Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1

Αν και βρέθηκε να χάνει από τον ΠΑΣ Γιάννινα εξαιτίας ενός αμφισβητούμενου πέναλτι, τελικά η ανώτερη Ξάνθη ισοφάρισε και έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τους "Ζωσιμάδες"

Πολύ κακός ο ΠΑΣ σε έναν πάρα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο.
Ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Βελλίδης, χάρη στον οποίο η ομάδα του πήρε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.
Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες, ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Ηλίας Σπάθας είδε πέναλτι σε πτώση του Ηλιάδη μέσα στην αντίπαλη περιοχή και παρά τα έντονα παράπονα της Ξάνθης, ο Τσουκαλάς από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-0.
Μετά το γκολ ο Λουτσέσκου έκανε σχετικά γρήγορα και τις τρεις αλλαγές του, με στόχο να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του.
Η Ξάνθη είχε την κατοχή, ο ΠΑΣ περίμενε και τελικά το "πλήρωσε" στο 80'.
Αρχικά ο Βελλίδης έκανε μια σπουδαία απόκρουσε με το ένα χέρι σε σουτ του Ορφανίδη εντός περιοχής, όμως στη συνέχεια της φάσης, ο Χερέα από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας (90+2' Κοζορώνης), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Ηλιάδης (72' Λίλα), Γιάκος (82' Σαπαλίδης), Μανιάς.
Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης (78' Ορφανίδης), Βασιλακάκης (55' Χερέα), Φλίσκας, Νιέτο, Λουσέρο, Σολτάνι, Ράνος (68' Καπετάνος)


Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα (4-1)- Ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανζαγορισιακού η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (1-0)- Ευρεία νίκη με 5-2 για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επί του Π.Α.Σ. Περιβλέπτου

*Επιστροφή στις  νίκες και μάλιστα  με το ευρύ 4-1 για τον Αγροτικό Αστέρα επί της ομάδας του Π.Α.Ο. Πεντέλης το απόγευμα της Κυριακή στον Παρακάλαμο. 
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γρίβα Χρήστο στο 21΄, διπλασίασαν τα τέρματα με τον   ίδιο παίκτη στο 33' και τριπλασίασαν το σκορ με τον Ζόta Αρσέν στο 34΄.
Το 4-0 έκανε ο  Νταλάκας Χαράλαμπος στο 77΄.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-1 στο 78΄ με τον  Χοντάι Δανιήλ.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Γκόνης Πέτρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος (Σκόρδος Κων/νος 46΄) , Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Τσουμάνης Παναγιώτης, Νάτσης Σταύρος (Χαρίσης Αλέξανδρος 76΄), Γρίβας Χρήστος, Νταλάκας Χαράλαμπος (Ζηκόπουλος Δημήτριος 78΄), Ζόta Αρσέν, Ζόta Romeo


* Λίγο πριν την λήξη του αγώνα (89΄) η Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανζαγορισιακού χάρις στο γκολ του  Μακολλάρι  Μαρινγκλέν.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος, Γραμμόζης Γεώργιος, Γιάτσε Gerti (Ντέκας Ιωάννης 90΄), Ντόντης Βασίλειος (Νούσης Χρήστος 74΄),  Μπάσιος Χρήστος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν (Καραμάνης  Αλέξανδρος 90΄), Στεφάνου Χρήστος
*Μετά από μια  μέτρια έως καλή εμφάνιση κατά διαστήματα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος κέρδισε στο Δελβινάκι την ομάδα του ΠΑΣ  Περιβλέπτου με σκορ 5-2.

Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπάγιας Ελευθέριος  με δύο τέρματα (7΄), (75΄) και από ένα γκολ ο Μυριούνης Σταύρος (86΄), ο  Κώστας Ντέλλας (50΄) και ο  Φουρτούνης  Ηλίας (89΄). 
Ο Π.Α.Σ. Περιβλέπτου  ισοφάρισε σε 1-1 στο 13΄ με τον Καταγή Δημήτριο και μείωσε σε 3-2 στο 78' με τον Βάκαρο Γεώργιο.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Μυριούνης Σταύρος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μπάγιας Ελευθέριος, Μαγκλάρας Δημήτριος (Πάντος Παναγιώτης 87΄), Φουρτούνης  Ηλίας, Τσαραώσης Ευάγγελος,  Καρδάσης Γεώργιος (Ζενέλης Πάτροκλος 46΄)

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-5
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-5
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-1
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 4-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1-0
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ  5-2
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 7-2
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-1


Βαθμολογία (14η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 35
2. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 30
3. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 30
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 29
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 28
6. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 25 
7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 25
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 22
9. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 22
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 21
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 16
12. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 16  
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 14 
14. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 14 
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 14
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 8
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4 
18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 3

Η Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων ''Οι Άγιοι Ανάργυροι" εύχεται σε όλους καλές γιορτές

Το ελαία Café bar εύχεται σε όλους καλά Χριστούγεννα, με υγεία, ευτυχία και πολλά πολλά χαμόγελα!

ΟΑΕΕ: Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι η πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016.

Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ καθώς και τους συνταξιούχους του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ).

Ψηφιακά έντυπα με οδηγίες προστασίας για την χειμερινή περίοδο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για οδηγίες προστασίας έναντι φαινομένων που συνήθως παρατηρούνται κατά τη χειμερινή περίοδο δημιουργήθηκαν πέντε ψηφιακά έντυπα (σε μορφή αρχείου pdf) από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Τα ψηφιακά έντυπα, αναφέρονται σε οδηγίες προστασίας από πλημμύρες, έντονα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, χιονοπτώσεις και παγετό και είναι δυνατό μέσω της ιστοσελίδας μας να μεταφορτωθούν στον ΗΥ του επισκέπτη.


Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (21-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (22-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (23-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (24-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Κυριακή (27-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο.


Πρόσκληση για τη 12η/23-12-2015 τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Tην 23η  Δεκεμβρίου  2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα),  με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών  των  αριθμ. 9/27-10-2015 και 10/13-11-2015 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου
2.Έγκριση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου.
3.Γνωμοδότηση επί του Β.1 Σταδίου της Μελέτης «Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου» και της ΣΜΠΕ αυτής.
4.Έγκριση 7ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015
5.Τροποποίηση προγράμματος Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
6.Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2016.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 31χρονος φυγόποινος αλλοδαπός


Συνελήφθη, (19-12-2015) το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την ομορφιά

Η εμφάνιση και η ομορφιά δεν επηρεάζονται από την  οικονομική κρίση. Αυτό αποδεικνύει  η αύξηση στις ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς,  καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ο ερχομός του νέου χρόνου,  που  συνδυάζονται με χαρά,  διασκέδαση, ταξίδια και δώρα.
Δεκάδες  εκατομμύρια άνθρωποι προετοιμάζονται και με ανυπομονησία περιμένουν τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου για να συναντήσουν αγαπημένα τους  πρόσωπα, να διασκεδάσουν και να χαρούν.
Η εμφάνιση όλων, όχι μόνο ενδυματολογικά, παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς στις ανταλλαγές των φιλιών, των  ευχών και των δώρων  το χαμόγελο και η φρεσκάδα του προσώπου κλέβουν την παράσταση.
Η εξέλιξη της ιατρικής  επιστήμης  την τελευταία δεκαετία  με τις ενέσεις …ομορφιάς  (botox )έχει συμβάλει καθοριστικά στην φρεσκάδα του προσώπου και την γλύκα του χαμόγελου.
Για το λόγο αυτό αυξημένη είναι η ζήτηση τους τελευταίους μήνες για ενέσεις botox.
Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία η αύξηση στις  ενέσεις της… ομορφιάς  φτάνει  το 41%!
«Οι πιο περιζήτητες ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς είναι το botox  που θεωρείται η πλέον αποτελεσματική μέθοδος κατά των ρυτίδων και γραμμών έκφρασης του άνω προσώπου καθώς και τα fillersμε κυρίαρχο το υαλουρονικό οξύ που προσφέρει όγκο και πιο νεανική όψη» αναφέρει η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laserτης κλινικής Cosmetic  Derma  Medicineστο κέντρο της Αθήνας.