Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Πρώτο διπλό για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Ο. Πεντέλης-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-2)

 


*Το πρώτο της τρίποντο πέτυχε  η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος  και μάλιστα εκτός έδρας, αφού επικράτησε στο γήπεδο «Epirus Sport», του Π.Α.Ο. Πεντέλης,  με σκορ 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι μόλις στο 4΄  σε σουτ του Μπενέκου Αχιλλέα.

Στο 21΄ ο  Βλαχογιώργος Γεώργιος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σιώζος Ευάγγελος με κεφαλιά άνοιξε  το σκορ για τον Π.Α.Ο. Πεντέλης.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 59΄ ο Μπενέκος Αχιλλέας σούταρε  ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Μπάγιας Ελευθέριος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος  στο 60΄ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουζούκα Χρήστου.

Στο 82΄ ο Μπαλατζία Αγκίμ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, και ο Μπάγιας Ελευθέριος  με κεφαλιά έγραψε το τελικό  1-2.

Π.Α.Ο. Πεντέλης:  

Βλάχος Ιωάννης, Μπλάτσιος Θωμάς, Γκούζος Παναγιώτης, Διβιδής Αθανάσιος-Εμμανουήλ, Βασιλείου Δημήτριος,  Λαμπρίδης Άγγελος, Ζώης Κωνσταντίνος, Κώτσης Αντώνιος (Τάτσης Δημήτριος 83΄), Βλαχογιώργος Γεώργιος, Τσάλης  Παναγιώτης, Σιώζος Ευάγγελος (Κωστούλας Ιωάννης 69΄)

ΑΕΔ Πωγωνάτος (Παναγιώτης Κάππης):

Γκόνης Σπυρίδων, Κώστας Κωνσταντίνος, Μπενέκος Κωνσταντίνος (Νότε Βασίλειος 74΄), Ντέτσικας Λάμπρος, Μυριούνης Σταύρος, Μπουζούκας Χρήστος, Μπάγιας Ελευθέριος, Κόντος Κωνσταντίνος (Σκόρδος Κωνσταντίνος 65΄), Ντεμίρης Σπυρίδων (Τσουμάνης Παναγιώτης 46΄), Μπαλατζία Αγκίμ, Μπενέκος Αχιλλέας, 

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-2

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)

Ιωάννινα: Σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του κυνοκομείου

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επέκταση του κυνοκομείου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση καθώς με την ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμιστούν και θα αυξηθούν οι υποδομές.

Έτσι θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων, δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερου αριθμού ζώων ενώ θα δημιουργηθεί σύγχρονος χώρος άσκησης των τετράποδων, αποδυτήρια για το προσωπικό και εκσυγχρονισμός του κτηνιατρείου.

Στη νέα πτέρυγα του κυνοκομείου έχει δοθεί το όνομα της Ντίνας Ζήκου που έχει φύγει από τη ζωή.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος για τη διαχείριση του κυνοκομείου αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης, ο Δήμος Ιωαννιτών αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” και ήδη έχει προχωρήσει στην προμήθεια δύο αυτοκινήτων, ενός ημιφορτηγού  τύπου 4×4, ενός τύπου κλούβα και ενός τρέιλερ καθώς επίσης ολοκληρώνεται η εγκατάσταση ασύρματης τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστού νομίσματος

 


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστού νομίσματος.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε κατάστημα της πόλης των Ιωαννίνων με αμφίβολης γνησιότητας χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.

Μέσω της πλατφόρμας myProperty της ΑΑΔΕ οι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς

 


Μέσω του myPROPERTY υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνονται από την 1η Ιανουαρίου οι αρχικές και οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου κληρονομιάς.  

Από την αρχή του έτους η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έχει υποδεχθεί πάνω 140.000 δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, με τις περισσότερες να αφορούν αγοραπωλησίες και να ακολουθούν οι γονικές παροχές. Δεδομένης της «κινητικότητας» στην αγορά ακινήτων η ΑΑΔΕ «άνοιξε» την δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής και των δηλώσεων κληρονομιάς μέσω του myProperty.

Ήδη τέθηκαν σε λειτουργία και οι ψηφιακές τροποποιητικές δηλώσεις και ενώ η πλατφόρμα υποδεχόταν αρχικές δηλώσεις κληρονομιών με προαιρετικό χαρακτήρα. Από τη νέα χρονιά όμως προκειμένου κάποιος να υποβάλλει δήλωση φόρου κληρονομιάς, υποχρεωτικά θα πρέπει να ακολουθήσει τον ψηφιακό δρόμο.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι

Η διαδικασία αποτυπώνεται μέσα από μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Βασικά ερωτήματα είναι τα εξής:

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από ημεδαπό που παρίστανε υπάλληλο της Δ.Ε.Η.

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή που έγινε σε περιοχή της Άρτας το πρωί της 28-11-2022 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., έπεισε ηλικιωμένο να τοποθετήσει τσαντάκι με χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ σε ασφαλές σημείο του σπιτιού προκειμένου να το προστατέψει από τυχόν φθορά του λόγω επικείμενης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο στη συνέχεια αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Κερδίστε έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ από τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, μέχρι τέλος του χρόνου

 


Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τέλος του έτους έχουν για να «κουρέψουν» το φόρο εισοδήματος έως και 2.200 ευρώ.

Για να πετύχουν μείωση φόρου, θα πρέπει να έχουν πληρώσει με ηλεκτρονικό χρήμα δαπάνες σε επαγγελματίες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» της φοροδιαφυγής.

Μέχρι τέλος του 2022 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Επιπλέον έκπτωση φόρου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιούν κερδίζουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα όσοι αποκτούν εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις, οποιαδήποτε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα η από εκμίσθωση ακινήτου.

Οι δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα οδηγούν σε έξτρα έκπτωση φόρου αφορούν πληρωμές για κτηνιατρικές υπηρεσίες, εργασίες υδραυλικού, ψυκτικού, συντηρητή θέρμανσης, ηλεκτρολόγου, ξυλουργού, μόνωσης, τοιχοποιίας, σοβατίσματος, τοποθέτησης πλακιδίων, στέγης και παραθύρων λαμαρίνας κλπ, σκυροδέματος, υπηρεσίες ταξί, κομμωτήρια, κουρεία και καταστήματα ομορφιάς, υπηρεσίες κηδειών, μασάζ, φυσικής ευεξίας, καθαρισμού και οικιακές υπηρεσίες, ανάπτυξη φωτογραφιών, σχολές χορού, γυμναστήρια και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου με συνδρομή, διάφορες υπηρεσίες ελεύθερου χρόνου, προσωπική φροντίδα και νοσηλεία (εξαιρούνται νοσοκομειακές δραστηριότητες), νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φροντίδας παιδιών.

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή» (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2022)

 

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή» (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2022)

Περιφέρεια Ηπείρου: Τακτική (διά ζώσης) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 15.00

 


Σας καλούμε στις  εννέα  (9) του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2022, ημέρα Παρασκευή  και ώρα  15.00, στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις  του  άρθρου 167 του Ν 3852/2010, όπως ισχύει  και  του άρθρου 78 του Ν 4954/2022 ( ΦΕΚ 136 τ.Α, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.       Ανακατάταξη του τμήματος της Ε.Ο. (5) από τη Χ.Θ.145 (γέφυρα Ζούτου) έως τη Χ.Θ. 139 (ΟΡΙΟ Δήμου Αμφιλοχίας πλησίον  οικισμού Συκούλας ) σε δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο

(εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Η.

2.       Έγκριση 6ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2022 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

3.       Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2023 (εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου μάθησης

4.        Λήψη απόφασης για συνένωση εδρών -διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ Δήμου Ζαγορίου -ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (εξ αναβολής) (εισήγηση: η Δ/νση Μεταφορών -Επικοινωνιών ΠΕ Ιωαννίνων)

5.       Λήψη απόφασης για συνένωση εδρών -διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ Δήμου Δωδώνης -ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (εισήγηση: η Δ/νση Μεταφορών -Επικοινωνιών ΠΕ Ιωαννίνων)

6.       α. Συζήτηση – Ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου και επί παρεμβάσεων που έχουν γίνει από την Π.Η.

β. Επί υποβληθέντος κοινού αιτήματος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ», «ΑΡ.Π.Η.» και «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ», για την προστασία των ποταμών και την αντιπλημμυρική προστασία της Ηπείρου

(Εισηγητές: α:.κ. Περιφερειάρχης β: Υποβληθείσα κοινή εισήγηση των ως άνω παρατάξεων)   

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (05/12-11/12/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (05 έως 11 Δεκεμβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 06/12/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/12/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 06/12/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  07/12/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  08/12/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12/2022

Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά - ΠαλαιοχώριΣυρράκου - Μιχαλίτσι - Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/12/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 06/12/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08.00-15.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/12/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 09/12/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Δρυόφυτο - Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - ΑχουρίαΚεραμίτσας - Μαλούνι – Αχουρία Μαλουνίου 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 06/12/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/12/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - ΓαρδίκιΦιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

 


Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Δερματοπάθειες: Ποιες είναι οι χειρότερες για τα παιδιά;

 


Αρνητικό αντίκτυπο έχουν ορισμένες δερματικές παθήσεις στον μαθητικό πληθυσμό, με συνέπεια να επηρεάζονται ιδιαίτερα η σχολική πρόοδος, η κοινωνικοποίηση, αλλά και η αυτοεκτίμηση. Μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση των παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία, η οποία είναι μια περίοδος της ζωής που χαρακτηρίζεται από αυτοαμφισβήτηση και ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση που προσδιορίζει πολλές φορές και τη θέση των εφήβων στο κοινωνικό τους περιβάλλον.
Πολλές φορές νόσοι όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η λεύκη, αλλά και σπανιότερες όπως η μολυσματική τέρμινθος ή η ιχθύαση, έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

«Μια μελέτη που ενέκυψε στο θέμα έδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σχεδόν το σύνολο των παιδιών καλούνται να διαχειριστούν τα συναισθηματικά προβλήματα που προκύπτουν από τέτοιες παθήσεις και μάλιστα χωρίς βοήθεια. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα έδειξαν ότι το 98% αντιμετωπίζουν ψυχολογικά θέματα και μόλις το 18% αυτών υποστηρίζεται από κάποιον ειδικό.
Σκληρότερη είναι η κατάσταση κατά την εφηβεία, μια περίοδο που κάποιες δερματικές παθήσεις έχουν την τιμητική τους λόγω των ορμονικών αλλαγών που συντελούνται, οι οποίες αλλάζουν παράλληλα και την ψυχοσύνθεση και τον τρόπο αντίδρασης του νεαρού ασθενή», εξηγεί
ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

«Παρά την εκτεταμένη έρευνα για τις ψυχολογικές επιπτώσεις αλλά και τις γνωστικές δυσκολίες που βαραίνουν τα παιδιά, ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει απόλυτα τη σχέση μεταξύ δερματικών παθήσεων και προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως το άγχος. Και γι’ αυτό, δεδομένου μάλιστα του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού τους, θα πρέπει να λαμβάνονται εγκαίρως μέτρα για την ταχύτερη ίασή τους ή ύφεση των συμπτωμάτων που προκαλούν, προκειμένου να περιοριστεί η επιβάρυνση», συνεχίζει ο ιατρός.