Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ζηκόπουλος Σταύρος: Επιχειρησιακό-επιχειρηματικό σχέδιο- Εκθεσιακού κέντρου-Κέντρου προβολής και πληροφόρησης του δήμου Πωγωνίου

 


ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

 Δημοτικός Σύμβουλος 

 Πληροφορίες  τηλ.: 2651036971/ κιν. 6979003515

Email: stauroszikopoulos@hotmail.gr    

 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

1       ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ

Αντικείμενο του παρόντος επιχειρηματικού σχεδίου είναι η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία μιας δημοτικής εταιρείας δημοτικής δράσης με την επωνυμία ‘’ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ’’.

Έδρα και χώρος δράσης του συγκεκριμένου κέντρου θα είναι στο ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ στο ήδη υπάρχον  κτήριο με το γήπεδο και τους γύρω οικοπεδικούς χώρους του Δήμου Πωγωνίου, που υπάγεται στον νόμο Ιωαννίνων.

 Η εποχή που η κτηνοτροφία και το εμπόριο είχαν δεσπόζουσα θέση στην περιοχή, παρήλθε οριστικά. Στη σημερινή πραγματικότητα εκείνο που πρωτεύει,  είναι η διάσωση των οικισμών,  να κρατήσουμε όσο το δυνατόν τα νέα παραγωγικά νοικοκυριά έτσι ώστε να γίνουν επενδύσεις τέτοιας μορφής που να προσελκύσουν  και να εγκατασταθούν και νέα παραγωγικά νοικοκυριά, κάτι που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω της τουριστικής ανάπτυξης και των νέων καινοτόμων μορφών παραγωγής.  

Στόχος του ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, είναι να αναδείξει και να ΠΡΟΒΑΛΕΙ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΠΩΓΩΝΙΟΥ μέσω της ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης της περιοχής,  που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του τοπικού εισοδήματος. Επίσης την δημιουργία κινήτρων για μόνιμη διαμονή των κατοίκων στην περιοχή.

2 ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 Οραματίζεται την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή του ΠΩΓΩΝΙΟΥ και  μέσω αυτής της επένδυσης θα προβληθούν  και  κατ΄ επέκταση θα προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία του Πωγωνίου.

 Το ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ επιδιώκει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής αυτής, μέσω της ίδρυσης ξενώνων ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΗΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ.                                                    

Προσπάθεια  για τη δημιουργία τάσης φυγής του τουριστικού δυναμικού από  τα θεωρούμενα «παραδοσιακά κέντρα», που χαρακτηρίζονται  από καταστάσεις κορεσμού, σε άγνωστες και αδίκως ανεκμετάλλευτες περιοχές όπως αυτή του Πωγωνίου.     

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων Ιωαννίνων

 


Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Τις εκδηλώσεις οργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο, η Κοινότητα Λιγκιάδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιγκιάδων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ, ΧΩΡΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

19.00 Λαμπαδηφορία

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου

10.45 Άφιξη στο χώρο του Ηρώου

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαρτυρικών Λιγκιάδων κ. Ιωάννη Αυγέρη

11.00 Ομιλία από τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου

11.15 Προσκλητήριο νεκρών

11.30 Κατάθεση στεφάνων

Ενός λεπτού σιγή

11.45 Λήξη Τελετής

«Θερμή» υποδοχή στον συνδυασμό «Πωγώνι τόπος να ζεις» στους Κουκλιούς Πωγωνίου

 


Αέρας νίκης και αλλαγή σελίδας

Το απόγευμα της Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2023, κλιμάκιο του συνδυασμού «Πωγώνι τόπος να ζεις» με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Γκόγκο επισκέφτηκε τους Κουκλιούς Πωγωνίου συζήτησε με τους κατοίκους και ενημέρωσε για το πρόγραμμα του συνδυασμού και άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων.

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε κλοπή, μικρού χρηματικού ποσού από ανασφάλιστο λεωφορείο


Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, που κατηγορείται ότι είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από λεωφορείο

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας κλοπή, που έγινε την 26-09-2023 στην Πρέβεζα, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος μετέβη σε χώρο στάθμευσης οχημάτων και εισήλθε σε ανασφάλιστο λεωφορείο, από όπου αφαίρεσε κερματοθήκη με μικρό χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον επιθετικό Lukasz Adamzcyk

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Lukasz Adamzcyk.

Ο Lukasz είναι Πολωνός και αγωνίζεται ως επιθετικός. Έχει αγωνιστεί στην Premiership της Βόρειας Ιρλανδίας (1η Κατηγορία) με τις φανέλες των Glentoran & Newry City. Ξεκίνησε επαγγελματικά από την πατρίδα του στην LKS Goswinowice.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην δεύτερη εθνική Β. Ιρλανδίας με την Bangor FC για να ακολουθήσουν οι Loughgall, Donegal Celtic, PSNI FC, Carrick Rangers και Ballyvlare.

Στην ομάδα μας ήρθε από την Sparta Belfast FC, η οποία αγωνίζεται στην 1η κατηγορία Β. Ιρλανδίας για το πρωτάθλημα Futsal.

Lukasz καλώς ήρθες στην Αναγέννηση Καφαλοβρύσου!

Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

Οικονόμου Κ. Χρήστος: Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 

Οικονόμου Κ. Χρήστος

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

ΕΦΚΑ: Παράταση ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

 


Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε επιχειρήσεις και ασφαλισμένους, και με στόχο τη διευκόλυνσή τους, παρατείνει μέχρι και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 τις κάτωθι προθεσμίες ασφαλιστικών υποχρεώσεων πανελλαδικά:

Καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών, για τις οποίες είχε δοθεί αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία η 29η Σεπτεμβρίου 2023.

Υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικής περιόδου Αυγούστου 2023, εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικής περιόδου Ιουλίου 2023, Δημοσίου και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Καταβολής εισφορών δόσεων προαιρετικής ασφάλισης, αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας κ.λπ.

Καταβολής καθυστερούμενων οφειλών και δόσεων όλων των ρυθμίσεων.

Τάσσης Γ. Σπυρίδων: Σας ζήτω να με εμπιστευτείτε, να μου δώσετε την ευκαιρία και να με στηρίξετε με την ψήφο σας στις ερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

 


Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί  συγχωριανοί.

Είμαι ο Σπυρίδων Τάσσης του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι ως αγρότης στην Βροντισμένη.

Τελείωσα το Γενικό Γυμνάσιο Δολιανών και την τεχνική σχολή τμήματος μηχανικών στον ΟΑΕΔ Ιωαννίνων.

Με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης στέκομαι μπροστά σας και σας κάνω γνωστό, ότι μετά από πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Πωγωνίου και νυν Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη δέχτηκα να είμαι εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος για την Τοπική Κοινότητα του χωριού μας με τον συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Είμαι ένας άνθρωπος νέος σε ηλικία, έχω όρεξη για δουλειά, έχω διάθεση, έχω όνειρα και το σπουδαιότερο αγάπη για τον τόπο μας.

Είμαι έτοιμος να εργαστώ, αλλά και να δεχτώ τις προτάσεις και τις συμβουλές των μεγαλυτέρων για κάθε ζήτημα του χωριού μας που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Θεωρώ, ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν έχω, ως νέος εχθρούς και αντιπάλους.

Αντίπαλοι μας είναι τα καθημερινά προβλήματα του χωριού μας, και του τόπου μας, για αυτό και σε αυτά θα επικεντρώσω το ενδιαφέρον.

Όνειρο μου είναι να μεταμορφώσω και να δω το χωριό μας, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω, εργάζομαι και που αγαπώ.

Σας ζήτω να με εμπιστευτείτε, να μου δώσετε την ευκαιρία και να με στηρίξετε με την ψήφο σας στις ερχόμενες εκλογές της 8ης  Οκτωβρίου, να δώσετε τόπο στα νιάτα, να κάνω πράξη καινούργια σχέδια για τον τόπο μας.

Μετά τιμής και σεβασμού

Σπυρίδων Γεωρ. Τάσσης

Υποψήφιος Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Βροντισμένης

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου

Γιάννενα: Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους συνοδούς στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα”, έως και 9 Οκτωβρίου

 


Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19),στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα” θα ισχύουν έως και 9.10.2023 τα κάτωθι:

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

• Από Δευτέρα έως Παρασκευή συστήνεται η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

• Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.

• Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου,

Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00 παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

• Η χρήση μάσκας συστήνεται στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid-19.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη άμεσα για κλοπή κινητού

 


Βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια το κινητό που της είχε αφαιρέσει

Συνελήφθη χθες (28-09-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, πιο πριν ο ημεδαπός είχε αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο αξίας -300- ευρώ από εμπορική επιχείρηση αλλοδαπής, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και ύστερα από αναζητήσεις τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το κλεμμένο κινητό αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Aπαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα

 


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 01/10/2023 και ώρα 20:30 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως φαρμακευτικού επαγγέλματος

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ορίστηκε η Δευτέρα 23-10-2023.

Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 16-10-2023 και ώρα 13:00.

Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87138 & 26510-87131

β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63511 & 26813-63512

γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 26653-60184

δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας

– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113 & 26823-62112

2η αγωνιστική το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Παντελεήμων Δροσοχωρίου 30-09-23/17:15)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 17:15

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ  

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023  

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ - Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ   (17:15)

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023  

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:00)  

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:00)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:15)

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023  

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ  (17:00)

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 π.μ.



ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην έκτακτη*  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 08.30 π.μ.,  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4940/2022, του άρθρου  77   του  Ν.4555 / 2018 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής και τουάρθρου75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Έγκριση μελέτης με τίτλο «Ανάπτυξη δικτύων και εφαρμογών «Έξυπνης Πόλης» στο Δήμο Πωγωνίου» για υποβολή πρότασης στην Πρόσκληση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

2.Υποβολή πρότασης με τίτλο «Δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Πωγωνίου» για τη χρηματοδότηση της στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με Κωδικό ΟΠΣ: 241 και τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

* Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα που δεν επιτρέπειτην συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων σε τακτική συνεδρίαση, λόγω:

Καταλυτικής ημερομηνίας (30/09/23) υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση  στο πλαίσιο της  πρόσκλησης με τίτλο «Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ» με Κωδικό ΟΠΣ 241.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Παρουσίαση υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων ΠΕ Θεσπρωτίας, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα "ΠΑΝΘΕΟΝ", Ηγουμενίτσα

 


Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα "ΠΑΝΘΕΟΝ" στην Ηγουμενίτσα, ο Γιάννης Στέφος, επικεφαλής του συνδυασμού "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" στις περιφερειακές εκλογές, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης για την Ήπειρο και ειδικότερα για τη Θεσπρωτία και  τους υποψήφιους του συνδυασμού για τη Θεσπρωτία.

2η αγωνιστική το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αετός Αετορράχης-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 30-09-23/17:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ

ΩΡΑ: 17:00

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023   

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ (16:30)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ    (16:45)

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ (17:00)      

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ     (17:00)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ  (17:00)

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023         

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (16:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (16:30)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (17:00)

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)

Για ακόμη μία χρονιά η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας

 


Στο περίπτερό της θα υπάρχει πληροφοριακό υλικό για ποικίλα θέματα, ενώ παιχνίδια βιωματικής μάθησης περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες 

Για ακόμη μία χρονιά η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας δίνει το

«παρών» στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας, η οποία άνοιξε χθες (27-09-2023) τις πύλες της με την τελετή εγκαινίων και θα διαρκέσει μέχρι την 3-10-2023.

Η παρουσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας με δικό της περίπτερο στο χώρο της Έκθεσης εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τη συνεχή ενημέρωση, εξυπηρέτηση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω έντυπου υλικού αλλά και τη διαπροσωπική επικοινωνία με εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό για τρόπους προστασίας από μορφές εγκληματικότητας όπως οι κλοπές, οι απάτες και η ενδοοικογενειακή βία.

Ακόμη, για τους μικρούς επισκέπτες θα υπάρχουν παιχνίδια βιωματικής μάθησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.

Το περίπτερο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας θα είναι ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, κατά τις ώρες 10:30-14:00 και 17:00-22:30 τις καθημερινές και 10:00-23:00 το σαββατοκύριακο.

Θέατρο Actina: Το σεμινάριο με τίτλο “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ” αλλάζει ημερομηνίες διεξαγωγής και μεταφέρεται για Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 17:00 - 22:00 και Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 17:00 - 20:00

 


Το σεμινάριο με τίτλο  “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ”  από την Ελένη Στεργίου και τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο στο Θέατρο Actina αλλάζει ημερομηνίες διεξαγωγής και μεταφέρεται για Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 17:00 - 22:00  και Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 17:00 - 20:00.

Η διάρκεια του είναι 8 ώρες και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. 

Συμμετοχές στο τηλέφωνο 6974865401 και στο e-mail info@theatroactina.gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πώς προσεγγίζω ένα ρόλο; Πώς διαβάζω πρώτη φορά ένα κείμενο; 

Πώς η αναπνοή με βοηθά ανακαλύψω τους ρυθμούς της ιδιαίτερης «ζωής» του; 

Πώς αρθρώνοντας την κάθε συλλαβή θα επιτρέψω στη φαντασία μου να ανοίξει; 

Πώς θα γίνω «ειλικρινής» και άμεσος πάνω στη σκηνή; Πώς αποκτώ πρόσβαση στα συναισθήματά μου; 

Πώς θα παίξω με ασφάλεια πάνω στην σκηνή συμπεριλαμβάνοντας τον εκάστοτε παρτενέρ μου, χωρίς να κλείνομαι στον εαυτό μου, χωρίς να εγκλωβίζομαι στην εικόνα μου ή τα συναισθήματά μου; Πώς θα αφεθώ, απενοχοποιημένα, στην στιγμή προς στιγμή αλληλεπίδραση; 

Πώς μπορώ να είμαι παρούσα ή παρών στο εδώ και τώρα; Πόσο δύναμη έχει η αλήθεια της στιγμής; Τι ρόλο παίζει η τεχνική; 

Πώς θα απαλλαχθώ από το άγχος της παράστασης ή της παρουσίασης; 

Πώς γίνεται να μην με νοιάζει η γνώμη των άλλων;

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Μελέτες

 

ΜΕΛΕΤΕΣ

 1. Μελέτη ανέγερσης νηπιαγωγείου Καλπακίου προϋπολογισμού 42.723€

Στάδιο ολοκλήρωσης. Το νέο κτίριο θα καλύψει όλες τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης καθώς θα κατασκευαστεί μία πλήρως εξοπλισμένη σχολική μονάδα.

2. Μελέτη οριοθέτησης - διευθέτησης ρέματος εντός οικισμού Κουκλιών

προϋπολογισμού 110.000€.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης του ρέματος που διαρρέει τον οικισμό

Κουκλιών και είχε προκαλέσει ζημιές στο πρόσφατο παρελθόν. Για την κατασκευή υπάρχει

χρηματοδότηση με το ποσό των 140.000€ το οποίο θα συμπληρωθεί με ιδίους πόρους.

3. Μελέτες ανάπλασης πλατειών Αγίου Κοσμά, Αρετής, Βήσσανης και Κεφαλοβρύσου.

Δεσμευμένη πίστωση 285.000€. Ολοκληρώθηκαν οι αρχιτεκτονικές μελέτες ανάπλασης των

πλατειών των 4ων Κοινοτήτων. Η δημοπράτηση τους θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

4. Ολοκληρώθηκε η μελέτη της πλατείας Δελβινακίου όπου προβλέπεται και η κατασκευή

κέντρου πληροφόρησης και υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ.

5. Ανέγερση νέου πολεμικού μουσείου Καλπακίου

Εγκρίθηκαν μετά από πολύμηνες ενέργειες οι σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι της διευθέτησης

- οριοθέτησης υδατορέματος στο χώρο ανέγερσης νέου πολεμικού μουσείου Καλπακίου,

ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων αδειών της υπάρχουσας

μελέτης. Υπάρχει από το Υπουργείο Πολιτισμού ενδιαφέρον για την ένταξη του έργου.

6. Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Βελλάς - Παρακαλάμου (έκταση 13.000 στρεμμάτων)

Ολοκληρώθηκαν οι τοπογραφικές μελέτες της συνολικής έκτασης 13.000 στρεμμάτων στον κάμπο Βελλάς Παρακαλάμου και εκκινεί η διαδικασία των λοιπών απαιτούμενων μελετών για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου και την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

7. Κτηματογράφηση ακίνητης περιουσίας Δήμου Πωγωνίου

Ολοκληρώθηκε στη φάση της προανάρτησης η κτηματογράφηση όλης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πωγωνίου.

8. Μελέτες νομιμοποίησης τακτοποίησης αυθαιρεσιών δημοτικών ακινήτων. Ολοκληρώθηκαν εργασίες νομιμοποίησης σε 32 κτήρια του Δήμου.

9. Μελέτη φυσιολατρικής διαδρομής χαράδρας Καταρράκτη - Θεογέφυρο. Ολοκληρώθηκε.

10. Μελέτη για την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής και των μνημείων στον άξονα Ντερβενίου (διαδημοτική συνεργασία).

Πλημμύρες: Ποιες οι επιπτώσεις στο δέρμα;

 


Ποικίλες και σοβαρές είναι οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων, περιλαμβανομένων των πλημμυρών, στο δέρμα. Μια εκτενής ανασκόπηση της δημοσιευμένης, στο The Journal of Climate Change and Health, έρευνας κάνει λόγο για ανάγκη προστασίας του πληθυσμού που πλήττεται, ιδίως του πιο ευάλωτου. Κι αυτό διότι οι πλημμύρες, που είναι από τις πιο συχνές φυσικές καταστροφές, προκαλούν τραυματισμούς και λοιμώξεις του δέρματος που μπορούν να ταλαιπωρήσουν επί μήνες τους ασθενείς.

Οι ερευνητές δήλωσαν έκπληκτοι από το τεράστιο εύρος των συνεπειών που έχουν στο μεγαλύτερο όργανο του σώματος, καθώς τόσο κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, όσο και αρκετές ημέρες μετά, είναι πιθανό να εκδηλωθούν πολλές νέες ή να επιδεινωθούν υφιστάμενες δερματοπάθειες.

«Με την κλιματική αλλαγή, που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ολοένα και συχνότερα καλούμαστε να προστατεύσουμε το δέρμα είτε από τις υψηλές θερμοκρασίες, είτε από τις πυρκαγιές, είτε από τις πλημμύρες. Οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν αυτόν το μήνα στη χώρα μας είχαν ολέθριες επιπτώσεις σε πληθυσμούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι εκτός από τις ζωτικής σημασίας ανάγκες τους, καλούνται να διαχειριστούν άμεσα και όσες προέκυψαν στην υγεία του δέρματος, το οποίο συνδέει το σώμα με το εξωτερικό περιβάλλον και προστατεύει τον οργανισμό από μικροοργανισμούς που μπορεί να τον βλάψουν», προειδοποιεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.