Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Πετούσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης ένας ακόμη από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε πριν από 10 ημέρες περίπου στα ΕΛ.ΤΑ. Καναλλακίου

Πρόκειται για 27χρονο Αλβανό κακοποιό, με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας
Ο 27χρονος είχε παραβιάσει από τον Απρίλιο του 2014, άδεια από τις φυλακές Γρεβενών, όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες

Συνελήφθη χθες (16-06-2014) το απόγευμα στο χωριό Πετούσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας ακόμη από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε την 06-06-2014 στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στο Καναλλάκι Πρέβεζας (σχετικό το από 06.06.2014 Δελτίο Τύπου μας).
Πρόκειται για 27χρονο Αλβανό κακοποιό, ο οποίος είχε παραβιάσει, από τον Απρίλιο του 2014, άδεια από τις Φυλακές Γρεβενών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστείες.
Υπενθυμίζεται ότι την 10-06-2014 είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του οχήματος διαφυγής των ληστών στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και η σύλληψη του 27χρονου συνεργού του, σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων (σχετικό το από 12.06.2014 Δελτίο Τύπου μας).
Για τη σύλληψη των δραστών υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη διακλαδική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ.
Επιπλέον, εξαιτίας της επικινδυνότητας των δραστών, από την πρώτη στιγμή, η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αστυνομικούς σκύλους ιχνηλασίας και εξειδικευμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως θερμικές κάμερες, διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης και ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών και η τυχόν συμμετοχή ή/και συνδρομή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.
Ο 27χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (17-06-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις


Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου, με επικρατέστερο το σενάριο που προβλέπει παράταση της προθεσμίας ως το τέλος Ιουλίου.

Μείωση των χρεώσεων για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ζητούν οι πρόεδροι Κτηνοτροφικών συλλόγων

Τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων - μελών τους για τις υψηλές χρεώσεις που επιβάλλονται για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ από πιστοποιημένους φορείς μετέφεραν σήμερα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, από τον οποίο ζήτησαν την παρέμβασή του προς τις αρμόδιες αρχές, οι Πρόεδροι των Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων κ. Γιάννης Δεκόλης και των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Μπούτσικος.

Η ΧΕΝ Ιωαννίνων συλλέγει τρόφιμα για την «Κιβωτό του κόσμου»

Η ΧΕΝ Ιωαννίνων θα επισκεφθεί την «Κιβωτό του κόσμου» στην Πωγωνιανή την Κυριακή 6 Ιουλίου και συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία της Κουγκίου 9.
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 11:00-12:00 π.μ.
Οι ανάγκες του κέντρου  είναι:
Απορρυπαντικά, χαρτικά, είδη θαλάσσης (αντηλιακά, μπρατσάκια, κουβαδάκια, κλπ) και χρήματα για αγορά κατεψυγμένων προϊόντων.

Τηλ. πληρ.:6932288971 κα Βασιλείου Έλενα.

Ράβε-ξήλωνε στην Παιδεία, υπό εξέταση η Τράπεζα Θεμάτων

Σε επανεξέταση των αποφάσεων του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προχωρά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Σεπτεμβρίου, στο μικροσκόπιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου μπαίνει η Τράπεζα Θεμάτων που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος για τις εξετάσεις στην Α' Λυκείου.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", σε περίπτωση που αποφασιστεί η μη εφαρμογή της, προκύπτει ζήτημα για τους μαθητές που εξετάσθηκαν με θέματα κατά 50% από την Τράπεζα. Ενδεχόμενη λύση, πάντως, θα ήταν να μη συνυπολογισθεί ο βαθμός τους στην Α' Τάξη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Πληρωμή φόρων έως και σε 12 άτοκες δόσεις

Τη δυνατότητα να πληρώσουν φόρους και «χαράτσια» έως και σε 12 άτοκες δόσεις έχουν εκατομμύρια φορολογούμενοι που φέτος θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην Εφορία.
Οι τράπεζες διευκολύνουν τους πελάτες τους που επιλέγουν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, και τους υπόλοιπους φόρους με πλαστικό χρήμα, δελεάζοντάς τους με μια σειρά από προσφορές.
Μεταξύ αυτών η συλλογή πόντων που μετατρέπονται σε δώρα ή εκπτώσεις, η έκδοση δωροεπιταγών, ακόμα και η συμμετοχή σε κληρώσεις.
Επιπλέον, στην περίπτωση της φορολογίας του εισοδήματος αν ο φορολογούμενος πληρώσει εφάπαξ όλο το ποσό, τυγχάνει έκπτωσης που ανέρχεται στο 1,5% του φόρου.

Ακυρώνει την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει και φέτος, όπως κάθε έτος, η νέα σχολική χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ανατρέποντας τις αποφάσεις του προκατόχου του, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που είχε λάβει την απόφαση για επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και κατά μία εβδομάδα στο τέλος της χρονιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η ανατροπή των αποφάσεων Αρβανιτόπουλου αποφασίστηκε καθώς οι μετατάξεις και μεταθέσεις καθηγητών δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα οι έλληνες μαθητές και οι οικογένειες τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Eurostat: Μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα το 2012

Σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, αύξηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης, δηλαδή των φορολογικών εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ, καταγράφεται το 2012 σε σχέση με το 2011 τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ελλάδα.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκαν στην Ελλάδα από 32,4% του ΑΕΠ το 2011 σε 33,7% το 2012, ενώ στην Ε.Ε. διαπιστώθηκε επίσης αύξηση από 38,8% σε 39,4% και στην ευρωζώνη από 39,5% σε 40,4%.
Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (από 37,3% σε 39,2%), την Ιταλία (από 42,4% σε 44%) και την Ελλάδα (από 32,4% σε 33,7%) ενώ τις υψηλότερες μειώσεις παρουσιάζουν η Πορτογαλία (από 33,2% σε 32,4%), η Μεγάλη Βρετανία (από 35,8% σε 35,4%) και η Σλοβακία (από 28,6% σε 28,3%).

Πράσινο φως από ΣτΕ να πραγματοποιούνται χωρίς ενημέρωση οι κατασχέσεις μισθών οφειλετών Δημοσίου

Ανατροπές στο υπάρχον καθεστώς που αφορά τη δυνατότητα του δημοσίου να κάνει κατάσχεση σε μισθούς και συντάξεις οφειλετών του Δημοσίου φέρνει η επταμελής σύνθεση του έκτου τμήματος του ΣτΕ.
 Ενώ εν ομολογία του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, μέχρι πριν από τρεις μήνες, έκρινε ότι δεν μπορεί το δημόσιο να προβαίνει σε κατασχέσεις λόγω οφειλών σε συντάξεις και μισθούς χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του οφειλέτη ώστε αυτός να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια είτε να ρυθμίσει το χρέος του μια νέα απόφαση αλλάζει τα δεδομένα.