Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά


Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έθεσε σήμερα σε λειτουργία on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη (αναδρομικά).
Σε σχετική ανακοίνωση του φορέα αναφέρεται ότι η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.
Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr ), στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ.


Την Τρίτη 23-10-2018 και ώρα 9:30  π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,   με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-10-2018 συνεδρίασης.
1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2018 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-07-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 150.000,00 € με Φ.Π.Α.
3. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης μελέτης κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής, για την ανάθεση της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αναδασμού Ελαίας – Φοινικίου Φιλιατών», προεκτιμώμενης αμοιβής 150.000,00 € με ΦΠΑ.
4. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ολοκλήρωση εργασιών στη γέφυρα Γκαράνη στο Τ.Κ. Βρυσοχωρίου του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 5.000,00 € με ΦΠΑ.

Η Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων συμμετέχει στο πένθος για το χαμό της Αλεξάνδρας

****
Η κηδεία της Αλεξάνδρας θα γίνει την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουκλιών Πωγωνίου.

Λύθηκε το «μυστήριο» με το τμήμα κρανίου που βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Πρέβεζα


Το DNA έδωσε την απάντηση σε ποιον ανήκει το τμήμα κρανίου που βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Πρέβεζα.
Η ταυτοποίηση του DNA έγινε από την Ελληνική Αστυνομία και στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σημειώνεται πως "από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών & Βιοχημικών Εξετάσεων & Αναλύσεων της Δ.Ε.Ε. προέκυψε ότι ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας την 14/10/2018, ανήκει σε γυναίκα για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 16/06/2010 στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας".
Ανήκει στην 26χρονη Αγγελική Πεπόνη που είχε εξαφανιστεί τον Ιούνιο του 2010.

Συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο διήμερο καταγράφηκαν κρούσματα εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης πολιτών στα Ιωάννινα από επιτήδειους, με το πρόσχημα επιστροφής φόρων από την Εφορία.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες στην πρώτη περίπτωση προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή, προσποιούμενοι γνωστούς οικείου προσώπου της και με το πρόσχημα επιστροφής φόρων από την Εφορία, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ ενώ στη δεύτερη περίπτωση αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς με την ίδια μεθοδολογία να αποσπάσουν χρηματικό ποσό και από έτερη ηλικιωμένη.
Ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζουμε στους πολίτες:
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως υπάλληλοι Υπηρεσιών ή γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή εργασιών, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Δήμος Πωγωνίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο "1ος Δρόμος της Νίκης"


Αφιερωμένος στη μνήμη των ηρώων του έπους του 1940 ήταν ο «1ος Δρόμος της Νίκης» που πραγματοποιήθηκε χθες στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018».
Ο «Δρόμος της Νίκης», που περιελάμβανε δύο διαδρομές των 6χλμ και 13χλμ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο λόγω της σημαντικής συμμετοχής όσο και λόγω της άριστης διοργάνωσης.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού των δύο αγώνων ήταν οι πρόποδες του ιστορικού μνημείου "ΜΑΧΗΤΗΣ", απέναντι από την πλαγιά του Προφήτη Ηλία όπου είναι γραμμένο το ΟΧΙ, θυμίζοντας σε όλους τους δρομείς αλλά και τους επισκέπτες ,ότι εκεί γράφτηκαν μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας.
Οι 200 περίπου αθλητές που έλαβαν μέρος στον "Δρόμο της Νίκης", διήλθαν από ιστορικούς χώρους, γνωρίζοντας έτσι καλύτερα την περιοχή όπου εκτυλίχθηκαν οι νικηφόροι αγώνες των Ελλήνων, στο Έπος του '40.
Μετά από έναν δυνατό αγώνα σε μια απαιτητική διαδρομή, πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού στον "1ο Δρόμο τη Νίκης", ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης, αθλητής της Fifth Element Running Team με χρόνο 0:43:46". Στην 2η θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Μπενέκος (Α.Γ.Σ.Ι.) με χρόνο 0:47:27" και στην 3η θέση ο Κων/νος Χουβαρδάς (LEVELONE1 IOANNINA) με χρόνο 0:48:58".
Δυναμική ήταν στον ίδιο αγώνα και η συμμετοχή των γυναικών, με την Δήμητρα Ανδρούτσου να τερματίζει πρώτη σε 0:54:26". 
Την 2η θέση κατέκτησε η Λαμπρινή Ντούτση με χρόνο 0:59:58 ενώ στην 3η θέση ήταν η Γεωργία Σιώζιου με χρόνο 1:00:28".
Στον αγώνα των 6km, οι αθλητές και οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την μεγάλη  συμμετοχή αθλητών ηλικίας κάτω των 18 ετών οι οποίοι έτρεξαν με ενθουσιασμό μέχρι τον τερματισμό. Νικητής του αγώνα ήταν ο Αναστάσιος Αρώνης  με χρόνο 0:22:46", ενώ 2ος τερμάτισε ο Εμμανουήλ Νάτσιας (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) με χρόνο 0:24:10". 
Στην 3η θέση με πολύ μικρή διαφορά τερμάτισε ο  Οδυσσέας Κουκέσης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) με χρόνο 0:24:32".
Στην κατηγορία γυναικών, 1η τερμάτισε η Δήμητρα Τσαλοκώστα με χρόνο 0:24:45", 2η ήταν η Βάγια Τσαλοκώστα με χρόνο 0:29:11 και 3η  Αλεξάνδρα Ασλανίδου με χρόνο 0:31:51".
Η απονομή των επάθλων έγινε στο Μνημείο του "ΜΑΧΗΤΗ" με φόντο τον επιβλητικό ανδριάντα του πολεμιστή στρατιώτη του 1940, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για του πεσόντες στρατιώτες στα πεδία των μαχών.
Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν την εκκίνηση των αγώνων, άνδρες του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλπακίου πραγματοποίησαν επετειακή πορεία στην διαδρομή των 6km, προς τιμήν των ηρώων πεσόντων στην ιστορική Μάχη του Καλπακίου.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου  κ. Κων/νος Καψάλης, απευθυνόμενος στους αθλητές και τους επισκέπτες, τόνισε τη σπουδαιότητα του αγώνα που γίνεται για πρώτη φορά και έχει ως στόχο να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας την ιστορικότητα της περιοχής του Καλπακίου, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες των Ελλήνων κατά το έπος του '40. "Ο σημερινός αγώνας είναι ένα «μνημόσυνο» για όσους χάθηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα. 
Τα χώματα που πατούμε είναι ιερά και οι διαδρομές έχουν το «βάρος» της ιστορίας ώστε οι αθλητές να γνωρίσουν πτυχές της ιστορίας μας» δήλωσε ο κ. Καψάλης ευχαριστώντας παράλληλα όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση του αγώνα.
Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν στη διεξαγωγή του «1ου Δρόμου της Νίκης» και συγκεκριμένα ευχαριστεί τόσο τους εθελοντές όσο και τους χορηγούς: Βikos Α.Ε., Mitsis Hotels, Ελ. Τεχ. Άνεμος, Δωδώνη Α.Ε., SEP Παπαδόπουλος, Αρτοποιεία Αφοί Κιτσαρά.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 18:00


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη   24  Οκτωβρίου   2018   και ώρα  18.00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι-στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [Παιδικός Σταθμός Καλπακίου].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018.
2. Υποχρέωση αναμόρφωσης του Ο.Π.Δ. [Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης] έτους 2018 του Δήμου Πωγωνίου και του Ν.Π.Δ.Δ. τουΔήμου.
3. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής Γενικών Υπηρεσιών.
4. Αποδοχή επιχορηγήσεων ΣΑΕΠ 530 Περιφέρειας Ηπείρου.
5. Ορισμός εκπροσώπων του Υπόλογου Δήμου Πωγωνίου στις συναλλαγές του με την Τράπεζα της Ελλάδος.
6. Τροποποίηση ορίων Δολιανών.
7. Έγκριση Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Βελτίωση – Αποκ/ση εσωτερικής οδοποιίας οικισμών Κτισμάτων & Νεοχωρίου Δήμου Πωγωνίου».
8. Διαγραφή μισθωμάτων ακινήτου στην Τ.Κ. Βήσσανης.
9. Παραχώρηση Δημοτικών Ακινήτων για χρήση στις Τ.Κ. Βασιλικού & Χαραυγής.
10. Έγκριση  πρακτικού σύστασης επιτροπών παραλαβής έργων. 
11. Αναμόρφωση Ο.Π.Δ. [Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης] έτους 2018 Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου. 
12. Διαγραφή τελών ύδρευσης.

Δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου για τη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Sameh Shoukry


Σε δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Ahmed Hafez χαρακτηρίζοντας πολύ θετικό το περιεχόμενο των συζητήσεων στη συνάντηση που είχε στο Κάιρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών κ. Sameh Shoukry.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, ο κ. Shοukry κατά τη συνάντηση χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διμερείς σχέσεις και τη φιλία και στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά υπό το φως του ενδιαφέροντος και της δέσμευσης του Προέδρου κ. Abdul-Fattah El-Sissi και του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση και περαιτέρω προώθηση των σχέσεων αυτών.
Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τον συνεχή συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στα διεθνή φόρα και στην ΕΕ, καθώς και για την υφιστάμενη συνεργασία στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού με την Κύπρο, ο οποίος έχει καταστεί υπόδειγμα γόνιμης και εποικοδομητικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας, λόγω της μεγάλης σημασίας που αποδίδουν οι ηγέτες των τριών κρατών στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης: Επετειακή εκδήλωση με θέμα «Το τραγούδι στο Έπος του ΄40» την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με θέμα «Το τραγούδι στο Έπος του ΄40» την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Νεκρός 56χρονος σε τροχαίο στην Επαρχιακή Οδό Αρχαγγέλου – Νεράιδας (στο ύψος του Γαρδικίου)


Χθες  το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Αρχαγγέλου-Νεράιδας (στο ύψος του Γαρδικίου), Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 55χρονος  συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 56χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι  κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα,  με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας.

Στυτική δυσλειτουργία: Πως η κακή ποιότητα ύπνου γίνεται η αιτία της πάθησης


Πλήθος κινδύνων για την υγεία μπορεί να προκαλέσει η κακή ποιότητα ύπνου στους άνδρες άνω των 16 ετών. Οι επιστήμονες την είχαν παλαιότερα συσχετίσει με δυσκολία συγκέντρωσης, με έλλειψη ενέργειας και με παρορμητικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τελευταίες μελέτες, όμως, δείχνουν ότι οι κίνδυνοι είναι πιο σοβαροί. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η κακή ποιότητα ύπνου και η νυκτουρία, που αποτελεί συχνά την αιτία της, δύναται να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, χαμηλή τεστοστερόνη και αυξημένο κίνδυνο θανάτου.
«Κακή ποιότητα ύπνου έχει κάποιος που δεν κοιμάται συνεχόμενα 7-8 ώρες τη νύχτα, δυσκολεύεται να αποκοιμηθεί, ξυπνά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ή ξυπνά πολλές φορές το βράδυ για διάφορους λόγους.  Όποια κι αν είναι η αιτία, η κακή ποιότητα ύπνου έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και υπεύθυνα», επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης.
Τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να προκαλέσει χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες. Μια ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια του Μαϊάμι, της Μανιτόμπα και του John Hopkins, χρησιμοποίησαν δεδομένα της μελέτης NHANES της περιόδου 2011-2012 και εξέτασαν το συνολικό επίπεδο τεστοστερόνης στον ορό, τη διάρκεια του ύπνου, τη σωματική άσκηση, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά και τις συννοσηρότητες σε περίπου 2.700 άνδρες ηλικίας 16 - 80 ετών (με μέση ηλικία τα 46 έτη). Μετά από συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των ωρών ύπνου, των άλλων προβλημάτων υγείας που ενδεχομένως να είχαν, του επιπέδου της σωματικής δραστηριότητας και των δημογραφικών στοιχείων, διαπίστωσαν ότι η χαμηλή τεστοστερόνη συσχετίστηκε με μειωμένο ύπνο και αυξημένο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Από τα ευρήματά τους οι ερευνητές συμπέραναν ότι η αξιολόγηση και η θεραπεία της χαμηλής τεστοστερόνης θα πρέπει να περιλαμβάνει τη βελτίωση της διάρκειας του ύπνου σε συνδυασμό με τη διαχείριση του βάρους.