Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα σε Mπάφρα και Νεοκαισάρεια

 


Σε Mπάφρα και Νεοκαισάρεια βρέθηκε με φίλους και συνοδοιπόρους η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Να προσέλθουν στις κάλπες της 21ης Μαΐου υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες η κα Κεφάλα.

 "Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει Αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα" τόνισε.

Παρακάλαμος: Κοπή χόρτων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα

 


Κοπή χόρτων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα  Παρακαλάμου με πρωτοβουλία, θέληση και αγάπη για τον ναό απλών πιστών.

Σκοπός της συγκεκριμένης ανάρτησης είναι ΟΧΙ να αναγνωριστεί η πράξη των συγκεκριμένων πιστών, αλλά η πάρα κίνηση, η συμμετοχή και άλλων (μικρών και μεγάλων) την επόμενη φορά!

Έπειτα από συνεννόηση με την εκκλησιαστική επιτροπή!

Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι το στολίδι του χωριού μας!

Αγαπητοί συγχωριανοί, ο ναός ανήκει σε όλους!!!

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων

 

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Τα θέματα ασφάλειας και προστασίας του πολίτη αποτελούν σταθερή προτεραιότητα για τη ΝΔ. Άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της η κα Κεφάλα είχε άριστη συνεργασία μαζί τους, συμπαραστεκόμενη στο έργο τους και παρείχε τη βοήθειά της όποτε της ζητήθηκε.

Η ΝΔ ιδρύοντας και στο Νομό μας τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Προστασίας Ανηλίκων απέδειξε το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της απέναντι σε προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού με κλεμμένο αυτοκίνητο

 

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο αποβιβάστηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο ως κλεμμένο.

Επιπρόσθετα, εντός του ανωτέρω οχήματος εντοπίστηκαν πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες είναι καταχωρημένες σε βάση δεδομένων με αιτία αναζήτησης “αντικείμενο με σκοπό την κατάσχεση”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και οι πινακίδες.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης, που έγινε χθες (15-05-2023) το μεσημέρι στην Άρτα. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ανήλικης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πατέρα της για παραμέληση της εποπτείας της.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν άνδρας και γυναίκα, που κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση καταγγελίας ηλικιωμένης, προέκυψε ότι η ανήλικη αφαίρεσε από την τσάντα της χρηματικό ποσό 70 ευρώ και τραπεζική κάρτα.

Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι, έχοντας στην κατοχή τους την κλεμμένη κάρτα, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε σούπερ-μάρκετ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σάββατο 20 Μαΐου


 Η Εκκλησιαστική Επιτροπή, η Τοπική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Κεφαλοβρύσου διοργανώνουν παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 17 Μαΐου, ώρα 09:30

 


Την 17-05-2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 215), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.    Έγκριση του από 05-05-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 31-03-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Αγ. Παρασκευής Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 1.010.483,87 χωρίς Φ.Π.Α.

2.      Έγκριση του από 10-05-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-05-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση περιοχής Ράγιου Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.

3.      Έγκριση του από 11-05-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Τεχνικός σύμβουλος για την τακτοποίηση του κόμβου περιοχής Μύτικα – παράκαμψη Νικοπόλεως στο πλαίσιο των νέων προδιαγραφών της παραλιακής οδού», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4.      Έγκριση του από 12-05-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Απομάκρυνση αμιάντου των κτισμάτων του πρώην στρατοπέδου Δούκα στην Πρέβεζα», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

7η αγωνιστική Play Off του Α΄ Ομίλου της B΄ Ερασιτεχνικής, την Τετάρτη 17 Μαΐου, εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Αμπελόκηποι 17-05-23/17:30)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ

ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023  

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:30)

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:30)

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Ήπειρο

 


-4.873- αστυνομικοί έλεγχοι και 83 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 6ήμερο

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της εγκληματικότητας έλαβε χώρα σε όλη την Ήπειρο κατά το διάστημα από 9 έως 14 Μαΐου 2023.

Αντικείμενο της δράσης, η οποία σχεδιάστηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και υλοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, ήταν η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας που άπτεται σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, όπως τα ναρκωτικά, τα όπλα, η μετανάστευση, το λαθρεμπόριο και οι κλοπές.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συνολικά:

081 έλεγχοι ατόμων,

792 έλεγχοι οχημάτων,

11 ακινητοποιήσεις οχημάτων και

83 συλλήψεις ατόμων για διάφορα ποινικά αδικήματα, εκ των οποίων 13 για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και 2 για ληστεία.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν με στόχο, τόσο την αποτροπή της παραβατικότητας, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 16 Μαΐου

 


Την Τρίτη 16 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου, για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα

 


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -10- κιλά και -205- γραμμάρια αφορολόγητου καπνού, κατάλληλα κομμένου για κάπνισμα

Συνελήφθησαν, χθες (13-05-2023) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, -2- ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δράστες κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν εντός σάκου και κατασχέθηκαν -10- σακούλες με κομμένο καπνό, κατάλληλο για κάπνισμα, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, συνολικού βάρους -10- κιλών και -205- γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -805- ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Κατασχέθηκαν ακόμη -2- νάιλον συσκευασίες με κομμένο αφορολόγητο καπνό, συνολικού βάρους -700- γραμμαρίων, -1- πλαστική συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων, -1- χάρτινο κουτί με -57- κενούς τσιγαροσωλήνες και ένα -1- δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τα οποία βρέθηκαν σε νομότυπη έρευνα στην οικία του ενός δράστη σε περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Άνοιξη: Τι προβλήματα προκαλεί στα μάτια μας;

 


Διανύουμε την ωραιότερη ίσως εποχή του χρόνου, εποχή όμως που για κάποιους μπορεί να σημαίνει κάθε χρόνο κόκκινα μάτια που δακρύζουν, αίσθημα «καψίματος» ή και έντονη φαγούρα. Στην περίπτωση αυτή είναι πιθανό να πρόκειται για αλλεργία (ειδικά η φαγούρα), η οποία είτε προσβάλλει μόνο τα μάτια (π.χ. αλλεργική επιπεφυκίτιδα), είτε προκαλεί και συμπτώματα σε αυτά παράλληλα με φτερνίσματα, ρινόρροια κτλ.  

«Με τον όρο αλλεργία εννοούμε την «άστοχη» έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ερέθισμα που τελικά δεν «απειλεί» το σώμα με μόλυνση και λέγεται αλλεργιογόνο (όπως η γύρη και ειδικά στη χώρα μας από τον ανθό του πεύκου και της ελιάς), το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να «κινητοποιεί» το ανοσολογικό μας σύστημα και είναι ουσιαστικά αβλαβές. 

Όταν το αλλεργιογόνο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα και σε συνεχή επαφή με τα αισθητήρια όργανα - κυρίως τους βλεννογόνους της ρινικής κοιλότητας, των ματιών και του αναπνευστικού-η αλλεργία μπορεί να είναι έντονη», εξηγεί ο δρ Αναστάσιος- Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός - Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.