Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Α.Σ. Αετός Νήσου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 1-0

 

Φωτο: https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou

* Την ήττα γνώρισε η Αναγέννηση στο γήπεδο  «Στάθης Τσανακτσής» από τον Αετός Νήσου με σκορ 1-0 για την 24η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  1-1

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ  1-1

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ  0-4 

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 1-0

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 4-0

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-5

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 3-3

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 4-0

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-0

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 65

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 65

3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 63

4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 54

5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 47

6. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 46

7. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 37 

8. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 37 

9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 34  

10. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  28

11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 27

12. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 25 (23)

13. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 23

14. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 18

15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 17 (23)

16. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 15

17. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 10

18. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 9 

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ κατά την εβδομάδα 20-24 Μαρτίου

 


Συνολικά 67,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 99.227 δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 20-24 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

   Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του:

   1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

   - 16,7 εκατ. ευρώ σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

   - 12,47 εκατ. ευρώ σε 31.477 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

   2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

   - 18 εκατ. ευρώ σε 55.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

   - 20 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

   - 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 17ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023  

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1-1

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-1

 Κυριακή 19 Μαρτίου 2023  

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 2-1

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-3

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 4-0

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 44

2.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 39

3.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 35

4.      Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 23

5.      Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 22

6.      Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 21

7.      Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 17

8.      Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 16

9.      Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 13 

10.   Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 10

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 52χρονου αλλοδαπού για παράβαση του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

 


Στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φορτηγό  όχημα με επικαθήμενο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός του τράκτορα και του επικαθήμενου τετρακόσια ενενήντα τρία (493) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το ανωτέρω Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των χιλίων εννιακοσίων ενενήντα τριών ευρώ και εννέα λεπτών (1.993,09€).

Σοκ από τις νέες αυξήσεις στα στεγαστικά δάνεια

 


Σε απόγνωση οι δανειολήπτες μετά και τη νέα αύξηση στα επιτόκια που ανακοίνωσε η ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης, παρά την τραπεζική θύελλα που σήμανε η κατάρρευση της SVB.

Κατά 27% ακριβαίνουν τα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, δηλαδή κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, την ώρα μάλιστα που δεν αποκλείονται και νέες αυξήσεις.

Στην πράξη, για τους δανειολήπτες, η είδηση αυτή μεταφράζεται σε σημαντική επιβάρυνση στη μηνιαία δόση του δανείου τους. 

Άλλωστε, δεν είναι λίγα τα ελληνικά νοικοκυριά που επιβαρύνονται με στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο και έχουν ήδη δει τρομακτικές συνέπειες το τελευταίο 12μηνο - μετά από πέντε διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η ταχύτερη και σημαντικότερη αύξηση στην ιστορία της ευρωζώνης, σε μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής τράπεζας να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Τι ισχύει για ένα στεγαστικό ύψους 100.000 ευρώ

Στεγαστικό δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο)

Σημαντικά μηνύματα για τους πολίτες από την Προεδρία του Στέφανου Φούσα στο Πανελλήνιο Συνέδριο CardioAthena

 


Προεδρεύων στο Πανελλήνιο Συνέδριο CardioAthena Καρδιαγγειακής Ιατρικής ο Στέφανος Φούσας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General και ε. Καθηγητής Καρδιολογίας.

Τα κύρια μηνύματα συνοψίζονται στις ακόλουθες τέσσερις επισημάνσεις:

1) Η κακή χοληστερίνη (LDL) πρέπει να εκτιμάται μετά το έμφραγμα και να μειώνεται η τιμή της κάτω από 75.

2) Ο προαθλητικός έλεγχος είναι απαραίτητος και στις νεαρές ηλικίες και στους ενήλικες. Στους ενήλικες ουδέποτε ξεκινάμε την άθληση με έντονη δραστηριότητα.

3) Η γυναικεία καρδιά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί παρουσιάζει μεγαλύτερη θνητότητα από την αντίστοιχη των ανδρών, παρουσιάζουν ατυπίες, δυσκολεύουν τη διάγνωση και αποφεύγουν την ιατρική βοήθεια.

4)Μόνο στο 30% των υπερτασικών ασθενών ρυθμίζονται σωστά οι πιέσεις. Χρειάζεται καλύτερη προσέγγιση και από τους γιατρούς και από τους ασθενείς.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου οι διορθωτικές δηλώσεις στο έντυπο Ε9

 


Περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν το έντυπο Ε9 ή να διορθώσουν παλαιότερη δήλωση την οποία είχαν υποβάλει εφόσον υπήρξαν μεταβολές το 2022.

Ως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα έντυπα Ε9 από τους υπόχρεους και αμέσως μετά ξεκινά η διαδικασία που θα οδηγήσει στην αποστολή των εκκαθαριστικών, η οποία υπολογίζεται πως θα λάβει χώρα έως το τέλος Απριλίου.

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο που υπολογίστηκε και πέρυσι ακόμη και στις περιοχές στις οποίες οι τοπικοί άρχοντες έθεσαν ενστάσεις για το ύψος των αντικειμενικών αξιών.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 31 Μαρτίου χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν το έντυπο Ε9 ή να διορθώσουν παλαιότερη δήλωση την οποία είχαν υποβάλει εφόσον υπήρξαν μεταβολές το 2022.

Καταργείται ειδικό τέλος των 10 ευρώ ανά Μεγαβατώρα στους λογαριασμούς ρεύματος

 


Νέα οικονομική ανακούφιση στους λογαριασμούς ρεύματος των οικιακών καταναλωτών, των επαγγελματιών και εμπόρων έρχεται να δώσει τον Απρίλιο η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του ειδικού τέλους των 10 ευρώ ανά Μεγαβατώρα που είχε επιβληθεί στους ηλεκτροπαραγωγούς για τις ποσότητες φυσικού αερίου που προμηθεύονται.

Η συγκεκριμένη διάταξη που βρισκόταν σε προηγούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ για τους ηλεκτροπαραγωγούς από την 1η Μαρτίου.

Με τη νομοθετική ρύθμιση αλλάζει ο τρόπος του υπολογισμού της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Έτσι καταργήθηκε το ειδικό τέλος των 10 ευρώ ανά Μεγαβατώρα που επιβάρυνε τους ηλεκτροπαραγωγούς για την προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου. Το τέλος αυτό προκαλούσε επιβάρυνση της τάξης των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα στα τιμολόγια ρεύματος των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Με τις διατάξεις η ειδική εισφορά  υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί της μέσης μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου TTF. Αυτό σημαίνει ότι θα προκύψει μείωση της επιβάρυνσης των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα στους λογαριασμούς ρεύματος.

Επί της ουσίας οι τελικές τιμές αναμένεται να υποχωρήσουν κατά περίπου 18 ευρώ ανά Μεγαβατώρα ή (0,018 ευρώ ανά Κιλοβατώρα).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 19 Μαρτίου

 


Την Κυριακή  19 Μαρτίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00.

Έκζεμα: Τι ρόλο παίζει η ενυδάτωση του δέρματος;

 


Μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη θεραπεία του εκζέματος, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την πρόληψη. Παρά τις συμβουλές για συχνή ενυδάτωση του δέρματος, μια μεγάλη μελέτη που παρουσιάστηκε στο τελευταίο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ατοπικής Δερματίτιδας (ISAD), έδειξε ότι η καθημερινή χρήση ενυδατικών προϊόντων σώματος στα νεογέννητα υψηλού κινδύνου δεν προφυλάσσει από την εμφάνισή του.

«Το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα ή ατοπικό έκζεμα είναι ένα πολύ συχνό δερματικό πρόβλημα που εμφανίζεται σε κάθε ηλικία, αλλά συχνότερα στα παιδιά. Περίπου ένα στα πέντε βρέφη εμφανίζουν συμπτώματα.

Οι εκδηλώσεις της ατοπικής δερματίτιδας διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και περιλαμβάνουν τραχύ, δερματώδες, ξηρό ή φολιδωτό δέρμα, ερυθρότητα και κνησμό, κόκκινες, καφέ και γκρι κηλίδες σε διάφορα σημεία του σώματος. Στα βρέφη αυτές μπορεί να παρουσιαστούν και στο πρόσωπο και το κεφάλι. Το ξύσιμο για την ικανοποίηση του κνησμού μπορεί να γίνει αιτία οιδήματος και οροροής. Επίσης, τα παιδιά με έκζεμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τροφικές αλλεργίες, άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα.


Πρόκειται για μια χρόνια δερματοπάθεια, για την οποία δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, αλλά οι αγωγές στοχεύουν στην ύφεση των συμπτωμάτων.», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.