (πρωτοεξεταζόμενοι και επανεξεταζόμενοι) θα συμμετάσχουν στην νέα εξεταστική του Ιουνίου από 28-06-2021 (Ημερομηνία έναρξης) με πρόγραμμα που θα αναρτηθεί προσεχώς στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

1.  Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18-06-2021.

2.  Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων

       Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26510-87138 & 2651087131

β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας

       Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63515

γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας

        Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 60184

δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας

       Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113& 62112

ε) Υπουργείο Υγείας, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, Εκτελεστική Επιτροπή, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής – Γραμματειακής Υποστήριξης (κ. Ζαχαράκης) στα τηλέφωνα 210-8208791 ή 2108208793 ή επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Υγείας: https://www.moh.gov.gr/articles/kentriko-symboylio-ygeias-ndash-kesy/eksetaseis-adeias-farmakeytikoy-epaggelmatos-sthn-athhna

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (μόνο για πρωτοεξεταζόμενους) ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40, ΑΘΗΝΑ)

3.  Όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να φέρνουν μαζί τους υποχρεωτικά μάσκα προσώπου και κατά την είσοδό τους στις εξετάσεις απλή βεβαίωση χειρόγραφη / δήλωση αρνητικού ελέγχου (self test) έως 24 ώρες πριν. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αποθήκη στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων

 


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

 

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου υπόθεση κλοπής από αποθήκη, που έγινε στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, το χρονικό διάστημα 4 έως 05-03-2021, ο κατηγορούμενος διέρρηξε πόρτα αποθήκης που βρίσκονταν εντός περιφραγμένου αγροκτήματος, από όπου αφαίρεσε τρία ρολά νάιλον, αξίας -600- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΕΜΥ: Άστατος αναμένεται ο καιρός τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, με κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ άστατος αναμένεται ο καιρός  τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, με κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Βόρειο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και δευτερευόντως για την Ανατολική Στερεά και Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά τόπους να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 31, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 18 έως 34, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 16 έως 29, στην Πελοπόννησο από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 32, στις Κυκλάδες από 16 έως 30, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 29 και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και προς το βράδυ νότιοι ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να έχουν ενδεχομένως χαρακτήρα λασποβροχών. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στέλιος Πέτσας: Παράταση στις 100 δόσεις και για τους Δήμους

 


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση χρεών της πανδημίας προς τους δήμους.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας σχετικά με το θέμα των χρεών προς τους δήμους είπε:

“Αυτό που έχει σημασία τώρα και έχουμε κάπως καθυστερήσει είναι η τακτοποίηση των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο της πανδημίας από το Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τώρα που μιλάμε να τακτοποιηθούν αυτές οι οφειλές μέχρι 100 δόσεις. Εκεί καθυστερήσαμε λόγω της πλατφόρμας που δεν ήμασταν έτοιμοι να λειτουργήσουμε. Αλλά θα έχουμε στο μυαλό μας να δώσουμε όποια παράταση χρειάζεται για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες.

 

Ήταν μέχρι 30/6 για χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι 28/2. Παρατείνουμε και τη περίοδο αυτή που ήταν μέχρι 28/2 και θα την πάμε μέχρι τέλος Ιουνίου ή τέλος Ιουλίου, είμαστε στο τελευταίο στάδιο εκεί. Και θα δώσουμε δυνατότητα παράτασης, εννοώ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την οφειλή των οφειλών, γιατί η πανδημία δεν τελείωσε τον Φεβρουάριο , είναι μέχρι και αυτό το διάστημα”.

Kαι επανέλαβε ότι η ρύθμιση αυτή θα αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος Ιουνίου ή το τέλος Ιουλίου, το μελετάμε για να καταλήξουμε στην διάταξη.

Δέκα τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 5 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 71.652 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.582 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 274 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

154 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

32 στο Βόρειο Αιγαίο,

20 στα Ιόνια Νησιά,

16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

14 στην Κεντρική Μακεδονία,

13 στην Αττική,

13 στην Ήπειρο,

12 στη Θεσσαλονίκη,

  8 στην Κρήτη,

  8 στην Πελοπόννησο,

  7 στο Νότιο Αιγαίο,

  4 στη Δυτική Μακεδονία,

  4 στη Δυτική Ελλάδα και

  3 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 57.495 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 55.398 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.097 των 150 ευρώ.

65 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  9 στο Βόρειο Αιγαίο,

  8 στη Θεσσαλονίκη,

  7 στην Κρήτη,

  6 στα Ιόνια Νησιά,

  6 στη Θεσσαλία,

  4 στην Πελοπόννησο,

  2 στη Στερεά Ελλάδα,

  1 στο Νότιο Αιγαίο,

  1 στην Κεντρική Μακεδονία και

  1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.832 ομοειδείς παραβάσεις.

50 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικής.

- σύλληψη των 2 εκπροσώπων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή 4 πελατών εντός του καταστήματος στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή και κατανάλωση ροφημάτων από πελάτες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

- σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή και κατανάλωση ροφημάτων από πελάτες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή και κατανάλωση ροφημάτων από πελάτες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 4.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, για χρήση μουσικής και για εξυπηρέτηση 5 καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 600 ευρώ πρόστιμο.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οβελιστηρίου, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση 12 πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, καθώς επίσης και σε εργαζόμενο του καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας. Και εξυπηρέτηση καθήμενων και όρθιων πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στα Ιόνια Νησιά, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3.300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και μη χρήση μάσκας.

Στην Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.652 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.038 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 168 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από Δευτέρα 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν να προμηθευτούν 3 τεστ

 


Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα μπορούν να προμηθεύονται 3 self test.

Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 7 – 12 Ιουνίου, 14 – 21 Ιουνίου και 21 – 27 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι που δεν είναι σε τηλεργασία έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της Αστυνομικής Ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

ΕΟΔΥ: Είκοσι τέσσερις θάνατοι σήμερα, 580 νέα κρούσματα

 


4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι τέσσερις  θάνατοι σήμερα, 580 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 580, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 409.368 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.954 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.277 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 398 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.505 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 166 (ημερήσια μεταβολή +11.41%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο δεκάλογος των ασφαλών διακοπών για διαβητικούς


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ένα χρόνο τώρα, ο κορωνοϊός και η COVID-19 είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στη ζωή μας. Όσο για τις καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν ένα όνειρο που όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε. Να απολαύσουμε ξανά τη ζωή, τη φύση και την εποχή, να αφεθούμε στη γλύκα της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, να ανανεωθούμε και να ανανεώσουμε ενδιαφέροντα και προοπτικές.

Ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη, τα κατά κόρον αναφερθέντα ως ευπαθής ομάδα τον καιρό της καραντίνας, έχουν ανάγκη τις καλοκαιρινές διακοπές περισσότερο από κάθε άλλη φορά και μπορούν να τις απολαύσουν με ασφάλεια, ακολουθώντας κάποιες απλές οδηγίες ενημερώνει ο κ. Ανδρέας Μελιδώνης Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan Hospital.

Αρκεί, αγαπητοί φίλοι με διαβήτη, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικά πράγματα και κάποιες καταστάσεις, για να διασφαλίσετε υγιεινές διακοπές χωρίς απορρύθμιση του διαβήτη και χωρίς κινδύνους επιπλοκών.

Κάποιες χρήσιμες συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν πρακτικά, αποτελώντας την πυξίδα σας για γλυκές και ξεκούραστες καλοκαιρινές διακοπές.

Οδηγίες για τη διατροφή:

        Αποφεύγετε τα βαριά και μεγάλα σε ποσότητα φαγητά το καλοκαίρι. Προτιμάτε τα μικρά και συχνά γεύματα. Επιμένετε σε πράσινες σαλάτες, εύπεπτα ψάρια του αφρού, ψητά και ξηρά φαγητά. Καταναλώνετε τα επιτρεπόμενα από το διαιτολόγιό σας φρούτα, αλλά ξαναμελετήστε τις αντιστοιχίες φρούτων για να τις έχετε πρόσφατες, προτού φύγετε για τις διακοπές σας.

        Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πρωινό των διακοπών, το οποίο καλό είναι να αποτελείται από άπαχο γάλα ή γιαούρτι με μαύρο ψωμί ή δημητριακά και φρούτα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τα πάντα από τον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου, αν φυσικά η επιστροφή στην κανονικότητα του καλοκαιριού περιλαμβάνει και επιστροφή στα πλούσια ξενοδοχειακά πρωινά.

Μόνιμα ανέπαφες συναλλαγές χωρίς pin με όριο 50 ευρώ

 


Τη μονιμοποίηση του ενισχυμένου πλαφόν των 50 ευρώ για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα σε pos, χωρίς να είναι απαραίτητη η πληκτρολόγηση pin, αποφάσισαν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

H Ελληνική Ένωση Τραπεζών αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τη νέα απόφαση, που διευκολύνει τους καταναλωτές στις καθημερινές τους αγορές.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου θα ισχύουν σε μόνιμη βάση οι εξής κανόνες για τις ανέπαφες πληρωμές με κάρτα:

Για ποσά έως 50 ευρώ, η συναλλαγή ολοκληρώνεται χωρίς την εισαγωγή pin.

Για μεμονωμένη αγορά αξίας άνω των 50 ευρώ, η συναλλαγή ολοκληρώνεται με την εισαγωγή του pin.

Το συνολικό όριο ανέπαφων συναλλαγών χωρίς pin από τα 100 ευρώ που είναι σήμερα ανέρχεται πλέον στα 150 ευρώ σε ημερήσια βάση.

Δάνεια έως και 200.000 ευρώ σε αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

 


Το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει τη δυνατότητα στις γεωργικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, να λάβουν δάνεια για κεφάλαιο κίνησης ύψους έως 200.000 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό θα μπορεί να δοθεί χωρίς υποχρέωση για επενδύσεις και με σημαντική απλοποίηση στη διαδικασία χορήγησης, καθώς οι ωφελούμενοι δεν απαιτείται να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο, ούτε να προσκομίσουν απολογιστικά αποδεικτικά στοιχεία δαπανών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «τα δάνεια αυτά παρέχονται με στήριξη από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020 συμμετέχει με πόρους ύψους 80 εκατ. ευρώ και επτά ελληνικές τράπεζες με 400 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 480 εκατ. ευρώ, λειτουργεί με διαχειριστή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων».

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση από το Ταμείο υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr/

ΕΟΔΥ: Τριάντα πέντε θάνατοι σήμερα, 932 νέα κρούσματα

 


1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα πέντε  θάνατοι σήμερα, 932  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 932, εκ των οποίων ένα εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 408.789 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.913 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.253 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 416 (62,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.498 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 149 (ημερήσια μεταβολή -1,32%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 166 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Τη Δευτέρα 7 Ιονίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των νέων αντικειμενικών αξιών

 


Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%.

Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, των φόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές) και όλους τους φόρους που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα. 

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι έχουν χρόνο στη διάθεσή τους για να αποφασίσουν εάν τους συμφέρει να προχωρήσουν μέχρι το τέλος τους έτους στην απόκτηση ή μεταβίβαση κάποιου ακινήτου.

Από τις 13.808 τιμές ζώνης, οι 3.478 αφορούν νέες εντάξεις και οι 165 επεκτάσεις υφιστάμενων ζωνών. 

Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο ΣΚΑΪ 100,3 από τις 165 νέες εντάξεις, στις 133 ζώνες θα υπάρξει αύξηση κατά 40%.

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν παλιά ρύθμιση

 


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, στους φορολογουμένους αυτούς δίδεται το δικαίωμα να εντάξουν τα ανεξόφλητα υπόλοιπα των οφειλών τους από τις απολεσθείσες παλαιότερες ρυθμίσεις στη νέα πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων που τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2020.

Βασική προϋπόθεση είναι ο αιτών να μην έχει απολέσει άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής τα τελευταία δύο έτη, πριν από την 1.11.2019. Από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που τίθενται για την ένταξη στη ρύθμιση εξαιρούνται οι πληγέντες από την πανδημία, ήτοι όσων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας, όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» ή οι ιδιοκτήτες που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα.

Εισοδηματικό Κριτήριο (απώλειας εισοδήματος)

Ειδικότερα, τα εισοδηματικά κριτήρια:

Για φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες και επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα), τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, είναι μικρότερα κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% από το μέσο όρο των συνολικών ακαθάριστων εσόδων των τριών τελευταίων φορολογικών ετών ή των δύο τελευταίων φορολογικών ετών (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για δύο έτη) ή του τελευταίου φορολογικού έτους (όταν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μόνο για ένα έτος) από την ημερομηνία αρχικής αίτησης υπαγωγής των οφειλών στην πάγια ρύθμιση, για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Τέλος στο τοπικό πάχος: Η πιο εξελιγμένη κρυολιπόλυση

 


Παρατηρείτε τοπικό πάχος και συσσώρευση λίπους στο σώμα σας;

Υπάρχει μία μη επεμβατική λύση, που είναι ιδανική για την καταπολέμηση του επίμονου τοπικού λίπους, που δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα και σε γυμναστική.

Τη λύση αυτή την παρέχει το μηχάνημα Coolsculpting, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Cryolipolysis, για να αποβάλει το λίπος. Με μία μόνο συνεδρία η μέθοδος υπόσχεται ένα πιο σφριγηλό και καλλίγραμμο σώμα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MDCCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις για αυτή την εξελιγμένη κρυολιπόλυση.

Τι κάνει το Coolsculpting;

Η μέθοδος CoolSculpting είναι μία μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος, ιδανική ως προς την εξάλειψη του τοπικού λίπους, με μόνιμα αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Coolsculpting είναι το αυθεντικό μηχάνημα, που εφαρμόζει την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης.

Που στηρίζεται η αποτελεσματικότητά του;

Η λειτουργία του Coolsculpting βασίζεται στη χρήση του ψύχους. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το μηχάνημα Coolsculpting καταστρέφει τα κύτταρα του λίπους (λιποκύτταρα), χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή τους άλλους ιστούς. Αυτά τα λιποκύτταρα στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό, με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

Πόσο ασφαλής μέθοδος είναι η κρυολιπόλυση;

Η μέθοδος αυτή είναι απολύτως ασφαλής. Μόνο το Coolsculpting διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect, η οποία επιφέρει τα πιο ασφαλή και θεαματικά αποτελέσματα. Η συσκευή διαθέτει σύστημα ασφαλείας και αν οι ειδικοί ενσωματωμένοι αισθητήρες ανιχνεύσουν οποιαδήποτε μεταβολή στη θερμοκρασία, η θεραπεία διακόπτεται αυτομάτως.

Ποια είναι η διαδικασία;

Στα σημεία, που επιθυμούμε να γίνει η θεραπεία, απλώνεται ένα ειδικό τζελ, το οποίο και καλύπτεται με μια ειδική μεμβράνη, πάνω στην οποία εφαρμόζεται ειδική κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. Η κεφαλή αυτή ψύχει τα λιποκύτταρα στην περιοχή που επιθυμούμε και προκαλεί τη σταδιακή αποβολή τους από τον οργανισμό. Καθώς τα λιποκύτταρα αποβάλλονται, μέσω του λεμφικού συστήματος, το σώμα αποκτά πιο αρμονικές αναλογίες.