Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Πρέβεζα: Θανάσιμος τραυματισμός ενός 82χρονου μετά από παράσυρση από ΙΧ αυτοκινήτου

 


Θανάσιμος τραυματισμός ενός 82χρονου μετά από παράσυρση από ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, στην πόλη της Πρέβεζας.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑ: Απογραφή Πληθυσμού, Νοικοκυριών κι Επιχειρήσεων στην Αλβανία – Cens 2023, κρατικές σκοπιμότητες κι επιφυλάξεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

 


Δεδομένου ότι από τριακονταετία και πλέον υπό καθεστώς ελευθερίας και νομικά θεσμοθετημένου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισοπολιτείας για τα μέλη των μειονοτήτων στην Αλβανία, παραμένει εκκρεμή η τεκμηριωμένη αξίωση της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, για τη διενέργεια αξιόπιστης διαδικασίας απογραφής από πλευράς της πολιτείας, σε ότι αφορά στα  μέλη και τις κοινότητες  της.

Υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα  το γεγονός ότι τόσο η Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Νοικοκυριών που διενεργήθηκε το 2001 όσο και αυτή του 2011 δεν ανταποκρίθηκαν με αντικειμενικότητα στο αίτημα αυτό. Το 2011 κι ενώ τα μέλη της ΕΕΜ δεν μετείχαν, τα αποτελέσματα της Απογραφής θεωρήθηκαν αναξιόπιστα και απ’ τους μηχανισμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης ειδικά διότι δεν σεβάστηκε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, για την εθνικότητα, την μητρική γλώσσα και το θρήσκευμα των πολιτών.

Ωστόσο με ιδιαίτερο προβληματισμό και δικαιολογημένη ανησυχία παρατηρούμε ότι και η προγραμματισμένη για τις αμέσως επόμενες μέρες Απογραφή  – Cens 2023, απέχει πολύ απ’ τα πρότυπα ανάλογων διαδικασιών στον Ευρωπαϊκό χώρο και άλλο τόσο από τα όσα αναμένουμε ως πολιτική έκφραση της ΕΕΜ. Για τους λόγους αυτούς εξ άλλου μετατρέπεται απ’ τη δική μας οπτική γωνία από απλή στατιστική διαδικασία όπως η πολιτεία διατείνεται σε ουσιαστικό πολιτικό εγχείρημα.

Δήμος Πωγωνίου: Οριστικός πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας σχολικών καθαριστριών 2023

 

Οριστικός πίνακας κατάταξης και βαθμολογίας σχολικών καθαριστριών 2023 του Δήμου Πωγωνίου.

Χωρίς διόδια στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και σε μεγάλο τμήμα της Εγνατίας Οδού

 


Δωρεάν και στα δύο ρεύματα θα είναι η διέλευση των οχημάτων από σήμερα, Σάββατο, έως τη Δευτέρα στις 6 π.μ., στα διόδια στη γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου και στην Εγνατία Οδό μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με την Ιόνια Οδό, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας, και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι το κόστος για τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Τέλος, η παραχωρησιούχος εταιρεία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Η Κουμουνδούρου να αποσύρει την υποψηφιότητα Στέφου στην Ήπειρο

 


Καλούμε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν με την ψήφο τους Ορίζοντες Ηπείρου καθώς είναι η μοναδική παράταξη που επιδιώκει την αλλαγή στην Ήπειρο.

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται πλέον από την πλευρά του κυρίου Στέφου. Με σημερινή του ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο  στρέφεται κατά του  Στέφανου Κασελλάκη και τάσσεται στο πλευρό της Έφης Αχτσίογλου.

Με τη συγκεκριμένη στάση ρίχνει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας και της διάσπασης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και απενοχοποιεί την ψήφο των κεντροαριστερών στον κύριο Καχριμάνη σε μια επανάληψη των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Τελικά όχι μόνο πρόκειται για εξαπτέρυγο αλλά και τον καλύτερο σύμμαχο του κυρίου Καχριμάνη στην Ήπειρο.

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων, 4 ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθησαν χθες (08-09-2023) το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων 4 ημεδαποί, 3 άντρες και 1 γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να διαφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, πλην όμως συνελήφθησαν διαδοχικά ύστερα από αναζητήσεις.

Στο πλαίσιο των κατ’ οίκων ερευνών συνελήφθη και η ημεδαπή, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά:

·         2 αυτοκίνητα

·         43,1 γραμμάρια ηρωίνη

·         71 ναρκωτικά χάπια

·         2.710 ευρώ

·         2 κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμενα προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης  στις14Σεπτεμβρίου2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ.374/2022(αρ.πρωτ. 39135/30-05-22)εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022(ΦΕΚ 136/09-07-2022) καθώς και τηνΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.Περί  έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2021   του   Κληροδοτήματος  «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ»  Κοινότητας  Δελβινακίου.

2.Περί έγκρισης  προϋπολογισμού  έτους 2023 του  Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ»  Κοινότητας  Δελβινακίου.

3.Περί ορισμούδικηγόρου ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων κατά την ορισθείσα συζήτηση    της  20-9-2023  της  αίτησης    υπ ́αρκατάθεσης  215/2023  σχετικά  με  το Κληροδότημα «Δωρεά Μαρίας Δάλλα» Κοινότητας Δελβινακίου.

4.Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων  γιαυποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ »  Κοινότητας Αγίου Κοσμά οικ. έτους 2023.

5.Ψήφιση  πιστώσεων  και  ανάληψη  χρημάτων    για  υποχρεώσεις  του  Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ »  Κοινότητας Βασιλικού οικ. έτους 2023.

6.Έγκριση παραδοτέων τεχνικής –επιστημονικής υπηρεσίας με τίτλο: «Ρύθμιση αυθαιρεσιών βάσει του Ν.4495/2017 των καφενείων της Τ.Κ. Ρουψιάς  και της Τ.Κ. Μερόπης» (β ́φάση).

7.Έγκριση παραδοτέων τεχνικής –επιστημονικής υπηρεσίας με τίτλο: «Ρύθμιση αυθαιρεσιών βάσει του Ν.4495/2017 του καφενείου της Κοινότητας Κεφαλοβρύσου».

8.Έγκριση 1,2 και 3 πρακτικού επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της υπηρεσίας «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.667.973,60 € με Φ.Π.Α. 24% και προαίρεση.

9.Απόψεις σχετικά με την προδικαστική προσφυγή με αριθμό ΓΑΚ Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. 1332/04-09-23 κατά της υπ. αρ.153/2023 Α.Ο.Ε.(ΑΔΑ: ΨΣΩΑΩ1Ω-Κ3Ρ).

10.Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού 2023 Δήμου Πωγωνίου για επέκταση ΦΟΠ στις Κοινότητες Παρακαλάμου και Καλπακίου (σχετ. 34/23 & 88/23 Α.Δ.Σ.).

11.Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης κατόπι της από 06-09-23 αίτησης του κ. Χ....Γ.... με την ιδιότητα  αιρετού για νομική κάλυψη.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

                                            Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Συνελήφθη 71χρονος στο χωριό Χίνκα του Δήμου Ζίτσας, για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ σε χωριό των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ηλικιωμένος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων.

Ειδικότερα, ο ηλικιωμένος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι του ημεδαπό.

Όπως καταγγέλθηκε, ο ημεδαπός είχε εισέλθει στο σπίτι του συλληφθέντα από ανασφάλιστο σημείο φορώντας κουκούλα, ενώ με μεταλλική ράβδο που έφερε χτύπησε τον ηλικιωμένο.

Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος τον απείλησε με περίστροφο που διατηρούσε στο σπίτι του προκειμένου να αποχωρήσει και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν ο ημεδαπός επιχείρησε να τον πλήξει με σουγιά που έφερε μαζί του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:

• περίστροφο μάρκας WESSON & HARRINGTON, διαμετρήματος 0,32mm,

• κάλυκας,

• -4- φυσίγγια,

• μεταλλική ράβδος,

• σουγιάς,

• κουκούλα και ζεύγος γαντιών εργασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

 


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση παρουσίασε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, καθώς αυξήθηκε 2,7% από 2,5% τον Ιούλιο και έναντι αύξησης 11,4% που σημειώθηκε τον Αύγουστο πέρυσι. Καθώς, παρά τις μεγάλες μειώσεις των τιμών σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης, σημαντικές ανατιμήσεις υπήρξαν σε όλη την άλλη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών (π.χ. είδη διατροφής +10,7%).

Ειδικότερα, σε ένα έτος καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: Ψωμί και δημητριακά 6,6%, Κρέατα- γενικά (9,7%), Ψάρια- γενικά (6,7%), Γαλακτοκομικά και αυγά (11,9%), Έλαια και λίπη (12%), Φρούτα- γενικά (10,7%), Λαχανικά- γενικά (17,6%), Ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά (8,5%), Λοιπά τρόφιμα (12,4%), Καφέ- κακάο- τσάι (8,7%), Μεταλλικό νερό- αναψυκτικά- χυμούς φρούτων (14,4%) και Αλκοολούχα ποτά- μη σερβιριζόμενα (7,4%). Επίσης, σε: Ενοίκια κατοικιών (6%), Επισκευή και συντήρηση κατοικίας (5,4%), Υπηρεσίες κοινοχρήστων (1,4%), Στερεά καύσιμα (24,2%), Οικιακές συσκευές και επισκευές (3%), Υαλικά- επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης (8,6%), Είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (6,7%), Οικιακές υπηρεσίες (7,2%), Φαρμακευτικά προϊόντα (12,4%), Ένδυση και υπόδηση (6,9%), Ιατρικά προϊόντα (2,1%), Ιατρικές- οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες (5,5%), Νοσοκομειακή περίθαλψη (0,9%), Αυτοκίνητα καινούργια (3,7%), Αυτοκίνητα μεταχειρισμένα (9%), Ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου (8,8%), Συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού προσωπικής μεταφοράς (5,4%), Μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (14,1%), Διαρκή αγαθά αναψυχής και πολιτισμού (2,2%), Μικρά είδη αναψυχής- άνθη- κατοικίδια ζώα (6,3%), Κινηματογράφους- θέατρα (10,6%), Πακέτο διακοπών (9,2%), Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (2,6%), Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2,7%), Εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία- κυλικεία (6,8%), Ξενοδοχεία- μοτέλ- πανδοχεία (7,2%), Κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής φροντίδας (4%), 'Αλλα είδη ατομικής φροντίδας (5,1%), Ασφάλιστρα υγείας (5,7%) και Ασφάλιστρα οχημάτων (2,1%).

Καστάνιανη Πωγωνίου: Παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

 

Παραδοσιακό γλέντι,  το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στην Καστάνιανη Πωγωνίου.

Άρτα: Πτώση ανηλίκου από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

 


Ανήλικος περίπου 15 ετών, έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας σε κεντρική οδό στην πόλη της Άρτας.

Η πτώση του νεαρού έγινε αντιληπτή από γειτονικά σπίτια και κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον έφηβο στο νοσοκομείο της Άρτας και στη συνέχεια  στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της Άρτας.

Σπύρος Ριζόπουλος: Στην Ήπειρο θα φτιάξουμε τα μεγάλα έργα που της αξίζουν

 


Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κεντρική ομιλία του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στην Ελεούσα, του Δήμου Ζίτσας. Η εκδήλωση έγινε σε ανοιχτό χώρο και παρά τη βροχή, δεκάδες κόσμου έδωσε δυναμικό παρών.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο βράδυ στην Άρτα ο Σπύρος Ριζόπουλος ξεκίνησε με σημεία από το πρόγραμμα του για την Ήπειρο και την Π.Ε. Ιωαννίνων. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως για τους Ορίζοντες Ηπείρου στόχος είναι η νίκη από την πρώτη Κυριακή με κυρίαρχο σύνθημα το “Πρώτοι από την πρώτη”!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα μεγάλα έργα στην Ήπειρο θα γίνουν! Το τελεφερίκ που θα ενώνει Συρράκο – Καλαρρύτες. Η γέφυρα για το νησάκι των Ιωαννίνων. Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι είναι μερικά από τα έργα που είναι απολύτως εφικτά και θα υλοποιηθούν την πρώτη 5ετία διακυβέρνησης του.

Ο κύριος Ριζόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει για την ανάγκη αναδιάρθρωσης της βιομηχανικής ζώνης με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Απαιτείται, ανέφερε, ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο καθώς αυτή τη στιγμή επικρατεί μια άναρχη κατάσταση. Κατοικίες, ενεργειακές υποδομές, κτηνοτροφικές μονάδες δημιουργούν μια χαώδη εικόνα που δεν ταιριάζει στους σύγχρονους πολίτες.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στην επιβίωση και την “άνθιση” της ανεξάρτητης παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” λέγοντας πως αντέξαμε πολλά και όχι μόνο δεν διαλυθήκαμε αλλά είμαστε εδώ, πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι από το 2019 να κυβερνήσουμε.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, την επόμενη εβδομάδα (11 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023)

 


Την επόμενη εβδομάδα (11 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  11/09/2023         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 12/09/2023      

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.       08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  13/09/2023         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    14/09/2023         

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       15/09/2023         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ   17/09/2023         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  11/09/2023         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.       18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ        12/09/2023         

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή.    08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  13/09/2023         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    14/09/2023         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       15/09/2023         

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες.        18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  16/09/2023         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.      08:00 – 13:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

 


Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Χαμόγελο: Πώς επηρεάζει τις κοινωνικές μας σχέσεις;

 


Tο χαμόγελο μπορεί να επηρεάσει τόσο τα συναισθήματα των ανθρώπων όσο και τις συναναστροφές τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Ένας άνθρωπος που χαμογελά γίνεται αυτόματα πιο φιλικός στον συνομιλητή του, κερδίζει στην επικοινωνία, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο.

Μια μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής έδειξε ότι για το 96% των ερωτηθέντων ένα «λευκό» χαμόγελο έκανε τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς.
«Σήμερα η λεύκανση εφαρμόζεται όταν το φυσικό φωτεινό χρώμα της αδαμαντίνης έχει μετατραπεί σε κίτρινο, καφέ, γκρι, έχει χάσει δηλαδή τη λευκότητά του, εξαιτίας της εναπόθεσης χρωστικών ουσιών στα δόντια αλλά και σε δόντια που έχουν απονευρωθεί και σταδιακά έχουν σκουρύνει. Η τεχνική εφαρμόζεται με 99% επιτυχία και είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών αρκετούς τόνους», επισημαίνει η
κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική.

Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία, αν και σε ορισμένα άτομα μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησία στα δόντια τους όταν αυτά έχουν υποστεί κατάγματα ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Στην περίπτωση αυτή η ευαισθησία παύει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η λεύκανση.
Όσον αφορά τη διάρκεια του αποτελέσματος διαφέρει από άτομο σε άτομο καθώς εξαρτάται από τις διατροφικές του συνήθειες του και συγκεκριμένα κατανάλωση τσαγιού, κόκκινου κρασιού, καφέ, αναψυκτικών τύπου κόλα αλλά και τη συνεχή λήψη σιδήρου, καθώς και το κάπνισμα.
Πλέον με τις νέες τεχνικές, η λεύκανση μπορεί να γίνει σε ένα ραντεβού αποδίδοντας το μέγιστο της λευκότητας και σε κόστος επιτρεπτό για όλους. Τα νέα υλικά, τα οποία είναι πιο οικονομικά χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητά τους, προσφέρουν σημαντικά μειωμένο κόστος.